Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x16 - What They Died For

2013. június 30. 13:00 - Szencsike

A történelem után térjünk vissza a szigetre, mert közeledik a vég. Szép lassan hullanak az emberek, elbúcsúztunk Sun&Yin házaspártól, illetve Sayidtól, a túlélőknek egyre többet kell kockáztatniuk Fekete ruhással szemben.

Alter: egy nyugodt reggelen Dokival kezdünk, egy fura sebet vesz észre a nyakán a reggeli tükörbenézéskor. Fia készített reggelit, és emlékezteti aput, este fellépése lesz, apunak is jönnie kell. Igaz, anyu is ott lesz, próbáljon meg viselkedni. Itt van Claire is, az eltitkolt Christian Shepard sarj, csatlakozik a srácokhoz, majd Doki telefont kap. A légitársaság keresi, megtalálták az elveszett koporsót, hamarosan L.A-ben lesz. Doki megköszöni és elbúcsúzik a hívójától, aki micsoda meglepetés, az elégedetten mosolygó Desmond.

pic1.png

Desmondnak új célpontja van, az iskolába visszatért Lockebácsi. A diákok mosolyogva üdvözlik a helyettesítő tanárt, miközben Desmond indítja a kocsiját. Meg sem tehet egy métert sem, mikor jön Gülüke tanár úr, itt a gázoló, rendőrért kiállt. Desmond könnyen elbánik a tanárral, az ütlegelés miatt Bennek bevillannak szigetes képek, például az, ahogy Desmond megveri. Gülüke tanár úr az orvosiban kezelteti a sérüléseit, önérzete most sem hagyja el, ő Dr Linus, mikor a doktornő csak urazza őt. Lockebácsi érkezik a megmentőjéhez, hallott a parkolós verésről, a rendőrséget akarja hívni. Ben hallani sem akar a zsarukról, mert hitt a gázolónak, aki sosem akarta bántani Locke-ot, csak azt akarta, hogy emlékezzen. Bennek is bevillant valami, így hitt a férfinak.

pic2.png

Desmond a Los Angeles-i rendőrségen van és egy nyomozóval akar beszélni. Ez a nyomozó James lesz, aki épp Miles kollégájába köt bele, mert puccba vágja magát egy estély kedvéért. Miles elíhvja, de mivel Charlotte is ott lesz, James nem lelkesedik annyira a dolog iránt. Egy rendőrkolléga bekíséri Desmondot, aki vallomást tesz. Ő volt az, aki korábban elgázolt egy tanárt (Lockebácsi) és ő volt az aki ma reggel megvert egy másikat (Ben). A bűntettek megtorlásául Des dutyiba kerül, zárkatársa a szótlan Sayid, szomszédban Kati heverészik a priccsen. A tanítási napnak vége, Gülüke tanár úr is végzett, ám felkötött karral nehezen boldogul. Legkedvesebb tanítványa, Alex meggyőzi, tartson velük egy hazafuvar erejéig, így Dr. Linus és Danielle Rousseau bemutatkozhat egymásnak. Otthon Alex már a leckét írja, a szorgos anyuka megvendégelte a jó tanár urat. Anyuka elmondja, hogy Alex édesapja réges-rég meghalt, Alex szinte apaként tekint a kedvenc tanárjára, akinek ettől bepárásodik a szeme, talán a hagyma. Anyuka úgy véli, hogy ha lesz legközelebb, akkor kevesebb hagymát rak a kajába, és kedvesen mosolyog a tanerőre.

pic3.png

Doki dolgozik a kórházi irodájában, egy váratlan vendég érkezik hozzá, Lockebácsi jött el. A kötelező bájcsevej után Locke bevallja, miért is jött. Úgy hiszi, oka van annak, hogy találkoztak, készen áll tovább lépni, vagy kiszállni a kerekesszékből. Doki hiszi is, meg nem is, de örül, hogy meggyógyíthatja Locke-ot. A kapitányságon James átvezényelteti a foglyokat a megyei börtönbe, Kati még próbálkozik egy kicsit, ő ártatlan és ezt James is tudja. Akár tudja, akár nem, James nem engedi el. A trió összezárva csücsül a rabomobilban, Des mosolyog, le kéne lépniük. A másik kettő simán örültnek tartja, de végül beleegyeznek, a legközelebbi megállónál lelépnek, csak tegyenek meg neki valamit később, mint egy szívesség. A megállóra nem is kell sokat várni, a sofőr Des beépített embere, csak nem Ana Lucia? Des megvesztegette őt, a lány még azt hiszi, hogy egy gazdag faszi hoz neki jó sok pénzt a szökési segítségért. Pár pillanattal később egy nagy sárga Hummerből Hurley pattan ki. Ő már emlékszik előző életére, így Anát felismeri, a nő viszont őt nem, de Ana így is 125 ezer dolcsival lesz gazdagabb és lelép. Des szerint a nő még nem áll készen, a többieknek viszont el kell menniük Ducival és vele. Katinak Des lesz az útitársa, egy ruhát kap tőle, mert egy előadásra mennek.

pic4.png

Sziget: A tengeralattjáró pusztulása utáni reggel, Duci és Sawyer reménykedve nézik a vizet, hátha mégsem történt meg a legrosszabb és előbukkannak a társaik, Doki Kati vállát varrja össze. Kati is összetört, főleg, hogy a házaspár hátrahagyott egy kislányt. Locke-ot meg kell ölni! Kati kész, a többiek még a kisodort cuccokat nézik. Doki indulást vezényel, Desmondot kell megtalálniuk. Richard, Miles és Ben Dharmafalva felé tartanak robbanószerért, Ben elővigyázatosságból a titkos szobájába rejtette el. A faluban Miles-nak bekapcsol a halott érzékelője, Ben tudni akarja mi az, kellemetlen meglepetés éri, mikor megtudja, hogy fogadott lánya, Alex sírhelyét találták meg. Richard temette el, Bennél csak egy pillanatra jelentkeznek az érzelmek, majd fapofával megy tovább a házikójába. Ott Ben táskába rakja az összes rejtett C4-est, mikor a konyha felől zajokat hallanak. Fegyver élesítve, de elvileg a látogató ártalmatlan, Zoe, Widmore embere és maga a nagyfőnök is betoppan Ben nem kis meglepetésére.

pic5.png

Widmore elküldi Zoét, majd kisebb vitába keveredik a hármassal: Widmore-t maga Jacob hívta vissza és beszámolt a terveiről. Benék nem hisznek neki, ám lesz egy kis problémájuk. Zoe jelentkezik, Vezért látja közeledni, Widmore visszahívja a nőt, nekik meg el kell bújniuk. Desmond-mentő csapat a kúthoz tart, Doki elől, Sawyer bánatos kutyaképpel mögötte. Bűntudata van, amiért köze lehet a barátai meggyilkolásához, de Doki tudja, a valódi gyilkos az Vezér. A sort Kati és Duci zárja, Duci egy szőke hajú 13 éves forma srácot pillant meg az erdő közepén, de mikor Kati elhalad mellette, a srác eltűnik. Duci tovább menne, de a srác ott van és Jacob hamvait kéri. Duci odaadja, mire a srác elfut, Duci kénytelen utána menni. A kergetőzés eredményeképpen a tűz mellett üldögélő Jacobbal találkozik, a férfi a hamvakat a lobogó tűzbe szórta, amint az kialszik, Jacob eltűnik. Ducit a társai után küldi, fontos dolgokat kell megbeszélni.

pic6.png

Vezér partra szállt, a kikötőben felfedezi Widmore-ék cuccait. Dharmafalván Bent kivéve mindenki minél hamarabb biztos helyre akar jutni, Ben köszöni, de előbb-utóbb túl kell esnie a véres dolgokon. Még elkéri Widmore walkie-talkieját, és az egyiket Milesnak adja. Richard bevállalja, hogy megpróbál Vezérrel beszélni, évszázadok óta ismeri, talán rá hallgat. Miles fedezékbe vonul tőlük távolabb, Richard Vezér elé járul, Ben néhány lépéssel mögötte. Sajnos Vezér helyett Richardot a Fekete Füst vágja egy fához, ehhez képest Benhez maga Vezér jön el. Vezér cserét ajánl neki: ha megöl néhány embert, megkapja a szigetet. Ben beleegyezik és beköpi Widmore-t. A rejtekhelyen Vezér rögtön Zoe kivégzésével nyit, mivel Widmore megtiltotta a nőnek, hogy beszéljen vele. Vezér tudni akarja, Widmore miért van itt, ha elmondja nem öli meg Penny-t. Widmore bizalmatlan, de beszélni kezd. Desmondot hozta vissza, akin nem fog az elektromágnesesség, a történet folytatását viszont nem Ben előtt akarja elmondani, aki fapofával hátat fordít nekik. Locke közel hajol Widmore-hoz, súgja a fülébe a mondanivalóját, de sajnos váratlanul félbeszakad Widmore suttogása, Ben hidegvérrel lelövi őt. Nem tudja megmenteni Penny-t. Ben belopta magát Vezér szívébe.

pic7.png

Beesteledett mire Duci a társakkal visszatért Jacobhoz és legnagyobb meglepetésére, mindhárom barátja látja őt. Kati lesz az, aki először kifakad, tudni akarja miért haltak meg a barátai. Jacob készséggel mesélni kezd, miért lettek azok a kiválasztottak, akik és hogy kell majd megvédeni a szigetet, mert egyikük átveszi a helyét. Jacob nekikezd a magyarázatnak, az ő hibája, hogy Fekete ruhás/Vezér/Szörny létezik, aki régóta meg akarja őt ölni. Sikerült kitalálnia, hogy üsse ki Jacobot, így valakinek át kell vennie a helyét, ezért vannak itt. Sawyer kifakad, miért rángatja bele őket a kis játszmáiba, a sziget előtt jó élete volt mindenkinek. Ebben Sawyer téved, senkinek sem volt boldog élete, mindenki magányos volt, valami hiányzott az életükből, pont mint Jacobnak. Kati azért lett kihúzva, mert anya lett, de ha kell neki a feladat, csinálhatja. A feladat pedig a sziget közepén lévő fényforrást kell megvédeni Fekete ruhástól, sőt őt is meg kell ölni, mert Fekete ruhás őket fogja megölni. Jacob senkit nem fog kiválasztani, önkéntes döntésen kell, hogy alapuljon, ki lesz a következő. Doki vállalja, ez az ő feladata, ezért van itt.

pic8.png

Jacob elviszi utódját a folyóhoz, a többiek megkönnyebbüléssel vegyes ámulattal figyelik őket. A fényforrás a bambusz mezőn túl lesz, Jack vezetőként már meg fogja találni. Jacob egy kis vizet mer a kezével, varázsszavakat mormol, Doki táskájában van egy bögre, a varázsvizet abba meri ki. A feladat addig tart, amíg Doki képes rá. Jack megissza vizet, mostantól olyan lett, mint Jacob. Vezér és Ben együtt járják az erdőt, Vezér emberbőrben jobban érzi magát, ezért nem változik túl gyakran füstté. Megérkeztek ahhoz a kúthoz ahová Dest dobatta és ahol a holttestének lennie kell, de Des sem élve, sem holtan nincs ott. Vezér örül annak, hogy Des még él, mert ezzel csak neki tettek szívességet. Megtalálja, és vele együtt elpusztítja a szigetet.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása