Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 3x03

2013. június 14. 15:00 - FZoli9

Helen a Takarító-különítményét trenírozza, a katonák először egy lépcsőházban rohannak fel, majd a tetőn egyiküket kiválasztja és egy halálos ugrás megtételét parancsolja neki. Némi vonakodás után a katona nekifutásból ugrik egy nagyot, hogy aztán a lentebb lévő ház tetején csattanva szörnyethaljon. Nem nagy veszteség, hisz van még bőven belőle.

vlcsnap-2013-06-09-22h42m59s55.jpg

Az ARC-ban Lester szemrevételezi Cutter modelljét, vicceskedve megjegyzi, nagy híve a modern művészeteknek. A befutó Becker jelenti Jamesnek, hogy átvizsgálta a biztonsági rendszert. Nick biztos Helen visszatérésében, mást nem ismer, aki egy halott embert klónozni tudna. Lester szerint ez esetben fel kell kötni a gatyájukat. Az esti hírek szerkesztőségénél a mamutos incidens során megismert riporter, Mick kap ultimátumot a főnökasszonytól. Egy hete van bebizonyítani az őslényes sztoriját, máskülönben szedheti a sátorfáját. Emberünk egyből letámadja Jennyt, aki persze játssza az értetlent. Mick próbál bekeményíteni, ez lesz a legnagyobb sztori Roswell óta, ám Jenny faképnél hagyja.

vlcsnap-2013-06-09-22h43m40s231.jpgJames és Nick Connor új szerkentyűjét veszik szemügyre, mellyel lehetséges lesz az anomáliákat bezárni. A gép az anomáliák polaritását cseréli meg, és elvileg működőképes. Nos, ez hamarosan kiderül, a detektor ugyanis riaszt. Az anomália a nyugat-londoni kórházban nyílt meg, a csapat egyből útra kel, Mick pedig követi őket. Helen detektora is jelzi az anomáliát, ez pont kapóra jön neki.

vlcsnap-2013-06-09-22h44m08s212.jpgA kórházban Nick elküldi Beckert és az embereit felderíteni. A lámpák zárlatosak lesznek, valamiféle rágcsáló mászkál a szellőzőben. Eközben egy terhes anyuka érkezik, aki szülni fog, mégpedig azonnal. Nick és Abby megtalálják a félig a padlóba süllyedt anomáliát, majd felfigyelnek a falon egy termetes lyukra, melyen a lény távozhatott. Eközben anyukánk elfoglalja az ágyát, relaxálásképp zenét hallgat, majd kölcsönösen megijednek az épp az asztalkán falatozó lénnyel. A kis lény ijedtében elszalad, és a falon rágta lyukon keresztül távozik. Nem sokkal később anyu Connornak és Beckettnek mutatja a lyukat, patkány-hód-mókus, ami eszébe jut róla. A csapat nem igazán tudja, mivel állhat szemben, ám Cutter szerint több tucat is lehet az épületben, ki kell azt üríteni. Mick természetesen figyeli minden lépésüket.

vlcsnap-2013-06-09-22h44m59s2.jpgAz ARC-ban Jenny épp emlegetett úriember képét mutatja Sarah-nak. Ha látja a központ környékén, azonnal szóljon. Azt hiszi, tud valamit, és sajnos jó nyomon jár. Majd Jenny hirtelen témát vált: mit gondol Sarah Cutterről? Remek embernek tartja, majd Jenny tekintetét látva leesik neki a tantusz, a kollegina nem olyan értelemben kérdezte. Nos, ilyen szempontból vonzó ember, a maga labilis lelkületű, „ne közelíts, mert érzelmi roncs vagyok” módják. Jenny ezen csak nevet, Sarah persze egyből rákérdez, alakul-e valami köztük? Ez bizony bonyolult, és röviden felvázolja a Claudia Brownos dolgot, mire Sarah igazat ad neki. Kint Helennek jelenti az egyik Takarító, hogy vörös riadó van, kártya és retinaellenőrzés nélkül lehetetlen bejutni, ám Cutterné szerint csak személy kérdése az egész. A furgonja hátuljában egy Nick-klón áll várva a parancsát.

vlcsnap-2013-06-09-22h46m10s186.jpgAz anomáliánál Abby és az egyik patkány-hód-mókus ismerkednek, az érkező Cutter végre beazonosítja a lényt: Diictodon. Ártatlan lény, növényevők és földtúrók, bármin átrágják magukat. Hamarosan egy újabb társa érkezik az anomálián át, némi játszadozás után szépen elhúznak Nick mellett és eltűnnek a társaik által rágott lyukban. A szomszédban egy Diictodon elkezdeni húzni terhes anyu takaróját, majd némi huzavona után sikeresen magára rántja azt és visszafut az anomáliához, Nick az utolsó pillanatban kapja el a takarót. Sajna anyu követte, így meglátja az anomáliát. Egy Diictodon ekkor dönt úgy, hogy elhagyja a fali lyukat és kereket old a szoba bejáratán keresztül. Mick egyből kihasználja az alkalmat, rázárja a hármasra az ajtót, majd a Diictodon után indul.

vlcsnap-2013-06-09-22h47m12s42.jpgNick egyből csörgeti Connort, bent ragadtak a műtőben egy terhes nővel, minél előbb ki kéne őket hozni. Connor nem tudja, merre keressék a műtőket, mire Beckett nagy mellénnyel megjegyzi, ő képzett katona, eligazodik egy kórházban. A Mick által üldözött Diictodon egy rakás plüssállat közt bújik meg, a riporter a mobiljával gyorsan csinál is róla egy fotót, mire a kis állat újból kereket old. Eközben az ARC-ba sikeresen bejut a Nick-klón, ám Lester megállítja. Nem érti, mit keres ott, és a kérdéseire adott válaszokat is furcsállja, ám a klón szerencséjére Sarah észreveszi őt és elhívja egy dátum leellenőrzésére. James leszűri, hogy ellenőrizni kell a dolgozók elmeállapotát.

vlcsnap-2013-06-09-22h48m10s86.jpgTerhes anyu persze tudni akarja mi is az a csillogó dolog, mire Nick kimagyarázza, hogy a zárlatok okozzák. Sajna anyu nem veszi be, ám ekkor megindul nála a szülés. Mr. Képzett Katona Vagyoknak sikerült mégis eltévedni, nem találják a műtőt, viszont belefutnak egy Diictodonba, ami épp az állmennyezetet bontogatja. Gyorsan odarántanak alá egy kórházi kocsit, így az állatka abba esik bele, majd a kocsit letakarva tovább keresik a műtőt. Ott Abbynek kell levezetnie majd a szülést, neki van már gyakorlata ilyen téren, igaz állatokkal, mint zebrák vagy egy zsiráf. Nick viccesen megjegyezi, remélhetőleg a baba nyaka rövidebb lesz, ám valahogy a poénja nem talál célközönségre.

vlcsnap-2013-06-09-22h53m25s202.jpgKlón-Nick hamar leszereli Saraht, most nem ér rá, folytassa a munkát és maradjon csöndben. A befutó Jenny egy esti italra próbálja meghívni a klónt, ám annak el kell mennie. Jenny azt hiszi rossz az időzítés, majd máskor, ám a klón szerint nem lesz másik alkalom és elmegy. Jenny persze ezt másképp értelmezi, azt hiszi a kapcsolatukra értette. A kórházban Nick és Abby segítenek a szülésben, mire a lyukon befut egy Diictodon. Abby gyorsan elkapja, hogy visszaküldje az anomálián, de a kis lény segítségért kezd kiabálni. Jön az ötlet, talán idecsalhatják vele a többieket, így gyorsan a lyuk elé teszi a Diictodont. Becker és Connor újfent rossz terembe nyitnak, a kocsiban viszont a Diictodonjuk kiabálni kezd, majd meghallják az Abby által tartott példány hangját és követni kezdik azt.

vlcsnap-2013-06-09-22h54m05s81.jpgA baba igencsak kifelé igyekszik, így Nick átveszi a Diictodont, Abby pedig újra a szülésnél segédkezik. A prof. már kételkedne a módszer sikerességében, ám ekkor a Diictodonok megindulnak és átvonulnak az anomálián, ami becsukódni készül. Az egyik Diictodon elakad az ajtóban, így lekési az anomáliát és a jelenben ragad. Cutter jobb híján ráteríti a kabátját, míg Abby továbbsegít a szülésben.

vlcsnap-2013-06-09-22h54m44s211.jpgAz ARC-ban a klón kiiktatta a biztonsági központban dolgozó őrt, majd Helen parancsára kinyitja a főbejáratot, melyen át Cutterné és kis hadserege begurulnak. James eközben Jennyt kérdezi Cutterről, nem tűnt fel neki valami furcsa, már az átlagnál is furcsább a professzor viselkedésében? Aggódik, nem-e megzavarodik. A beszélgetésnek gépfegyverek zaja vet véget, a Takarítók összeterelik az ARC dolgozóit. Helen Lestert, Jennyt és Saraht külön helyre vezeti, útközben belefutnak klón-Nickbe. James persze kérdőre vonja, mire az pisztolyt szegez a fejéhez, ám Helen parancsára nem öli meg. A triót továbbterelik, Sarah és Jenny is hitetlenkedve néznek a klón után. A triót egy raktárhelyiségbe zárják, az ajtó elé Helen egy Takarítót állít, ha bárki ki vagy be akarna menni, lője le és csak az ő hangjának engedelmeskedjen. Lester szerint ez Cutter igazi oldala, majd megállapítja, hogy térerő nincs. Jenny szerint Nick nem árulná el őket, Sarahnak viszont feltűnt a lényeg, Helen furcsa módon beszél az embereivel. A Takarítók eközben fekete ládákat pakolnak ki a furgonjukból.

