Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 3x07

2013. július 12. 09:00 - FZoli9

Mai epizódunk a középköri Angliában veszi kezdetét. A szemmel láthatóan rettegő helyiek a katedrálisban húzódnak meg, miközben kintről nem túl bizalomgerjesztő állati üvöltés hallatszik. A pap megáld egy lovagot, Sir Williamet, egyedül ő ölheti meg a bestiát, Isten óvja e kaland során. A távozó lovaghoz egy hölgy lép oda és átnyújtja a kendőjét, ez majd megvédi útja során. Sir William kilovagol, és hamarosan szembetalálja magát az éppen ivó bestiával, mely leginkább egy szárnyatlan sárkányra hajaz és mivel tüzet sem fúj, jó eséllyel egy dinoszaurusz. Lovagunk nem teketóriázik, megrohamozza a lényt.

vlcsnap-2013-07-09-21h26m13s236.jpg

A jelenben Abby Rexet keresi, végül kérdőre vonja öcsköst, aki azt hazudja, hogy gyíkörült Tony haverjának adta kölcsön, délután vissza is hozza. Legyen is itt mire Abby hazaér a munkából! Az ARC-ban Sarah hívja a gépéhez Connort, valami gyanúsat talált a neten. Valaki egy egzotikus gyíkot hirdet a neten, amiben persze Connor egyből Rexre ismer, de ezt Sarah-nak nem árulja el, az éppen megérkező dühöngő Abby elől pedig végképp eltitkolja. A licit természetesen szépen növekszik, így egyből felhívja Jacket, szerezze vissza Rexet, ahogy tudja.

vlcsnap-2013-07-09-22h03m30s81.jpg

A legújabb anomália ezúttal egy roncstelep kellős közepén nyílik. Egy munkás épp a mágneses erején csodálkozik, mikor kirohan belőle a „sárkány”, oldalából Sir William lándzsájának egy darabja áll ki. Munkásunk rémülten elrohan, a lény utána. Az ARC-ban megszólalnak a szirénák, a csapat már indul is, ezúttal Sarah is velük tart, unja már a lelettel való pepecselést. Eközben a roncstelepen munkásunknak sikerült leráznia az üldöző lényt, a sebesült állat szemmel láthatóan nem teljesen tudja koordinálni a mozgását. Munkásunk bepattan egy kanalas daruba, és ezzel próbálja meg visszaverni a lényt. Szerencsére mielőtt ártani tudna a lénynek a csapat megérkezik, és megállítják őt.

vlcsnap-2013-07-09-22h04m13s255.jpg

Abby azonnal a sérült állat segítségére sietne, de az nem túl barátian fogadja a közeledését, így marad a B terv: vissza kell terelni az anomáliába. Úgy tűnik ez beválik, ám az utolsó pillanatban a lény meggondolja magát, és elmenekül. Az anomáliából ekkor nyerítés hallatszik, és Sir William vágtat ki belőle, levág valami latin nyelvű szöveget hőseink előtt, majd elüget. Danny az anomáliát nézi, van egy sárkányuk, egy lovaguk, már csak egy úrhölgy kellene. Igen ám, de ez nem igazi sárkány, hanem egy Dracorex, késő krétakori növényevő. (Ilyen fogakkal??? Na mindegy…) Connor feladata az anomália bezárása lesz, a többiek a lovag után mennek.

vlcsnap-2013-07-09-22h05m28s243.jpg

Sir William értetlenül néz szét a roncstelepen, ám nem hátrál meg, tovább keresi a bestiát. Sarah és Danny vitatkoznak egy sort mit is mondott a lovag, a lényeg kb. „Ez a pokol, a keresésem folytatódik a dicsőségig”. Danny már osztaná a lapokat, ki ki/mi után megy, de Sarah inkább itt maradna, a háttérben akar meghúzódni, valójában persze van egy saját terve, a mobilján a középkori ruházatot tanulmányozza. Sir William páncélostul, lovastul meglepő pillantásokat eredményez London lakóinak arcán, de legalább Dannynek és Connornak nem nehéz a nyomát követnie.

vlcsnap-2013-07-09-22h06m10s138.jpg

Miközben Sir William a kamerával összekötött televíziók csodálatos világával ismerkedik, Abby és Becker szántóföldek mentén a Dracorexet keresik, melynek aztán nyomába is szegődnek. A belvárosban Sir William lova megijed egy induló motortól, gazdájának nem sikerül visszatartania. Mivel a motor tulajdonosa elszalad, lovagunk a buzogányával a vasparipát kezdi el csépelni. Danny és Connor látják az elrohanó motorost, sínen vannak. Emberek sikoltozva rohannak ki fóliasátrakból, úgy tűnik Abbyék is megérkeztek a célhoz. Abby figyelmezteti Beckert, hogy kábító fegyvert használjon, ám az akcióhős a csapattagok biztonságáért felel csak. Sarah eközben középkorinak tűnő ruhákat vásárol össze, majd egy rögtönzött divatbemutató keretében megtalálja az ideális öltözetet.

vlcsnap-2013-07-09-22h06m27s69.jpg

Sir William egy kuka tartalmával ismerkedik, amikor Danny és Connor utolérik. A lovag rájuk szegezi kardját, tudja, hogy a pokolban van, védjék magukat a démonok. Connor megjegyzi, ez bizony London, bár könnyű összetéveszteni a két helyet, de a lényeg, segítenek a lovagnak hazajutni. Ő csak akkor mehet haza, ha végez a bestiával. Az bizony nem fog semmit megoldani, és az egyébként sem sárkány. A lovag látszólag magába száll és kész elfogadni a páros segítségét, ám ez csak álca, leüti mindkettőjüket és „Pórok!” felkiáltással elsétál.

vlcsnap-2013-07-09-22h07m00s131.jpg

Abby és Becker a Dracorexet próbálják egy eperültetvényen becserkészni, látszólag sikerült sarokba szorítani. Danny és Connor hamar talpra álltak, és újra üldözőbe veszik a lovagot, szerencsére a páncéljával elég jól kirí a tömegből. Vagy tán mégse? Párosunk pont egy karneváli felvonulásba fut.

vlcsnap-2013-07-09-22h07m34s220.jpg

Sarah Lester utasítására hivatkozva megnyittatja az anomáliát, az ott posztoló katona zárja be utána, majd egy óra múlva érkezik. Abby és Becker egyre közelebb járnak a békésen eszegető Dracorexhez, Abby Beckerre szegezi a pisztolyát, ő szigorúan el akarja kábítani a lényt. A vitának a rohamozó Dracorex vet véget, Becker egy adag eperrel megrakott rekesz közt landol, ám lőnie már nem szükséges, az állatot legyűri a sebesülése és a földre rogy. Végre vissza tudják vinni és Abby kezelésbe veheti.

vlcsnap-2013-07-09-22h08m03s4.jpg

Lovagunk a felvonuláson átjutva végre egy ismerős hely cégérét pillantja meg: naná, hogy a kocsmáét! Sir William túlságosan nem tűnik ki a bentiek közül, többen is gratulálnak a jól sikerült jelmezhez. A lovag újabb ismerős dolgot fedez fel, a kocsma egyik vendégének nyakára a 666-os szám van tetoválva, ami nála egyenlő a Sátánnal, így aztán nekiront a fickónak. Tetkós haverjai próbálnak segíteni, ám nem igazán boldogulnak a középkori harcossal, végül a billiárdasztal alá bújnak félelmükbe. Danny és Connor sem tudják a lovagot megállítani, ám azt sikerül elérniük, hogy távozzon, viszont a karneváli forgatagban újra nyomát vesztik.

vlcsnap-2013-07-09-22h08m35s66.jpg

Abby és Becker eközben behúzták a Dracorexet tartalmazó pótkocsit egy műhelybe. Állatorvost hívni nincs idő, Abby fogja kezelésbe venni az állatot Becker segítségével, együttes erővel húzzák ki a törött lándzsát az állat testéből. A középkorban Sarah eljutott a templomhoz, melyből Sir William kivágtatott, az épület körül nézelődve egy kisfiúba fut. A gyerektől megtudja a lovag teljes nevét – Sir William de Mornay -, majd némi csoki formájú lekenyerezés után a srác mesélni kezd neki a lovagról. Emlegetett lovag eközben a jelenben pont ennek a templomnak a romjaihoz érkezik meg, paripája is itt várja.

vlcsnap-2013-07-09-22h08m56s15.jpg

Az egy óra leteltével a posztoló katona megnyitja az anomáliát. Sarah visszasétál rajta, nem történt semmi, a katona nem látott semmit, majd egyből a telefonjába mélyed és hamar rábukkan a templom romjainak helyére. A megtudott infókat leadja a Danny-Connor párosnak: lovagunk zsoldoskatonaként végigharcolta Európát, sok embert megölt, a sárkány megölésével azt reméli, bűnbocsánatot nyer, célszerű lenne a templomnál keresni. Danny rábólint a dologra, a lány jöjjön Beckerrel együtt. Ez problémás lesz, akcióhősünk épp Abbynek segít a Dracorex sebét összevarrni, Sarah pedig megjátssza a jó öreg rossz a vonal trükköt, majd ő megy egyedül. Amikor Connor megtudja, hogy Abby a Dracorexet stoppolja, jobbnak látja inkább odamenni, amit Danny aztán jóváhagy. Hogyan állhatna ő a szerelmes ifjú útjába?

vlcsnap-2013-07-09-22h10m18s69.jpg

Sir William a romok közt sétál, kicsit sokkolja a látvány, így aztán dühét aztán ordítozva a helyi flórán vezeti le. Connor már a roncstelepen rohan, mikor csörög a telefonja, Jack hívja, Rex ára felment 2000 fontra. Ideje a zsebbe nyúlni édes fiam, ám Jack inkább sopánkodik egy sort, Abby ki fogja nyírni. No, ahhoz előbb sorba kell állnia, véli Connor, ám végül megnyugtatásképp közli, majd kitalál valamit. Abbyék már végeztek a műtéttel, Becker távozik is. A seb nem volt súlyos, de a sokk megölheti a Dracorexet. Ha egy órát kihúz még, akkor jó eséllyel életben marad. Connor természetesen egyből a segítségét ajánlja, Abbyvel együtt nyomják a bevarrt sebet.

vlcsnap-2013-07-09-22h11m24s224.jpg

Sir William némileg lehiggadva a romok közt megtalálja a saját sírját, ebből számára az jön le, hogy bizony meghalt és elkárhozott, a pokolra került. Nem lesz valami boldog hangulata emiatt, így Danny magyarázatát sem akarja meghallgatni. Az exrendőrt a pokol szolgájának tartja és nekiront. Danny egy darabig passzívan védekezik, majd két vascsövet kihúzva a földből, párbajra kel a lovaggal. Míg a férfiak ütik-verik egymást Sarah is befut és az egyik sír törött tábláját veszi szemügyre. A rutin és az évek megmutatkoznak, Sir William legyőzi Dannyt, ám még mielőtt végezhetne vele, Sarah megállítja. Mutatni szeretne valamit a lovagnak.

vlcsnap-2013-07-09-22h11m51s175.jpg

A sír táblájából egyértelműen látszik, hogy a lovag hosszú életet élt, nem érti akkor miért került a pokolra. Sarah unszolására még jobban megnézni a táblát, annak szövege szerint a felesége nyugszik mellette. Hisz’ neki nincs is felesége! De lesz, ha visszamegy, mégpedig Lady Elizabeth Langley személyében (ő adta Sir Williamnek a kendőjét), akivel három gyereket nevelnek majd fel. Sarah hiába spoilerkedi el a jövőt, a lovag mindenképp be akarja fejezni a küldetését. A lány feleslegesen mondja neki, hogy az állat valószínűleg meg fog halni, Sir William számára ebből egy lényeges dolog jön le: Sarah tudja hol a sárkány. Vállára kapja a lányt, majd a lován elvágtat vele. Danny sokat nem tud tenni, riasztja Beckert.

vlcsnap-2013-07-09-22h12m39s186.jpg

A műhelyben az ifjak örülnek, végre elállt a Dracorex vérzése. Az öröm nem tart sokáig, befut Sir William Sarah-val. A lányt Connor karjaiba löki, majd felkészül a sárkány megölésére, ám Abby nem azért mentette meg az állat életét, hogy aztán most a lovag megölhesse, így a küzdősport tudását hasznosítva sikerül átmenetileg visszavernie őt. Sarah újfent megpróbál a lovagra hatni, megígéri, hogy a sárkány nem fog visszatérni a faluba. Sir Williamnek már elege van az öldöklésből, csupán a békés életre vágyik… amit csak akkor érhet el, ha végez a szörnnyel. Abby a Dracorex elé veti magát, a lovag kész akár őt is kettéhasítani. Végre Danny is megérkezik Beckerrel, az akcióhős egyből a lovagra szegezi a fegyverét, ám Sarah lerántja a puska csövét, Sir William gyerekei még nem születtek meg, ha most meghal, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Connor ezúttal tojik az idővonal épségére, ő csak az életveszélyben lévő Abbyt látja.

vlcsnap-2013-07-09-22h13m36s2.jpg

Sir William furcsának találja, hogy a lány feláldozná magát a szörnyért. Danny itt látja a kínálkozó alkalmat, ugye a démonok ilyet nem tennének, ők bizony emberek és ezt a lovag is jól tudja. Sir William végül könnyeivel küszködve leteszi a kardot, hogy a következő pillanatban sikeresen frászt hozva mindenkire felemelje, ám a pengét egy hordóba vágja, majd sírva a földre roskad.

vlcsnap-2013-07-09-22h14m11s99.jpg

Valamivel később a csapat visszakíséri Sir Williamet az anomáliához. A lovag tudni szeretné, hogy ha ez nem a pokol, akkor a paradicsom? Hát az sem. Még szerencse, mert borzasztó egy hely. A lovag egy jeruzsálemi érmét ajándékoz Sarah-nak újabb latin nyelvű mondat („Békében távozom.”) mellett, majd távozik az anomálián át. Danny persze beleköt Sarah fordításába, de jobban érdekli honnan szedett össze ennyi infót a lány? Mintha odaát járt volna. Sarah persze ezt nem vallja be, megmondta, hogy ügyes. Connor Abbyt kérdi a Dracorex sorsa felől. A lány úgy tervezi, hogy visszaengedi, amint a megfelelő anomália megnyílik, mire a fiú somolyogva megjegyzi, hogy nem tarthatja meg, már a méreténél fogva sem, nem fér el a lakásban. Abbynek nincs ilyen szándéka, legalábbis örökre. A beszélgetésnek Connor telefonjának a csörgése vet véget, a gyors lelépésből ítélve Jack hívja.

vlcsnap-2013-07-09-22h14m58s44.jpg

A középkorban Sir William visszaérkezik a templomba és közli a helyiekkel, a szörnynek vége. Az eddig gyászhangulat egyből középkori partyra vált, a lovag az ünneplő tömegben Lady Elizabeth-et keresi. A hölgy természetesen nincs messze, így aztán a lovag, miután visszaadja a kendőjét, megcsókolja jövendőbeli aráját és gyermekei anyját.

vlcsnap-2013-07-09-22h16m58s233.jpg

Connor megérkezik Tony házához, Rexért jött. Az bizony három rugó lesz. Connor bekeményít, hozza azt a gyíkot, vagy ő megy be. Tony nem ijed meg, hol az erősítés? Connor félrelép, mögötte Becker és két katonája áll, utóbbi kettő egyenesen Tonyra szegezi a fegyverét, itt a sereg, öcskös. Több győzködés nem kell Tonynak, egyből beinvitálja Connort a házba.

vlcsnap-2013-07-09-22h17m18s163.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása