Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 6x02 - The Sun

2013. augusztus 14. 11:00 - Szencsike

Bill istenség lesz, az emberek fellázadtak, Alcide idegesítő lett, Sookie kidobta a vámpírszeretőit az életéből, csupa átlagos történés a csendes Louisiana állam természetfeletti lakosainak életében.

Folytassuk ott azon az estén, ahol abbahagytuk. A hídon, ahol a Stackhouse-szülők meghaltak, most Warlow csúszik át a saját dimenziójából a miénkbe. Sookie talán ezt érzi, valami rosszat álmodhat, mert sokat forgolódik és az eladási szerződése fénylik az asztalkán. Főcím után Jason próbálja elkerülni a karambolt, de az öreg sofőrje, aki talán Warlow, talán nem, a fénye segítségével megállítja a kocsit. Jason hálátlan egy teremtés, lelőné az öreget, aki szerencsére nem Warlow, hanem Jason tündérnagyapja. A nagypapi nem elégedett az unokával, mert éjjel kóborolni, halottakkal hallucinálni, plusz egy idegennek elmesélni az egész életét, hát csoda hogy él. Ha Warlow-val találkozott volna, Jason nem élte volna túl, hiába állítja, hogy felkészült a találkozásra, nagypapa mindenesetre vállalja a tanítását.

pic1.png

Ugorjunk Fangtasiába, Tara szenved, Pam aggódik, a katonák olyan lövedékkel terítették le, amivel még egy vámpír sem találkozott. Erik lesz a bátor, aki kiveszi a lövedéket, de az éget. Ha puszta kézzel nem megy, kell egy eszköz, egy üvegdarabbal Erik kihalássza a töltényt, ami egy UV fényt kibocsájtó ezüstgolyó. A tábornok tényleg nem hazudott, az előző évad vége felé, az embereknek vannak fegyvereik. Nora pánikban, ő sosem nézte volna ki a puhány emberekből, hogy képesek harcolni. Pam is pánikban, az emberek, íme egy bizonyíték, erősek lettek és készek háborúzni, mindezt azért, mert a Hatóság elpusztította az egyetlen biztosítékot a békére, a TB-t. Erik viszont készen áll a harca az emberek ellen, de Bill-t is el kell intézni, lehetőleg sürgősen.

pic2.png

Jess alszik, de békés álmaiból a kevésbé békés Bill veri fel. Rohan teremtőjéhez, Bill szeme véres és fájdalmai vannak. Nem neki, más vámpírok szenvedését érzi. Egyikőjüket egy lánccal verik, a másik egy kisgyerek, akit elégetnek, egy harmadikat ezüstláncra verve vonszolnak egy kocsi mögött. Bill ekkor valamiféle kómába esik, nem reagál semmire. Billt maga Lilith szólította magához, akit egy réten, három csuromvéres, meztelen lány kísér a ruhába bújt istennőhöz. Lilithnek fontos infói vannak, valami elkezdődött. Végre nappal lett, Sookie-t keresik a melóhelyről, dolgozni is kéne néhanapján. Arlene-t nem érdekli, hogy mit csinált előző este, vendégekkel van tele a bár, kéne a segítsége. Sookie összeszedi magát és bemegy. Arlene Terrynek sipákol a hanyag kollegináról, de sokkal nagyobb baj érkezett hozzájuk: Patrick felesége. Terryre asszony ráparancsol, kénytelen odamenni a nőhöz, aki a férfi szerencséjére azt hiszi, Patrick megcsalta őt, azt akarta leplezni a látogatással. Terry csak nyökög, Arlene menti meg szegény párát, igen Patrick tényleg megcsalta a nőt és lelépett, ne sajnálja az ilyen szemét alakot, már csak a kisbaba miatt sem, akit vár.

pic3.png

Ritka pillanat, Sookie a munkába tart, de feltartóztatja valaki. Egy sérült férfi szenved az út szélén, Sookie megkeményítené a szívét, a meló az első, de ilyen gyorsan nem lehet megváltozni. Szegény srácot egy vámpír támadta meg, értékes a vére neki is, ugyanis féltündér. Sookie hazaviszi a fajtársat, és ellátja őt, sokáig fog a srác maradni, mert elalszik a kanapén. Merlotte’s, nagyvárosi vendégek érkeztek, egyikük biokaját enne, de itt olyan nincsen. Sam Lafayette-nek telefonál, mi van Emmával, a két csajszi elvan, már kisminkelték egymást, a hajukat is befonták, a ruhapróba végén, a teánál járnak. Nagyvárosi vendégek Sam-et stírölik, a bongyori hajú néger lány még beszélni akar vele. Tudja, hogy Sam alakváltó, egy ember és egyéb természetfelettieket képviselő szervezettől jön, Sam hiába tagadja, még Luna Newlin-váltását is kívülről fújja. Sammel hátra mennek a raktárba, a lány egy nagy sztorit akar csinálni abból, hogy Sam, mint alakváltó színre lép. Sam végig sem akarja hallgatni, de Nicole-nak már körvonalazódott a terve. Ha a kormány szembeszáll a vámpírokkal, biztos, hogy a többi lénnyel is megteszik. De ha valaki közülük lesz olyan bátor és kiáll a nyilvánosság elé, akkor a kormány a tömeggel szemben már nem tehetne semmit és minden természetfeletti a nyilvánosság elé léphetne. Sam nem akar segíteni, hiába állítja Nicole, hogy tudja milyen kirekesztettnek lenni.

pic4.png

Bill továbbra is kómában van a való világban, tudata viszont Lilithnél jár. Az istennő szerint egy zsarnok jön, aki pusztítást hoz a világra. Bill feladata lesz, hogy ezt megakadályozza, a képességei megvannak ehhez. Nem isten, Lilith sem istennő, csak Isten vámpír teremtménye, de a tudatlan nép istenkét tiszteli, pedig Istenből csak egy van. A külvilágban Jess pofozgatja az életre, semmi változás, viszont rendelt kaját, hátha attól feléled. Meg is jött a kaja, egy tapasztalt szőke hölgyet küldött a vámpír ételfutár. A nő sem találkozott kómába esett vámpírral, Bill semmi jelét sem mutatja, hogy tudomást venne a külvilágról. A nő is megrémült, inkább lelépne, Jess sem tartóztatja. Viszont a nő ki sem léphet a dolgozószoba ajtaján, mikor egy erőhatás miatt megmerevedik és mintha egy bábu lenne, Bill széke elé térdel. Bill kitátja a száját és még csak hozzá sem érve a nőhöz, magába szívja a vért és a szőkeség szárazra szívva terül el a földön. Jess a szoba sarkában sokkot kap a félelemtől.

pic5.png

Sookie ma sem fog dolgozni ez biztos, a sérült srácot ápolja. A fiú fénye reagál a lányra, egy őszinteségi rohamban Sookie bevallja, hogy ő megpróbált megszabadulni a fényétől, mert gyűlöli, hogy ő más. A srác biztos benne, hogy Sookie jó ember, hiszen neki is segített. Ő viszont nem használja ki Sookie vendégszeretetét, inkább tovább vándorol valamerre. A srác neve Ben, egyébként. Sookie jólelkűen bedobja, menjen a Tündérklubba, az biztonságos hely. Tündérklub mezejére Andy és a kislányok autóztak ki, Andy Maurella után kiabál, segítsen már neki egy kicsit. Jason és nagypapa megérkeztek Sookie-hoz, a lány nincs itt, a papa az átjárót keresi ahol Warlow először próbált átjutni. A papa a fényét használja a fürdőben, tényleg van ott egy átjáró egy nagyon veszélyes világba, amin át is ugrik, hogy lássa sikerült-e Warlow-nak a terve. Jason utánamenne, de ő a fürdőszoba falába ütközik csak. Papa néhány másodperc múlva csurom vizesen tér vissza, nagy a baj.

pic6.png

Sookie és Ben sétálnak, a srác szeretne egy helyet találni, ahol letelepedhet és új életet kezdhet. Ebben Sookie is segíthetne, randira hívná őt, de mivel néhány órával ezelőtt szabadult meg két bonyolult kapcsolatától, inkább visszautasítja a srácot. Sookie Billre gondol, amit a srác meghall, Sookie nem akar róla beszélni, inkább útbaigazítja Bent a Klubhoz és elmegy. Beesteledett, vámpírjaink felébredtek, Nora a Fangtasiában tanulmányozza a Bibliájukat, Pam Erik után érdeklődik, de a hugica sem tudja hol van. Norának valami eszébe jutott, üzeni Eriknek hogy elmegy, Pam viszont nem lesz a postása. Nora bevallja neki, hogy Erik csak azért nem beszélt róla, mert meg akarta Pamet védeni, és a lényeg, hogy szereti őt. Erik a kormányzó háza előtt leselkedik, mikor egy férfi közeledik, aki épp a feleségének panaszkodik, hogy késni fog a találkozóról. Eközben a kormányzó bizniszel valakivel, lánya Willa szeretne egy kicsit kimozdulni, de apa nem engedi, még katonai kísérettel sem. Csalódottan bejelenti apának a következő látogatóját, aki Erik. A vámpír úgy néz ki, mint az Esőember tisztviselőként. A kormányzóval a szokásos hivatali dolgokról kezdenek fecsegni, mennyire nehéz megoldani a vámpírválságot, egyre több a támadás, szörnyű az élet. Már gyerekeket is áthoztak, akik a szüleiket szívták le, el sem tudja a kolléga képzelni, milyen lehet ez. Erik el tudja képzelni, de egy poénnal elüti, mielőtt gyanússá válna, a kormányzó inkább a lényeget akarja hallani, miért is van itt a vendége. Erik lekapja a szemüvegét és elkezdi a kormányzó bűvölését, azonnal hagyja abba a háborúskodást, vonjon vissza minden rendeletet, stb, a vámpírok újra barátok lesznek. Kormányzó bambán néz maga elé, majd hívja az őröket és röhögni kezd. Eriket körbe veszik, a kormányzó élvezte, hogy őt is végre megbűvölték, mert kipróbálhatta az új kontaktlencséjét, ami a bűvölés ellen véd. Bizony, nem csak fegyvereik vannak, de felkészültek erre is és még többre. Eriket valami táborba küldeti, ez nem hangzik jól.

pic7.png

Sookie hazaért, Jasonnel lelkesen üdvözlik egymást, a tesó még lelkesebben mutatja be a nagypapát, Niallt. A vacsora közben Jason meséli, mit csinált a papa, hogy kövesse Warlow-t, de lefagynak, mikor megtudják, hogy a gonosz vámpír már itt van. Niall papa beszélni kezd, miért is fontos Warlow-nak Sookie: a tündércsalád, akihez tartoznak, királyi vérvonal, Niall a királyuk, Sookie a hercegnő, de Jason csak sima ember. Warlow több ezer éve üldözi a családot, Niall szüleit is ő ölte meg. Évszázadokig üldözte Warlow-t, mikor Niall egyik leszármazottjával John Stackhouse szerződést kötött. Amikor Sookie és Jason szüleit megölte, Claudine-nak sikerült átlöknie egy másik dimenzióba, de sajnos visszatért. Tudnak védekezni, Sookie képes lesz megidézni egy olyan energiát, ami elpusztít minden vámpírt, aki csak hozzáér. Igaz, ha ezt az energiát használja, elpusztul a tündérrésze. Sookie berozsdált fénye ellenére meg tudja idézni ezt az energiát, ami még a Napnál is erősebb. Eriket készülnek elszállítani, de szegény őrök nem számítottak rá, hogy ez a vámpír különleges, tud repülni, bambán néznek Erik után az égbe. Sam végre hazaért, Emma alszik, Lafayette szeretné tudni, hogy mibe keveredett a főnöke. Sam el sem tudja kezdeni a sztorit, mert vendégei jöttek: Martha, az aggódó nagymama, Alcide és Rikki. Mivel Emma vérfarkas, el akarják vinni, mivel náluk biztonságban lehet, ha a Luna utáni nyomozás elérné Samet. Emma megy vagy marad vitát Nicolék is figyelik a bokorból, lényegében lelepleztek négy vérfarkast és egy alakváltót. A kislány is kirohan, ő határozottan Sammel akar maradni, de az idegesítő farkasok elviszik őt, Alcide Samet, Rikki meg Lafayette-et veri meg. Willa Burrel a lefekvéshez készülődik, ő is hordja a szuperlencsét, de éjjelre nem viseli. Az ablakában ott figyel Erik, a bűvölés után mosolyogva hívja be a vámpírt.

pic8.png

Bill még mindig kómás, Jess fáradt és mocskos, egy hullát, a szőke nőt kellett eltemetnie. Szegény lányt lelkileg nagyon megviselték az események, elképzelni sem tudja, hogy mi történhet még. Elkeseredettségében Istenhez imádkozik, tőle kéri, hogy vigyázzon a barátaira. Jess tehetetlen, inkább kimegy a szobából, semmit sem tud csinálni a kómás vámpírral. Bill még mindig Lilith-tel van, neki kell megmenteni a fajt. Lilith eltűnik, Bill visszatért, a tévé meg autobekapcsra van állítva, mert felhangzanak az esti híradó beszámolói, Jess a hangokra tér vissza és végre mosolyog, mert Bill magánál van. Igaz, nincsen túl jó kedve, mert a híradóban egy vámpírt mutatnak, akit egy teherautó után láncra verve vonszolnak, új képessége van Billnek, látja a jövőt. Billnek ismét villan valami: egy teremben Erik, Pam, Tara, Jess és más vámpírok rabruhában vannak. A terem teteje kinyílik, mindenkit, aki ott van, a tűző nap fénye fog elégetni.

Címkék: true blood 18+
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.08.14. 12:51:14

Eric embernek álcázva: az évad egyik fénypontja volt. :)

Szencsike 2013.08.14. 13:10:57

@Is: Jaja, nagyon viccesen hozta a figurát :D
süti beállítások módosítása