Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 4x02 - És győzött a törvény

2013. július 31. 06:44 - fuszulykavirág

Az évad első részének hogyvoltja még februárban megszületett, csak aztán közbejött egy évadnyi Bosszú, de most szépen felzárkózunk Florrick-ékból is. Clarke, a cég megmentésére kinevezett pénzügyi biztos beígért egy 30%-os leépítést, úgyhogy el is kezdte az interjúkat a kollégákkal, akiknek magukat kell dicsérniük, és egymás ellen kell áskálódniuk. Alicia persze nem megy bele a játékba. Will a visszatérése után először véd a tárgyalóteremben, sima ügynek ígérkezik. Egy NATO ellenes tüntetésen meghalt egy fiatal fiú, az apja pereli a várost rendőri túlkapás címen. Videófelvétel is készült az esetről, a rendőr többször használta a sokkolóját a földön fekvő fiún, aki szépen bele is halt.

1.JPG

Kapnak is egy 800ezer dolláros kártérítési ajánlatot, de Will szerint lesz ez még jobb is. Clarke beszól, hogy talán nem kéne kockáztatni, de ebben nem dönthet, viszont a cég egyik emeletét el akarja adni. Az épület tulajdonosát Diane ismeri, majd ő kavar valamit, Will meg minél nagyobbat nyer ezen az ügyön, ez a stratégia. Ja, és Alicia segítsen Willnek, mert Will jobban teljesít, ha valakit le kell nyűgöznie. Értjük. Kalinda közben kedves férjével nyalja a fagylaltot, és nosztalgiáznak a régi szép időkről, meg arról, hogy Kalinda hogy faképnél hagyta anno hites urát. Nick bizonyítana, a fagyizóban Kalinda alá nyúl, az ujjait pedig a fagyijába mártja… főnyeremény ez a faszi.

Diane egy beszéd után letámadja az új főbérlőjüket, egy Maddie nevű nőt, hogy a bérleti szerződésükről alkudozzon, de Maddie nem foglalkozik vele, azt kéri, hogy Alicia keresse a cégtől. Will a tárgyaláson meghallgatja az agyonsokkolt fiú menyasszonyát is, aki nagyon szívszorítóan szipog. De az esküdtektől is érkezik egy kérdés írásban, ami azt firtatja, hogy a fiú halálának napján a menyasszony miért nem viselte a jegygyűrűjét (a videón látszik, hogy nincs rajta). A menyasszony csak hebeg-habog, Will válaszol helyette: attól félt, hogy elveszíti a tüntin az ékszert. Persze nem ez történt, hanem a tüntetésen felbontották az eljegyzést. Így már nem olyan megható a sztori.

2.JPG

Aliciát kijelölik, hogy a bérleti szerződésről tárgyaljon, ő meg persze nem érti, hogy neki ehhez mi köze lenne. Kalinda végre előkerül, mostanáig senki nem találta, Will kérdőre is vonja, hogy mi folyik itt, de Kalinda nem mond el semmit, csak megígéri, hogy kideríti, melyik esküdt lehet ez a minden lében két kanál. Clarke további kollégákról faggatja Aliciát, de ő igyekszik csak jókat mondani. Kalinda bevallja Aliciának, hogy az új, autómentős ügyfél, Nick, valójában az ő férje, és nem akarná, hogy megtelepedjen itt, szóval Alicia megígéri, hogy ejti az ügyét. A tárgyalás folytatásán Alicia egy orvosszakértőt hallgat meg, Cary és Kalinda pedig az esküdteket figyeli, hátha kiderül, ki tesz fel kérdéseket.

