Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x10

2013. augusztus 22. 13:00 - Segna

Ma kiderül, hogy a Hawaii Five-0 forgatókönyvírói között nagy valószínűséggel magyar is van, ráadásul okosabbak leszünk néhány elsősegély tudnivalóval is, leginkább azzal, hogy néha nem csak a jó emberek szorulnak segítségre és, hogy a gyémántnál semmi sem rombolja jobban az altruista vonásokat.

01.jpg 

Egy cserkész táborban nyitunk, ahová Dannó a kismajmát kísérte el, óvatlanul magával hozva ninja-főnökét is. McGarrett nem veszi félvállról a cserkész-lányok oktatását, és a vaddisznók okozta veszélyről és annak pusztakezes elhárításáról beszél, szerény, 27cm-es túlélő kését szorongatva. A 10 évesek kellő áhítattal hallgatják őt lévén, hogy nőneműek. Úgy tűnik, az ilyen hapsik csodálata genetikai szükségszerűség.

02.jpg 

McGarrett nem látszik észrevenni ezt a csodálatot, egyre a vad(disznó)fenevadak elleni védekezés fontosságát hangsúlyozza. Na, míg a kiskorúak csüggnek ninjánk minden szaván, illetve észveszejtő mosolyán, mi elgondolkodhatunk a vaddisznók elleni szenvedélyes kirohanásokat hallva, hogy tényleg ekkora veszélyt jelentenek a szigeteken ezek az állatok, vagy a forgatókönyvírók közt található egy hazánkfia is, akibe a lelkes töri tanára beleverte a vaddisznók elleni engesztelhetetlen gyűlöletet? Végül is, két fontos történelmi személyünket is vaddisznók nyúvasztottak meg, épp a legkritikusabb pillanatban, és lássuk be, ha az a két kan nem épp ott és akkor vérengzett volna, máshogy alakul sok minden kies kis hazánkban.

(OFF Imre herceg vadkanjáról, már rég tudjuk, hogy csak a szemérmes és mélyen hívő krónika írók eufémizálták bele szenté avatandó királyunk és fia életrajzába, hogy a kevéssé keresztényi erényeik ne tündökölhessenek. Például, hogy István élve eltemettet asszonyustól, lovastúl egy Thonuzóba (besenyőül, vadkan) nevű törzsfőt, aki egy nap véletlenül épp arra járt, ahol a kegyes életű Imre herceg vadászott. A történet, a krónika íróknak hála, innettől némileg homályos, mindazonáltal, a herceg nem élte túl azt a napot, de akármit is kereshetett azon a helyen, Thonuzóbát, a legkeresztényibb magyar király ősi pogány szokás szerint ölette meg, a törzsfő felesége pediglen a házasságtörőknek járó módon távozott ezen árnyékvilágból. Az udvari történetíróknak pedig kiadatott a feladat, hogy a herceg nekrológjában az szerepeljen, hogy szűzen kívánta leélni házaséletét.

A Zrínyit – a költő és hadvezért – megölő vadkan kiléte még némileg bizonytalan, de olyan mesterileg időzítette a vasvári béke okozta országos felháborodásban a renitens nagyúr nyaki artériájának átszakítását, ami egy párosujjú patástól ritka politikai tisztánlátást jelent. OFF, én beszéltem!)

04.jpg

Míg mi a múlton merengünk, ninjánk pedig oktat, az egyik kislány elvész, majd megkerül, mert egy sebesült bácsit talált, akin menten segíteni is akar. A bácsi béna, és vigyorog így ninjánk készségesen látja el a lábsebét. Aztán a sebesült fegyvert ránt, és a kislánnyal sakkban tartva ninjánkat, követeli a telefonját. …és Főcím!

03.jpg

 Váltunk, hát persze. A reptéren vagyunk, és kivételesen Kono vár valakit. Ohh… a kisjakuza az, meg az öccse. Adam-Rómeó nagyon ideges, Kono nyugtatja, lásd fenn...  az öcsike az elmúlt 10 évét fegyházban töltötte, és azóta nem látta Adam. Nekik ez most egy új világ lesz. Mellesleg az öcs nem tud még a „legalizáljuk apa vállalkozásait és szálljunk ki a jakuza irányításából” projektjéről sem. Az öcsike elérzékenyülve üdvözli a bátyját, és lelkesen ölelgeti Kono-t is. Láthatóan egyezik az ízlése a bátyjáéval. Kezdünk rosszat sejteni. Ám nincs időnk borongani, ugrunk, vissza az Aloha Girl-k táborába.

06_6.jpg 

A pisztolyos bácsi, bár erősen hisztoid, de sajnos nem hülye, így begyűjti mindenki telefonját, fegyverét miegyebét, és hiába a két rendőr nyugtató hangja és kérlelése, túsznak magánál tartja az őt megtaláló kislányt, majd a meglövi Dannót is. Ninjánk szemében valami nagyon csúnyát látok megvillanni, de egyelőre kötve a keze a gyerek-túsz miatt. Hármasban visszaindulnak a dzsungelbe, míg a lányokat és a sebesült Dannót a hisztoid bezárja egy raktárszerűségbe. Ekkor kiderül, hogy egy higgadt, hozzáértő és alapjában jó kedélyű nő aranyat ér. A lányokat kísérő mentős gyorsan feladatokkal halmozza el az Aloha Girl-ket, és Dannó lőtt sebét is úgy kezeli, mint egy remek alkalmat a tanulásra. Máris szeretjük! Miért nem egy ilyennek udvarol Dannó? Miért az üresfejű bikinis csajok telefonszámát kérné el?

05.jpg

Gyors helyzetfelmérés után, Dannó a kiásás mellett dönt, lévén, hogy a fészer hevenyészet és nincs aláalapozva. Míg ők áskálónak, mi a kelő nappal együtt megnézzük, hogy hol tart ninjánk, a hisztis, meg a kis túsz. Ninjánk beszélgetne, terelne, de lássuk be nem a szavak embere, ráadásul a sebesült is egyre irracionálisabb, és megizmosodik bennünk a gyanú, hogy kihagyhatta a gyógyító-nyugtató bogyócskáit a napokban, és az adrenalin nagyon nem tett jót az alapbetegségének – akármi is az.

 Mesmeg ugrunk, Rómeó és Júlia reggeliznek, a kéklő óceánnál a lengedező hűs szellőben. Mélyen irigyeljük Konót és nem csak a hűvös reggelért. Michael (ki az a hülye jakuza-főnök aki Adamnek és Michaelnek nevezi a fiait?!) szintén irigyli magát. Ez a nézés már-már törvénybeütköző… Adam egyelőre nem aggódik, az üzleti ügyeket vázolná, de öcsikéjét láthatóan nem érdekli a pénz meg a legális bevételek, Kononak csapja a szelet. Adam kettesben is hagyja őket, mivel nem látja, milyen arcot vág az öcsiket a búcsú puszijukat nézve.

 06.jpg

06_1.jpg

Én nem hagynám ott a csajom. Michael kettesben mond rögtön egy-két furcsát is, miszerint nem gondolta volna, hogy Adamnak rendőr barátnője lesz egyszer. Konoban végre bekapcsol a vészjelző. Meg kell, mondjam, a szép félig japcsi olyan faarccal mosolyog, hogy lövésem sincs, hogy mit tervez. Drukkolok, hogy ne gonosz pók legyen!

Na, vissza a hegyre, ahol kezdenek alakulni a dolgok, a lányok végre kijutnak, ám a kocsik is tönkre vannak téve. A mentősünk újfent aranyat ér, és a lányok máris buzognak a tettvágytól, vizet hoznak és tüzet raknak. Williams nyomozó mit tehet, a kocsiján talált vérnyomból vesz mintát, hogy később azonosítani lehessen a hisztoid támadót. Szerencsére a 10 évesek némelyike jobban ért a telekomunnikációhoz, mint az átlag negyvenes,

07.jpg

így az ifjú Samatha Carter epigon, sikeresen keresztezi a telefonok maradványait, és végre segítséget tudnak hívni.

 09.jpg

Dannó elbúcsúzik a kismajmától, aki talán utoljára ilyesmiket mond az apukájának… 1-2 év aztán jön az „ugyan fater, mit értesz te ehhez?!” korszak, amit majd hosszú-hosszú évek múlva a „szegény apám mindig azt mondta, hogy…” korszak követ.

A Haule vakmerően vágna neki a dzsungelnek, imádott főnökének segítendő, de sajnos még azt sem tudja, merre van észak, így a vehemens mentős nőci vele tart. Na, végre egy jó hír!

 10.jpg

Hamarost az eszelősék nyomában vannak, főleg, hogy a meglőtt turistát is megtalálják, aki útba igazítja őket. Aztán rálelnek a sebesült ingerült ejtőernyőjére, és a csapat túlnyomórészt bennszülött része, kinyomozza, hogy egy kisgép zuhant leelőző nap arrafelé, egy kisgép amely gyémántokat szállított. A pilóta meghalt, a gyémántok meg eltűntek. Mondanám, hogy micsoda meglepetés, de nem mondom.

Ninjánk türelme közben elfogy, és amikor meglelik a gyémántos tatyókát, végre lefegyverzi a zakkantat, de nincs szerencséje, mert épp odaér a sebesült hisztigép társa.

 11.jpg

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a társ eszméletlenül dühös a bénázó és újfent hisztiző pasira így veszekedni kezdenek. Ninjánk félre figyelmükben meglóg a kislánnyal. Jó is teszi, mert az új fiú szívroham nélkül lelövi a sebesült társát. Ninjánk immár kellően motivált és miután megkérte a kislányt, hogy rejtőzzön el, a keze sincs immár megkötve, így pusztakezes vaddisznó vadászatra indul. Ettől óvott mindenkit, és joggal. Még neki is meggyűlik a baja a fegyveres disznóval, de mázlija, hogy a barátai már a nyomában vannak és ma Dannó menti meg a főnököt.

12.jpg 

Ennek ellenére Lucy, a kis túsz léánka, McGarretthez fog feleségül menni. Hát, ezzel az elhatározással nincs mit vitázni, maximálisan egyetértünk kis szigetlakóval.

Williams nyomozó bár nem ezért, de kijelenti, hogy utálja a kempingezést, ám hamarost újra egy sátor belsejében láthatjuk a kismajommal. Egy sátorban, ami a szobája közepén áll, és szerencsére megérkezik a pizza is. Ananász nélkül. Nagyon helyes.

A részt a Kisjakuza hálószobájában zárjuk, de mielőtt kirohannánk sörért, a forró jelenethez, rájövünk, hogy csak lírázás lesz. Rómeó és Júlia összebújva alszik, az öcsike pedig fegyverrel a kézben nézi őket, az arca megfejthetetlen. Már csak az a kérdés, hogy Michael ki lesz a tragédiában, Tibalt, akinek Júlia kellett volna, vagy Mercutió, aki Rómeót óvná, ha hülye módon is…

 13.jpg

Erre a részre, a közelgő kenyérünnepre tekintettel, bort illik inni. Bevallom, én előbb ittam, mint hogyvoltoztam, de a Vesztergombi kékfrankos nem panaszkodott a részre, jól kijöttek egymással, talán a vaddisznók miatt. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.08.22. 16:30:31

Köszi szépen az írást, és a törileckét is :))
Szuper volt ez a rész, annyira szerethetőek voltak a gyerekek, hogy csak na. Szóval cukiságfaktor pipa, izgalom pipa, jó pasik pipa - a forgatókönyvírók megdolgoztak a pénzükért (főleg ha magyar is vót köztük, ugye).

Adam meg, khm, tényleg jó pasi, fogalmazzunk így.
A testvérével lesz még itt kavarás, nem is kicsit, ezt bírom, hogy behozták a készítők.

Off SPOILERREL: Ma volt a hírekben, hogy a negyedik évadban megismerjük Dannó anyukáját, akit Melanie Griffith alakít majd. Na, erre kíváncsi leszek :))

Segna 2013.08.23. 08:24:37

@AaannnaaA: szerencse, h vannak ilyen kommentelők is, akik megkímélik a hv-írót a nyomozói aprómunkától - Dannó anyukájára én is felette kíváncsi leszek... - a tiszteletdíjam egy részét majd utalom! Ja, grátisz csináljuk... hát akkor máris küldök egy grátiszt!

Igen, egyet kell értsek veled, ez volt (eddig) az évad legcukibb része. Talán ha itt is lenne valakinek kutyája, vagy, h stílszerűek legyünk Dannónak lehetne macskája.
Na, írunk végre a producereknek? ;-)

AaannnaaA 2013.08.23. 09:51:07

@Segna: Az a baj, hogy ha már írnék, nem konstruktív javaslatot tennék a sorozatra, hanem kérném, hogy küldje el O'Laughlint kötve, fűzve :))
De akkor előbb Peter Jacksonnak kellene írnom, tőle jobbfélé küldemény érkezne. Ugye :))

AaannnaaA 2013.08.23. 20:05:01

Nah, folytatom akkor az okoskodó kommentelőt, ismét Dannó témában.
Ma van Scott Caan, azaz a Dannó-t alakító színész szülinapja. Kivételesen adhatna ő ajándékot, eljöhetne egy interjúra mifelélnk :))
süti beállítások módosítása