Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 4x06 - A háború művészete

2013. augusztus 27. 09:00 - fuszulykavirág

Zajlik az élet a Lockhart & Gardnernél, a fogadótérben együtt várakozik Nick, a bosszantó újságírónő, egy korábban többször látott bírónő a katonai ügyészségről, és még Maddie is befut. Nick nem kapta meg az autómentős bizniszt, pedig megfizette a kenőpénzt tisztességgel. Úgy látszik, a másik versenyző többet adott. Will kiszúrja a váróban a bírónőt, aki mint kiderül, Aliciához jött. Van egy katonanő, akit meg akartak erőszakolni Afganisztánban, őt kéne képviselnie Aliciának. A támadó a hadsereg egyik civil alvállalkozójának embere volt, polgári peres eljárás lesz hát.

1.JPG

A bosszantó újságírónő Elihoz jött, és csak azt akarja elújságolni, hogy lehozzák a cikket Peterről és a kampányrüfkéről, ha már úgyis mindenki erről beszél a blogposzt óta. Clarke költségmegszorító intézkedései Eli irodáját is érintik, de hát neki sincs szava a pénzemberrel szemben. Alicia találkozik a századossal, akit képviselnie kéne, de a hölgy inkább magát képviselné. Alicia meg elmondja neki, hogy hajrá, de akkor esélye nincs a polgári bíróság előtt. Fel is veszik gyorsan. Kalindát továbbra is nyomasztja, hogy az FBI ügynök barátnője figyelteti, de nem tudja mire vélni.

Alicia megvívja az első csörtét a bíróságon: az a probléma, hogy mivel a hadsereg alvállalkozója foglalkoztatja a támadót, nem akarják beidézni a bíróságra, ahogy magát a hadsereget sem lehet. Most azt kéne tisztázni, hogy mennyire része a hadseregnek ez az alvállalkozó. Eli közben egy másik újságírónak ad el egy sztorit: a bosszantó újságírónő egyik rokonát lecsukták 12 évre gyerekmolesztálás miatt, és éppen Peter volt akkor az államügyész. Innen akár bosszúhadjáratnak is tűnhet a kampányrüfkés lejárató sztori.

2.JPG

Peter figyelmezteti Aliciát, hogy meg fog jelenni a sztori (mintha nem tudná már úgyis mindenki..), és gondjai vannak Jackie-vel, aki sorra rúgja ki az ápolónőit. Alicia tanácsa, hogy fogadjanak mellé férfi ápolót. Hátha. A bíróságon alaposan megvitatják, hogy a civil alvállalkozó emberei mennyire részei hadseregnek, de a bíró végül úgy dönt, hogy be lehet idézni az állítólagos erőszaktevőt. A pert indító századosnak már ez is egy győzelemnek ér fel. Diane-nek feltűnik, hogy Clarke jóban van Cary-vel, így őt kéri meg, hogy puhatolózzon, miért lett olyan pokróc a megbízott. Cary cserébe meg azt kéri, hogy adjanak neki némi szerepet a büntetőügyekben. Elvégre most tért vissza a ügyészségről.

3.JPG

Cary közben talált egy hibát az autómentős pályázatot megnyerő cég ajánlatában, szóval ha akarják, Nické lehet a biznisz. Csak nem tudják, hogy akarják-e. Jackie új ápolója egy kubai férfi, szemtelen és pimasz, legalábbis Jackie mércéje szerint, szóval jól meglesznek ők együtt. A bíróságon végre megjelenik az állítólagos támadó, aki állítja, hogy nem volt semmilyen erőszak. Persze együtt ittak, jó buli volt, de aztán ő elutasította a százados közeledését. Sőt, a kérdéses időpontban éppen elküldött egy emailt. Ami elég jó alibi. Szerencsére a szomszéd irodából is küldött valaki egy emailt, szóval lehetett szemtanú.

4.JPG

Aliciának lesz egy váratlan látogatója: Maddie. Jó fej akar lenni, és szól, mielőtt bejelenti: versenybe száll Peter ellen a kormányzóságért. Alicia azonnal boldoggá teszi Eli-t a hírrel, meg azzal is, hogy bevallja: barátkoztak Maddie-vel, mondhatott olyat, ami felhasználható. A szemtanút nem lehet hazahozni tanúskodni, és a bírónő sem tud segíteni. A hadsereg nem akarja, hogy nyerjen a százados, az alvállalkozó fontosabb, mint ez a per. Szar ügy. Cary kideríti, hogy Clarke azért lett pokróc, mert éppen Steve Jobs önéletrajzát olvassa, és azt játssza, hogy ő Jobs, mert így lesz sikeres. Majd elmúlik. Cserébe kap büntetőügyeket Diane-től, mindenki jól járt.

5.JPG

Alicia vázolja Nick helyzetét Kalindának, és övé lesz a döntés, hogy elmondják-e Nicknek, hogy ha fellebbeznek, ő nyerhet. A bírónő mondvacsinált indokkal mégiscsak elintézte, hogy a szemtanú visszatérjen Afganisztánból, így adott a lehetőség, hogy tanúskodjon a százados ügyében. Meg is teszi, hallotta a dulakodást, eddig azért nem beszélt, mert féltette az állását. Az erőszak kísérlet bizonyításra került, azonban éjfél után történt, és attól a naptól kezdve a sereg hadiállományba vette az erőszaktevőt, és mint ilyet, nem lehet beperelni.

6.JPG

Alicia azt próbálja bebizonyítani, hogy ez egy elnyújtott támadás volt, ami már iszogatás közben kezdődött, de sajnos írt a százados egy sms-t éjfél előtt, amiben nyoma sincs ennek. A bosszantó újságírónőt kirúgták a lejárató cikk miatt, Jackie pedig nyíltan flörtöl az új ápolójával. Kicsit zavarba ejtő, de végülis mindenkinek így a legjobb. A bíró nem dönthet másképp: az erőszaktevő nem vonható felelősségre, az ügy ejteni kell. Szomorú. Maddie azt ajánlja Peternek, hogy lépjen vissza az ő javára, és legyen a helyettese. Peter viszont ilyet soha. Pláne azután, hogy Maddie kihasználta Aliciát. Kard ki kard!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2013.08.28. 09:42:25

kösz fuszulyka, ez megint nagyon jó rész volt. sajnos nem lehet mindig nyerni, de éppen emiatt szeretem ezt a sorit.
süti beállítások módosítása