Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! - Ínyenceknek 1x06 - Szenzációs szendvicsek

2013. július 29. 15:00 - Chat Géza

Adam nem hagyhatja ki az országos szendvicseket, úgyhogy most tesz is egy amolyan hiánypótló utazást az archív felvételek tárlatában, hogy megmutassa, hol, mikor, mi mennyi fasza szendvicset tolt be bőr alá.

Az első hely ahova feltétlenül be kell térni az a Katz’s Deli, ahol nagyon fasza kaják vannak az étlapon. Van húsleves maceszgombóccal, van knish, de ami a legjobb az egészben, hogy itt is adnak bányász szenyót. Na, de nem is olasz felvágottat raknak a két szelet kenyér közé, hanem két hónapig pácolt marhahús szeleteket csapatnak a rozskenyerekre. Na, ez már tényleg fasza, megy is a hozsannázás a pastraminak. Egy ilyen jóféle diétás szendó fél kilót nyom, amit mustárral, meg káposztával érdemes jó alaposan megbolondítani. Na, de ki van itt? Adam mamája. Mit csinálsz itt kisfiam? Eszek. De hát ez nem egészséges. Nézz már rám, szerinted? Ez a melóm. Azért fizetnek, hogy egyek. Érted? A Mythbusters stábjával veszekszünk, hogy kinek van jobb melója, de alap, hogy nekem, mert nekem még matekoznom sem kell bazmeg.

A kövi megálló a Primanti testvérek (Primanti Bros.) étterme, ahol már megint a legprimób, ugyanakkor a legnagyszerűbb kaja a hely specialitása, mégpedig a marok szendvics. Az előző szendvicses sztoritól nem sokban különbözik; más a kenyér, a káposztán olasz öntet van és mindenből egy maréknyi kerül bele; és persze hogy a két kenyér közé, a hús, tojás, káposzta, paradicsom összeállításba beletuszkolnak még egy kis sült krumplit is.  Hagyjuk is a francba.

3.jpg

Los Reyes de la Torta egy mexikói étterem, mely mexikói szendvicseket, azaz tortákat dob terítékre. Egy ilyen jobb képességű torta egy kilót nyom és nincs kispórolva belőle a hús. Íme a recept: kis babbal megkent kenyérre jöhet rá a sertés, amit a rántott marha követ, amit a sajttal borított sonka zár. Itt még nem állhatunk meg, mert érkezik egy omlet, benne virslivel, plusz zöldségnek még hagyma meg paradicsom és végül ennyi. Kenőanyagnak meg nem árthat egy-két fogyi tabletta.

CSS-Virginia.jpg

A Richmond városában található The Black Sheep étterem abban különbözik a többi szendvicsestől, hogy itt hajó nagyságú adagokat adnak. A titok annyi, hogy egy bagettet hosszában félve vágva töltenek meg minden földi jóval, no meg abban, hogy a szenyók csatahajókról vannak elnevezve. Adam kikér egy USS Brooklynt. Talán mindegy is, hogy miből áll, mert Adam disznó mód burkolja is befelé és konkrétan potyog az asztalra minden finom faltka.

1.jpg

Végső állomásunk pedig San Francisco, ahol Ike falatozójába visz a lábunk, mert a helyiek az ottani a szendókra esküsznek. Jó, jó, finom meg minden, de Adam virtigli a legnagyobbat kéri ki magának, az íze szinte mindegy is, jöjjön az a Kryptonite szendvics. Talán elég annyit elárulni, hogy ez már bőven nem egykezes szenyó a maga 2,5 kilogrammos versenysúlyával, de hogy a gasztrokulináris élvezetekre is adjunk, sok minden más mellett (rántott hagymakarikák, krokett, egy fél marha) két darab avocado is helyet foglal az ételben. Adam is leginkább ettől olvadozik, úgyhogy a színhús orgiáról inkább nem is beszélnék, meg amúgy sem nagyon tudok elvonatkoztatni a nyári turista, párizsi és téli szalámi triumvirátusától. (Nekem a bacon is már fényűzés.)

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása