Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 1x03 - Twerk

2013. augusztus 16. 09:00 - AaannnaaA

Ray hazatér, és mint a férjek gyöngye, a hálószoba ágyára kiborítja táskájából a szennyest, a szekrényből pedig tiszta öltönyöket pakol a helyükre. Abby dühösen esik neki: öt napja nem voltál itthon, mégis miért csinálod ezt? Mert megengedtem, hogy a gyerekeink eltöltsenek egy napot a nagyapjukkal? Hősünk válaszra sem méltatja, pakolja tovább a ruháit, meg némi lóvét. Aztán egy mondatot mégis mond: este Ezra partyt ad, vegyél valami szépet magadnak, azzal egy köteg lóvét tesz a szekrény polcára, majd mint aki jól végezte dolgát, trappol elfele. Abby ettől még jobban bepörög, utána hajítja a pénzköteget, majd az egyik cipőjét, de Ray már kijutott.

Szállna befelé a kocsijába, amikor megüti a fülét a szomszédból üvöltő rap zene, ez már máskor is zavarta, de most elég ideges ahhoz, hogy utána is járjon a dolognak. Átüget hát, helló helyett berúgja az ajtót, odabent egy fiatal srác, az idióta rapperek mintapéldánya táncikál magában. Ray kihúzza a hangfalakat, az erősítőt, és végre kuss lesz. A kissrác megszeppenve közli, hogy ezért a tulaj marha pipa lesz. Ray egyet kérdez: hol az apád? Halott, jön a válasz. Szerencsés vagy, kontráz morcosan Ray. Ekkor ér ide a ház tulaja, egy hatalmas karddal a kezében, és kérdi a betolakodót: ki vagy? Ray bemutatkozik, mire a faszi épp hogy a nyakába nem ugrik. Hallotta ugyanis hősünk hírét, és lenne számára egy melója. Na persze. A kissrácot – aki az előbb a zenét bömböltette – szeretné hivatalosan örökbe fogadni, mert bár az anyja még él, de egy drogos kurva, ő viszont a gyámja lenne. Meg hát a srác tök jól rappel, gondolom zenélhetnének együtt. Ray az autójához sétál, de a két rapper kitartóan követi, ezért az idősebbnek odaadja Lee Drexler névjegykártyáját azzal, hogy hívja fel, majd ő utána jár a dolognak, csak a zene bömböltetését fejezzétek be. Oké. Hősünk indulna tovább, de Abby kiront a házból, és férje után óbégat, miközben az elhajt.

1.1.jpg

1.2.jpg

Mickey és Bunchy ez utóbbi lakásában vakarja össze magát reggel, mikor a fiúnak csörög a mobilja, Ray hívja. Ma mennének ügyvédhez, hogy felvegyék a pénzt, amit testvére kapott a molesztálás miatt, úgyhogy szíveskedjen összeszedni magát, egy óra múlva találkozó az edzőteremben.

Avi Bostonban van egy templomban, öreg fószert figyel. Amikor az elhagyja a templomot, Avi hívja Rayt, hogy megtalálta a fószert, megbeszélt vele egy találkozót, már csak rá kell vennie őt valamire. Hogy ki a tag, és mire kell rávenni, még nem tudjuk. Ezra hívja Rayt, hogy nagy baj van, azonnal menjen az irodába – részleteket erről sem tudunk meg.

Az edzőteremben Terry Daryllel gyakorol, aki már jobban van a múltkori összeveretése után. Megérkezik Ray, Bunchyért jött, irány az ügyvéd; testvére azonban nem akar menni. Közben Mickey bíztatja a ring mellől Daryllt, hogy harcoljon erősebben, mire az úgy nekiesik Terrynek, hogy Raynek kell közbelépnie – Terry válla kikészült.

2.jpg

Abby otthon mérgében összeszedte férje legjobb öltönyeit, és behozta egy templomba adománynak. Még a pap is meglepődik, akinek leadja, hiszen drága cuccokról van szó, de a nő tényleg komolyan gondolja az adományozást.

Avi Bostonban sörözik a taggal, akit megtalált, és akiről már tudjuk kicsoda: az első rész elején ő várta a börtönből szabaduló Mickeyt. Elmondja, hogy elvitte a templomba (ahol megölt egy papot, világosítja fel Avi), aztán egy motelbe és annyi. Avi kérdezi, hogy elmondaná-e ezt a rendőrségnek is? Miért tenném, kérdez vissza az öreg? Erre Avi szalvétára ír egy összeget – gondolom ez lenne a spicliség ára. Egyelőre nem kap választ.

