Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 6x05 - The Angel Of Death

2013. július 24. 11:00 - candyperfumegirl

A múlt heti képzőművészeti kurzius témája a „Halál angyala" motívum ábrázolása volt a posztmodern művészeti ágakban, Dexter a házi feladatát végzi éppen, vizsgálja a testet. Teljesen el van képedve a szárnyak művészi kidolgozásán, ahogy azon is, hogy a gyilkos semmilyen DND nyomot nem hagyott, viszont érdemes lenne megnézni, milyen ragasztót használt a tollak összeillesztéséhez, az ilyesmihez valószínűleg valami spéci cucc kell, amihez nem lehet minden háztartási boltban hozzájutni. Hamarosan ki is derül, hogy ilyen ragasztót a restaurátorok használnak, ami egész jól le fogja szűkíteni a lehetséges gyanúsítottak körét, úgy meg főleg, hogy Dexter már az egyikük arcát is látta, már csak egy nevet kell hozzá társítani.

angel01.png

A miami művészvilág két legújabb meghatározó figurája eközben imádkozik, majd a Mester jelenti a tanítványának, hogy ideje vadászni a következő projecthez. Travisnek elment kicsit a kedve a gyilkolászástól, miután az ő alkalmi barátnőjéből lett a legutóbbi installáció főszereplője, de a professzor most a Babilon szajhája jelenetet akarja megörökíteni, és ő nem olyan embernek tűnik, akivel vitatkozni lehet.

A legújabb rendőrségi eligazításon Mike szolgáltatja az új gyilkosság bibliai hátterét, többiekkel kár is lenne próbálkozni. Halál angyala és sáskák, ezek újabb jelenetek a Jelenésekből, Dexter meg közben azon mereng, hogy itt a gyilkosnak nem a gyilkolás, hanem az üzenetküldés a célja, azért alkotja meg ilyen nagy műgonddal ezeket az élőképeket. Jön Masuka egy kicsit evilágibb információval: az áldozat szexelt a halála előtt, lehetséges, hogy a prof még meg is dugta, mielőtt szárnyakat kötözött volna a hátára? Ezt valahogy senki sem tudja elképzelni. A lány torkában meg ott volt egy cetli 1244-es számmal, és valami geek a laptopja mögül azt mondja, hogy a számozás 1260-ig fog tartani? „Ki a faszom ez?" – kérdezi Deb és a teljes nézőközönség egyszerre. Máris megismerjük Louist, Masuka új tanítványát. Ha már szöszi Ryan lejáratta magát a kis ebay-es cselezéseivel, Masuka jobbnak látta egy olyan gyakornokot választani, akitől nincs permanens merevedése. Louis nagyon hasznosnak mutatkozik amúgy, programozó és szerepjátékos, Masuka rögtön rá is állítja az eladott műkézre, hogy szerezze vissza.

angel02.png

Sam tesó is tiszteletét teszi a rendőrségen, legújabb védence, Nick egykori bandája megint balhézott nála, ezúttal kicsit szétverték a műhelyt figyelmeztetésképpen. Ha már itt van, gyorsan meg is hívatja magát Dexhez vacsira, úgy tűnik, tényleg megkedvelték egymást. A nyomozással kapcsolatos ötleteit meg Dexnek eszében sincs megosztani kollégáival, viszont ő már tudja, hogy kell keresni a srácot, aki nagyon vigyorgott a múlt heti gyilkosság helyszínén. Tudja, hogy az áldozat a múzeum kávézójában dolgozott, és azt is, hogy a szárnyakhoz restaurátorok által használt anyagokat használtak fel, úgyhogy már megy is a helyi múzeumba ismerős arcokat keresni. Itt kicsit lelassítja egy akadékos teremőr, majd Dex átéli minden múzeumlátogató rémálmát, amikor is beterelik egy sötét terembe videót nézni. De ez a videó most meglepő módon nem unalmas, ugyanis Travis is rajta van, amint éppen valami műkinccsel foglalatoskodik, és még kötelességtudóan bele is néz a kamerába, hogy minden gond nélkül be lehessen azonosítani.

angel03.png

Újfiú Mike helyszínre hívja Dextert, kettős gyilkosság/öngyilkosság történt egy családi házban, de ez Dexnek kettes nehézségi szintű ügy csak, 5 másodperc alatt felvázolja, ki ölt meg kit és miért. Mike nem győzi csodálni Dex deduktív kvalitásait, érdemes lesz odafigyelni erre a fiúra. Megjelenik a főbérlő is, milyen szörnyű, hogy ilyen véres családi erőszak helyszíne lett az ő ingatlana, de meg tudná mondani a mélyen tisztelt nyomozó úr esetleg, hogy mikor takarodnak el innen a fenébe és pucolják i a helyet, hogy visszatölthesse az ingatlanbázisra? Micsoda egy tahó, de a lakás tényleg nem rossz.

angel04.png

A Doomsday Killer páros este bulizni megy, ház igen, valahogy le kell vezetni a sok brutális gyilkosság okozta feszültséget. Nem, természetesen nem ez vitte őket a miami éjszakába, hanem az, hogy meg kell találniuk Babilon szajháját. Na jó, de mégis melyiket, olyan bárba jöttek, ahol kb. minden második csaj kapható a „nem nézed meg a yachtomat?" -mondat és két kör mojito után. Travis meg kiszúrja, hogy Gellar prof képe már az esti újság címlapján van, gyönyörű nagybetűs „Doomday Killer" felirat alatt, ideje a profnak visszavonulni, és a tanítványra bízni a vadászatot.

angel05.png

Otthon Dexter a múzeum honlapját bújja, ahova valami oknál fogva feltöltötték a dolgozók nevét és fotóit, így Dexnek nem lesz nehéz megtalálnia Travis Marshallt a restaurátorok között. A rendőrségi nyilvántartás szerint a srác előélete makulátlan, viszont a címe szerepel az adatbázisban, így máris megvan Dexnek a holnapi program. Sam tesó érkezik most a baráti kötelékeket szorosabbra fűző kötelező rekesz sörrel meg Harrisonnak egy kis ajándékkal, és hamarosan szomorú családi történeteket osztanak meg egymással, Samnek és Dexnek is van bőven miből válogatni. Dexter elmeséli sötét oldala születésének történetét, hogy 3 évesen látta meghalni az anyját, azóta benne van a sötétség. Sam tesó szerint ez egy baromság, mert az emberek nem fehérek és feketék, és különben is, nincs az sötétség, amit a fény ne tudja legyőzni, higgyen már Dexter egy kicsit jobban önmagában. Azt hiszem, Sam tesó a legjobb arc, aki ebben a sorozatban valaha is előfordult.

angel06.png

Travis közben vadászni megy és egy részeg csajt el is kap a kikötőben, de elbénázza, meg észre is veszik és elkergetik, ezt még gyakorolni kell. Mester ezek után meglepően megértő, nem baj fiam, nem kell ezt egyedül csinálnod, holnap veled megyek én is, és fogunk egy szajhát, addig meg pihend ki magad. Másnap Dexter már ott is van Travis lakásán, megtalálja a diplomáját a Tallahassee egyetemről meg Gellar prof könyveit, minden összeáll, és még bónuszként van egy hatalmas, régi kiadású Biblia is az asztalon, amiből pont azok a kivágott számok hiányoznak, amiket az áldozatokban találtak. Nem mintha kéne még több bizonyíték, de Dexter elvisz egy lyukas oldalt, amibe az egyik szám pont beleillik, akkor már 100%, hogy Travis a Doomsday Killer társaként dolgozik, na mi legyen a következő lépés?

angel07.png

Közben Angel és Quinn is elindulnak egy nyomon, van egy nő az egyetemen, aki Gellar tanársegédje volt, azóta meg professzor lett, talán érdemes lenne vele elbeszélgetni személyesen. Porter prof egész jó csaj és van valami hamisság a szemében, nem sokból tart kiszedni belőle, hogy annak idején dugtak is a professzorral, még szorosabbra fűzve a szakmai kötelékeket. Quinn nem sokat vesztegeti az idejét, azonnal rányomul a professzorasszonyra, mert most kihúzhatná a bakancslistájáról az „egyetemi professzor megdugása" pontot, az meg hogy feldobná ezt a kis kiruccanást. Este a bárban nagy sebességre is kapcsol, a tanárnő intellektuális sztorijait ugyan nem érti, de illedelmesen fizeti a bugyilevarázsolós koktélokat. Pont ekkor jön cockblockolni Angel, nekünk nyomoznunk kéne itt, a nő akár tanú is lehet, és még azt is elfelejtetted megkérdezni, hogy van-e egy barátnője, akivel engem összehozhatnál, hát milyen társ az ilyen? Quinn már kellőképpen részeg és kanos ahhoz, hogy leszarja mindezt, és annak rendje és módja szerint jól meg is dugja az om szimbólumos ribancrendszámot viselő professzorasszonyt.

angel08.png

Otthon Debra az áldozatok fotóival terítette be a padlót, hátha összerak valami okosat, amikor betipeg hozzá kicsi Harrison vigyorogva. Tök cuki családi jelenet lenne, ha Jamie nem baszná le Debet, amiért feldarabolt hullákat ábrázoló képek mellett ölelgeti az unokaöccsét. A hajtépés kellős közepén befut Dexter is, aki szíve szerint most azonnal lelépne, és kinyírná az első barmot, aki az útjába kerül, de az világossá vált, hogy ez a lakás kicsi mindannyiuknak.

angel09.png

Travis most már a proffal kiegészülve megy vadászni, követnek is egy viháncoló párt (honnan tudják, hogy nem egy boldog házaspár, és a csaj szajha?), elgázolják őket, majd a lányt elrabolják, ez így valóban hatékonyabb volt, mint Travis bénázása egyedül. Másnap reggel Angel a profnő lakásán keresi Quinnt, és mialatt nyomozótársa a gatyáját próbálja lokalizálni egy melltartó és két óvszer között, ő talál valami érdekeset egy „Gellar" feliratú dobozban. A professzor naplót vezetett, és Jelenések könyve szemelvények között, gyönyörű, művészi igénnyel készült rajzokon vázolta azokat a gyilkosságokat, amiket azóta elkövetett, többek között a Halál angyala beállítást, bingó.

angel10.png

Debhez egyszer csak beállít egy pszichológus, akit a lövöldözés után rendeltek ki hozzá, de Debnek nem volt kedve elmenni. A lövöldözés miatt nincsenek álmatlan éjszakáim, ha újra találkoznék azzal a szeméttel, lelőném megint, van még kérdés? Kiderül hamar, hogy ha ez nem is, de a hadnagyi felelősség azért nyomasztja Debrát, tehetetlen a gyilkosságokkal szemben, ráadásul egy helye sincs, ahol nyugodtan gondolkodhat, mire pszichónéni már vágja is a megoldást, akkor költözz el. Ez jó ötlet, Mike amúgy is említette, hogy egész használható az a kis lakás, ahol az a házaspár lelőtte egymást, a főbérlőnek meg pokol lehet úgy kiadni, hogy kötelessége közölni, mi történt ott, na nézzük csak meg. Debrának bejön a hangulatos kis lak, jó helyen van, kényelmes, a ronda nagy vérfolt miatt meg még alkudni is lehet egy kicsit, kész főnyeremény.

angel11.png

Masuka még mindig azon izzad, hogy mikor veszi észre valaki, hogy eltűnt a hűtőkocsis gyilkos-féle műkéz, ráadásul Louis sem tudta a vevő kilétét kideríteni. A kis geek annyit azért elért, hogy törölte a tranzakció nyomait a netről, így Masukához semmiképpen sem vezethető vissza ez a kis malőr, ha bárki keresné a kezet, majd a raktárosokat fogja basztatni érte, királyság. Louis most már végképp belopta magát új főnöke szívébe, és mindennek a tetejébe még ingyenes hozzáférést is szerzett neki egy király pornóoldalhoz, így kell kedveskedni a főnöknek, ügyes.

angel12.png

Travisnek ma szar napja lesz, mert Dex várja a kocsija hátsó ülésén, az így kezdődő történetek általában az óceán mélyén szoktak véget érni. De Dex most (még) nem gyilkolni jött, hanem elbeszélgetni Travisszel, hogy lássa, igaza van-e Sam bratyónak, hogy a sötétség legyőzhető. Sompolygunk, embert rabolunk, darabolunk, gyilkolgatunk, Travis fiam? Aztán miért is? – kérdez Dex a srác nyaka köré húzott zsinórral a kezében. Travis azzal hárít, hogy mindent csak a professzor sugalmazására tesz, akinek közvetlen kommunikációs csatornája van Istenhez, na ez sem a megfelelő emberrel kezd. Ez faszság Travis, te egyszerűen csak szeretsz gyilkolni, és kifogásokat keresel. Travis válasza, hogy nem is ő gyilkol, hanem a prof, mert neki nincs elég ereje hozzá, ebből Dex gyorsan összerakja, hogy akkor a professzor lesz az igazi célpont, Travis még talán menthető, mert csak egy szerencsétlen befolyásolható lúzer. Most még elengedi, de figyelni fogja, akkor majd elvezeti a professzorhoz, ha meg Travis megbotlik, őt is kinyírja, de ad most neki egy esélyt, hogy lássa, le tudja-e győzni a benne levő sötétséget. Már szinte optimista hangulatban zárulna az epizód, amikor Sam bratyó műhelyére váltunk, ahol valaki fegyverrel várja a jó pásztort, és le is lövi nagyon csúnyán.

Címkék: dexter
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2013.07.24. 12:29:15

Sam tesó tényleg jó arc, izgulok érte.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.24. 14:37:34

annyira spirituális a ribancrendszám helyén az OM jel...
süti beállítások módosítása