Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fald fel Amerikát! - Ínyenceknek 1x01 - Szaftos falatok

2013. július 14. 12:00 - Chat Géza

A hozott anyagból dolgozó Man v. Food stáb most jól megmutatja, hogy Amerikában hol vannak a legszaftosabb falatok. Eléggé nagy érvágás ez azoknak, akik utálnak enni, mert bizony könnyen megkívánhatja az ember az olajban tocsogó húsos lángost a balcsi partján a Soundon bemókázva.

Az első megálló az Al’s Beef étterem, ami nem egy kimondottan vegán hely. Van itt minden, hot dog, lengyel kolbász, de ami igazán különleges, és ami miatt megéri eljönni erre a helyre az nem más, mint a híres olasz húsos szendvics. Tényleg nem csak két szelet kenyér közé rakott párizsi, plusz sajtból áll a híres szendvics. Itt aztán megadják a módját a színhús elkészítésének. A gyenge 4,5 kilós hátszín "darabkák" 4 órán át sülnek lassú lángon, hogy átvegyék a szaft fűszeres ízét. Aztán, hogy ne csak a sütő, a hűtő is dolgozzon, az elkészült húsokat egy éjszakára berakják a fagyasztóba. Ez azért fontos, mert e nélkül a szeletelő gép nem tudná a színhúst papír vékonyságúra szelni. Már majdnem kész, de az utolsó rész most következik. A húsok 74 fokon párolódnak tovább, a belőlük visszamaradt lében. És ez a szaft továbbra is játszik, ugyanis csak úgy finom az olasz húsos szendvics, ha szaftba mártva kéri az ember és fogyasztja vígan, jóízűen. Az elkészült még száraz szenyát fogják, és belemártják a szaftba. Nem ám csak a tetejére locsolnak egy kisebb merőkanálnyi adagot. Nincs szarozás, az egészet bele a szaftba, tocsogjon csak. Eddig csak kenyérről meg húsról volt szó, de van benne zöldség is, némi édes paprika, meg valami speckó olasz szósz, ami nem áll másból, mint zellerből és egyéb más olajban ázott fűszerekből. Na. Beküldenék párat bőr alá.

Adam a messzi földön is híres Salt Lick falatozóba látogat, ahol a tulaj minden túlzás nélkül állítja, hogy Texasban bizony itt sütik a legjobb marhaszegyet, oldalast és kolbászt. Adam odamegy kuncsorogni pár asztalhoz, majd a sikeres megállapítás után, hogy itt senki sem eszik diétás menüt, elárul egy újabb titkot a helyről. Az étteremben nyitott grill található. Na, ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki hozhatja otthonról a kis Tesco-s grillkolbászkákat, hogy majd itt jól megsüsse, nem. Az étterem közepén van egy tűzrakó, azon sütik a dolgokat, azt annyi. Adamnek most ez az imaoltár, úgyhogy oda is vonul a tulajjal zsolozsmázni egyet, meg megnézni hogyan készül a marhaszegy. Miért ilyen speckó itt a marhaszegy? Mert nem akármilyen fábú gyújtanak be'alá hé. Csakis a legkeményebb tölgy gyühet szóba, ha gyújtóst emleget az ember. Aztá' mink nem szárazon sütjük a marhát, mint a többi barom texasi suttyó, mert sütés közben mink 32 féle fűszerből összetaknyolt szósszal kenegetjük a húsokat. Adam rabol is egy falatot, és innentől kezdve ennyi volt. Ez a legfinomabb dolog a világon. De ezt még hallani fogjuk párszor az adások során. Nem kell minden ilyen kijelentés után egyből repjegyet foglalni.

Floridai Amish étterembe húz a belünk, mert ott a legszaftosabb a sült csirke. Mindenki evett már rántott húst ugye, de itt az a trükk, hogy a génkezelt húsnyákot egy kuktában sütik, aminek lezárják a tetejét, így gyorsabban készül el, meg szaftosabb is lesz. Elég is lesz ebből, irány Vegas Baby! Második hely a Forró Finom Languszta étterem (Hot & Juicy Rawfish). Languszta Nevadában? Nem hinném, hogy friss az áru, de hol érdekel ez engem. Csak, hogy tudjuk naponta 1800 vörös langusztát pusztítanak el ebben az étteremben. A főkukta megmutatja, hogyan készül a faszaság. Itt annyi a csoda, hogy a indiai fűszerekkel ízesített vízben főzik meg a langusztákat. Nem esett le az állam. A kész langusztákat, figyelj, zacskóba rakják, hogy még jobban összeérjenek az ízek. Ez már csak szimpla buziskodás. Ennyi. A szakszerű evési technikát egy helyre kis leány mutogatja Adamnak. Először a fejét töröd le, kiszívod a levét, utána jöhet a farka, amiben a hús van. Most már tudjuk, hogy kell langusztát öszögetni.

Hamburger! Yo, Adam! Úgy hallottuk szereted a hamburgert, ezért raktunk egy kis hamburgert a hamburgeredbe, hogy  amikor hamburgert eszel, közbe hamburgert is tudj enni. Minneapolis sajátossága, a fingfestés netovábbja, mert itt úgy hegesztik a hambit, hogy nem a húspogácsára, hanem bele a közepébe rakják a sajtot. Ugye? Én is azon agyalok, hogy ki volt ez a zseni? Ez azért jó így, mert a sajt nem tud kihűlni, meg így 10/10, hogy lezabálja magát az ember. Ezt a csodát úgy hívják, hogy gitáros hamburger, helyett Jucy Lucy és/vagy Juicy Lucy. Két helyen csinálnak ilyen féle-fajta sajtos cumót. Az egyik a Matt’s Bar, a másik az 5.8-as Klub. Az utóbbiban válogathatunk a sajtok közül, plusz a hús is éhesebb emberekre van kiporciózva. Magyarán több és jobb.. A kérdés csak az, ami már évszázadok óta foglalkoztatja a helyieket, ami miatt háborúban áll fél Minneapolis, ami miatt családok mentek tönkre, mint nálunk négyévente a választásokkor, hogy melyik egység által hegesztett termék az über brutál giga fasza hamburger? Adam pontot tesz az ügy végére, és kimondja az igazságot, de „Emlékszel? Utolsó beszélgetésünket egy száguldó mentőautó szirénája szakította félbe.” Csoda,, hogy pont akkor ment el Adam előtt is egy. A kérdés tehát továbbra is nyitott marad.

A műsor a Spektrum csatornán látható, minden szombaton és vasárnap 17:00 órától.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YessicaHard 2013.07.14. 12:41:49

Milyen lehet vajon a fickó vérképe? Valahogy nem szabadulok ettől a gondolattól...

Doryyka 2013.07.14. 13:19:29

Mindenesetre mar ertem, rokonok miert kaptak akut rohogogorcsot az USA-ban kaphato bugyik merete lattan... A 6 szemelyes sator ponyvaja ahhoz kepest zsepi :)

Ramil Safarov 2013.07.14. 15:25:31

Nem ketseges minden idok legdegeneraltabb, legundoritobb musora. Magasan veri a gyozike es a monika sot egyuttesen.
Egyszeruen felhaborito, hogy ilyen musort mereszel valaki keszitenie, es hogy lemerik addni. Egy orszagban, ahol az emberek 70 % eletveszelyesen elhizott, eltetik, reklamozak, az esztelen zabalast, kornyezetpusztito tobzodast. Es ezt az undorito kretenseget napi 3 oraban adjak a spektrumon, a kurvaanyukat.

tohotom01 2013.07.14. 15:34:58

@Ramil Safarov: Ja en azt hittem azert durva ezt reklamozni mert ti otthon max csirkefarhatra izgultok ? Vajon mit mondhat egy afrikai ehezo ( amibol van egy par millio ) ha meglatja a zsiroskenyeret es a csirkefarhatot a magyarok asztalan ? Szerinted ok nem ajulnak el a sok esztelen pazarolas lattan ? Minden csak nezopont kerdese, persze hogy a csoves magyar fikaz, mit is tehetne egy nyomorek orszag ?

tohotom01 2013.07.14. 15:37:25

A cikk iroja is egy zseni, olyan magyaros, keletre nezve lenezi az embereket, nyugat fele meg fikaz. Miert is nem te vagy mindenki apukaja ?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.07.14. 16:30:04

@tohotom01: Óbaszki, Te már a múltkor is betaláltál. Ez neked hol fikázás? Ha ekkora mennyiségben néznéd ezeket a sorozatokat és egy évadban mondjuk nyolcadszor szaladnál bele ugyanabba a témába, jelen esetben, hogy mennyire finom itt minden, akkor már te sem hinnéd azt, hogy Adam Richman minden szava aranyba foglalandó szentírás.
Amúgy meg imádom amerikát, szóval nekem ne. Nehogy már a húspogácsa közepébe olvasztott sajttól kelljen hátast dobnom könyörgöm!

mirx 2013.07.14. 16:47:46

A cikkírónak általános iskolában nem magyarázták el a bekezdések, a szöveg tagolásának fontosságát? Ha már a stílus unalmas, legalább formailag legyen emészthető... nem tudom, ki olvas végig egy ilyen ömlesztett, unalmas hömpölygést, én a harmadánál feladtam. Ez az írásmód kritikán aluli.

Mrs.Columbo 2013.07.14. 16:53:04

@tohotom01: Csak tudnám, hogy akkor miért keresed ennek a f.s népségnek a társaságát magyar blogok olvasgatásával, pláne a kommenteléssel.

Mrs.Columbo 2013.07.14. 16:57:27

@mirx: A cikk szövege tagolva van képekkel. Megszámoltam az egyik két kép közötti részt, 18 kemény sor. 18 sort egy huzamban elolvasni - hát, tényleg embert próbáló feladat!

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.07.14. 17:05:26

@Mrs.Columbo: köszönöm.
@mirx: te még új lehetsz itt és valszeg lövésed sincs mi ez a blog. Felteszem megmondó kritikát vártál erre jött a leírás. Ezen felbuzdulva pedig jöttél és jól beszóltál.Remek vagy.

nincs_nick 2013.07.14. 17:12:00

@Mrs.Columbo: Remélem érzed a disszonanciát abban, hogy őt azért fikázod mert olyanhoz szól hozzá amit faszságnak tart.:D

tohotom01 2013.07.14. 17:12:58

@Chat Géza: Dehogy is kene hatas dobnod, inkabb a pacal meg a koromporkolt az isteni, vajon hogy kell elkesziteni ? Biztos ugy korbeirnad mint egy mesterszkacs, bal kezzel megszorjuk pirospaprikaval...... kozbe meg szagolod a szar szagot. A magyar konyha mennyei, ismertek mas fuszert is mint a paprikat ? Ja igen azt amit kulfoldrol leszivtok az ehez hasonlo sorozatokbol. Amugy nagyon elfogultak vagytok amerikaval szemben, tul nagy a paraszt merce. Itt is ugyan olyan emberek laknak mint europaba, sot onnan jott a feher ember. Ha pl latsz egy jol kioltozott feherzokni sportcipos kombot, akkor biztosra veheted hogy egy lengyel paraszt csak agyilag nem nott meg fel mert szereti a feher szint. Tetszik vagni ??

tohotom01 2013.07.14. 17:16:12

Van egy sokkal jobb sorozat is csak sajnos nem sok resz van hozza es azon is csak az egyszeru kajak vannak rajta, de lehet hogy te megtalalnad sok szerencset. www.foodnetwork.com/diners-drive-ins-and-dives/index.html

tohotom01 2013.07.14. 17:51:52

@Chat Géza: Ha eszrevetted volna ( te mar csak olyan vagy ) az egvilagon mindent lemasolunk, aztan a felerol elhireszteljuk hogy ez tolunk vettek at ( lasd Matolcsi munkassaga ) szoval csak ovatosan. Amugy a fikazast az altalad leirt, idezem " genkezelt husnyak ( a lofasz sem erti, pesti vagyok, bocs )Nem esett le az állam, Én is azon agyalok, hogy ki volt ez a zseni? fingfestés netovábbja, száraz szenyát fogják, és belemártják a szaftba. ......nem folytatom ez ilyen atlagos magyar mentalitas lehet ? Az otthoni rokonaknak mar szaz eve ugatom hogy ne abba a szar faradt olajba sussenek hanem a sutobe. En ott sutom meg a fasirtot is, rantott sajtot stb, nagyon sok otletes dolgot lehet tanulni itt, csak mi valahogy ezt nem szeretjuk eszrevenni.

teddybear01 2013.07.14. 18:00:27

Nem értem ezt a nagy fikázást.
Lóadagok eltüntetéséről van szó. Ez nem egy gasztronómiai sorozat, hanem egy zabálóműsor. Rétegműsor a nagyétkűeknek, nem több.

Ami pedig az adagok elkészítését illeti, az általában nem túl bonyolult, viszont már az ilyesmi is nehéz egyes "szakácsoknak". Van aki még a tükörtojást és a sültkrumplit is képes elrontani.

mirx 2013.07.14. 18:38:17

@Mrs.Columbo: Az írott szövegnek nem az a tagolása, hogy képeket szúrunk közbe. Az íráshoz (nagyjából, mint a film vágásához) elengedhetetlen némi ritmusérzék, a szöveg lendületet kap a megfelelő beosztástól, ez itt teljesen hibádzik. A reakciód meg kb a "sértődött kisgyerek" kategória, a kritika csak jogtalan lehet, igaz? Meg különben is "biztos új" vagyok.

Nekem aztán édesmindegy, hogy elgondoldkozol-e azon, hogy lehetne-e másképp is, vagy erősítgeted azon hited, hogy ez az írás milyen szuperül sikerült. Azt azért elárulom, hogy például hódos hajnalka írásai nem véletlenül olyan népszerűek. Azok jól vannak megírva, ez meg nem. Azért intelligens ember elfogadja a kritikát, és hajlandó tanulni, ennyit elárulok.

mirx 2013.07.14. 18:40:44

@mirx: Ja, és nem árt a központozást sem megtanulni, a 17:05-ös kommentedből kapásból öt vessző hiányzik - elég szembetűnő.
Gondolom, a posztot lektorálta valaki (szerencsére).

dreia 2013.07.14. 18:45:50

@Ramil Safarov: Szerintem már a Spektrum sem akar költeni színvonalas műsorok készítésére, hisz mennyivel olcsóbb egy ilyen gagyi. Régen sokkal jobb volt a Spektrum meg a többi természetcsatorna. Alig hihető, hogy nézi ezt valaki, meg a hasonlóakat, mint a a Discovery-n a raktárvadászok, licitvadászok, csomagcsaták. Hihetetlen, hogy mennyit esett a színvonal.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.07.14. 18:52:11

@mirx: 1, már nem hallok semmit, mert anyám szoknyája alatt sírok.
2, a posztot is én írtam, én lektoráltam, ha tele van hibával, ha nem.

Csii 2013.07.14. 19:13:09

@Ramil Safarov: Megvan a létjogosultsága. Pont azért, amit te is mondasz... nagy gond ez ott. Az a baj, hogy itt is :(
Észre kell, hogy vegyék magukat az emberek.

De hát én amiatt is szégyellem magam, ahogy egyes dohányzó szülők viselkednek idehaza, mutatva, hogy mennyire felelőtlenek és gátlástalanok: azon háborodnak föl, hogy nem mehetnek és vehetnek a gyerek előtt mérget. Aztán ugyanez a fajta azon háborodik föl, amikor valaki merészeli KÉRNI, hogy ne szívja a zárt kocsiban a gyerekkel egy légtérben, ne mutassa a rosszat a játszótéren... mintha tényleg a szabadságában korlátoznák, úgy nyüszít, visít mindegyik majdnem, mint egy kisdisznó.

Muszáj valami elrettentés, hogy észrevegye magát ez a tömeg itt is és odaát is.

Eastbay1 2013.07.14. 19:16:46

Ez egy qrva jó műsor egyébként, amiben bemutatják, hogy gyakorlatilag szarér-hugyér lehet olyan isteni (gyors)kajákat kapni az USÁban, amiről itt Európában nem is tudtunk. Ergo arról van szó, hogy Amerika ≠ burger.
Sajnos van a műsor végén egy ilyen zabálós baromság is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.14. 19:46:59

@Ramil Safarov:

Egy dolog rossz: a pazarlás. Ha nincs pazarlás, akkor nincs erkölcsi probléma sem.

Rodolfo63 2013.07.14. 20:01:20

én imádom ezt a sorozatot - de hogy ebből hogyvoltot írni? :)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.07.14. 20:11:33

@Rodolfo63: ha szarul is, de amint a mellékelt ábra is mutatja, nem lehetetlen.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.07.14. 20:38:47

végigzabbantanám én is a műsort...

Sword 2013.07.14. 20:44:14

Tényleg egészségtelen és tényleg tobzódás. És?
Ott legalább megadják a módját. Gyorsétteremben itthon is eszik az ember hamburgert és társait, csak itthon többnyire ótvar minőségű, fantáziátlan, unalmas sz@rokat szolgálnak fel, miközben ugyanúgy egészségtelen.
Egyébként meg egészségtelen kaja nincs, csak egészségtelen táplálkozás. 1-2 hetente betol valaki egy ilyen kaját semmi baja nem lesz, ha mellette normálisan érkezik.

szamaritánus 2013.07.14. 21:48:45

@tohotom01: ja hogy te ilyen ámerikás magyar vagy? takarodj akkor egy ámerikai blogra nyomatni a kommentjeidet, okoska!

Hiawatha 2013.07.14. 23:25:58

@Ramil Safarov: +1.

Zabálásból sportot űzni, gratulálok.

Ramil Safarov 2013.07.14. 23:40:34

@Sword: "Tényleg egészségtelen és tényleg tobzódás. És?"

Az eroforrasok mertektelen tul hasznalata, is egyfajta haboru a vilag ellen, nem csak lehallgatasok, meg a dron tamadasok. Ezek az emberek a nagy rohoges es boldogsag kozepette a foldet zabaljak fol. Evente Magyarorszagnyi meretu esoerdot irtanak ki, es milliok eheznek, mig ezek 2 mazsara hizlaljak magukat jodolgukban. Az ilyen fajta musorokat, tiltani kene. Az ilyen fajta viselkedes, pont olyan esztelen, gatlastalan tobzodas, mint 3 tonnas terepjaroval kozlekedni.

fritoz222 2013.07.15. 00:13:46

@tohotom01: Ironikus, hogy te tipikusmagyarozol másokat, miközben minden hozzászólásoddal a saját népedet fikázod bicskanyitogató, alpári stílusban. Lassan ezt a szintű önutálatot az iskolában kéne tanítani, tuti jeles lennél! Csak tudnám, hogy ha annyira alsóbbrendűnek tartasz minket, egyáltalán mi a fasznak kommentelsz ide?

tohotom01 2013.07.15. 00:26:52

@Ramil Safarov: Igen gondolom te sokkal megfontoltabb lennel ha itt elnel. Trabantal jarnal es itt is a csikefarhatat zabalnad ketpofara. Jaj elfelejtettem itt nincs csirkefarhat.

tohotom01 2013.07.15. 00:28:49

@szamaritánus: figyelj gorenyke, parasztnak szuletni kell ahogy latom az irasodbol. Tudod a sotetseg nagy ur, sok ember haragudott azokra akik azt mondtak hogy kerek a fold. Hu, ez tul szereny volt.

tohotom01 2013.07.15. 00:32:02

@fritoz222: Csak az idiota magyarok sertodnek meg es a tudatlanok. Szeretnem felvilagositani az embereket, ez a mottom bar a hozzad hasonlokkal nehez ugyem van.

tohotom01 2013.07.15. 00:42:33

@fritoz222: A bicskanyitogato az az, amit allandoan az USA-rol irnak a magyarok, ez nem tunik fel neked ? Nem emlekszem hogy mikor lattam olyan irast, blogot, amiben szidnak egy masik nepet, vagy te hallottal ilyenrol ? Ezt a suliba ivodik beled meg az idiota szuleidtol hallhattad, akik meg hulyebbek mint te. Ti genetikailag utaljatok az USA-t kozben meg ketpofara zabaljatok a kajajukat, masoljatok a zeneiket, a talalmanyaikat. Nem latsz ebben ellenmondast ? A vilaghiru magyar konyha, ami a pacal, paprikaskrumpli es a koromporkoltbol all, hat nem is tudom erre nem lennek buszke, inkabb maradj csendben es pislogj.

Ramil Safarov 2013.07.15. 02:18:20

@tohotom01: Akarhol elnek, nem pazarolnek. Sajat, es a kornyezet erdekeben normalisan elnem az eletem.
Mert biztos vagyok benne, hogy mindenkinek joga van elni letezni. Megha megtehetnem sem akarnam masok eletlehetoseget elvenni(legyen az noveny, allat, ember barmi) az en fektelen joletem erdekeben.
Ezenkivul meg, azokat a lelkiproblemakat, amik ilyen fektelen zabalashoz vezetnek, maskepp oldanam meg.

pizzaboy 2013.07.15. 08:07:53

A Big Bang Theory-t is betiltanám, ott is állandóan zabálnak. Gyorséttermeből!

SemBoga 2013.07.15. 08:18:34

én szívesen kipróbálnám azokat a kajákat, amiket sokszor mutatnak a műsorban :)

fritoz222 2013.07.15. 10:27:10

@tohotom01: Beakadt a lemez? Ugyanazt a hülyeséget ismételgeted az első hozzászólásod óta, ráadásul egyre értelmetlenebb amit összehordasz. A legtöbb magyar amúgy is közömbös a mindenható amerikával szemben, úgyhogy nem értem miért van zabszem a seggedben. Az hogy egy ilyen korlátolt barom vagy, önmagában nem baj, de legalább ne az interneten osszad az észt, hanem tartsd meg a bölcsességeidet magadnak. Senki nem kíváncsi a feszültségkeltő hozzászólásaidra, hidd el, sajnos így is van elég a hozzád hasonlókból.

É2I 2013.07.15. 11:14:33

@fritoz222: Hagyd, ő egy Amerikába szakadt szerencsétlen, aki azzal támasztja alá, hogy jó választás volt emigrálni, hogy magyar blogokra jár, magyarokat fikázni.
Neki ki kellett menni, hogy megtanuljon sütőben sütni, a sok hülye magyar még csak nem ismeri a sütőt. Úgy hogy hagyjuk meg ebben a tudatban, had lubickoljon. Aztán egyszer, ha összejön a pénze a visszarepjegyre, majd meghívom jól egy tepsis csirkére....;)

crazyfish 2013.07.15. 11:16:49

@YessicaHard: Valószínűleg mint a csillagtérkép...:))....hát még a gyomra...

A sok szociológus meg egymást gyapálja, helyén kell kezelni ezt a műsort is, ez is Amerika s kész....nem kell bele magyarázni semmit...

tohotom01 2013.07.15. 13:59:02

@Ramil Safarov: Rolad egy vicc jut eszembe. Van egy oriasi es egy pici rantott hus a tanyeron, ketten vannak ra es amikor elveszi az egyik a nagyobbat, a masik elkezd sirni hogy miert azt vetted el. Miert te melyiket vetted volna el a tanyerrol, kerdezi ? Hat termeszetesen a kisebbet. Hm...akkor nincs problema az ott is maradt neked.

tohotom01 2013.07.15. 14:08:06

@É2I: Figyelj kiscica, pont a szarombol sem ehetnel ember. En nem kajamenekult voltam. Elarulok egy titkot neked, 47 eves vagyok, 23 eves koromra milliomos lettem, ha hiszed, ha nem. 13 eve jottem ki azota van 3 hazam, kifizetve es ket kamionom, wekerlen is van egy lakasom (kispesten ha nem tudnad veletlenul )ugy hogy kosz de ha hazamennek latogatoba akkor tudom finanszirozni a repjegyemet. Szoval ne aggodj miattam, inkabb figyelj a nagyobbakra, taguljon a kis burad.

Hetero Sapiens 2013.07.15. 15:26:34

@tohotom01:
No, aki így fogalmaz az többnyire pont a saját szarából eszik...
Na figyelj, milliomoskám, ne nagyon osszad az eszedet, mert láthatólag már teljesen elfogyott. Örülj a házaidnak, meg a kamionoknak, (lego? matchbox?) és hagyd meg nekünk szegény hazánkban ragadt csicskáknak, hogy az tetsszen, vagy ne, ami jólesik.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.07.15. 15:58:10

@tohotom01:
Bizonyára elég régen távozhattál Amerikába - ez az alapszintű magyar ragozási hibáidon is látszik - de szeretném felfrissíteni magyar gasztronómiai ismereteidet. A magyar konyha számos fogásához nem használunk őrölt fűszerpaprikát. Ajánlom továbbá figyelmedbe a majoránnát is, ami az egyik legrégibb fűszernövényünk. Bocsásd meg tovább Amerika iránti elfogultságunkat, de sajnos az legkevésbé sem alaptalan. Ezt a remek sorozatot például én kifejezetten sokszor követtem már, és egyik kedvenc amerikai fogásom a sajtos makarónis szendvics, amelynek elkészítése Magyarországon 8 éves kor felett kizárt.
Tudnék például mondani még egy egész sor amerikai ételkreációt, amely remekül fejezné ki ennek a 300 milliós csodás olvasztótégelynek szörnyű gasztronómiai sivárságát, de te bizonyára végigkóstoltad már mind.
süti beállítások módosítása