3.JPG

Alicia meglátogatja Maddiet a bérleti szerződés módosítása miatt, nála is hagyja a papírokat, de Maddiet csak Alicia érdekelte. Hogy mióta van a cégnél, miért áll ki a férje mellett, és a szokásosak. A tárgyaláson az ellenfél azt sugallja az esküdteknek, hogy a meghalt fiú talán drogot használt, és azért halt bele a sokkolásba, de amúgy ilyet nem mutattak ki. És hopp, újabb kérdés a padsorok közül, de Kalindának nem sikerült kiszúrnia, hogy ki a kérdező. Antidepresszánsokról szól a kérdés, újabb nyomot adva a másik oldalnak, és kezd eléggé rosszul állni Will és Alicia szénája. Most már szívesen elfogadnák azt a 800ezres ajánlatot, amit legutóbb visszautasítottak, de persze az már nem áll.

4.JPG

Alicia megválik Nicktől, mint ügyféltől, aki nem veszi könnyen a hírt, de egy kis szoborborogatás után látszólag belenyugszik. Kalinda talál egy nőt az esküdtek között, aki talán a problémás darab lesz. Meghalt egy gyereke, ezért ismerheti az antidepresszánsokat. Clarke elküldött egy egész részleget, kivéve azt az egy nőt, akit Alicia ismert, és jókat mondott róla. Kicsit nyomasztó. Peternek gondjai akadnak éppen a kampányfinanszírozással, amikor hirtelen megjelenik Maddie (aki valami nagyon pénzes nő ezek szerint), és bejelenti, hogy fontolgatja Peter kampányának támogatását, mert bejön neki Alicia. Mint valami deus ex machina.

5.JPG

A tárgyaláson közben egyre rosszabbul alakulnak a dolgok, a meghalt fiú régen antidepresszánst szedett, ami mellesleg felerősíthette öngyilkos hajlamait, ez pedig egész kérdésözönt indít be az esküdtek részéről. Kalinda hazaér, de a lakásában Nick várja őt fegyverrel. Kalinda le se szarja, ezért Nick egy tükörbe vágja az öklét, tiszta vér lesz persze minden. Nick szerelmet vall, Kalinda kicsit megenyhül. Aztán dolgozik is: egy másik tüntetőtől megtudja, hogy a halott fiút aznap „megmatricázták”, vagyis a rendőrök potenciális veszélyforrásként jelölték meg egy kis piros matricával a táskáján. Csakhogy mégsem a rendőrök matricája volt az ő táskáján, hanem egy kis piros szmájli, ami aztán rejtélyesen és nagyon gyorsan el is tűnt.

6.JPG

Clarke megint faggatózik Aliciánál a kollégákról, aki egyre inkább kényelmetlenül érzi magát ettől a szereptől. Aztán Maddie meghívja egy italra. Először azt hiszi, fel akarja szedni a nő – tényleg nem volt egyértelmű a szitu -, de aztán megállapodnak, hogy csak barátkoznak. A tárgyaláson Will szembesíti a rendőrt a matricás fiaskóval, aki eleinte tagad, de aztán megtörik, és lényegében mindent beismer. Clarke lebassza Aliciát, amiért nem vállalta Nick ügyét, és vissza kell nyernie Kalinda férjét, mint ügyfelet. Kell a pénz, na. Diane is lebassza Aliciát, mert Maddie nem enged a bérleti díjból, és így elveszítik az egyik emeletüket, bezzeg Peter kampányát támogatja a nő. A tárgyalás végül egyezséggel zárul, 3 és fél millió dollár a végső ára a fiú halálának. Peter kampánybuszán hazafelé pedig családi idillnek tűnik éppen a Florrick házaspár viszonya. Mi lesz még ebből? 

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2013.07.31. 12:39:17

már nagyon hiányzott, köszi!

fuszulykavirág 2013.07.31. 12:50:45

@fofofo: és most már heti rendszerességgel :)

Gabba 2013.07.31. 18:21:25

@fuszulykavirág: végre! nagyon köszi, vártam már.

A "minden lében két kanál" utalást pedig beképzeltségből magamra veszem, ill. az irományaimra itt jobbra:)

Berix 2013.08.01. 08:29:47

De jó, köszi, hogy folytatod! Már vártam, mert az egyik kedvenc sorozatom.
süti beállítások módosítása