Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hannibal 1x12 - Steak

2013. június 27. 11:00 - Chat Géza

Will kicsit elcsámborog a kórházi ágyikójától, hogy dumálhasson a múltkor megmentett lánnyal, a magát halottnak képzelő, arcokat nem látó Georgiával. – Kis sorozattörténelmi érdekesség: ugyan nem akarok a semmibe károgó összeesküvés-elmélet generátor lenni, de csak nem mehetek el a mellett, hogy a lányt alakító Ellen Muth, a sajnos csak két évadot megélt Haláli Hullák (Dead Like Me) Bryan Fuller által levezényelt sorozat főszereplője volt, ahol karakterét, beszarsz, szintén Georgiának hívták. – Kicsit jobban érzi már magát, nem is néz ki már annyira hulla szarul, de az orvosokban nem nagyon nőtt a bizodalma és Willnek sem jósol túl sok jókat, mert úgyse találnak ezek lófaszt se, mondja. Willt már a jó tanyasi erőleves illata keltegeti, mert a jó Lecter doktor, nem volt rest főzni egy jó flamót az ő beteg cimbijének. Igaz, Hannibal szeme sarkából megvillan a sértődöttség, amikor a minden földi jóval teletunkolt, gőzölgő gourmet levest, Will kábé menzakajának nézi. Főztél nekem levest? Ez nem sima leves baz… Ja, főztem, na gyere, hunjuk be a szemünket, oszt úgy falatozzunk.

hh1.jpg

Dokikám, a leves az marha finom, de amúgy azt tudjuk már, hogy mi bajom van, mi ez a láz? Akár demencia is okozhatja a lázad, ami rengeteg nyavalyának a mellékhatása lehet. A Georgiának lehet hogy igaza lesz végül. Ha már itt, vele mi van? Nem akar meggyógyulni, nem akar emlékezni. Jó is az úgy, Hannibal totál meg tudja érteni. Georgia békésen alszik az oxigénkapszulában, de egy ajtócsapódásra felriad és a ”valahogy” odakerült fésűvel kifésüli haját, de az így keletkezett elektrosztatikusságnak meg a rengeteg oxigénnek hála – fizika 1. osztály –  az egész kabin belobban és szegény lány, kiút hiányában szó szerint szénné ég.

hh2.jpg

Abigail már Freddievel beszélget, hogy elkészüljön a legütősebb sorozatgyilkosos bestseller evör bazzmeg, de a firkászunk csak nem marad annyiban, hogy ne oktasson egy kis basic erkölcstant a csitrinek. Mert, aki Nicolas Boylt megölte, az egy ártatlan embert ölt meg, és ezt sehogy sem lehet rákenni a beteg agyú papára, Garet Jacob Hobbsra, szivi. Will rémálma, hogy a fasza kis előkertjében, a lássan szállingózóó hóesésben, egy alsógatya plusz S-es pólóban feszítve nézi végig, ahogy a fekete szarvas agancsára tűzi a szarul kinéző Georgiát. Ez egy jel baszod, ki is jelentkezik a kórházból, hogy felvilágosítsa a főnit, a helyzet súlyosságáról, hogy a csaj nem lett öngyilkos, tessék nyomozni jól!

hh3.jpg

Jack nem annyira boldog, hogy Will az ő irodájának parkettáján tipródik és ne a kórházi járólapon. Majdnem hozat is egy hőmérőt és 37 feletti értéket mutat, akkor mehet is vissza. Valaki el akarja tusolni ezt a dolgot, azért ölték meg Georgiát, mert látta, hogy ki ölte meg Sutcliff doktort, csak épp az arcára nem emlékszik. Na, ne basszámá, azért nem látta annak a másiknak az arcát, mert épp nyiszatolta Sutcliffét cseszed, mondja enyhén ingerülten Jack. De legyen neked Karácsony, még egyszer lemeőzzuk a helyszínen találtakat. A laboros szakik elő is pattintanak egy celluloid műanyag darabot, ami beleégett Georgia hajába. Fésű lesz ez, mondja Will. Az remek, csakhogy pont te láttad őt utoljára kisbarát.

hh4.jpg

Jack megértekezi Lecterrel, hogy Will fejében mi lehet a problem, mert mintha Abigailt védené a szentem, de mint egy vérszemet kapott anyatigris úgy. Óhó nem. Hannibal nem rezel be, hisz a mimika szertárjából, félelem szócikk mögül zsigerből nem tud villantani semmit se, de azért bőszen terelgeti a diskurzus menetét, hogy Will minek védené Abigailt ugye, hisz közük nincs egymáshoz a lánnyal. A jó anyádat azt. Mindenesetre Willen látszik, hogy elmentek otthonról, ez tény. Jack Hannibal agykurkászához is ellátogat a biztonság kedvéért, mert szerinte, mintha elhallgatna valamit Willel kapcsolatban. Roppant érdekes, de sajna köti az orvosi titoktartás. Pech. Maradjunk annyiban, hogy Willnek több olyan barát kéne, mint Lecter. Hógyne. Ezen felbuzdulva a főhadiszálláson Jack parancsba adja, hogy azonnal, mindent, de hirtelen hozzanak oda neki a Garet Jacob Hobbs ügyben, minden telefonhívást, repjegyeket, anyám kínját, de még a leglényegtelenebb őszi falevelet is basszameg.

hh5.jpg

Ölni rossz, mondja Abigail willel farkasszemet nézve. Na, végre rájöttél bazmeg. Elviszlek magammal, hogy pontot tegyünk az ügy végére és megszabaduljunk a fatertól, mondja Will. Lecter is beszélget a saját agykurkászával. Volt itt ám az FBI-os szaki, a Jack. És? És nem mondtam el neki, hogy amikor a páciensem, a TE volt páciensed megtámadott, mégis, hogy és kinek a közbenjárásának hála nyelte le ”véletlenül” a nyelvét, plusz szabadjon megjegyezni, mintha egy kicsit elvakultan védelmeznéd Willt, nem de? Hogy is van ez, hogy te védhetsz engem, mint páciensedet, de én nem védhetem Willt? Ugye, hogy pofa befog. Ne aggódj, eddig tartott a haverfelvétel ,mától totál elhidegülten, vér szakmain fogom kezelni Willt.

hh6.jpg

Jack máris Lecternél kampányol, mert Will kiszöktette Abigailt. Hannibal szemében ott van a húbazmeg tekintet, ezért gyorsan előkapja a diktafont, amin Will azt ecseteli, hogy jó volt Garet Jacob Hobbs-t megölni. A bulinak lőttek, Will disszociált személyiség. Az meg mi? Legyen elég annyi, hogy Hobbs-nak képzeli magát, oké?  Na, ennek reszeltek. Pikk-pakk összedobnak egy olyan bűnlajstromot, amit kizárt, hogy Will csak úgy simán lemoshat magáról. De maradjunk az alapoknál, hogy Hobbs-nak képzeli magát, aki meg akarta ölni a lányát, és most pont Willel van. Szopó ez így, nem is kicsit. Jack elmegy, így Lecter végre szusszanhat egy nagyot. Jár a szóbeli vállveregetés, megcsináltad, faszagyerek vagy te.

hh7.jpg

Will és Abigail a legelső helyszínig mennek vissza. Az agancsos házig minden príma, de ott aztán Will agya totál bekattan és egy csapásra világossá válik, hogy Abigail segített a faternak becserkészni az áldozatokat, ezért a kismókusunk fel is akasztja a lányt a faszra az egyik szarvasagancsra, hogy rohadna szét, amiért hazudott neki. Halu. Abigail nem érzi jól magát, mert látja, hogy Will izzad és elég zavart állapotban van. Fogja is a fejét a kisfickó, hogy Abigail a másoló és vinni kéne a rendőrségre befelé. Kapj a fejedhez ember, akár te is lehettél ám, hé, mondja Abigail. De már mindegy, mert Will újabb időkiesés okán már egy repülőn ül Dallasban és a lányról, hogy ült-e mellette valaki vagy sem, arról a légi utaskísérő se tud semmit. Fasza.

hh8.jpg

Abigail hazamenekül, ahol már Hannibal várja, először barátilag, aztán meg nem. Hát kedves Abigail, azt mondom neked, hogy simogassa a kis pofikádat egy őrült pszichopata. Lecter így vallja be minden mocskos tettét, hogy majd rákeni a balhét Willre, de ez így már mindegy lófasz, akár a falnak is mondhatná, hisz Abigail se fog fecsegni, mivel rövid úton iktatva lesz a hűtőszekrénybe. 

hh9.jpg

A Hannibal online itt érhető el.

Hannibal a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: hannibal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.27. 12:05:09

A köv. pillanatban meg felbukkan Will és ... és a fasse tudja mit fog csinálni, de mindig így szokott lenni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.27. 12:44:21

és még mindig senkinek se gyanús a doki. Ez az egész ami durva a sorozatban, de egyébként nagyon nagy rész volt az évadzáró meg hatalmas lesz.

Sárga Király 2013.06.27. 13:00:55

Ha kiderül, hogy Hannibal csak Will képzeletének terméke, és ő követett el mindent, megyek az ombudsmanhoz. Remélem, ezt az ócska lapot nem húzzák elő.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.27. 14:03:42

@Sárga Király: Vagy hogy Will is csak Will képzeletének terméke.
Sőt mi is.

Az úriember 2013.06.27. 15:05:49

Megnéztem az évadzárót. Ehhez a részhez képest elég gyenge lett. :/

Benzoylmethylecgonine 2013.06.27. 15:07:19

OFF
Mit történt Ellen Muth-szal?? Szegény rendesen megcsúnyult...
/OFF

Aaaaaah, az évadzáró tényleg király, szerintem az utolsó két rész kicsit gatyába rázza az előtte lévő homályt.

A 13. rész zárójelenete pedig mindent visz :)))

Az úriember 2013.06.27. 15:08:27

@Az úriember: Pontosabban, olyan semmilyen lett. Na, majd a 2. évadra belehúznak a készítők...vagy nem. :(

orgyen 2013.06.27. 17:55:57

Abigélből mit süt/főz/párol/grillez/turmixol majd a címszereplő...?

Holtsav 2013.06.29. 08:39:11

Kíváncsi leszek a következő évadra. Az utolsó 1x13-as epizód érdekes lehetőségeket vet fel folytatásként.

mulholland2 2013.07.01. 23:28:26

Ezúton gratulálok a sorozat készítőinek. Sikerült nagy mű gonddal egy "egyszerű, mondhatni snassz" sorozatgyilkossá degradálni kedves doktorunkat, tipikusan elnagyolt és a nézőt hülyének néző trivialitások (Hannibal a a kanibal érted.), és tényleg az egyetlen izgalom, hogy éppen kiből milyen kaja készül. Ennél azért többet érdemelhetne ez a figura. Legalább is több volt benne Thomas Harris alapján. De hát nem lehet mindenki egy Jonathan Demme :(.
süti beállítások módosítása