Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x03 - Ice Pick

2013. szeptember 04. 11:00 - Smiley93

Egy hétköznapinak tűnő jelenettel nyitunk: Allison tankolni próbál este, ám a dolog végül emberrablásba fullad, a következő jelenetben már kipeckelt szájjal, székhez kötözve a hasonló állapotban leledző Vadászapuval néz farkasszemet. Eközben egy baljós hang azt fejtegeti, mi is történik egy vadásszal, ha farkasharapást kap (mármint azon kívül, hogy farkas lesz?), de nem hallunk az eszmefuttatásból túl sokat, mert Vadászapu valódi Góliátként letöri a széktámlát, kiszabadítja magát és... elveszi kis segítőjétől az okostelefont, amiről a beijesztőszöveget nyomták.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.31. 233459.bmp.jpg

Allison ki van akadva, mostantól ilyenek lesznek a meghitt családi találkozók? Á, dehogy, csak a kiképzésed lesz ilyen, biztos pótolni kell a múlt részben elesett Vadásztársat, elvégre ha más farkast nem is, de Isaacet a következő teliholdkor kinyiffantják így is, úgy is. Nem tudom, vigasztal-e valakit, hogy Vadászapu nem is ért egyet a kiképzéssel, csak hát Allison anyja így rendelkezett, mert a vadászhierarchiában a nők a vezérek ugye. Allison meg kap egy nyílhegyet, hogy kiszabadítsa összekötött kezeit, jó szórakozást hozzá! Röpke két és fél óra alatt sikerül is neki, ami a felügyelő Vadászsrác szerint tök jó szintidő, elhisszük neki. Allison hazaindul, ám mielőtt a segítő követhetné, megtámadja a múlt epizód gonosz hüllője. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.31. 211423.bmp.jpg

A titokzatos négylábú a téma másnap a suliban falmászás közben, Farkasfiú és Allison vitatják meg a dolog kevésbé releváns aspektusait, majd sorra kerül Stiles és egy epilepsziás csaj, Erica is, aki persze a fal harmadáig se jut, s máris közröhej tárgya. Kiderül, hogy Isaacnek hivatalosan nyoma veszett, nemhiába, Derek körül mostanában csupa fura dolog történik. Az epilepsziás csaj csakazértis fel akar mászni a falra, így visszamegy egyedül, biztosítókötél nélkül gyakorolni, aminek az a vége, hogy a fal kellős közepén rohamot kap és lezuhan – egyenesen Farkasfiú karjaiba, aki valahogy megérezte a dolgot. A kórházban Farkasanyu látja el a pácienst, akinek látogatója is akad Főfarkas személyében, már sejtjük, miből lesz a vérfarkas.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.31. 235658.bmp.jpg

Menősrác eközben bioszórán azon agyal, hogy őbelőle éppenséggel miért nem lett vérfarkas. Még Matt-tel sem foglalkozik, aki a kamerájában keletkezett károk miatt szívja a fogát, hiszen isteni szikrája támad: Menőcsaj immunis a farkasharapásra, és nyilvánvalóan a nyálával, vérével, akármijével Menősrácra is áthagyományozta ezt a nyavalyát. Mindezt némi folyosón ráncigálás meg eszelős üvöltözés keretében kifejti Menőcsajnak is, aki leginkább rohadtul megijed az expasijától, aki még egy utolsó „tönkretettél mindent!" felkiáltással magára hagyja a nyomorával a csajt. Menőcsaj a vécébe menekül kisírni magát, de egy láb itt is belepofátlankodik a privátszférájába, amelyet követve arra jut, hogy a szemtelen lábfejek egy Pszichóalfához kísértetiesen hasonlító, Peter Hale kupáit nézegető alakhoz tartoznak, na ezt rakja össze valaki.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.01. 00458.bmp.jpg

Az ebédlőben Stiles bonyolít le egy üzletet egy Boyd nevű sráccal, aminek keretében kézhez kapja a jégpálya kulcsát, hogy mit terveznek ott Scottal, az egyelőre titok. Az viszont már nem, hogy Főfarkas újabb falkatagot verbuvált magának Erica személyében, aki tesz egy menzai kiruccanást csak és kizárólag azért, hogy közszemlére tegye új szexi megjelenését. Ettől persze Scotték jó idegesek lesznek, Farkasfiú a munkájára se tud koncentrálni rendesen, el is tör egy üveget . A világ legjobb fej munkaadója mindezt elintézi egy legyintéssel meg pár életvezetési tanáccsal, no meg némi fizetésemeléssel, több ilyen főnökre lenne szüksége a világnak, de most komolyan.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.01. 01257.bmp.jpg

Vadászapu küldetést bíz Allisonra: tartsa szoros megfigyelés alatt Menőcsajt, biztos, ami tuti. A csajnak nem tetszik az ötlet, de mivel Lydia láthatón teljesen rendben van, nem csap patáliát. Különben is, a jégpályán van jelenésük Farkasfiúval meg Stiles-szal, akkor most ez valami duplarandi, legalábbis Stiles rányomulna Menőcsajra, aki viszont látványosan észre sem veszi mindezt, sebaj. Farkasfiú eközben arcoskodik egy sort, hogy bár még életében nem lépett jégre, menő farkasként biztosan rögtön profi lesz. És nem. Igazából pont az ellentéte: ritka béna, nem csoda, hogy Allisonnal inkább beülnek fotósorozatot készíteni, amiken persze Scott nem látszik rendesen, mert farkas. Eközben Menőcsajra megint rátörnek a hallucinációk, Pszichóalfa riogatja a műjég alól, akkor ennyit arról, hogy milyen jól van.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 213418.bmp.jpg

Másnap a suliban Farkasfiú érdeklődik Ericánál, ki lesz Főfarkas gyülekezetének harmadik tagja, úgy tűnik, onnantól számít falkának a farkascsoport. Választ persze nem kap, de Allison félreérthető látványt igen, Scott eredhet magyarázkodni. Bezzeg Vadászanyu, aki a lánya szobájában takarítva egy szerelmes üzenetet talál, maga siet kérdezősködni Farkasanyuhoz, amihez még megvágni sem restelli magát. Ki is húzza sebkezelés alatt belőle, hogy Farkasfiú nagyon furán viselkedik egy ideje, de szomorúnak éppenséggel nem nevezhető.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 221437.bmp.jpg

Allison és Scott az ebédlőben elemzik ki a történteket, a csaj nem féltékeny, csak örülne, ha Farkasfiú tartózkodna az események sűrűjétől, hiszen szemmel láthatóan egy Vadászék vs. Derekfalka háború van készülőben, és Farkasfiú hogy, hogy nem, éppen a két frontvonal között csücsül. Scott viszont túl erkölcsös ehhez, mikor Stiles felhívja a figyelmét Boyd eltűnésére, már mozgósít is minden elérhető erőt, hogy a kulcsost megvédje a farkasharapástól. A kevésbé elhivatott Stilest küldi a farkasjelölt házához, ahol azonban csak Ericát találja, aki némi erőszakos eszközzel maradásra bírja. Menősrác eközben az elmaradt alakváltás miatt megy reklamálni Főfarkashoz, olyannyira, hogy rá is töri szerencsétlenre a leégett Hale-lak ajtaját, mire Vadászék fegyvereivel találja magát szemben, na ez szívás. Egykettőre nosztalgikus helyzetbe kerül: Vadászapu faggatja, vagyis csak faggatná, de mivel Menősrác csak hebeg-habog összevissza, inkább útjára engedi egy „maradj ki ebből" figyelmeztetéssel, mi az, előre hozták a karácsonyt?

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 222426.bmp.jpg

Deaton dokinál semmi esetre sem, mivel behatoltak a rendelőjébe, ki az a galád, aki így bánik a világ legjobb fej munkaadójával?! Természetesen Vadászék, akik nem éppen a hagyományos állatorvosi tudása miatt keresték fel e kései órán és illegális módon. Mint ahogy Farkasfiú sem azért ment a jégpályára Boydhoz, hogy korizzon, hanem hogy meggyőzze a farkasság negatívumairól. Sajnos Főfarkas a csipet-csapatával már szintén a helyszínre érkezett, improvizálnak is egy Farkasfiú vs. Derekbéták összecsapást, amiben Isaac meg Erica húzzák a rövidebbet. Ekkor beszáll az addig csak markába röhögő Főfarkas, és szépen elagyabugyálja Scottot, erre már nyilván szüksége volt az egójának, majd sebeit nyalogató csapatával távozik. Boyd bizonytalankodni látszik, de hamar kiderül, hogy már átesett a harapáson. Akkor erről ennyit, szegény Farkasfiú a semmiért strapálta magát. Meg szegény Stiles, aki szintén a nagy semmiért töltött el némi időt egy Beacon Hills-i kukában.

Teljes képernyő rögzítése 2013.08.04. 224444.bmp.jpg

A sebesült Farkasfiú a munkahelyére érkezve éppen azt vizsgálgatja, vajon miért nem gyógyul a karmolás a megszokott tempóban, mire a sötétből előmerészkedik a világ legjobb fej munkaadója, hogy felvilágosítsa: Derek alfasága az oka. Farkasfiú les, mint a moziban, magyarázat a következő részben. Menősrác, aki ebben az epizódban szintén nem kapott magyarázatot a farkasság elmaradására, az éjszaka közepi lacrosse-ozással próbálja levezetni a feszültséget, de inkább csak idegesebb lesz, főleg, hogy a végén még a kocsija is beleragad a sárba. Emelő helyett puszta kézzel veselkedik neki, és lám, csuklóból megoldja a dolgot. Na, akkor erre is kell egy magyarázat.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.05. 18:29:40

Wáhááá! Jajdeköszi. Az AXN-en kivágták Stiles erős vélemény nyilvánítását a kukás akciónál, de az Animaxon szerencsére nem. Ez a hüllő szál kezd érdekesebb lenni, mint a falkaépítő tréning. Meg mintha több idősíkon kezdenének el futni az események. És mintha több hüllő is lenne. Jaj, megannyi megválaszolatlan izgalmasság. Te amúgy végig nézted már ezt az évadot?

Smiley93 2013.09.08. 22:27:38

@aggyistenbiri: Kivágták? :O Annyira azért nem volt durva. Hát Főfarkas egyelőre csak gyűjti a bétákat, aztán meg nem tud mit kezdeni velük... Az, hogy több szál van, határozottan feldobja a sorozatot amúgy. Ja, és valakinek tutira hüllőfétise van az írók közül:P Igen, én már végignéztem, szóval nagyon igyekszem nem elspoilerezni semmit:P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.10. 19:12:49

@Smiley93: A 10. résznél tartok, és igyekszem ráülni a bécsi kapu számra, nehogy kicsusszanjon olyan, ami még meg sem történt. Nehéz, jaj de nehéz!
Főfarkas nincs a helyzet magaslatán alfaként, hibát hibára halmoz.
(Stilest bocs de semmi pénzért! stipistopi volt) :)

Smiley93 2013.09.10. 20:47:35

@aggyistenbiri: Átérzem a problémát:D főleg mikor az ember már azt sem tudja mi melyik részben volt:P
Hát szegény Főfarkas... az előző évadban sem kímélték, de most már tényleg semmi se jön össze neki..XD (spoiler nélkül...:D)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.10. 20:56:07

@Smiley93: Spoiler
És a Nagypapa. Pffff! És Allison! Pfffff. Alisonnak annyira nem áll jól ez a szerep, nekem hiteltelen lett a kiscsaj. Upsz, kinyílt tágra a bécsi kapu.
Bár annyira nem is, mert jó pár hete már a másikok* is leírtak mindent előre.

*a másik sorozatos blog.
Spoiler vége

Smiley93 2013.09.11. 22:08:50

@aggyistenbiri: Spoiler
A nagypapi még hagyján, mindig látszott, hogy valamiben sántikál az öreg, de Allisont legszívesebben leütöttem volna egy serpenyővel:P vagy kaphatott volna egy nyilat a saját íjából...A változása logikátlan, hiteltelen és idegesítő.Főleg idegesítő.Szerencsére én spoilermentesen nézhettem:)
Spoiler vége

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.11. 22:17:55

@Smiley93: Logikátlannak nem nevezném. Kapott nagypapitól egy (gondolom erősen kozmetikázott búcsúlevelet anyutól, jaj de imádtam pedig azt a nőt!), és közben is amíg Papparappa átadta a levelet, olyan manipulatív kísérő szöveget nyomott a lány arcába, hogy azt mondtam, nincs az a teremtés, aki ennek bedől, és nem lát át a szitán. És de. Van. Az amerikai sorikban.

Smiley93 2013.09.13. 21:23:41

@aggyistenbiri: Igaz. A logikátlant inkább úgy értettem, hogy egészen addig Allison eléggé vadász-ellenes volt, és a nagypapit is a kellő fenntartásokkal kezelte, erre jön Gerard a vadászpropagandával meg a levéllel (kár, hogy nem tudjuk, mi van benne:)), és a csaj simán benyeli az egészet, és rögtön ilyen fanatikussá válik. Szerintem ez így túlzás volt.
süti beállítások módosítása