Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 3x09

2013. július 28. 10:00 - FZoli9

Az előző epizód posztapokaliptikus világa után ma egy napfényes erdőben kezdünk, repkednek a rovarok, csivitelnek a madarak, minden adott a harmóniához, ám egy elszáguldó quad ennek hamar véget vet. Az erdő környéke tele van túrázókkal és a különböző járgányaikkal, quadosunk elhúz mellettük. Az erdőben állati sírásra figyel fel, leszáll a quadról, hogy utánanézzen. A bokrok közt egy kis rinocéroszszerű állatot talál, aki emberünket látva még jobban nyöszörögni kezd. A quados pechjére anyuci nincs túl messze, így négykerekűjével együtt hamarosan repül is.

vlcsnap-2013-07-25-20h55m44s150.jpg

Lester Dannyt hívja, mégis hol van, sejti, hogy az exrendőr a parancsa ellenére Christine-hez akar betörni. A sejtése teljesen jogos, Danny Johnson kisasszony főhadiszállását figyeli egy távcsövön keresztül, miközben főnökével beszél. Hiába Lester kérése, Danny egy katonai jármű alvázába kapaszkodva bejut az épületbe. James lakása tömve van „mit nem szabad csinálni” címkékkel, az alvó Connort csengőszó ébreszti. Abby érkezett egy jókora dobozzal, melynek mélyén Rex található, a szárnyas gyík magányos volt otthon, de Sid és Nancy társaságában egyből jobb kedvre derül. A kapcsolati kérdést kerülgetik, mint a forró kását. Most, hogy Jack elköltözött, Abby hazaviszi a Diictodonokat, majd Connorra terelné a szót, de a fiú kézi detektora anomáliát jelez.

vlcsnap-2013-07-25-20h56m14s203.jpgDannyt SMS-ben riasztják, de ő épp mással van elfoglalva. Sikerül megtalálnia a jövőbeli nőt, akit épp Christine hallgat ki. Danny a szomszéd szobában leszedi a szellőző fedelét, így kihallgathatja a szomszéd szobában zajló egyelőre egyoldalú beszélgetést. Christine nem igazán kap válaszokat a kérdéseire, márpedig ő addig nem fogja elengedni a nőt. Erre ő végre megszólal, ugyan mit számít az, hisz mindenki halott a jövőben. Megjelentek a ragadozók, sajnos nem tudja honnét, és mindenkivel végeztek.

vlcsnap-2013-07-25-20h57m02s166.jpgA táborban néhány srác Joe nevű barátjukat hívják ki a sátorból és igazán emlékezetes legénybúcsút tartanak neki: alsóneműben és egy melltartóban egy fához kötik, majd magára hagyják. Az erdőből morgás hallatszik, Joe persze azt hiszi a barátai azok, így igencsak meglepődik mikor egy Embolotherium vágtat ki a fák közül és ökleli fel az otthagyott quadot. Az Embolotherium figyelme ezután Joe-ra irányul, akinek sikerül kioldoznia a köteleit, majd egy közeli sátorba menekül. Sajnos ez nem Joe napja, sikerül felébresztenie a csocsóasztal alatt szundikáló Embolotherium kölyköt, aki ráadásul beszorul az asztal lábai közé, így hangos sírásával egy-kettőre odacsalja a nem túl boldog mamáját.

vlcsnap-2013-07-25-20h57m27s155.jpgChristine a félig üveg-félig fém eszközt mutatja a jövőbeli nőnek, de elmondása szerint nem ismeri a funkcióját, a romoknál találta. Annál beszédesebb viszont az anomáliákról, némelyik látható, némelyik nem, mindenhol ott vannak, csak rájuk kell találni, ő ismeri is a módját, meg is mutatja, de előbb el kell jutnia az ARC-ba. Dannyt kiszúrja Wilder kapitány, ám sikerül kicsúsznia a kezei közül. Megszólal a riadó, Christine visszaviteti a nőt a szobájába, aki a kavarodásban magához veszi az üveg-fém szerkezetet.

vlcsnap-2013-07-25-21h00m29s169.jpgAbby, Sarah, Connor és Becker katonástul megérkeznek a táborba, a detektort valami zavarja. Ez még várhat, előbb az erdőből jövő hangok után erednek. Hamarosan rálelnek a forrásra, egy nagy csorda Embolotherium legelészik békésen a mezőn, Becker őket látva egyből indul is kiürítetni a környéket. Connor gyorstalpalót tart Sarah-nak az őskori orrszarvúakból, aki két egymásnak szaladó példányt látva erősen kételkedik a békés növényevő jelzőben. Abby eközben megtalálja Joe elhagyott melltartóját, a ruhadarab kérdő tekintetet eredményez mindhármújuk részéről. A cicifix tulajdonosa eközben szegény kölyköt barikádozza körbe a sátorban talált padokkal.

vlcsnap-2013-07-25-21h01m01s254.jpgDanny az őrök elől pont a jövőbeli nő szobában bújik el. A táskájából épphogy magához tudja venni a naplót, amikor egy katona bekíséri a szoba lakóját. Katonánkat közös erővel ájultra verik, majd Danny megszökteti a nőt, aki hiába hajtogatja, hogy azonnal az ARC-ba kell mennie, előbb egy kis kitérőt fognak tenni. Joe a sátorban segítségért kezd kiáltozni, a trió már indulna is, ám ekkor felbukkan mögöttük a bika. Abby fél, hogy az elvonja a csorda figyelmét, így muszáj lesz elterelni a figyelmét. A hálátlan feladat természetesen Connoré lesz. Miközben a lányok az orrszarvúakon jutnak át (Abby könnyedén, Sarah nehezebben), a feldühödött bika Connort veszi üldözőbe. A fiú a bokrok közé próbál elbújni, de pont a halott quados holttestébe botlik, így jobbnak látja felállni és szemközt találja magát a bikával. Ekkor fut be egy terepgokartos srác, Connor megállítja, csak nyugi, akkor nem lesz gond. Naná, hogy a srác elszalad, így Connornak nincs más választása, mint újra magára vonni a bika figyelmét és a gokarttal menekülni.

vlcsnap-2013-07-25-21h04m13s134.jpgA sátor körül eddig békésen legelésző Embolotheriumok a bika után indulnak, Abby pedig a borjú sírását követve bemászik a sátorba. Kissé meglepődik a félmeztelen Joe, aki gogo girlnek hiszi Abbyt. Sajnos a borjú sírása túl hangos, kedves mamája dühödten vágtat vissza a sátorhoz és elkezdi lebontani. Sarah-nak jut a hálás feladat, hogy mamit lenyugtassa, míg a benti párosnak sikerül végre kiszabadítani a borjút. A kölyökkel az oldalán az Embolotherium békésen elvonul, míg Sarah kérdő pillantással tekint Abbyre, mégis mit csinált ő a fiúval a sátorban?

vlcsnap-2013-07-25-21h05m01s73.jpgMiközben Connor továbbra is menekül a bika elől, Becker kis csapatával megérkezik a sátor romjaihoz. Joe kap egy takarót, beadják neki a ritka orrszavú sztorit, illetve Abby visszaadja neki a korábban megtartott melltartót, majd a fiút elviszi a helyszínről az ARC egyik terepjárója. Következő feladat, hogyan tereljünk vissza az őskorba egy nagy rakás orrszarvút? A válasz egy quadot szállító traktor formájában érkezik, ennek a segítségével terelik őket az anomáliához. Végszóra Danny is befut, a nőnek megmondja, maradjon a kocsiban. Becker egyből a kiléte felől kérdez, hosszú történet, majd később válaszolna. Hölgyemény eközben nagyban keres valamit a kocsiban.

vlcsnap-2013-07-25-21h05m57s146.jpgSajnos nem megy minden egyszerűen, az anomália bezárulni készül, gyorsabban kell terelni az Embolotheriumokat. Míg Danny a terepjáróval ösztökéli a leghátul kullogót, Abby Connort utasítja, minél előbb vigye oda a bikát. Erre bezárul az anomália, így kérés visszavonva, de már késő. Connornak sikerül az egyik tehén alatt átgurulni, a bika pedig elvágtat a csorda előtt, mire azok megindulnak utána. Méghozzá egyenesen a tábor felé, figyelmeztetni kell az ott tartózkodókat. Danny inkább elterelni próbálja a csordát, ám azok nem igazán veszik fel a terepjáró lökéseit. A jövőbeli nő ekkor előveszi a fém-üveg szerkentyűt és bekapcsolja. Ez lesz a megoldás, de Dannynek a táborhoz kell őt vinnie.

vlcsnap-2013-07-25-21h07m05s53.jpgA tábornál aztán a csapat evakuációba kezd, miközben a nő a szerkezetet bámulva sétál, látszólag határozott céllal. A közeledő csordát Becker és emberei fegyverrel próbálják megfordulásra bírni, kevés sikerrel. Végül az utolsó pillanatban a nő a szerkezet segítségével egy anomáliát nyit, közvetlenül a rohamozó csorda előtt, melybe szépen belevágtatnak, majd bezárja az anomáliát. Connor az ámulatból feleszmélve egyből a szerkezet működési elvére lenne kíváncsi, de azt most nincs idő elmagyarázni. A nő reméli, elnyerte végre Danny bizalmát és elviszi az ARC-ba, üzenete van James Lester számára.

vlcsnap-2013-07-25-21h07m46s211.jpgDanny Abbyvel együtt elviszi a nőt az ARC-ba, de előtte lepasszolja a naplóját Sarah-nak, talán ő ki tud hámozni belőle valamit. A jövőbeli nő sem tétlenkedik, lenyúlja egy sérült táborozót kísérő katona pisztolyát. Útközben Danny felhívja Jamest, vendége van a számára. Főnök persze tudni akarja ki, de az irodájában megjelenő Christine és Wilder többet mond ezer szónál. Johnson kisasszony egy letartóztatási parancsot hozott Danny ellen, a vád betörés és emberrablás, meg úgy mellékesen ott áll az is, hogy adják át neki a leletet. Nos, hol a nő? James ártatlan arccal kérdez vissza: milyen nő? Christine nem pont ilyen válaszra számított.

vlcsnap-2013-07-25-21h08m39s228.jpgConnor letámadja Sarah-t, sikerült már megfejteni a naplót? Igazából nincs mit megfejteni, bejegyzések vannak benne, időpontokról, helyekről és gyakran ismétlődik a 333-as szám. Ha végigolvassa, talán megérti. Danny-Abby-jövőbeli nő trió megérkeztek az ARC-ba, az egyik katona szól Dannynek, hogy James azonnal látni akarja. A nő az ARC gépeiben gyönyörködik, majd kiszúrja a leletet. Abby rászól, hozzá ne érjen, közben feltűnik neki, hogy a néni szemei feltűnően pixelesedtek, akit persze zavar Abby meredt bámulása. A lány végül betudja érzéki csalódásnak a dolgot, hosszú volt a nap, a nő szerint még csak ez a kezdett. Az irodában eközben Christine a nőt keresi Dannyn, aki bármennyire is próbál terelni, Johnson kisasszony kiszúrja a lent sétáló keresett személyt. Eközben Sarah, Connor és Becker is megérkeznek az ARC-ba, Sarah végre talált valamit a naplóban: Claudia Brown nevét. Kettőjükön kívül csak két másik ember ismerte ezt a nevet. A már halott Nick és… Nyomás befelé!

vlcsnap-2013-07-25-21h09m19s88.jpgAbbyt egyre jobban zavarja a nő, furán hangzik, de nem találkoztak már? Néni megtapogatja a spéci nyakláncát, mire az pár másodperc erejéig világítani kezd, tán ismerősnek tűnik? Nagyon is. Ekkor battyognak le az irodából a népek, Christine-t látva a nő a leletért nyúlna, ám Abby elé ugrik. Christine pechjére a nőhöz sétál, így amikor a berontó Connorék elterelik egy pillanatra mindenki figyelmét, a nő Johnson kisasszony kobakjához nyomja a korábban zsákmányolt pisztolyt. Megköszöni Dannynek, amiért idehozta őt, majd kikapcsolja az álcát, mely alatt a csapat régi nemezise, Helen Cutter rejtőzik.

vlcsnap-2013-07-25-21h10m08s71.jpgAdják oda a leletet, különben Christine-nek vége, tudhatják, ő nem blöfföl. James viszont nem hajlandó őt kiengedni, nyugodtan lője csak le Christine-t. Nevezett hölgyemény ezt egyáltalán nem találja viccesnek, James szemszögéből viszont igenis az. Végül James enged, le a fegyverekkel, majd utasítja Connort a lelet átadására. A fiú először tiltakozik, ám végül kénytelen engedni. A lelet átadása közben mélyen Helen szemébe nézve felteszi a kérdést, ami már régóta mardossa: hogy volt képes megölni a saját férjét? Helen szerette őt, de Nick az ARC része volt, azé, ahol a káosz kezdetét veszi. Azt hitte elég lesz Nicket megölni, de nem, így most befejezi a dolgot, egyszer és mindenkorra. Christine-t továbbra is túszként fogva kihátrál a csarnokból. Christine-t beülteti az egyik terepjáróba, majd elhajtanak, természetesen a csapattal a nyomukban.

vlcsnap-2013-07-25-21h10m53s22.jpgChristine tudni akarja hová mennek, Helent meglepi, hogy nem tudja, okosabb nőnek hitte. A célpont Christine kutatási központjának bizonyul. Johnson kisasszony befelé menet alkudozni próbál, egy oldalon állnak, osztozzanak, náluk a lelet, ők irányítják az anomáliákat, övék a hatalom. Sajnos rossz lóra tett, Helen számára nem a hatalom a fontos, hanem Christine maga, ugyanis ő hozza el a világvégét. Bent a katonák ugyan a két nő elé állnak, ám nem tehetnek semmit, kénytelenek útjukra engedni őket. A csapatból Connor és Danny érnek elsőként a helyszínre, azonnal a páros nyomába szegődnek.

vlcsnap-2013-07-25-21h12m07s252.jpgHelen eközben Christine-t a privát anomáliájához vitte, a nő hiába tiltakozik, Helen átrúgja rajta, majd ő is távozik a befutó Danny és Connor orra előtt, egyúttal bezárva az anomáliát. Sarah, Abby és Becker is befutnak, de sokat ők sem tudnak tenni. Hirtelen újra megnyílik az anomália, a sérült Christine kúszik ki félig belőle. A csapat azonnal a segítségére siet, de az anomáliából a ragadozók jellegzetes hangja hallatszik, és egy példány visszarántja a nőt, bármennyire is igyekeznek megállítani, majd az anomália újra bezárul.

vlcsnap-2013-07-25-21h13m06s57.jpgDannynél itt telt be a pohár, meg kell állítani Helent, mielőtt még valaki meghal. Szerinte a nő a jövőbe ment, a versenypályán lévő anomália pedig pont oda nyílik. Azon keresztül követni fogják Helent, ha szükséges, akár az idők végeztéig is.

vlcsnap-2013-07-25-21h13m39s137.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása