Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x04 - Abomination

2013. szeptember 12. 13:00 - Smiley93

A dokinál folytatjuk a dolgokat: a világ legjobb fej munkaadója gyorsan ellátja Farkasfiú sebét, számára ez láthatóan nem több ujjgyakorlatnál, elvégre mindent tud Scott fajtájának gyógyításáról, amit kell. Farkasfiú kicsit elvesztette a fonalat, nagyjából úgy a jégpályánál valahol, de a magyarázkodást el kell napolni, mert mindjárt érkeznek Vadászék, hogy az állatorvosi asztalon kiterített emberi hulláról érdeklődjenek, ez a srác, aki Allisonnak mérte az időt. Scott egy másik szobából leskelődve hallgatózza végig, amint Vadászapu, meg egy két vadászhaver – beleértve Vadásznagypapit is, aki régi ismerősként üdvözli a dokit. A vendéglátó nem túl szívélyes, válaszol ő a legszükségesebb kérdésekre, de ettől még nem lesz Vadászék ölebe. Szóval akkor átlényegül patológussá, és megmutogatja Gonoszgyík gyilkolási módszerét: egy bénító karmolás a nyakon, aztán mehet a karmolászás két kézzel, ahogy a csövön kifér. Mert hát az ő céljai kimerülnek az öldöklésben, Vadászék jobban tennék, ha nyüszítve elvonulnának melegebb éghajlatra. Mibe, hogy ezt a jó tanácsot nem fogják megfogadni.

Névtelen.jpg

Stiles eközben autószerelőnél múlatja az időt Erica előző epizódbeli kocsilerobbantó rémtettének nyomán, sokba fog ez kerülni a srácnak. Ráadásul a szerelő nemcsak drága és ex-lacrosse-os, hanem még a kilincse is trutymós. Vagyis hoppá, ez nem csak egyszerű dzsuva, hanem bénító hatású méreg, jelentkezzen, akinek erről nem Gonoszgyík jut eszébe. És valóban, emlegetett szamár már ott ólálkodik az autószerelő körül, aki már előírásszerűen a tarkójára kapja a bénítót. Innen pedig egyenes az útja a halálba: Gyík barátunk szépen ráereszti Stiles kocsiját, aminek tulajdonosa maga is bénultan fekve végignézheti az eksönt, majd Gyíkunk a képébe sziszeg és kereket old. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.06. 215148.bmp.jpg

Allisonnak az este találkája van Farkasfiúval, csakhogy Gerard tartóztatja egy bizalomról szóló hegyibeszéddel, nem olyan típusú nagyapónak tűnik, aki csak úgy ilyesmikről fecseg, mibe, hogy tud valamit, ha nem éppen mindent. Zsaruapu is valami ilyesmit sejt a fiáról, akit hogy, hogy nem, megint egy bűnügyi helyszínen esz a fene, ráadásul most tanú is. Stiles hivatalos verzióban arra érkezett, hogy valaki a szerelőre parkolt a dzsipjével, Zsaruapu ezt nem igen hiszi, de ennél többet úgysem tud meg, ez már csak egy ilyen sorozat. Farkasfiú azonban már más tészta, a csajának hagyott egy üzenetet, és már el is furikázott a haverjáért, aki elmondja, hogy mi történt igazából, no meg hogy a támadó tényleg más, mint Scott (naná, mert nem farkas), de valamiért ismerősnek tűnik.

Névtelen 2.jpg

Apropó ismerősök, nézzük csak, mivel ütik el a hétköznapokat a Derekfalka tagjai: Főfarkas próbálja edzeni újdonsült szerzeményeit, de lássuk be, igen gyengén szerepelnek, Derek csuklóból visszaveri minden támadásukat, még az sem hatja meg, hogy Erica lesmárolja. Persze csak mert őt már másnak szánta. Na de lapozzunk, Főfarkas kezd ideges lenni, ezekkel semmire se fog menni, nemhogy teliholdkor lesznek használhatatlanok meg úgy általában is, de még egyenesen koncok a nyakába, hallgatott volna Scottra. Menőcsaj eközben továbbra sincs jól, most éppen egy tükröt tört be úgy, hogy nem is emlékszik rá, innen egyenes út vezet a pszichológushoz. Menőcsaj persze még ott is hozza a formáját: rányomul egy másik páciens, akit kicsit lekezel, aztán a pszichológusnővel - aki mellesleg franciatanár is - hasonlóképpen bánik, meg amúgy jól van. Ja, amikor nem hallucinál Pszichóalfáról, akkor tényleg.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.06. 220650.bmp.jpg

Scott meg Stiles kupaktanácsot tartanak a suliban, így végül arra lyukadnak ki, hogy meg kéne kaparintani a Bestiáriumot (=minden gonosz lény jegyzékét) Vadászéktól, konkrétabban Gerardtól. Ezen a ponton magától értetődő Allison bevonása, ám ő meg Farkasfiú mostanában nem mutatkozhatnak egy légtérben, meg Vadászék a telefonbeszélgetéseit/sms-eit is el szokták fogni rendesen, így Stilesnak kell futárkodnia a suli egyik végéből a másikba. Ki is fullad rendesen, mire megtudjuk, hogy Allison látta az öregnél a kis bőrkötéses jegyzéket, konkrétan az irodájában tartja, de ahhoz kell kulcs. Hogy megszerezzék, Allison az esti lacrosse-meccsre beszervezi a nagyapót is, aztán jöhet az improvizáció. Még a meccs előtt Menősrác ráállította Meleg Dannyt az átváltozós videójának kiélesítésére, a múlt heti Fekete Laci-mutatvány után nem meglepő, hogy reménykedik még, mindezt persze teljes titoktartás mellett. Meleg Danny hamar jön is az eredménnyel, Menősrác legnagyobb bosszúságára a kameratulajjal együtt. De még ideje sincs bepöccenni rendesen, már mondják is a szakértők, hogy ezt a felvételt valaki bizony megnyirbálta, eltűnt úgy két óra, mázli, hogy ez a Matt gyerek észrevette, pedig az ő szeme meg fényképezője aztán leginkább csak Allisonra van beállva, neki több helye lenne a pszichológusnál, azt hiszem.

Névtelen 3.jpg

Hogy ki vagy mi a ludas, azt nincs idő most kideríteni, kezdődik a meccs. Scott a pályán, de fura mód nem nagy ász most, Gerard miatt farkasszupererőről szó sem lehet. Allison eközben ügyesen elcseni a nagyapa kulcsát, ami már át is csusszan Stiles markába, mázli, hogy csak tartalékos a srác. Rohan el a zsákmánnyal, de útközben a síró Menőcsajba botlik, naná, hogy nem tudja megállni vigasztalás nélkül. Pedig mennie kell, öt percet kér csak, hogy átrámolja azt a bizonyos irodát. Persze a csapatban is pont ilyenkor lenne rá szükség, szerencsére Boyd épp' ott ül Ericával a nézők között, szívesen beugrik, holott ha valami, hát ez egészen biztosan nem jönne be Főfarkasnak, de ez pont most sem nem érdekel senkit. Boyd persze simán felökleli a felöklelhetetlent, mire üdvrivalgás lesz meg sárgaszem-effektus, hol van az Alfa, mikor szükség lenne rá?

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.06. 223027.bmp.jpg

Hát csak úgy egy épülettel odébb, az uszodában társalog Stilesszal, akit Erica cipelt oda az irodából, ahol persze hiába turkált. Főfarkas a szerelő-féle támadásról faggatja, mondjuk úgy, hogy a bővített rendezői változat érdekli és Stiles inkább elmondja. Mintha ugyan lenne választása. Végszóra maga a Gonoszgyík is megérkezik, ad egy adag bénítót Derek nyakára. Menekülés közben végül a vízben kötnek ki, Stiles tartja a nyaktól lefelé béna Főfarkast, nem lehet mókás.

Névtelen 4.jpg

A Boyd-féle galibát illetékes híján Farkasfiú próbálja rendezni, aminek eredményeképpen eltörik a lába, de gyorsan be is gyógyul, ha ez nem kelti fel Gerard nagyapó gyanakvását, hát semmi. Mit sem mutathatna ennél ékesebben, mint egy családi vacsorameghívás a srácnak. A Vadászszülők a nem várt és enyhén szólva nem kívánt vendég láttán nagyokat pislognak meg kábé ordítozva üldöznék el Farkasfiút, de türtőztetik magukat. A vacsora mondjuk így is igen kínos, Gerard a fiatalok szakításáról érdeklődik, amire persze nincsen cenzúrázott verzió, kudarcba is fullad a beszélgetés. Vadászapu süteményhozás címszó alatt megfenyegeti Scottot, aki csípőből visszafenyegeti, mire Vadászapu fokozza a dolgot és ennyiben maradnak. Aztán Allisonék gyorsan távoznak az asztaltól, kihasználják az alkalmat a Bestiárium után kutatásra Gerard szobájában, találnak is egy széfet. Ezt hál' istennek a Scott-féle farkaserővel még lehet nyitni, de azzal már nem tudnak mit kezdeni, hogy a bőrkötéses könyvről kiderül, szakácskönyv, hiába, ez a Vadásznagypapi igaz ínyenc.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.06. 224644.bmp.jpg

Eközben az uszodában Stilesék kiokoskodják, hogy ez a Gonoszgyík nagyon tartózkodik a víztől, szóval elég a medence közepén kivárni, míg továbbáll. Sajnálatos módon a pikkelyes támadó a kitartóbb hüllők közül való, és úgy két óra tájékában Stiles kezd belefáradni a víz taposásába meg Főfarkas x kilójának tartásába, és kiúszna a mobiljához segítséget hívni. Ehhez persze Dereknek pár másodpercig egyedül kéne boldogulnia a víz alatt. Gyorsan megbeszélik, hogy egyikük se bízik a másikban egy kicsit sem, jó, akkor erről ennyit. Stiles elengedi Főfarkast, és már csörgeti is Farkasfiút, aki igen elfoglalt a szakácskönyvvel, nem ér most rá, inkább kinyomja. Spuri vissza Derekhez, aki a semmiért nyelt le pár liter klóros vizet. Legalább Scotték ihletet kaptak odahaza: Allisonnak eszébe jut, hogy Gerard talán halad a korral és mondjuk a pendrive-ján hordozgatja magával a cuccost, ami egyébként a kulcscsomóján lóg. Királyság van, Farkasfiú gyorsan elköszön Argentéktől, Gerard meg nem érti, miért szakítottak Allisonnal, olyan jó srác ez. Hmm, kicsit már túlságosan jófejnek tűnik ez a fickó, gyanús.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.06. 225109.bmp.jpg

Farkasfiú padlógázzal rohan a suliba, közben Stilest hívogatja, hát ő nem fogja felvenni. Most éppen az a legnagyobb baja, hogy elzsibbadt a karja Főfarkas x kilója alatt, és kicsit meg kéne kapaszkodnia, amihez a medence széléhez evickél, Gonoszgyík őrült sziszegésbe kezd. De nagy mázlijukra ekkor befut a megmentősereg/falka/omega, Farkasfiú szárazra veti Derekéket és hűvösre tenné Gonoszgyíkot, de az simán belehajítja hősünket egy tükörbe (Az uszodában. Egy tükörbe.), így Farkasfiú egy szilánkkal felfegyverkezve várja Gyíkunk újabb rohamát, aki azonban a tükörképét megpillantva eszeveszett menekülésbe kezd. Hm, ennyire azért nem is csúnya, mindenesetre az önértékelési zavarai kapóra jönnek hőseinknek, akik ezennel hivatalosan is megmenekültek. Egyelőre.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.06. 225906.bmp.jpg

Az események után tartanak egy gyors kupaktanácsot, Stilesék a Bestiáriumból tájékozódnának, ami tényleg rajta van a pendrive-on (gyorsan le is másolják), de számukra érthetetlen nyelven íródott, úgyhogy nem sokra mennek vele. Viszont Főfarkas már tudja, hogy Gonoszgyíkot Kanimának hívják tisztes nevén, és nem onnan hogy pertut ittak, hanem mindenféle legendákból, és csak a tükörfóbiából esett le neki miután mielőtt Stiles rákérdezne.

5.jpg

Farkasfiú szerint itt és most érkezett el az ünnepélyes pillanat, amikor a Vadászék-Derekfalka-Scott&Co.-nak együtt kéne működnie ez ellen a Gonoszgyík ellen, de Főfarkas nem bízik itt senkiben, főleg nem Vadászékban. Az ő terve annyi, hogy nem tudja mi lesz, de annak a végén kinyírja Gonoszgyíkot. Istenisten. A rész végére Scott ráadásul még a nyakába kapja Gerard nagyapót meg a gyomrába a karóját, hát persze, hogy ez a Vadásznagypapi mindent tudott. De mondjuk hajlandó folytatni a vacsorai színjátékot, ha Scott megtesz neki egy-két szívességet. Na, nem mintha sok választása lenne, mert nemleges válasz esetén Gerard Farkasanyu halálát is hozzácsapja a csomaghoz, még szép, hogy áll az alku.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.12. 18:40:41

Pöpec, köszi!
A szinkronról jutott eszembe, hogy Szersén Gyula jó választás volt Gerard nagyparappa magyar hangjának, annyira bírom a vészjósló hanghordozását. Én mindenesetre beszarnék, ha hozzám így szólna :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.12. 21:57:57

Amennyire imádom Mrs Argentet, annyira nem lett a szívem csücske Scott Anyu. Egyedülálló szülő, jó, de meg sem próbál foglalkozni a fiával. Rákukkant szökőévben egyszer, otthon van-e, ha éppen nincs, akkor benyom egy szokásos szobafogsásos dumát, kalap. Gyereknevelés letudva.

Smiley93 2013.09.13. 21:29:48

@aggyistenbiri: :D Hát igen, illik Gerardhoz :) Mondjuk szerintem a szinkron úgy általánosságban is rendben van:)
Nekem Farkasanyu egszerűen olyan semmilyen. Csak akkor veszik elő, ha
1) kórházas jelenet van
2) eszükbe jut, hogy Farkasfiú amúgy még kiskorú
3) valakivel meg kell zsarolni/fenyegetni Scottot
Vagy esetleg ha nagyon lecsökken a sorozatban az egy főre jutó "szobafogság" szavak száma:D Nem mintha betartaná. Scott továbbra is vidáman futkároz mindenféle lehetetlen időkben (pl. éjszaka). Mondjuk ez a többi szereplővel is így van, szóval ezt nem igazán róhatom fel Farkasanyunak:D
süti beállítások módosítása