3.1.jpg

Terry vállát a korábbi részben már megismert ápolónő teszi helyre, amit a ringben Daryll szétcseszett, ugye. Mickey is itt van, és faszságokat zagyvál arról, hogy ő tehet Terry állapotáról, mire az ápolónő kizavarja. Beszélgetnek pár szót kettesben, de Terry elég mufurc. Pénzt adna a nőnek kezelésért, de Ray már fizetett helyette, amin persze jól felkapja a vizet.

Ray és Bunchy az edzőterem lépcsőjén beszélgetnek, előbbi áttette az ügyvédet délutánra, de Bunchy nem valami lelkes, szerinte a pénz, amit a molesztálásért kapna, csak mocskos pénz. Ekkor jelenik meg Mickey, perszer rögtön elüt egy poént a gyerekmolesztálásról, ami maximum szerinte vicces. De ha már témánál vagyunk, Ray az orra alá dörgöli: Bostonban nem jó papot öltél meg, fater! És azt mégis hogy? Hát úgy, hogy azt aki Bunchyt molesztálta, már rég áthelyezték máshova. Mickey meglepődik, de nem izgatja magát különösebben, mert szerinte egy potenciális pedofillal kevesebb, azt csá. Ray indulna, de Bunchy nem tart vele, mert csoportterápiája lesz, ahova az apja elkíséri.

3.2.jpg

Ray egyedül üget tova; az irodába megy, ahol Ezra már meglehetősen ideges, mert Mickey háromszor is hívta. Ray ígéri, elintézi a dolgot, hogy apja többé ne jelentsen fenyegetést. Oké. Ekkor rongyol be Lee Drexler örömében a plafonig ugrálva, miszerint új ügyfelük van, Re-Kon, aki nem más, mint Ray zenét ordíttató rapper szomszédja, aki – mint tudjuk – a nála lakó fiatal, tehetséges fiút fogadná törvényesen örökbe, úgyhogy a gyereket meg kell venni a drogos anyjától. Na, ez érdekes lesz.

A csoportterápián a tagok beszélnek molesztálásuk körülményeiről, nyomott, szomorú hangulatban. Bunchy és Mickey is itt van, hallgatják a többieket. Az öreg persze nem bír magával, az épp beálló csendben talpra ugrik, és elmesél egy pedofilos viccet. A csoport ledöbben, néhányan mosolyognak, Bunchynak ahogy elnézem még mélyebbre lóg az orra. Mickey leül, mehet tovább a busongás.

4.jpg

Ray úton van, a kocsiból először telefonon Lenával beszél, kéri, hogy nézzen utána Re-Konnak, nem volt-e gyerekmolesztálási, vagy bármi olyan ügye, ami kizárja, hogy örökbe fogadjon. Aztán kérdi, Avi mire jutott? Nos, a bostoni öreg az első ajánlatra nemet mondott, de több pénzért talán vállalja a feladatot (mármint feldobni Mickeyt). Ray bólint, bármit, csak meglegyen. Ekkor Terry hívja azzal, hogy tudja, hogy testvére kifizette a nővért helyette, és vissza fogja adni a pénzt, mire Ray kontráz: ne a pénzzel törődj, a nővért hívd randira, tetszel neki. Terrynek leesik az álla.

Abby jóga órán van, relax meg minden, de ez most rohadtul nem megy neki. Az oktató minden tiltakozása ellenére többször is felugrál, el akar rohanni, de a tanár mindig visszanyomja – nyugi van. Végül a nő nyer, felugrik és elrohan.

A csoportterápián Mickey még mindig nem bír magával, így a következő disznó beszólása után távozásra szólítják fel. Bunchy persze marad. Az öreg távoztában még visszaszól, ha valaki akar, inkább menjen el az edzőterembe, majd ő keménységre tanítja.

5.jpg

Bridget hazafelé sétál, közben apját hívja, hogy mégis mikor jön végre haza, de az kitérő választ ad, és lerázza lányát. Bridgetet ekkor utoléri a szomszéd rapper srác (nem Re-Kon, hanem a gyerek-jelöltje), és beszédbe elegyednek. A csávó bemutatkozik, így végre neve is van: Marvin Gaye Washington. Ray eközben Marvin kábszeres anyjánál van, megpróbálja elérni, hogy a nő mondjon le a fiáról Re-Kon javára. A nő persze tiltakozik, nem adná a gyerekét pénzért, hiszen az tényleg mindennek a legalja, de annyira erősen függő, hogy képtelen lenne felnevelni a gyereket. Ray úgy látom szánja is, mindenesetre leteszi elé a papírt, amit ha aláír, egy valag pénzzel lesz gazdagabb, és egy gyerekkel szegényebb.

Abby visszajött a férje eladományozott öltönyeiért a templomba – meggondolta magát. A pap, aki reggel átvette tőle a cuccost elismeri, hogy gyanította, hogy ez lesz, és mindent visszaad. Abby köszöni, cserébe leteszi a valag pénzt, amit reggel Ray adott neki; a köteg legalább 2-3 ezer dollár így első ránézésre, mondja a pap, de a nő csak legyint, és az öltönyökkel a karján távozik.

6.1.jpg

6.2.jpg

Mickey könyvtárba jött, ahol pénzt ad egy fiatal csávónak, hogy adja át az általa épp használt számítógépet, és mielőtt továbbáll, mutassa már meg neki, hogyan kell keresni a neten? Így hát segítséggel megtalálja amit keresett: videoklipet, amiben néger csajok cefetül rázzák a seggüket, amit a könyvtár csendjében teljes hangerőn áll neki hallgatni és bámulni. Aztán felhívja Ezrát – persze álnéven, hogy tutira bekapcsolják – és nem szól a telefonba, csak ezt a seggrázós zenét játssza be. A kis genya.

Bridget és Marvin előbbiék lakásában beszélgetnek – nem egy betojós a kiscsaj, ha pár perc ismeretség után már be is engedte a szomszéd srácot. A fiú az életéről beszél, persze ezt is rímekbe foglalva – én biztos falnak mennék tőle, de tiniéknél nyilván ez a divat. (Meg a fél szem, ahogy Anyukám drága szokta mondani.) Megjön Abby, és amikor Marvin egy percre kimegy a helyiségből, rákérdez a lányánál: miért hoztál haza egy idegent, mikor senki nincs itthon? Bridget legyint, a srác jó gyerek. Aztán visszakérdez: apu miért nincs itthon? Most Abbyn van a terelés sora. Ekkor Marvin visszajön, és Abby úgy dönt jó fej lesz, a srác maradhat kajára.

7.1.jpg

7.2.jpg

Bunchy és Ray eljöttek az ügyvédhez a kártérítésért, ami 1,4 millió dollár. (Kis kitérő: a csekket kikockázva látom, hogy Bunchy valódi neve Brendan Michael Donovan, most már legalább tudjuk miből jött a beceneve). Az ügyvéd azonban még egy papírt tol az orra alá, nyilatkozatot, mely szerint az összeg felett Ray rendelkezzen. Bunchy nem érti, de testvére elmagyarázza: csúszol lefelé a lejtőn, gondoskodom inkább én rólad a pénzből (gondolom nem akarja, hogy azonnal eltapsolja, pl. Mickey közreműködésével). Bunchy kiakad, beint, és zsebre vágja a csekket. Ray megkéri az ügyvédet, hogy hagyja magukra őket. Amikor ez megtörténik, Ray próbál öccse lelkére beszélni, megértetni vele, hogy nem képes kezelni ennyi pénzt egyedül, de öccse visszavág – nem is egyedül fogja tenni. Úgy gondolja, apjuknak is jár kárpótlás, ha már Ray juttatta börtönbe. Ray erről nem beszél, inkább tovább győzködi testvérét, hogy tegye biztos helyre a lóvét, de süket fülekre talál.

8.jpg

Mickey még mindig a könyvtárban van, épp a Moby Dicket olvassa félhangosan, mikor egy férfi ül le vele szemben, aki FBI ügynök. Beszélgetésükből gyorsan kiderül, hogy börtönévei alatt Mickey FBI-os besúgó volt, így került ki korábban a sittről. Oké, de most mit akar tőle a szerv? Nos, ezt még nem tudjuk meg, csupán Mickey kap némi lóvét, nyilván előlegként az elvégzendő feladatra, meg egy virágnyelvű célzást arra, tudnak a szabadulása utáni bostoni afférjáról. Az öreg beleegyezően sóhajt, az FBI-os pedig majd jelentkezik a kéréseivel. Oké.

Ray este a belvárosi lakásában van (kiöltözve, mert ugye Ezra partyt ad ma) ott hívja Avi a hírrel: a Bostonban előkerített tag 50 ezerért fedobja Mickeyt a hatóságoknak. Ray bólint. Ezután Lena hívja azzal, hogy Re-Kon átment mindenféle vizsgálaton, nem zaklatott soha fiatalkorút, minden rendben vele, akár a nevelőapja is lehet Marvinnak.

9.jpg

Abbyért egy limuzin jött, hogy szintén a partyra vigye. A nő meghatódik férje gondoskodásától, és bár eddig otthoni cuccban fetrengett, szerintem össze fogja kapni magát, hogy elmenjen. A party már javában tart, a bejáratnál Re-Kon limuzinja áll, benne a rapperrel meg pár elmaradhatatlan luvnyával. Ray beszáll, kizavarja a csajokat, és amikor maguk maradnak, közli a rapperrel: küldje suliba Marvint, tartsa távol a drogoktól, de ígéri, hogy Lee fel fogja hívni, és utána törvényesen is Marvin apja lehet. Re-Kon örül, épp hogy hősünk nyakába nem ugrik.

Ray visszamegy a partyra, Ezrával váltana pár szót, de a férfi meglehetősen zavartnak tűnik, leginkább Mickey miatt, aki folyton zaklatja. Tovább nem beszélgetnek, mert Ray meglátja, hogy Abby megérkezett – az asszony végül erőt vett magán, reggeli vita ide vagy oda, csinosan felöltözött, hogy férje mellett legyen az eseményen.

10.jpg

Ezra lép a színpadra beszélni arról, ami miatt ma itt vannak: egy központot hoz létre elhunyt felesége nevével a petefészekrák gyógyítására, melyben gondolom az asszony elhalálozott. Feleségéről beszél megrendülten, boldog emlékeket idéz, a nézők soraiban pedig az egyre részegebb szeretője, Deb felesel és vitatkozik a feleségről elhangzott tényekkel kapcsolatban. A jelenet kezd egyre kínosabbá válni, ezért Abby lép közbe, és kivezeti Debet a helyiségből – szerencsére Ezra semmit nem vesz észre az egészből, és a közönség sem nagyon figyel rá.

Miközben Ezra tovább beszél a színpadról, újabb „vendég” jelenik meg az ajtóban, akit viszont észrevesz, és aki nem más, mint Mickey. Ezra elhűl, és ijedtében egyre nagyobb butaságokat mond, sőt mintha eddig elkövetett bűneit akarná sorolni, itt nyilvánosan (!) – az pedig rohadtul nem lenne jó a biznisznek. Ray határozottan és fenyegetően apja felé indul, Lee pedig felmegy a pódiumra, így állítva le az egyre jobban zagyváló Ezrát. Ray odakint már nem látja apját - sikeresen kereket oldott - csak feleségét, aki Debet ápolja, aki épp rókakölykökkel örvendezteti meg az egyik közeli bokrot.

11.jpg

Eközben a nővér, aki Terry vállát és parkinsonját szokta kezelni, egy gyorsbüfében ül magában. Terry érkezik, összevissza hablatyol, mire a nővér beszól neki: fiacskám nem így kell egy lányt randira hívni. A férfi erre szó nélkül hátat fordít, eltrappol, majd visszatér, és feltesz egy kérdést: szereted a spagettit? „Igen” a válasz, erre Terry újra hátat fordít, és enyhe vigyorral az arcán távozik. Ezt nevezem csajozási technikának.

12.jpg

Ray és Abby a limuzinban utazik hazafelé a partyról, köztük Deb alszik totál kiütve. Elég viccesen néznek ki így hárman. Ray hívást kap Avitól: elintézte Bostonban a csávóval, hogy vallomást tegyen Mickey ellen, így az öreget néhány nap múlva visszarendelik a városba, és újra sittre vágják. Ray köszöni, leteszi a telót, aztán olyan fejet vág, mint aki megnyerte a lottón a főnyereményt.

És ki hogyan fejezi be ugyanezt az estét? Mickey lányokat hívott az edzőterembe, hogy rázzák a seggüket Bunchynak, meg nyilván egyéb szolgáltatásokat is tegyenek, Lena találkozóra indul az irodából, gondolom a csajához. Ray és Abby végre hazaértek. Az asszony még mindig dühös a férjére az elmúlt napokban mutatott viselkedése miatt, Ray pedig kivert kutya képpel bámul, de a vitát nem folytatják, inkább egy kiadósat szexelnek. Problémák egy időre elnapolva.

13.1.jpg

13.2.jpg

Bridget eközben Marvinnal chatel. A fiú dalt ír a csajról, és kéri, némi ihletért küldjön egy képet a seggéről. Bridget nemet mond, mire jön egy fénykép Marvin felsőtestéről – erre a lány dönt, és bezárja az ajtaját (gondolom, nehogy a család meglássa, amint a seggét fotózza).

A mai részt egy meglepő jelenettel zárjuk: a könyvtárban megismert FBI ügynök érkezik (haza?), az alagsorban egy szerényen berendezett „iroda” várja, ide battyog be sörrel a kezében, és miközben kortyolgatja, nézi a falán lévő fényképeket: rengeteg rosszarc fotója már át van húzva (gondolom halottak vagy sitten vannak), egy sorban azonban még érintetlenek a képek, közöttük van Ezra, Lee Drexler, Mickey és persze Ray. Na baszki.

14.jpg

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.08.16. 14:37:13

@doggfather: Eszem ágában sincs :) Csak heti két Célszemély mellé elég nehéz bepaszírozni, és annak van prioritása. A hosszú hétvége alatt igyekszem mindkettővel foglalkozni :))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.16. 15:14:58

@AaannnaaA: jaj, nem akartalak én siettetni, csak feltűnt, hogy ma néztem a 7es részt itt meg csak a 3ról olvastam. :D

Segna 2013.08.16. 23:13:51

@AaannnaaA: de azért magadra is legyen időd!
Tetszenek a képek ;-)Jó ez a konyha, nekem is kellene egy pont ilyen. Mínusz a piros ruhás...

AaannnaaA 2013.08.17. 09:03:14

@Segna: Nekem most pár konyhai eszköz kéne onnan, a pasit viheted. A piros ruhásat meg max. megtartjuk közös bejárónőnek.
Jó felosztás, mi? :))

Segna 2013.08.17. 15:30:51

@AaannnaaA: piroska a sorozat alapján nem tűnik egy tüchtig háziasszonynak... inkább hanyagolnám... de a konyhaszereket viheted, én beérem Ray-jel. Ünnepre...

zitoka 2013.08.17. 22:48:29

@AaannnaaA: Na, baszki ( mondanám, ha nem lennék úrinő), nem néztem meg, hogy ki írja a hogyvoltot, csak elkezdtem olvasni. Közben arra gondoltam, hogy lám, lett még egy kedvenc hogyvolt-íróm,majd jól elmondom AaannnaaA -nak a Célszemélynél, hogy már nincs egyedül nálam, erre kiderül, hogy frászt! Egyedül van. :) Köszke ezt is!

AaannnaaA 2013.08.18. 09:58:15

@zitoka: Aranyos vagy, igazán nagyon szívesen. /Ahogy már a Célszemély kommentekben is megmondtam, nem adom a májam, hiába hízlaljátok :)/
Nézed amúgy a sorozatot, vagy csak olvasod?

zitoka 2013.08.18. 23:52:37

@AaannnaaA: Nem nézem. :) Itt beleolvasok a hogyvoltokba, amelyik jó hogyvolt, azt végigolvasom, és ha a sorozat is jónak tűnik, akkor belenézek...ha sikerül elkapnom, mert általában nem tudom, hogy mikor és hol mennek :).

AaannnaaA 2013.08.19. 00:56:07

@zitoka: Ez pl. vasárnaponként megy odakint, itthon nem adják. De nagyon tudom ajánlani, mocskos jó. "Ma" adják a 8. részt, érdemes nézni.

Is 2016.09.26. 11:42:22

@AaannnaaA: Mickey egy állat. Azok a pedofil viccek a gyűlésen... nem normális. :)
De legalább már tudni vélem, hogy honnan lehet lóvéja: a besúgásból.
Drexler meg nagyon nagy arc, ahogy bevágatott Ezra irodájába Ray-hez: életed kézimunkáját kapod tőlem, új ügyfelünk van! :D
süti beállítások módosítása