Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x14 - The Candidate

2013. június 17. 13:00 - Szencsike

Sziget: Este van már, Doki ébredezik, Sayid üdvözli a Hidra-szigeten. A Hidra másik oldalán Widmore állítja fel a védőpilonokat. Sawyer, Kati, Duci, Sun&Yin, Lapidus, Claire fegyveres kísérőikkel a ketreceikbe tartanak, foglyok. Sawyerben felélednek az első foglyulejtésének az emlékei, ő ugyan be nem megy, és elszedi a kísérőjüktől a fegyvert, inkább lelövi a srácot. Widmore rohan ki, ő Katit veszi célba, mert ő nincsen a listáján, ellenben Reyes, Kwon-házaspár és James „Sawyer” Ford igen, tehát nem számít Kati él-e, hal-e. Kati félti a kis életet, Sawyer végül leteszi a fegyvert, irány a ketrec. Puszta óvatosságból zárta be ide a bandát Widmore, és a sürgeti a csapatát, minél hamarabb legyenek készek, mert Vezér már jön.

pic1.png

Dokit Sayid világosítja fel Widmore rakétáiról, sajnos már csak ők ketten, illetve Vezér van harcra kész állapotban, a rakétatámadás túlélői az erdőben bujkálnak. Megjön Vezér, mentőakció lesz, mert a társak (Team Sawyer) Widmore fogságában vannak, ki kell szabadítani őket. Vezér is menne velük, de őt Widmore tiltólistára tette. Ha a csapat megvan, irány a repülő és mehetnek Isten, Jacob, kitudja minek a hírével innen. Doki nem akar elmenni, de segít a régi barátoknak, mert benne bíznak a többiek. Viszont Doki nem bízik Vezérben, aki megtehetné, hogy megöli őt vagy Team Sawyert, mert átverték, de jó vezetőként ad nekik még egy esélyt.

pic2.png

Ketrecben több front is van: Sawyer Katinak mondja el, hogy Widmore igenis megölte volna, mert a Kate Austine név a barlangban át volt húzva. Sun&Yin  kislányukról beszélget és Sun visszaadja Yin jegygyűrűjét, amit magával vitt a kiszabaduláskor. Öröm, boldogságot a megszűnő áram töri ketté, Team Widmore-nak sietnie kell helyreállítani az áramforrást, mert a Fekete füst vészes hangjai nagyon közelről szólnak. Fegyverrel védekezni hasztalan, Füst – Őrök: egy – nulla. Az egyik őrt a ketrectől alig néhány centire dobja le, nála vannak a kulcsok, Kati nyúl érte, de nem éri. Ezzel párhuzamosan Lapidus verné szét a ketrecajtót, végül Doki lesz az, aki kinyitja azt és menekülőt fúj a többieknek. Másnap reggelre már javában járják az erdőt, a gép felé tartanak, Doki csak elkíséri őket, de nem fog velük menni. Sayid is csatlakozik a bandához, együtt túráznak tovább a repülőhöz. Vezér előttük ér az Ajira-géphez, megöli a két fegyverest, aki védi, leveszi egyikük óráját és a géptestben kutat tovább.

pic3.png

Lapidusék is megérkeztek, már csak meg kell szerelni a gépet, és újra otthon lehetnek. Sajnos ezt keresztülhúzza a két halott férfi, Vezér is felbukkan, beismeri, hogy ő tette. Widmore számított arra, hogy eljutnak ide, és akkor öli meg a csapatot, mikor mindenki egyszerre egy helyen van, vagyis a gépen. Vezér elővesz a fedélzetről hozott hátizsákból négy nagyobb darab C4-es robbanószert, a gépen volt elrejtve, az elektronikai rendszerre kötve. Ha a gép beindult volna, bumm! Vezér inkább a tengeralattjárót javasolja, az biztonságosabb. Duci vétózik, Vezér nem mehet el a szigetről, Sawyer kussoltatja, és megköszöni Vezérnek az életmentést, indulhatnak a tengeralattjáróhoz. Vezér figyelmezteti őket, hogy a tengerjárót sokan védik, mindenki kell, Doki is beszáll a harcba, de nem fog elmenni. Vezér indulást vezényel, Claire szegődik mellé és bocsánatot kér, amiért elhagyta őt. Vezér megbocsájt neki, tudja, hogy miért csapódott melléjük. Sawyer Dokival zárja a sort, nagyon jó színész, mert Dokit küldetéssel bízza meg: tartsa távol Vezért a tengerjárótól!

pic4.png

A csapat elérte a célpontot, indulhat a hódító hadjárat! Kint egy őr sincsen, igaz lent még sokan lehetnek. Sawyer kiadja a parancsokat, Doki, Vezér, Kati, Sayid és Claire fogja fedezni azokat, akik először lépnek a hajóra. Sawyer, Lapidus, Hugo, Sun&Yin baj nélkül lejutnak fedélzetre, semmilyen ellenállásba nem ütköznek, a kapitány kész teljesíteni a parancsokat. A kintiek is elindulnak, Vezér átadja Dokinak a hátizsákját, és megpróbálja ösztönözni, hogy mégis jöjjön velük. Doki teljesen biztos abban, hogy marad, mert John Locke ezt mondta neki és belelöki Vezért a vízbe. Megérkeztek a védők is, Kati kap egy lövést a vállába, Doki és Sayid gyorsan lemenekíti a tengerjáró biztonságába, Claire harcos amazonként lövi az ellent. Vezér kimászott a vízből, mivel rajta nem fognak a golyók és ő pontos találatokat ad le, hullnak Widmore emberei. Dokiék leértek, Claire maradt kint, Sawyer kinéz a feljáróból és lecsukja az ajtót, indulás azonnal!

pic5.png

Claire persze nem érti a dolgot, rohan utánuk, de Vezér megállítja. Jó, hogy nincsen a hajón, csak bízzon benne. A tengerjáró közben gond nélkül útnak ered, Kati szenved, de jön Doki és megmenti. Vagyis csak mentené, mert mikor a táskájából a felszerelést venné ki, a C4-est találja ott. Vezér kicserélte a táskát, ők meg együtt vannak, egy helyen, a visszaszámláló digitális órája egyre csak ketyeg. Azonnal vissza kell menni a felszínre, Sayid már gondolkozik, hogy lehetne hatástalanítani a bombát, de nincsen elég idejük a felszín és a robbanás között. Ha Sayid nem csinál semmit, majd Sawyer fog, kitépné az összes drótot, ha Doki hagyná. Doki szerint Vezér nem tudja őket megölni, hát elintézi, hogy egymást öljék meg és Vezér ezek után hagyhatja el csak a szigetet. De bomba biztos, hogy nem fog felrobbanni, nem lesz baj. Sawyert nem hatja meg a magyarázat, kihúzza a drótokat, a visszaszámláló megállt. Megkönnyebbült sóhaj mindenkitől, de ennyire nem lehet egyszerű az életük. A számláló gyorsabban kezd peregni, Sayid vállalja magára a hős szerepét. Gyorsan elmeséli, hogy mi a helyzet Desmonddal, hiszen ha Vezér meg akarta őt öletni, akkor Dokinak kelleni fog. Majd fogja a bombát és kirohan a kis teremből, néhány másodperc múlva a bomba felrobban.

pic6.png

A víz betört a hajótestbe, mindenkinek menekülnie kell. Lapidust telibekapja a víznyomástól kirobbanó oldalfal. Doki Katit menti, Sawyer, Duci és Yin sértetlen, Sun egy nagyobb szekrény mögé szorult be. Mivel Sunt kell menteni, Doki Sawyerrel segít Yinnek, Ducinak kell Katival törődnie, kapnak egy oxigénpalackot és indulhatnak. A srácok közös erővel leszedik Sunról a szekrényt, de a nőt még vasrudak tartják fogva. Sawyer megsérül, Yin Dokira bízza a sérültet, menjenek, ő marad. Doki persze még az eszméletlen Sawyerrel a karjaiban is segíteni akar, de Yin elküldi őket, így Doki még ha a lelkiismerete mást is diktál, kiúszik Sawyerrel. Sun érzi, hogy vége, Yin kitartóan feszegeti a vascsöveket, de semmi eredmény. Sun utasítja férjét, hogy menjen, mentse magát, Yin marad, a víz csak emelkedik tovább könyörtelenül. Sun hiába kérleli férjét, ő nem fog elmenni, nem hagyja el a feleségét. Mindketten tudják, hogy vége, elhangoznak az utolsó szeretlekek, a hajó elsüllyed, a sorozat legszimpatikusabb házaspárja egymás kezét fogva halt meg. Doki és Sawyer kiúszott a partra, Sawyer jól van, Duci és Kati és épségben vannak. Kati kétségbeesetten öleli Dokit, majd szembesülniük kell azzal, hogy SunYin nem jutottak fel. Duciék sírni kezdenek, Doki visszasétál a vízhez, és egyedül hullajt könnyeket. A tengeralattjáró kikötőben Claire és Vezér várakoznak, Vezér megérezte, hogy a hajónak vége, de nem mindenki halt meg. Claire döbbenetére elmegy és befejezi az elkezdett munkáját.

pic7.png

 Alter: Lockebácsi a gerincműtéte után ébredezik, Jack jó orvosként mellette van ezekben a kókadt percekben. Lockebácsi mintha felismerte volna Dokit, aki mosolyog, ugyanazzal a járattal jöttek haza és mindketten elvesztették a csomagjukat. Doki beszámol a gázolásról és a műtétről, ez a sérülés valószínűleg helyrejöhet. A műtét közben megnézte a másikat, ami miatt lebénult, erre is lenne egy lehetőség. Doki felajánlja, legyen jelölt, itt Lockebácsi megijed, milyen jelölésről van szó? Doki részt vesz egy kísérleti programban, amiben új sebészeti eljárásokat dolgoznak ki, és lehetséges, hogy talpra tudná állítani, soha többet nem kellene tolószéket használni. Lockebácsi elgondolkodik, köszöni, de visszautasítja. Betoppan Helen is, nagyon boldog, hogy vőlegénye jól van, Dokinak is megköszöni, hogy segített.

pic8.png

Doki önállósítja magát, fogorvoshoz megy, felkeres egy bizonyos Bernard Nadlert, aki korábban kezelte Locke-ot. Igen, ő Rose Bernardja. Doki tőle szeretne megtudni egy-két dolgot Locke-ról, például, hogy került kerekesszékbe. Bernie is kíváncsi a miértre, Jack az O815-tel kezdi a mesét, micsoda véletlen Bernie és a felesége is azzal a járattal jöttek haza, sőt Bernie még Dokira is emlékszik. Mindketten megborzonganak különös egybeesésen, de Bernie jó fej, és ad egy nevet Dokinak: keressen egy bizonyos Anthony Coopert, ő is a páciense volt Lockebácsi balesete után. Doki követte az Anthony Cooper nyomot, egy otthonban talál rá, Helen is épp akkor érkezik, mikor Doki ott van, ő nem szeretné, hogy a két férfi találkozzon. Megköszöni ismét, hogy segített a párján, de legyen elég ennyi, helyreállító műtét sem kell. Doki nem érti miért, így Helen bemutatja neki Anthony Coopert. Az a Mr. Cooper, aki ellopta fia veséjét, most egy tolószékbe kényszerült, súlyosan agysérült férfi, lényegében csak vegetál és mások ellátására szorul.

pic9.png

Doki ismét Lockebácsinál, a férfi alszik, álmában valami gombnyomogatásról beszél. Nem marad mellette, mert Claire-t látja a recepcióhoz sétálni, oda megy hozzá, ideje megejteni a nagy beszélgetést. Apu Claire-nek egy nagyon szép fadobozkát szánt, Doki sem tudja, mit jelenthet az ajándék. Claire-t Apu halála is érdekli, halálra itta magát az öreg Sidney egyik külvárosi bárjában. Jack hozta volna haza egy hete a holttestét a temetésre, de a légitársaság elkeverte a hullát. Claire megemlíti, hogy ő is azzal a járattal jött L.A.-ba, amivel Jack is, O815. Dokinak kicsit sok, hogy lassan a fél gépet üdvözölheti, inkább a dobozkát nézné meg jobban. Zenedoboz, a Catch a Falling Star c. dalocskát játssza. (Ugyanaz a dal, amit Claire énekelt Vezér templomi dúlása közben…) Doki továbbra sem érti, mit jelképez a kis dobozka, Claire úgy dönt, távozik. Doki jó testvérként felajánlja, lakjon nála.

pic10.png

Lockebácsi hazamehet, a menyasszonya fogja őt várni, miközben tolják ki a váróba, egy koreai férfi virágcsokorral sétál el mellette, Lockebácsi megbámulja, mint egy ismerősnek tűnő idegent, de ennyi. Doki is jött búcsúzni tőle, mosolyogva fognak kezet. Dokinak viszont még van mesélni valója, Lockebácsi most tudja meg, hogy az orvosa találkozott az apjával, mert nem tért napirendre, hogy a kopasz nem akarja a műtétet. Az öregnek ez egy kissé sok, hogy így belemásznak a magánéletébe, de Locke elmondja mi történt. Meg akarta ünnepelni a pilótaengedélyét, elhívta egy útra aput, aki fél a repüléstől, de ő kitartóan könyörgött neki. Locke az induláskor valamit elhibázott és lezuhantak, ő lebénult, apja meg növényként él, nem akar műtétet, így vezekel. Dokit sokkolják a hallottak, de úgy véli, Lockebácsi apja nem ment el végleg, mint az övé, ők még újra kezdhetik. Ez a helyreállító műtét lehetne az első lépes, helyre tudja hozni, csak higgyen neki. Ismerős szavak, csak ezek még fordítva hangzottak el egy szigeten…

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása