Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz - 03x18 Alámerülve

2013. augusztus 20. 11:00 - Segna

Ma kiderül, hogy a lidércek, bár bogarak, de jó úszók, és némelyik bukik Sheppardre, de ez mégis kevés lesz neki a felszínre jutáshoz, mert Teyla nem csak a barátok agyba-főbe veréséhez ért.

 01.jpg

Röpke retrospektívvel nyitunk, amelyben emlékeztetnek bennünket, hogy Teylában lidérc DNS is van, így rá tud kapcsolódni a lidércek elméjére. Sajnos a kapcsolat kétirányú, így a telepátia egyben kommunikáció is lehet, tehát meg tudják az ő elméjét is szállni. Vettük, haladjunk!

Máris ugrunk és tucatnyian szorongunk egy, az óceán mélyén valamit nagyon kereső ugróban. A hangulatból ítélve, már órák óta össze vagyunk zárva, és önfeledten marjuk egymást, ami nem nehéz McKay modorával, Teyla és Ronon türelmetlenségével és Zelenka mókás orrhúzgálásával. Két embert nem hoz ki a sodrából a helyzet; Sheppardet és Vezérasszonyunkat. A Kisfőnök vezet és pásztázza a feneket egy mélytengeri fúrótornyot keresve, míg Weir csak ül mellette és némán mereng. Saját bevallása szerint, a mélytengeri fúróplatformon. Aha, életszerű. A nők már csak ilyenek, ülnek némán órákig egy szédületesen jó hapsi mellett, és egy fúróplatformon gondolkoznak. Mindegy, megleljük végre a platformot, és az minden aggodalmunk ellenére azonnal életre kel. Jó, hogy hoztuk Sheppardet meg az ATA génjét. Aztán egy baljóslatú arcot látunk, aki szintén érzékelte érkezésünket. …és Főcím!

Dolgos órák állnak előttünk, a technikusok igyekeznek beindítani és bemérni minden gépet, Sheppard és csapata pedig biztosítja a helyet, vagyis céltalan ténfereg, hiszen McKay már ellenőrizte az életjeleket. Egyedül vagyunk. Vezérasszonyunk McKay mellett ácsorog. Árnyékot ír le lassan a lassú délelőtt… Ám, ekkor Teyla összevonja a szemöldökét, és közli, hogy érez egy lidércet. Sheppard azonnal hisz neki, és visszafüttyenti a csapatot a vezérlőbe. McKayt rosszul érinti a munka felfüggesztése, és epésen kötözködik a Kisfőnökkel. Vezérasszonyunk elgondolkodva figyeli két helyettesét. Mi lesz ebből?

02_1.jpg02.jpg

Kapcsolatfelvétel. Teyla lemegy alfába és erősen meregeti a szemét, majd rákapcsolódik a lidérc elméjére. Azaz, hogy nem. Nincs ott senki. Hurrá, haladjunk! Két csapatra oszlunk, Xéna és Csubi megy balra, a Vezérasszonyunk pedig Shepparddel jobbra. Vagy Sheppard vele. Így is jó és úgy is jó. Idézet a két főnöktől. Ronon nehezen állja meg vigyorgás nélkül, így gyorsan elválnak útjaink. A főnökök édes kettesben andalognak, a helyiek szótlanul róják a köröket. Olyannyira szótlanul, hogy Ronon szóvá is teszi a szótlanságot. Ronon. Valami vicceset várunk ezek után, de csalódnunk kell, Teyla egy rövid „sokra értékelem a barátságodat” bevezető után, tökön rúgja a Nagyszabásút.

04.jpg

Miután Ronon a padlóra kerül, Teyla komor arcot vágva, agyba-főbe veri, rúgja, majd ámokfutásba kezd. Áramot kapcsol le, kristályokat lő szét, vészerőtereket aktivál, ilyesmi. Közben valami közelít a mélységből felénk. Uhhh…

Sheppard magához rendeli McKayt míg megleljük Ronont. Amikor kiderül, hogy Ronont Teyla verte agyba-főbe, vagyis a helyzet komoly, a Főnök Vezérasszonyunkat és McKayt visszaküldi a viszonylagos biztonságba, és a magához tért Rononnal kettesben indul megkeresni Teylát, aki közben szintén „magához tért” – legalábbis sóhajtott egy nagyot és most máshogy meregeti a szemét. A Kisfőnök nem kockáztat, fegyvert fog rá, szimpátia ide vagy oda. Teyla akadozva elmondja, hogy nem emlékszik semmire, ellenben van egy lidérckirálynő a fedélzeten. Egy öreg, tapasztalt királynő. Nem vagyunk boldogok. McKay megpróbálja a károkat helyrehozni, hogy legalább Atlantiszt tudjuk hívni. Két embert az ugróhoz küld, egyet meg a külső szenzorokra állít rá, hogy nézze meg, honnan jöhetett a lidérc. Vajon mit akar itt? Tanakodnak Zelenkával. Mi rögvest okosabbak leszünk, mert láthatjuk, hogy a Békaasszony az ugróhoz küldött két ifjonc tudósból lakmározik.

Közben Weir Teylát vigasztalja, hogy á, nem is hibás, megértjük a dolgot, és az ő bizalma töretlen stb. Így beszél egy igaz barát! Közben Sheppard és Ronon külön-külön cserkelve, végre meglelik a lidércet. Pontosítsunk, az leli meg a Kisfőnököt. A Békaasszony menten ajánlatot is tesz Sheppardnek, vagy inkább megkéri, hogy vigye fel a felszínre. Kedvenc alezredesünk erősen vonakodik, de egy királynő, az királynő, így nem sokra megy a vonakodással. Szerencse, hogy Ronon már közel jár a bazi nagy pisztolyával.

05.jpg

Irigyeljük a zöld pofájút lássuk be! Ronon a lánctalpas széptevést látva, jobb híjján hátba lövi a lidércet, ám 

06.jpg

elhibázza! Ilyen közelről! Mindegy, a beömlő víz azért megoldja a problémát, még ha nem is ideális módon. Elveszítjük az ugrót, mert az víz alá kerül, a bekapcsoló vészerőtér túloldalára. Meg aztán minket is meg hány-vet a víz erőst.

06_1.jpg

Ronon eszmél hamarabb, és találja meg az ugyancsak kába lidércet. Már épp szét akarná lőni a rusnya pofáját, amikor a Kisfőnök is annyira magához kókad, hogy gondolkodni kezdjen. Rögvest leállítja Nagyszabású barátját, hátha kell a lidérc ahhoz, hogy visszajussunk a felszínre.

07.jpg

Weir kezdi meg a tárgyalásokat a királynővel, elvégre ő itt a rangjabeli. A tárgyalások lassan haladnak, egyelőre csak a szokásos „mind meg fogtok halni” szöveggel jön a lidérc, de McKaynek már vannak válaszai. A Békaasszony egy, a közelben az iszapba fúródott cirkálóról érkezhetett, úszva. Azért nem láttuk az érzékelőkön, mert tényleg nem volt itt. Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, régen itt van a banya – plusz-mínusz egy nagyon – ahogy Zelenka megállapítja.

03.jpg

Telyla áll elő egy újnak nem mondható ötlettel, majd ő kapcsolatba lép vele, és megszondázza az elméjét. Sheppard szkeptikus, Weir aggódik. Á, most gyenge a királynő – tényleg alaposan leszedálták – és most már tudja, mire készüljön, mire számítson, agitál Teyla. Jobb híjján belemegyünk a tervbe. Teyla sietve a királynő mellé áll, és meregetni kezdi a szemét. Gondolom, ez azt jelenti, hogy elmeszondáz, vagy esetleg valami belement a szemébe. Mindenesetre megtudjuk, hogy a lidérc hajója még az ostrom alatt került ide az iszapba, és lassan-lassan megette a legénységét, és immár egyedül van. Minket megérezve kínkeservesen átúszott ide, de az ugró nem indult be neki, mert ugye pont az ilyenekre számítva van beleépítve a générzékelős biztosítás. A megevett tudóstól megtudta, hogy Sheppard tudja vezetni az ugrót, így lett egy terve. Mivel nagyon unja már a mélységet, elszánta magát a végsőkre is; beindította a lidérc cirkáló önmegsemmisítőjét is, biztos, ami biztos. Sheppard ezt hallva gondterhelten szemez Vezérasszonyunkkal. Fogadjunk McKayre fognak gondolni.

Na, pont McKaynek való a feladat. Annál is inkább, mert a fúróplatform a kéreg egy elvékonyodásán csücsül, így ha felrobbanna a cirkáló, az átszakíthatná a kérget is, ami katasztrofális hatással lenne a városra is. Ja, két óránk van. McKay méltó a bizalomra, neki is van egy terve. Sheppard átmegy a közeli cirkálóra egy mélységálló búvár-szkafanderben, és leállítja az önmegsemmisítőt. A Kisfőnök rábólint a tervre, kis pontosítással. McKay is megy. Rodney nem boldog, de megadóan beöltözik.

08.jpg

Míg bandukolunk a tengerfenéken, van időnk a problémákon merengeni, például azon, hogy ha át is érünk, nem lesz időnk kitalálni a kódot, és lekapcsolni az önmegsemmisítőt. Újra Teyla következik, megint belemászik a királynő elméjébe. Játssza az elesettet, Weir meg látványosan aggódik, és hangosan tanakodnak a királynő füle hallatára, hogy hogyan állnak McKayék. Remélem, van egy tervük, mert nincs már csak egy fél óránk! Teyla újra próbálkozik, és a lidérc… újra megszállja, vagyis sikertelenül rejti el a titkainkat.

08_1.jpg

McKay működőképessé teszi a cirkálót, Sheppard pedig elrepül vele – tudja meg a lidérc. A Békaasszony felvillanyozódik ezt hallva, és az őt épp kiszabadító Teylát elkábítva, elmenekül. Irány a hajója. Diadalmasan kérdi Sheppardet, hogy helyreállította-e a hajóját, majd miután az vonakodva elismeri, hogy repülni fog, előzékenyen deaktiválja nekünk az önmegsemmisítőt. Köszönjünk Felség! Mivel a Kisfőnök volt a csali, McKay a felmentő sereg.

09j.jpg

A fúrótorony legénységi szállásán zárunk, ahol a Weirrel kiegészült kis csapatunk versenyt hízeleg Teylának, hogy milyen ügyes volt, mert át tudott verni egy lidérckirálynőt. Egy nem átlagos lidérckirálynőt! A nyalizásnak McKay vet véget, aki végre jó híreket sorolhat, helyreállt a kommunikáció, és energiatermelésről is szó lehet hamarost, és mindjárt jönnek értünk.

10.jpg

Ezzel a lendülettel el is cipeli magával Vezérasszonyunkat is. Hármasban maradunk, így mindenki a szunyálás mellett dönt. Hosszú napunk volt!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2013.08.20. 12:09:48

Lemaradt az atlantisz tag, később, így nem lehet majd megtalálni.

Llew 2013.08.21. 08:29:59

Nem basztatás, de semmit nem javult a helyzet, mert "csillagkapu atlantisz" tag eddig nem volt. Volt "csillagkapu" az eredeti, anya sorozatra, meg "atlantisz" erre. Ez a hibrid tag csak erre az egy hv-re mutat, szóval gyakorlati szempontból ugyan olyan, mintha nem lenne semmilyen.

Segna 2013.08.21. 09:22:31

@Llew: Sajnos ebbe én már nem tudok belenyúlni, továbbítom a főnöknek sixx-nek.
A szöveghez esetleg valami?
Némileg nyomasztó, h csak azért kommenteltek, h technikai megjegyzést tegyetek.

AaannnaaA 2013.08.21. 09:35:39

@Segna: Én meg csak azért kommentelek, hogy megjegyezhessem, jó pasikat fényképezel bele. Így jártál :)))

Llew 2013.08.21. 10:23:21

@Segna: sajnálattal el kell keserítselek, de ha a kommentek miatt írod a hv-t, akkor az atlantisszal rossz sorozatot választottál.
Én a csillagkaput (felesben) végig hogyvoltoztam úgy hogy alig volt komment.
Ugyan akkor némi pozitívum a dologban, hogy a kommentek hiánya nem feltétlen jelenti, hogy nem is olvassák a posztjaid.

AaannnaaA 2013.08.21. 10:37:50

@Llew: Szerintem a kolléga arra volt kíváncsi, hogy hogy tetszik Neked az írása?
Én például szeretem a stílusát, csak viccből írtam, hogy a képek miatt járok ide. Amúgy nem szoktam kommentelni, csak olvasni.

Szerintem rajongóként, és nem a kommentek miatt írjuk a hogyvótokat, mint írtad ezt Te is tapasztaltad. Nálam a Célszemélynél kb. 15 rész után szólalt meg először valaki. Persze hogy jó a pozitív visszajelzés, de az sem utolsó élmény, amikor írod.
Ugyeugyeugye? :)))

Segna 2013.08.21. 10:49:36

@Llew: Nem, nem a kommentek miatt írom, mint azt a kedves kolleganő is írta volt. Én spec azért írom, mert élvonalbeli rajongója lévén a két Csillagkapu sorozatnak, iszonyúan idegesített a befejezetlen volta, ill. így kőkemény indokom van otthon arra, h miért kell újra (és újra ;-)) megnéznem a sorozatot.
Ám kétségkívül bosszantó, h ha már írsz egy kommentet (a segítő szándékot komolyan nagyon köszönöm, eltrehánykodtam ezt a rohadt címkét)akkor jó lenne ha lenne benne olyasmi is, h "én utálom ezt a részt, mert..." vagy "nem is vettem eddig észre, h... csak most, h írtad..." vagy ilyesmi.
Pl. nagyon élveztem, amikor olyanon ment a vita, h a háttérben felbukkanó roncs helikopter lehet-e Mi-24-s ;-)
Sajátos rajongó tábor a mienk azt el kell ismernem, de én nagyon szeretem őket. Remélem néhányan azért olvassák.

Llew 2013.08.21. 11:25:46

@AaannnaaA: @Segna: ha nem tetszene nem olvasnám, és még segítő szándékú kommentre sem pazarolnám az időt.
Azon kevés hogyvoltok egyike, amit még olvasok. Nem rossz, de semmi kiemelkedő. Nem tudom megmondni mi hiányzik belőle, vagy mitől lenne jobb. A PoI-val ugyan így vagyok. Bocs AaannnaaA :)
Ha az segítség a Killing, hogyvoltja viszont baromi jó szerintem. Tetszik a szerző stílusa. A ti írásaitok valahogy túl "lányosak". Ez jó hülyén hangzik. Nem a főszereplőkön való áradozás a baj, ennyi személyes hangvétel kell, bár néha picit nekem sok. Se nem kiemelkedően viccesek, se nem elég szarkasztikusak. Előbbi nem feltétlen baj, sokan túl erőlködik a viccességet és az sem jó. Utóbbi meg csak egyéni preferencia.

Segna 2013.08.21. 11:36:00

@Llew: hát szarkazmust ne várj tőlem, ahhoz esetleg a Hawaii five-0 -t olvasd... ott lehet, h néha belecsúszok.
Baromi nehéz a nagy kedvencről írni.

Szóval "e mán ijen, mint a nábrádi pap tinaja" ahogy mifelénk mondják. Tetszettek volna a fiúknak befejezni, és akkor fiús lenne. ;-)
Azért, ha valami nagyon szúrja a szemed, bátran savazzad, hátha rájövünk mi is hiányzik belőle.

AaannnaaA 2013.08.21. 11:37:17

@Llew: Köszi a kritikát, és a segítő észrevételeket, mindig öröm a visszajelzés, bármilyen irányú is :)

Llew 2013.08.21. 12:22:40

@Segna: "Tetszettek volna a fiúknak befejezni, és akkor fiús lenne. ;-)"
Nevetni fogsz, de jó ideje gondolkoztam rajta, hogy be kéne fejezni a kolléga helyett, aztán mire rászántam volna magam, elkezdted te folytatni.

Segna 2013.08.23. 14:37:04

@Llew: hát, ha gondolod, és egyeztetünk róla sixxel ha van olyan rész amit nagyon-nagyon szeretnél megírni (kivéve a3/4 évad fordulóját ;-)) akkor én nem bánom, ha valami fiús hangvétel visszajön...

Segna 2013.08.23. 14:44:01

@Llew: elolvastam a killinget. Komolyan mi benne az a baromi átütő és más? Én az alapján háát... nem kívántam meg azt a sorozatot. Aki amúgy is ismeri, annak biztos többet mond, de nekem csak egy leírás, személyes hangvétel nélkül. Vagy pont az a jó benne? Ahhoz tessék a képújságot vagy a t-home infót olvasni - szerintem.

Llew 2013.08.26. 12:20:29

@Segna: köszi, nem azért mondtam. Meggondolom, de eléggé előre kéne ugranom az előrenézéssel is, mert jelenleg az első évadközepén tartok (bár Carter miatt miért ne), na meg nem is nagyon érzek magamban elég energiát, meg ihletet most ilyesmihez.

Másik
Hát, ízlésről nem fogunk vitatkozni mert elég felesleges.

Llew 2013.08.26. 12:33:34

@Segna: nem tudom melyiket olvastad, de az utolsó killing hv gyengébb, mint az korábbiak

light 2013.08.27. 07:41:53

"A Kisfőnök vezet és pásztázza a feneket egy mélytengeri fúrótornyot keresve..."

Azt hiszem túl sok pornót nézek :D

Segna 2013.08.27. 08:44:23

@Llew: a pilotét, merthogy nem ismerem a sorozatot...
maradjunk annyiban, hogy az ízlések meg a pofonok..., ellenben Carter vitathatatlanul egy nemzeti kincs! ;-)

@light: számomra nehezen értelmezhető a túl sok abban a műfajban ;-)
Úgy látom Sheppard más fantáziáját is megmozgatja így ügyelni fogok eztán a vele kapcsolatos megfogalmazásokra... többnyire ügyelni fogok...
süti beállítások módosítása