vlcsnap-2013-06-09-22h55m17s31.jpgAnyu babája végre megszületett, egészséges kisfiú. Végszóra a Becker-Connor páros is befut egy ápolóval. Nickék elérkezettnek látják az időt a távozásra, anyu még kikéri a véleményüket a baba nevével kapcsolatban. Ő lánynevekkel készült, mit szólnak a Stanleyhez? Nem modern név, de az apját is így hívták. Így hát Nick és Abby elköszönnek a kis Stanleytől és anyukájától, majd az ápoló gondjaira bízzák őket. Connor felfigyel az Abby által szorongatott kabátból jövő hangokra, majd megmutatja a saját Diictodonját, ami mellé Abby beereszti a sajátját. Az anomáliát lekésték, így egyelőre megtartják őket.

vlcsnap-2013-06-09-22h56m39s69.jpgMick leszállítja a fényképet a főnökasszonynak, ám az csak egy röhejes fogú hörcsögöt lát egy homályos képen, nem pedig a bizonyítékot. Elzavarná a riportert, de annak szövege – melyben jelentős szerepet játszik az évszázad sztorija és a konkurencia írja meg – meggyőzi, hogy újra megnézze a képet. A klón és Helen, kezében a lelettel, Nick modelljét tanulmányozzák, Cutterné szerint együtt kellett volna megcsinálniuk, majd észbe kap, miért is beszél a klónnak? A raktárban a triónk továbbgondolja Sarah észrevételét, úgy tűnt, mintha Nick be lett volna programozva, csak Sarah hangját hallja, az ő parancsait teljesíti. Rá kell venni, hogy megváltoztassa a parancsot. Jamesnek támad egy ötlete, lehet ők is meg tudják ezt csinálni.

vlcsnap-2013-06-09-22h57m11s146.jpgA csapat visszaér az ARC-ba, Becker felháborodva veszi tudomásul, hogy nem ellenőrizték őket, megy is elbeszélgetni az embereivel. Nick, Abby és Connor a főcsarnokba mennek, de zavarja őket a csend, illetve az emberek hiánya. Alig belépnek a terembe, a Takarítók szegezik rájuk a fegyvereiket és Helen mosolyog fentről fölényesen rájuk, majd megjelenik a klón is, Nick igencsak meglepődik, mikor saját magával néz farkasszemet. Helen Abbyt és Connort a többiekhez viteti.

vlcsnap-2013-06-09-22h57m55s65.jpgSarah a Helen vallatása során (még az 1. évadban) készült felvételt felhasználva összevág egy leállító parancsot. Ekkor érkezik meg az Abby-Connor páros és elmondják, hogy két Cutter van. James szerint ez olyan, mint egy rémálom. Sarah Connor segítségét kéri, le kéne játszani a hangfájlt a belső rendszeren. Sajnos az innét nem fog menni. Nick közben a klónját szemléli. Helen a jövőből szerezte a technológiát, a klón fizikailag teljesen azonos az eredetivel, de az értelmét korlátozta, így teljesíti a parancsait. A szabad akarattól ember az ember, a klón csak egy fénymásolat. Nick nekiszegezi a kérdést Helennek: ugye Stephennel nem tette ezt? Cutterné szerint nem számít, az eredetivel úgysem érnek fel. Nick tudni akarja, miért teszi ezt Helen, akiből előjön a Greenpeace aktivista: látta szinte az összes élőlényt elpusztulni – itt természetesen az évadnyitóban látott apokaliptikus jövőre gondol -, de meg tudja a folyamatot állítani. Nick hiába beszél neki az evolúció befolyásolhatatlanságáról, neje nagyon reméli, hogy téved.

vlcsnap-2013-06-09-22h58m18s47.jpgBecker leüti a raktár előtt posztoló őrt, de már csak ő maradt a csapatából, reméli elég lesz. Connor ismerteti vele a tervet: le kell játszani a lemezt a kommrendszeren. Így ők ketten elindulnak oda, míg a többiek a raktárhelyiségben maradnak. Helen szerint Nick munkája vezet ahhoz, hogy ragadozókat hoznak majd létre a jövőben az ARC-ban, ő látta az ARC seregét. Nick nem érti miért nem végzett akkor már vele, mire Helen előveszi a leletet, vannak dolgok, amiket még nem ért. Nicktől akarja megtudni mi az. Mi egy rövid bepillantást kapunk a leletbe: látszólag mintha Cutter modellje lenne benne, a közepén egy kicsi anomáliával. A prof. mosolyogva blöfföl egyet, tudja mi az, de nem árulja el, és szó szerint elküldi Helent a fenébe. Ez már nem tetszik a nejének, utasítja a klónt, hogy számoljon el tízig, majd lője le Nicket.

vlcsnap-2013-06-09-23h00m03s75.jpgConnor megérkezik a vezérlőbe, ám ő csak az elterelés, a mögötte érkező Becker hamar lerendezi az ott őrködő Takarítót, Connor pedig munkához lát. A klón elkezd számolni, Cutter próbálja győzködni, nem kell engedelmeskednie Helennek, aki továbbra is a választ akarja tudni. A klón meginog, ám folytatja a számolást, így kilencnél Nick beadja a derekát, elmondja, amit Helen tudni akar. A raktárhelyiségben észhez tér a Takarító, Lestert hamar ájultra fojtogatja, a segítségére siető Jennyt pedig félrelöki. A vezérlőben leütött Takarító is észhez tér és rácsukja a laptop fedelét Connor kezére. Becker nekiesik, ám a meglepetés ereje nélkül már közel sem bizonyul olyan könnyű ellenfélnek. A raktárban Abby kezdi ütni és rúgni a Takarítót, ám végül alul marad, így az Jenny és Sarah ellen fordul. A vezérlőben Connor is beszáll a bunyóba, bár nem túl nagy eredménnyel, de végül sikerül a géphez ugrani és elindítani a lejátszást. Becker újra leüti a Takarítót, a hangszórókból pedig Helen hangja szólal meg és utasítja megállásra embereit.

vlcsnap-2013-06-09-23h03m35s136.jpgAz igazi Helen hiába kiabál, emberei leeresztik a fegyvert, a raktárban lévő is elengedni Jennyt és Saraht. Ez nem tartja vissza az észhez térő Jamest attól, hogy leüsse. Sajnos a Nick-klón még továbbra is engedelmeskedik, Helen a küldetése végrehajtására utasítja, ami nem más, mint egy bomba beindítása, mely a fekete ládákban van elhelyezve. Nick győzködni kezdi a klónt, nem kell azt tennie amit Helen parancsolt neki, nem akar meghalni. Helen jobbnak látja kereket oldani, de még vissza-vissza kiabál a klónnak, ne hallgasson Nickre. A klón végül Nicket utasítja, mentse az életét, majd aktiválja a bombát, a professzornak épphogy sikerül elfutni a központi csarnokból és félreugrani a detonáció elől. Az épület lángba borul, Becker és Connor kiengedik Jamest és a lányokat, majd Nick keresésére indulnak, akit aztán a modellje romjai közt találnak meg. Sikerül elhagyniuk az épületet, kint már gyülekeznek a dolgozók.

vlcsnap-2013-06-09-23h04m10s222.jpgNick Helent keresi, Connor szerint még bent van. Nick fogja az egyik katona lámpáját és visszaindul. Jenny megpróbálja feltartóztatni, ám sikertelenül. Cutter némi keresgélés után rátalál az eszméletét vesztet Helenre és a leletre. Utóbbit a kabátjába, majd azt egy csőbe rejti, ezután ébreszti fel nejét. Cutterné persze szentimentálisnak tartja férjét és a leletet keresi, Nick szerint ott van, ahol hagyta és halvány fogalma sincs róla mire is való, jön vagy sem? Helen viszont pisztolyt ránt, a jövő nem változott meg, de fontosabb bármelyiküknél. Nick szerint Helen közel sem olyan okos, mint hitte, mire Cutterné könnyeivel küszködve lelövi őt.

vlcsnap-2013-06-09-23h04m45s71.jpgAz ARC-ot újabb robbanás rázza meg, a katonák mindenkit a hátsó bejárathoz terelnek. Jenny szerint Nick túl régóta van bent, mire Connor berohan az épületbe és keresni kezdi Cuttert. Hamarosan rá is bukkan a haldokló professzorra, aki leülteti maga mellé, majd előveszi rejtekhelyéről a leletet és a fiú gondjaira bízza. Nem tudja miért, de fontos és erre Connornak kell rájönnie. Nick még egy utolsó üzenetet kezd fogalmazni Claudia Brownnak, ám végül nem fejezi be, nem számít. Fejét Connor vállára hajtva meghal.

vlcsnap-2013-06-09-23h05m09s67.jpgConnor kicipeli Cutter holttestét, Lester azonnal mentőt hívattat, ám már késő. Jenny sírva borul Nick fölé, még el akart neki mondani valamit. Connor, kezében a lelettel, megesküszik, hogy nem fog csalódást okozni Cutternek.

vlcsnap-2013-06-09-23h05m43s129.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása