Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 6x02 - Once upon a time

2013. június 18. 09:00 - candyperfumegirl

Mai kalandját Dexter a rituálékról folytatott elmélkedéssel nyitja. Elkábítás, lekötözés, vérminta-vétel, leszúrás, feldarabolás, eltakarítás...nem is olyan nagyon különbözik mindez attól az esti rituálétól, ami Harrison lefektetését előzi meg, lényeg, hogy mindig be kell tartani minden fontos mozzanatot. Dex éppen mesét olvas a fiának, de az a rosszcsont Harrison már most a rémtörténeteket követeli apucitól a kétszavas szókincsével. Nem lesz nehéz előhúzni valami ilyesmit a kalapból, Dex önéletrajzi ihletésű történetekkel jól elszórakoztatja a kisfiát, egészen addig, amíg kicsi Harrison vissza nem kérdez, hogy apa a dobozába teszi a rosszfiúkat? Hoppá, jó lesz ezt sürgősen abbahagyni, ha Dex nem akar kinevelni egy koronatanút az esetlegesen ellene induló büntetőeljáráshoz, ha az valaha bekövetkezik.

once01.png

Máris megnézhetjük azt is, mivel tölti az estét aktuális főgonosz párosunk. Találtak egy hozzájuk nagyon jól passzoló hangulatos elhagyatott templomot, ami főhadiszállásnak pont megfelel, ide cipelnek most mindenféle gyanús csomagokat. Tanítvány Travis bénázik, a szigorú Mester (az ő nevét még nem tudjuk), meg lecseszi. Nem vagy te elkötelezett az ügy iránt Travis fiam, ebből még bajok lehetnek, mert a végítéletet nem lehet ilyen trehány módon előidézni. Travis zsákjából kiesik egy próbababa-torzó, az öregnél meg egy próbababa fej van, hogy ezek vajon milyen kellékei lesznek az apokalipszisnek, egyelőre nem tudni, de nem sok jót nézek ki a dologból.

Debra és Quinn a reggeli rituáléjukat űzik éppen (palacsintasütés és cifrakáromkodás – kinek melyik), amibe Quinn-nek sikerül egy lánykéréssel jól belerondítania. Pont a hűtőbe kellett raknod a gyűrűt baszod, pedig én csak egy rántottát akartam csinálni, de már el is ment az étvágyam - valahogy így reagál Deb, pedig szerencsétlen Quinn már féltérden van, és nem érzi, hogy nem kéne ezt erőltetni. Debrának nagy nehezen sikerül egérutat nyernie a klasszikus „kis időt kérek a válaszadáshoz" tételmondattal, és már rohan is Dexterhez panaszkodni. Dex ezek után egész jól el tudna képzelni egy Quinntől szerzett vérmintát a dobozában, mert az a gondolat, hogy Harrison nagybátyja legyen az a zsaru, aki őt már többször gyanúsítgatta, nem valami bízható jövőkép. Debnek ez a kapcsolat úgy jó, ahogy eddig volt, egy házasság csak rontana rajta, úgyhogy nagyon úgy fest, hogy szegény Quinn koppanni fog.

once02.png

Dolgozni is kéne, miután az eljegyzési pánikkal elment a fél délelőtt, Angel pedig már akcióba is lendült. Az úgy hadnagyjelölt kiderítette, hogy a főgenyák első áldozata (a gyümölcsárus, akinek a beleit hét élő kiskígyóval helyettesítették ezek a művészlelkek) sittes volt, de miután egy Sam testvér nevű szintén volt sittes felkarolta, jó útra tért. Na, beszélgessünk csak el egy kicsit ezzel a Sam tesóval, hátha tud valami okosat modani. A kapitányság összes alkalmazottja legszívesebben rácsok mögött látná Sam tesót, mert megúszott egy gyilkosságot, hiába játssza itt a megtért báránykát. Sam megtalálta Istent, és azóta jó pásztorként ad új esélyt és munkát ad azoknak, akik a börtön után új életet akarnak kezdeni. Köztük volt a pórul járt gyümölcsös is, aki Sam szerint már jó útra tért, kizárt, hogy valami sötét ügybe keveredett volna.

once03.png

Laguerta Matthewst csecsegeti egy kicsit, mikor festik már fel a volt férje nevét a hadnagyi iroda ajtajára, de ezzel rosszul időzít, mert Matthews éppen a Best of Debra Morgan válogatást nézi a Youtube-on. A múltkori éttermi lövöldözés meghiúsítása után Debrából youtube-sztár lett (aki ezt persze a tőle megszokott szerénységgel vegyes „leszarom, dolgozzunk inkább" –attitűddel fogadta), de Matthewst elgondolkodtatja, hogy Miami lakosai nem látnának inkább egy ilyen embert hadnagyi pozícióban, aki nem csak dumál, hanem cselekszik is? Ennek értelmében már fel is ajánlja Debnek a pozíciót, Laguerta meg a volt férje meg pukkadjanak csak, ahogy akarnak, ő itt a góré, ő meg igenis a mocskos szájú rendőrlányt akarja.

once04.png

Este Dex a házi feladatát végzi, Sam tesó múltja darabjaiból próbálja összerakni a kirakóst, nevezetesen, hogy Sam tényleg megtért, vagy csak tökélyre fejlesztette az álcáját, ahogy a szörnyek szokták, és valójában egy hidegvérű gyilkos? Arra jut, hogy a megfigyeléses módszernél semmi sem megbízhatóbb, így másnap utánajár a dolognak. De előtte még sörözni kell egyet hugival, ugyanis Deb már ott is van nála, és köszönés helyett a következő mondattal nyit: „a gyilkosságiak új kibaszott hadnagya áll előtted, adj egy sört." Dexnek ez furcsa helyzet, mert büszkének kéne lennie a húgára, ugyanakkor, ha egy olyan elszánt rendőr kerül a hadnagyi székbe, mint Deb -aki ráadásul elég sokat van a közelében-jó eséllyel pont ő fogja majd a kettős életét leleplezni, az meg milyen rosszat tenne már a családi idillnek. Debra dilemmája, hogy az apja Harry sem vitte ilyen sokra (persze, mert a gyilkos indulatú kisfiával volt leginkább elfoglalva), pedig eddig ő volt neki a példakép, az eszményi rendőr, ha ő feljebb jut, nem lesz kapaszkodó. És még Quinn is pont most bír telefonálni, mégis mi lehet ennyire sürgős? Mondjuk a válasz élete legnagyobb kérdésére? – találgat Dex, de hugicájának egy életreszóló döntés bőven elég megterhelő egy estére, így Quinn-nek még várnia kell.

once05.png

Egy másik házban is családi életet élek, a gyilkos tanítvány, Travis jön haza a nővéréhez (de valahogy úgy, ahogy egy besurranó tolvaj vagy gyilkos tenné), és elköltenek egy rendkívül kínos vacsorát. Kiderül, hogy régebben tök jóban voltak, és ők csak ketten vannak egymásnak, de Travis mostanában hanyagolja ezeket a látogatásokat arra hivatkozva, hogy mindig dolgozik. Mintha még bűntudata is lenne kicsit a vacsora közben, mi meg nem nagyon kerültünk közelebb az igazsághoz, hogy mégis mi a franc van ezzel a sráccal?

once06.png

Dex másnap akcióba lendül, direkt meghúzza a kocsiját, hogy legyen oka Sam tesó szerelőműhelyébe vinni, ahol olyan szimpatikus arcok dolgoznak, hogy ha meglátnám bármelyiket, gondolkodás nélkül elkezdenék futni az ellenkező irányba. Kicsit megbízhatatlan a munkaerő egyébként is, egy Nick nevű srác be sem jött dolgozni, de Sam tesó itt van, most majd megismerkednek Dexterrel. Sam tesó nem sokat köntörfalaz, nyíltan beszél róla, hogy úszott meg egy gyilkosságot. Ítélethirdetés előtt pont meghalt a bíró, aki biztosan halálra ítélte volna, így kiszabadult, és azóta ő a jó pásztor, mert ezt isteni beavatkozásnak tartja. Na majd meglátjuk, gondolja Dexter, és hazamegy megélezni a késkészletét.

once07.png

Rendőrségen zajlik az élet, Masuka új gyakornokot vett fel, egy csini szöszit, akit lehet stírölni munkaidőben, Quinn meg ideges, mert Deb még mindig nem ajándékozta meg a boldogító igennel. Deb most éppen Angelt hívja meg kávézni, és közben elmondja, hogy ő kapta meg a Batistának beígért pozíciót, de ha ez neki gáz, megy és megmondja Matthewsnak, hova dugja a kinevezését. Dehogyis, te erre alkalmasabb vagy, mint én, és amúgy is imádlak, így Angel, majd ölelés és szeretet, minden a legnagyobb rendben van.

once08.png

Este Sam bratyó éjszakai kocsikázásra indul, Dexter szerint valami sötét indokkal, úgyhogy természetesen követi. Sam az eltévedt bárány, Nick lakásához megy, ahonnan Dex egy lövést, majd tompa puffanást hall, és a következő pillanatban Sam már cipeli is ki Nick ernyedt testét a kocsiba. Na, ez gyorsan megoldódott, szabad az út Sam levadászására, dicsértessék az Úr! -gondolja most Dexter, de ha ez ennyi lenne, nem így vezeti fel a karaktert a sorozat, ne legyünk naivak. Dex követi Samet a műhelybe, ahol Sam rohadt nagy, vad, ijesztő és főleg hangos kutyája várja, és ki is harapna egy darabot a lábából, ha nem lépne közbe Sam bratyó, mi a faszt csinálsz te itt? Ja én? Én csak benne felejtettem valamit a kocsiban, de a világért sem szeretnék zavarni, próbálkozik Dexter, de Sam bratyó már tessékeli is befelé. Ahol a kicsit mérges, de egyértelműen életben levő Nick várja egy kocsinak dőlve, Dex már semmit nem ért.

once09.png

Nick ex-drogos, ezért amikor nem ment dolgozni, Sam sejtette, hogy otthon lövi magát, és amikor odaért, Nick rálőtt, de nem találta el, ő meg nevelési célzattal leütötte, ez történt itt ma este. Érdekes, Sam vajon mégis az, akinek mutatja magát? Most nem lehet ezen elmélkedni, mert egy ellenséges banda jön éppen szétverni a jó pásztor műhelyét, meg a koponyáját is lehetőleg. Nick korábban hozzájuk tartozott, és eléggé sérelmezik, hogy azóta Sammel bandázik, de mielőtt nagyobb balhé lenne a dologból, Dex kicsit megruházza az egyik rosszarcút. Ekkor Sam a bandavezér fegyvercsövébe néz, és azt mondja, hogy ide lőj, én nem félek a haláltól, mert tudom, mi vár rám utána, és a szeme sem rebben. Dexnek ez teljes WTF, ennyire nem lehet valaki jó színész, kétségtelenül érdekes figura ez a Sam bratyó. Azért a biztonság kedvéért kijátssza a zsaru kártyát, majd miután az ellen elhúzott, Samnek bevallja, hogy ő csak egy laboros, de ezt nem kell feltétlenül tudnia minden alvilági alaknak Miamiban. Sam még megjegyzi, hogy Dex nem úgy verekszik, mint egy laboros geek, és igen, ez egy csodálatos barátság kezdete.

once10.png

Mozgalmas esténk van, nézzük meg mi a helyzet főgenya fronton az elhagyatott templomban. A tékozló fiú visszatér, de a Mester nem veszi jó néven, hogy Travis családi élet élt a nővérével, nem megmondtam, hogy az a szajha csak eltérít téged az igaz útról fiam? Őt nem mentheted meg, mondja, majd belenyom egy éppen kéznél levő tüzes vasat a saját karjába, mert így fáj neki, amikor Travis hite ingadozik. Kemény az öreg.

once11.png

Quinn közben már síkideg, és gyertyafényes kínai vacsorával várja Debrát, ezt nem kellett volna. De tényleg nem, mert Deb végre megszülte a választ, ami persze nem, mert neki ez a kapcsolat csak a laza verzióban megfelelő, ő nem akar szintet lépni. Akkor viszont itt a vége, mert én mindent vagy semmit akarok, így Quinn, és lelép. „Ja, és én lettem az új főnököd"- már csak ez maradt ki a beszélgetésből, de Quinn pont elviharzott, mielőtt Debra ezt a bombát még felrobbanthatta volna.

once12.png

Reggel munkába indulás előtt Dex még rákeres a rosszarcú bandavezérre, persze pontosan azt találja, amire számítani lehetett, rablógyilkosság, pont jó lesz ahhoz, hogy meglegyen a heti gyilkossági kvóta. Debra meg a szakítás után beköltözött Dexhez, és pont az előléptetésére készül, ami nagy esemény. Matthews még azt a kis poént is megjátssza, hogy az őrjöngő Mariának kell bemutatni az új hadnagyot, Quinn meg pont így tudja meg, hogy a volt csajából főnök lett, mert neki meg pont nem szólt senki előre. Debra Morgan, mint hadnagy, ez érdekesen fogja majd rendezni itt a belső erőviszonyokat, az biztos.

once13.png

Az epizód végére felgyorsulnak az események, Dex már le is vadászta és lekötözte a bandavezért, éppen a nagy vádbeszéd résznél tart. Nem sokáig szarozik vele, a lehető leggyorsabban lezavarja a gyilkosságot, hogy hazaérjen a kedvenc rituáléjára, az esti mesére Harrisonhoz. Most a három kismalacot meséli, és közben azon elmélkedik, mennyi farkas jár körülöttünk a világban. Itt van pl. Travis, aki most biztosan nagyon bizonyítani akar mesterének, mert elkap éjszaka egy futót a parkban, készül az újabb project, de az már a következő epizódra marad. Dex pedig ad egy dobozt Harrisonnak, hogy felejtse el „apa dobozát", és megállapítja, hogy ez az a pillanat, amikortól el kell rejtenie a valódi énjét fia elől, mert a srác már elég idős ahhoz, hogy felfogjon belőle valamit.

Címkék: dexter
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holacsoki 2013.06.18. 11:42:06

Amerikában ha meghal a bíró, kiengedik a vádlottat? Csodálom, hogy még élnek.

Flankerr 2013.06.18. 12:12:31

@holacsoki: Szerintem átkerült más bíróhoz, aki nem halálra ítélte, "csak" börtönre.

AaannnaaA 2013.06.18. 12:54:43

Köszi, hogy írod, jó újra átélni olvasással! Nagyon bírtam ezt az évadot, sztem brutál jó volt.
(A Mos Def által játszott karakter az egyik kedvencem.)

candyperfumegirl 2013.06.18. 13:02:09

@AaannnaaA: szerintem is nagyon jó ez az évad, jó ez a fő téma, meg persze Brother Sam :)

AaannnaaA 2013.06.18. 13:52:44

@candyperfumegirl: ... és akárki akármit mond, szerintem a következő évad is!
Szerinted?

candyperfumegirl 2013.06.22. 14:59:21

@AaannnaaA: nekem a 6. jobban tetszett, mint a 7. évad, utóbbi egy kicsit nyűglődős lett, persze voltak benne zseniális dolgok. De Dexter még akkor is bőven jó, ha egy kicsit gyengébb részeket hoz. (ja és a 7. évadról itt és most ne többet, majd eljön az ideje annak is ;))

AaannnaaA 2013.06.22. 15:43:36

@candyperfumegirl: Természetesen!! Majd ott megvitatjuk :))
süti beállítások módosítása