Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 3x06

2013. július 11. 11:00 - FZoli9

A mai epizód kissé furcsán kezdődik, Danny, Sarah, Abby és Connor egy régi faházban tartózkodnak, estélyi ruhákba öltözve, utóbbi kettő a lemezjátszóból szóló 30-as évekre hajazó zenére táncolnak. Sarah valamiféle régi naplóbejegyzést olvas, az író valószínűleg az utolsó túlélő lehetett, bár az nem derül ki az írásából, kik azok, akiktől rettegett. Kintről zörej hallatszik, talán a csapatra találtak? Danny a lányokat Connor gondjaira bízza, ő maga kimegy szétnézni és hamarosan szemközt találja magát egy megtermett Gyilokmadárral.

vlcsnap-2013-07-04-22h38m33s105.jpg

Nyolc órát ugrunk vissza az időben, Danny Becker segítségével a biztonsági rendszert teszteli. Nem tudhatják, hogy közben Christine Johnson figyeli őket rejtett kamerákon keresztül. Lester megérkezik Conorral, igyekszik nem nagydobra verni, hogy a fiú nála lakik, ráadásul igencsak morcos lesz mikor a csomagtartót felnyitva a hivatalos papírjait csócsáló Diictodonokat találja. Abby eközben öcskössel edz otthon, közben elkottyintja Rex mennyire értékes állat. Alighogy kilép a házból, Jack már hívja is a barátait.

vlcsnap-2013-07-04-22h39m06s187.jpgChristine megfigyelése eredményesnek bizonyul, az egyik kamera képén észreveszi a már teljesen megtisztított leletet, melyet épp Sarah és Connor tanulmányoznak. Miközben Johson kisasszony a minisztert hívatatja, a páros lézerrel világítja meg a leletet, így próbálva rájönni annak titkára. Bárhogy próbálkoznak, nem történik semmi, ám egy véletlen mozdítás meghozza eredményét és pár másodperce egy anomália térkép rajzolódik ki a lelet fölé. Johson mégsem hívja a minisztert, az majd ráér útközben, azonnal irány az ARC.

vlcsnap-2013-07-04-22h39m47s70.jpgBecker Lesternek jelenti a biztonsági teszt eredményét, Danny mellékesen megjegyzi, hogy felesleges a kamera a folyosón, az akna végén. De hát ott nincs is kamera! Becker és Danny persze egyből kapcsolnak, és rejtett kamerákat kezdenek keresni James irodájában, Dannynek kapása is van. Azonnal riasztja Connorékat, Christine mindenről tud, öt percük van eltűnni. Ám a főkapun már nem tudnak távozni, Christine katonái nagy erőkkel nyomulnak be az épületbe. Szerencsére Danny tud egy rejtett átjárót, azon kiviszi a csapatot, miközben Becker a főcsarnokban állomásozó katonák figyelmét köti le, ám kénytelen letenni a fegyvert, Christine-nek papírja van arról, hogy már ő a főnök. A csapat eközben sikeresen megszökik, és a terepjárójukkal átjutnak a nem túl szoros kordonon is, ám egy másik kocsi azonnal üldözőbe veszi őket, de egy rövid üldözés után sikerül lerázni.

vlcsnap-2013-07-04-22h40m25s208.jpgJames a minisztert próbálja elérni, kevés sikerrel. Az ARC dolgozóit összeterelik, ám Ross kapitány csak a csapat sikeres szökését tudja jelenteni, Christine természetesen azonnal utánuk küldi őt. James jót mosolyog ezen, Christine hiába kérdezi, neki fogalma sincsen hová mehettek. Túl sokáig nem mosolyoghat már, Christine szerint a helyén ül és kivezetteti Lestert, aki szerint ennek még nincs vége. Johnson kisasszony bejelenti a dolgozóknak James felmentését és a munka folytatására kéri őket. Azt már nem veszi észre, hogy a távozó James apró jelzésére az egyik kollegina koordinátákat küld a csapat mobiljára, akik aztán meg is szabadulnak az összes telefonjuktól, a bemérés elkerülése végett.

vlcsnap-2013-07-04-22h40m56s250.jpgAz ARC-ban Christine Beckerrel közli a tényeket, mostantól ő a főnöke, reméli ez nem jelent gondot. Ha megkapja a leletet, akkor garantálja a NAGYON gyors előléptetést. Becker megígéri, hogy megtesz mindent. Nocsak, az akcióhős átállt volna a másik oldalra? Abby lakásán öcskös három spanjával veri a blattot, egyikőjük felfigyel a hangos zenére békésen táncikáló Rexre. A csapat eközben megérkezik a megadott koordinátákra, mely egy elhagyott hadügyminisztériumi területet takar, aknákra figyelmeztető táblával és faházzal. Hőseink behatolnak a házba, a porrá omló kenyérből ítélve rég nem járt ott már senki. Villany nincs, Connor elvonul tűzifát keresni.

vlcsnap-2013-07-04-22h41m31s106.jpgKeresés közben egy bunkert talál, a bejárat tetejére hangszórók vannak szerelve, lent vastagon áll a pókháló, de nagy szerencséjükre egy régi rádió berendezés elé lepakolva felfedez egy áramgenerátort. Abby és Danny madzagra felfűzött konzervdobozokat húznak ki, jobb híján ez lesz a riasztójuk, nem adják fel harc nélkül. A házban Sarah a nyomokat tanulmányozza, úgy tűnik az emberek gyors visszatéréssel számoltak. Szomorúan tudatja a visszaérkező párossal, hogy a talált konzervek már rég lejártak. Ha jó konzerv nincs is, azért pár szép estélyi ruha akad, amiknek a lányok persze örülnek. Connor eközben sikeresen beindítja a generátort, a lámpák kigyulladnak és egy régi lemezjátszóból zene kezd szólni, amit a kinti hangszórókon keresztül messzire elhallatszik. A házban lévők persze értetlenül néznek csak. Connor elkezd szórakozni a rádió mikrofonjával, mire a generátor jobbnak látja megállni. 

vlcsnap-2013-07-04-22h42m13s15.jpgAz egyik közeli szekrényajtó enyhén mozog, Connor persze kinyitja és egy múmiává aszalódott holttest dől a karjaiba. Időközben befutnak a többiek is, Dannyből pedig kibújik a rendőr: az ajtó mögötti szoba valamiféle megfigyelő lehetett, a fazon úgy tűnik bent ragadt. Egy naplót is talál, amit rejtjelekkel írtak, de Sarah számára ez nem túl nehéz feladat. A kérdés már csak az, mi történt itt és hová tűntek a lakók?

vlcsnap-2013-07-04-22h42m36s252.jpgJack számára nem jól forognak a lapok, elveszti az utolsó zsetonjait is, így végül Rexet teszi fel tétként. Hát öcsi, ha a nővéred ezt megtudja, halál fia vagy. Itt ugrunk vissza az epizód elejére, a csapattagok már átöltöztek az estélyi ruhákba, Sarah a naplót fejtegeti, Abby és Connor táncolnak, a bunker mélyén pedig megnyílik egy anomália. Sarah hangosan felolvassa a napló záró mondatait, már csak az író maradt, ugyanaz történik, újra itt vannak. Hőseink nem lettek sokkal okosabbak. Természetesen az ARC-ban is érzékelik a megnyíló anomáliát, Christine csapata megy a helyszínre, Beckernek a bázison kell maradni.

vlcsnap-2013-07-04-22h43m41s111.jpgA napló szerzője egy bizonyos John Morton professzor, katonai szakértő, aki meteorológiai megfigyeléseket végzett egy csapattal, de aztán történt valami. Találtak valamit az erdőben, ám azt nem írja mit. Ekkor különös állati hangok hallatszanak kintről, Abbyt egy madár vészkiáltására emlékezteti. Danny riasztói ekkor megszólalnak, utasítja Connort, hogy vigye a lányokat biztonságba, ő maga egy vasvillával felfegyverkezve utána néz, mi mozgatta meg a konzervdobozokat. A lányok a bunkerbe akarnak vonulni, ám ott szemközt találják magukat az anomáliával, így aztán B tervként inkább a kocsihoz rohannak.

vlcsnap-2013-07-04-22h44m05s117.jpgDanny szemközt találja magát egy Gyilokmadárral, ám Connornak sikerül elég ideig elterelni a lény figyelmét, hogy elfussanak. A srác és a lányok bepattannak a kocsiba, Danny pedig a platóra ugrik fel. A madár persze nem adja fel ilyen könnyen, és üldözőbe veszi őket. Danny egy vascső segítségével veri vissza az újra és újra támadó madár támadásait, míg végül sikerül kiszúrnia az egyik szemét. Ez már túl sok a nagyra nőtt pulykának, jobbnak látja visszavonulni. Sajnos a siker feletti nagy örömködésnek meglesz az ára, Connor egyenesen belehajt egy farönkbe, mely az utastérbe fúródik. A lányoknak ugyan kutya baja, de Connor eszméletét veszti. A hangok nem túl bíztatóak, így Danny utasítja a két lányt, hogy menjenek vissza a házba, Connort bízzák csak rá. Időközben befut Ross kapitány és egy személyes kis csapata, akit egyből az anomáliához küld.

vlcsnap-2013-07-04-22h45m16s29.jpgConnor végre észhez tér, Danny időközben egy fa tetején a kocsi vonóköteléből egy hurkot alakított ki. Ez lesz a csapda, a csali pedig Connor, álljon csak ott gusztusosan. A csapatvezető szava szent, Connor fütyörészéssel próbálja hívogatni a madarat. Eleinte semmi nem történik, ám végül felhangzik az ismerős hang, Connor gyorsan a kocsiban rejtőzik el. A madarat – mely úgy tűnik egy másik példány – nem lehet ilyen könnyen átverni, és betöri az ajtó üvegét, majd a fiút próbálja elkapni. Némi küszködés árán Dannynek sikerül a hurkot a madár lábára húzni, így aztán az utolsó pillanatban sikerül elfutnia Conorral, az utánuk iramodó Gyilokmadár pedig elhasal a földön.

vlcsnap-2013-07-04-22h46m07s45.jpgA lányok a ház felé rohannak, ám a hangokból nyilvánvaló lesz nekik, hogy több Gyilokmadárral van dolguk, így másfelé veszik az irányt és egy közeli kukoricamezőben rejtőznek el. Kis idő után elcsendesedik a terep, így azt hiszik elmentek a madarak. Pechjükre közel sem ez a helyzet, hat madár is a közelükben tartózkodik, amik persze egyből észreveszik őket, így ismét futniuk kell.

vlcsnap-2013-07-04-22h46m45s180.jpgDanny és Connor sem túl szerencsés, menekülés közben sikerült megtalálniuk a korábban jelzett aknamezőt, de mese nincs, át kell haladniuk rajta. Szerencsére az aknák látszódnak, így épségben eljutnak a közepéig, amikor befutnak a lányok is, akiket bevárnak, majd Danny egyből Connor gondjai bízza őket, ő pedig az üldöző madár figyelmét hívja fel magára. Madarunk pechjére Danny egyenesen egy aknára csalja, így az őskor nagy ragadozójából csak egy rakás toll marad. Danny a trió után fut, akik viszont Rossba futottak. A kapitány kezében ott a lelet, a csapatot meg sem hallgatja, így aztán embere hamar madáreledelként végzi. Több se kell a kapitánynak, elhajítja a leletet – Connor szerencsére elkapja -, majd az autóba pattanva menekülni próbál. A művelet közben azonban aknára fut, a felrobbanó autó egy alkatrésze pedig a madarat is lefejezi. A négyes számára így végre szabad az út a házig, ahol egyből megkezdik a nyílászárók elbarikádozását.

vlcsnap-2013-07-04-22h47m47s17.jpgAz ARC-ban Christine tudni akarja mi történt, Becker végül addig győzködi, hogy rábízza a dolgot. Akcióhősünk szerint előbb azért szólni kéne a miniszternek, Lester mindig így tett, ám Christine szerint az ráér, a miniszter egy vén hülye, nehogy már ő dirigáljon neki. Pár nyugis perc után a madarak támadásba lendülnek, a faház természetesen nem sokáig képes ellenállni a támadásaiknak, hamarosan az egyik madár be is jut, egy kisebb szobába szorítva a négyest. Amikor már minden veszni látszik, a madarak támadása abbamarad, ám ez csak csalinak bizonyul és még hevesebben kezdik ostromolni a házat. Dannynek ekkor támad egy ötlete, megragad egy lemezt, melyen a madarak kiáltása hallatszik és kimászik a tetőre. A kifüggesztett kábelen át megpróbál átmászni a bunkerbe, de a madarak kiszúrják, ráadásul a kábel rögzítése is elkezd engedni, így Danny Connor segítségét kéri, aki jobb híján felhívja magára a madarak figyelmét. A rögtönzött ötlet beválik, a madarak őt támadják meg, a hangok alapján mindenki a legrosszabbra gondol. Danny kábelja közben leszakad, így futva indul a bunkerbe.

vlcsnap-2013-07-04-22h48m10s1.jpgA lányok egyre szorongatottabb helyzetben vannak, Abbynek még sikerül felmászni a tetőre, de Sarah-t már sarokba szorítják a madarak. A frász kerülgeti, mikor a padló is mozogni kezd, de nagy szerencséjére Connor az, így aztán ő is oda menekül. Danny időközben beér a bunkerbe, a lemezt könnyedén felteszi, de a generátor nem igazán akar működni. Végül, szinte az utolsó pillanatban, a hangszórókból a madarak kiáltása hallatszik, melynek hatására azok visszafutnak és távoznak az anomálián, mely aztán be is záródik, a vonulást Danny a megfigyelőszobába bújva vészelte át.

vlcsnap-2013-07-04-22h49m36s89.jpgA négyes túl sokáig nem örülhet a sikernek, ugyanis Becker és egy csapat katona letartóztatja őket, a parancs szerint élve vagy holtan, de az ARC-ba mennek. Ott Christine szája természetesen fülig ér, végre kezében tarthatja a leletet, gratulál Beckernek a sikeres akcióhoz, mire Dannyt a hányinger kezdi kerülgetni. Ekkor érkezik meg James, akit Christine egyből kidobatna Beckerrel, ám ő sajnos nem engedelmeskedhet és lejátssza Johnson kisasszony minisztert ekéző mondatait. A felvételt Lester is megkapta, aki aztán továbbította a megfelelő helyekre, Christine-t a kissé feszültnek látszó miniszter várja egy elbeszélgetésre. Christine is megígéri, hogy ezzel még nincs vége, majd távozik. A csapat persze jót nevet rajta, Sarah „Isteni voltál!” felkiáltással puszit ad Beckernek, amivel James is egyet ért, de tőle ne várjon puszit.

vlcsnap-2013-07-04-22h50m10s179.jpgJames az asztal mögött visszavált a régi szerepébe, mindenkit a dolgára küld. Távozóban Danny elismeri, hogy benézte Becker színjátékát, de nincs harag, csak ne nevezze katonagyereknek. Abby azt szeretné tudni, hiányoztak-e Lesternek, ő természetesen ezt el nem ismerné. Miközben a katonák elvezetik Christine-t, az ARC dolgozói tapssal üdvözlik régi-új főnöküket.

vlcsnap-2013-07-04-22h50m48s26.jpgA hazaérkező Abby látja a buli nyomait, de különösebben nem zavarja, amíg Jack rendet rak. Egyedül Rexet keresi, öcskös szerint a szobájában van, ám az arcából ítélve sikeresen elbukta a kártyán.

vlcsnap-2013-07-04-22h51m22s87.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása