Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 3x10 - Mhysa

2013. június 11. 07:04 - sixx

Az Ikreknél

A Vörös Nász utáni percekkel nyitunk, Roose Bolton sztoikus ábrázattal nézi a várfalról, ahogy odalent irtják a Stark katonákat, remélem majd akkor is ilyen feje lesz, amikor az északiak cserébe kibelezik valamikor, mert ugye "az észak nem felejt." A mayhem képei elég plasztikusak és jó sötétek, nehogy premier plánban lássunk már a kelleténél több statisztát, gondolom a lóvé erre az epizódra már meglehetősen fogyóban volt. Sándorunk és Arya a mészárszékről igyekeznek távozni ép bőrrel, a Vérebet a mindenütt lobogó tüzek aggasztják, Arya meg sokkot kap, amikor pár Frey-katona körbemasíroztatja Robb fej nélküli holttestét, amire a farkasa fejét eszkábálta pár ügyes kéz. Gratula.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.31.06.png

Másnap Walder Frey kényelmesen kajál a trónteremben, miközben egy szolgáló a vérfoltokat igyekszik eltüntetni a padlóról. A Domestos ezt nemigen viszi ki, ezért próbálkozik valami kavicsos izével, biztos tud valamit. Roose Bolton és az ő legendásan sokrétű arckifejezése van még a trónteremben, Frey neki hőbörög, hogy őtet mennyire lenézték ezek a nagyszerű urak, a Starkok meg a Tullyk, oszt tessék, ő most itt ül és zabál, a Starkok meg a Tullyk sehol, Edmure tömlöcben, Fekete Hal menekülőben, Frey lett Zúgó ura, Bolton meg Észak Őrzője. Tywin Lannister megfizette a tartozását. Boltontól még megkérdi mikor költözik be Deresbe, mire az mondja, hogy odébb lesz az, romokban hever, teccik tudni. De legalább Theonnal sikerült elbánni, teszi hozzá, amnesztiát ígértem a kalózoknak, ha feladják, ők meg így is tettek. Azóta derék Ramsay fiam vendége.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.33.32.png

Rémvár

Ramsay Snow egy méretes kolbászt zabál, amit Theon meglehetősen kétségbeesett arccal figyel, és elsőre én is meg vagyok arról győződve, hogy Bolton elmebeteg zabigyereke egy Greyjoy-farkat majszolgat éppen lelkesen, de nem, csak kolbász, mondja Ramsay sértetten, nem vagyok én barbár. Aztán arról kérdezgeti Theont, hogy vajon érzi-e a farka helyét, van-e viszketés a csonk végén, ha csajokra gondol, mire az elkezd sírni, és könyörög hogy Ramsay ölje meg. Á, nem öllek meg, mondja kínzója, úgy nem vagy jó nekem. Kedves ember. Felpattan, és a sírdogáló Theonhoz megy, aki bűzlik, így elnevezi Bűzösnek, és azt akarja, hogy ezt mondja is ki. Nem fog menni, Theon tököket növeszt (bocs), és csak hajtogatja, hogy őt Theon Greyjoynak hívják. Kap két egyforma pofont és máris Bűzös lesz belőle.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.34.04.png

A Vas-szigetek

Az öreg Greyjoy és Yara, a lánya, kap egy csinos kis dobozt és mellé levelet, a levélben Ramsay Snow utasítja a kalóz népség urát, hogy húzzanak északról a picsába de sebtiben (vissza a szaros kis szigetükre, írja), mert ha nem, akkor holdtölte után minden vas-szigeteki nyomorultat élve nyúzok meg, mint tettem azt azzal hússzal, akit múltkor kaptam el. Yara közben kinyitja a dobozt, és természetesen Theon legendás farka van benne, amit pont úgy nem mutatnak, mint Marsellus Wallas holmiját a Ponyvaregényben, de legalább Theon pöcse nem aranyszínben világít. Balon Greyjoyt nem nagyon hatja meg a dolog, Theon egy idióta volt, mondja a lányának, megérdemelte. Az elfoglalt várakat meg nem adom fel miatta. De hát a fiad, mondja Yara, akiben felébred a testvéri szeretet, fiam a faszt, nincs farka sem. Yara erre kijelenti, hogy fog egy hajót és ötven kőkemény faszit, felhajózik Rémvárig és visszahozza Theont. És mindezt, mármint az előkészületeket, meg is mutatják, köszönjük szépen.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.34.44.png

Királyvár

Sansa és Tyrion a kertben sétálgat Shae vigyázó tekintete mellett, és arról beszélgetnek, hogy viseli Tyrion, hogy állandóan kiröhögik - szarul, de megszokta. És aki nagyon röhög, hamarosan megszívja. Podrick jön, gyere uram, rendkívüli kistanács-ülés van, siess. Na, vajon mi lehet a téma? Hát a Vörös Nász, amit Joffrey csöpögő nyállal és szadista vigyorral az arcán tálal, Robb halott, a kurva anyja is halott, mindenki halott. Tyrion nem örül a dolognak, illetve annak, hogy Joffrey ennyire élvezi, annak meg pláne nem, amikor a király kijelenti, hogy na akkor kell neki Robb feje, mert Sansának akarja felszolgálni a lakodalmán. Tyrion erre berág, és burkoltan megfenyegeti a kis pöcsfejt, hullanak a királyok mostanában, mint a legyek, helló.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.31.54.png

Joff kiborul, és amikor Tywin nyugtatni igyekszik, őt is elküldi a picsába, nem vagy te semmi, az apám, az volt valaki, legyőzte az őrült királyt, míg te Caster-hegyen lapítottál. Hoppácsak, Tywint most éppen legyávázták. Néz is mindenki, mint a moziban, ebből mi lesz baszki, Tywin fején látszik, hogy egy másodperc választja el a királygyilkosságtól, de inkább elviteti Joffreyt az anyjával. Aztán kizavar mindenkit a teremből, csak Tyriont nem, akinek szépe elmeséli, miért szervezte meg a Vörös Nászt, és miért viseli el Joffreyt is: mert a család az első. A Lannisterek vérvonalát mindenáron meg kell védeni. Tyrion érdeklődik, hogy önként, csak úgy, nem haszonlesésből, mikor cselekedett jót Tywin? Amikor nem fojtottalak vízbe a születésed után, fiam. Kellett neked kérdezni, baszki.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.33.02.png

Tyrion visszamegy a lakosztályába, hogy Sansának elmondja, egyedül van már mint Stark (Aryáról nem tudnak semmit, ezzel az erővel halott is lehetne), de nem szükséges, mert a neje már mindent tud. Tyrion így inkább elmegy inni Podrickkal. Varys felkeresi Shae-t, és tart neki egy kiselőadást arról, hogy azok, akiknek csak egy neve van, és a családneve nem ismert, vagy nem fontos, azok itt nem sok vizet zavarnak, és soha nem lesz belőlük semmi. Shae ezzel tisztában van, de reménykedik, pedig nem kellene. Varys sokkal gyakorlatiasabb, ad neki egy egy kis zsák gyémántot, és igyekszik rávenni arra, hogy lépjen le, mert veszélyt jelent Tyrionra. Shae persze beint, mert annyi esze van, mint egy zsák pillangónak, és közli, hogy ha Tyrion azt akarja, hogy lépjen le, közölje vele ő maga. Te hülye, te.  

Screen Shot 2013-06-11 at 6.35.39.png

Tyrion iszik, de cimboráját, Podrickot elzavarja Cersei, mert beszéde van a testvérével. A társalgás feszült, és kiderül belőle, hogy ha Cerseinek nem lennének gyerekei, már régen öngyilkos lett volna. Hát, Joffrey nem sok örömet szerezhet neked, nővérem, jegyzi meg Tyrion erre. Csináld fel Sansát, mondja Cersei neki, úgy legalább lesz egy kis öröme neki is. Másnap neki is lesz egy kis öröme, mert megérkezik Királyvárba Jaime és Brienne, és a testvérek/szerelmesek végre összetalálkoznak, bár Cersei, amikor meglátja Jaime csonka kezét, nem túl boldog.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.38.39.png

Valahol a Zúgóban

Arya és Sándor megy valamerre, és közben rábukkannak négy hencegő Frey-zsoldosra, akik közül az egyik éppen azt meséli, hogyan varrta oda Robb testére a farkas fejét. Itt valami elszakad Aryában, leugrik a lóról és odamegy a katonához, majd agyonszurkálja a Sándortól lopott tőrrel. A másik három persze emberkedne, de a Véreb pillanatok alatt kinyírja őket, aztán odaveti Aryának, hogy legközelebb szóljon, ha ilyen ötletei támadnának. Arya sokkos állapotban nézi a hullát, és azt mormolja, hogy "mindenki meghal."

Screen Shot 2013-06-11 at 6.36.50.png

A Falnál - Éjvár

Bran és kis csapata elér a falig, egészen pontosan az elhagyatott Éjvárba, ahol letanyáznak éjszaka, Bran meg egy klasszikus rémmesével riogatja a Reed-gyerekeket és Hodort, aki nagyon faszának tartja, hogy Hodor-Hodor kiáltása a vár kútjában visszhangzik. Elvan a gyerek, ha játszik. A rémmese a Patkányszakács története, aki egyszer egy erre járó király fiát sütötte bele az ünnepi vacsorába, amit az apja jóízűen el is fogyasztott, ej, de szép is ez a kváziközépkor bazdmeg. Aztán az istenek hatalmas patkánnyá változtatták, és élete végéig a saját ivadékait kellett ennie, és nem a gyilkosság miatt, hanem mert vendéget ölt, ami főbenjáró bűn - az írók egy kicsit megmagyarázzák, miért volt döbbenetes a Vörös Nász, ha eddig nem lett volna világos.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.33.17.png

Éjjel a kútból motozás hallatszik, és kimászik belőle Samu és Szegfű, akiket Meera kis híján lemészárol, de aztán kiderül, hogy Samu haver, és tudja ki Bran, mert Jon kurva sokat mesélt róla. És meglátja a farkast is, amiből dettó leveszi a tényállást. Gyere a Fekete várba velem, mondja, jó lesz. Nem lehet, mondja Bran, mennem kell a falon túlra. Ott, baszki, csak Mások és zombik vannak, meg kurva hideg, nem jó hely az, hidd el nekem. Nem baj, mennem kell. Jojen még hozzáteszi, hogy a Mások hadserege ellen nincs fegyver és ellenállás, csak Bran. Nabazdmeg.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.34.29.png

Samu ad nekik pár obszidián tőrt és nyílhegyet, és Szegfű ösztökélésére elmeséli, hogyan nyírt ki egy Mást, mire mindenki elalél, és menten más szemmel néz a kövérkés fazonra. Mákom volt, mondja az, miközben levezeti őket az átjáróba, ne szórakozzatok a Másokkal, mert megszívjátok. Brannék el északnak, Samu meg a Fekete vár felé.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.35.04.png

A Falnál - Fekete vár

Pár nappal később Samu a jelenlegi parancsnok Aemon mester előtt álldogál Szegfűvel, aki ugye kicsit kilóg a csupa feketébe öltözött faszi közül, és elmeséli a történteket, mármint a Falon túlit, és azt is tisztázza, hogy nem ő csinálta fel a lányt, hanem az apja. Mert az ilyen rendes ember. Aemon mester megengedi, hogy Szegfű és a kisfia egyelőre maradhasson a várban, Samunak meg int, hogy írjon levelet, amit az összes megmaradt holló (44 db) fog elvinni szerte a birodalomba. Mert ami északon történik, az nagyon nem kóser.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.37.20.png

Jon éppen iszik valami patakból, és az arcát tapogatja, amire helyes kis barázdákat vájt Orell, amikor éppen sasként járta az eget, kicsit szerintem sajnálja is, hogy ilyen szarul néz ki, és nem az a bugyinedvesítő szépfiú, mint volt. Nem sok ideje van az önsajnálatra, mert mögötte feltűnik Ygritte, a cserben hagyott csaja, az íja megfeszítve, arcán düh és kétségbeesés, ebből baj lesz. Jon igyekszik menteni a helyzetet, tudtad, mi vagyok, nem tehetek róla, megyek a haverjaimhoz, de legalább közben szerelmes lettem beléd. A csaj szája megremeg, kurvaanyád, gondolja, meg ne mozdulj, mondja, de Jon hátat fordít neki, és lóra száll, mire Ygritte beleereszt három nyilat. Aztakurva. Nyugi, elér Fekete várba, ahol az Éjjeli őrség fogadja, élükön Samuval, legalább ezek ketten egymásra leltek ebben a sok meneteléses évadban.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.37.08.png

Sárkánykő

Ser Davost csak nem hagyja nyugodni, hogy szegény Gendryt a vörös rébék feláldozná Stannis kedvéért, így lemegy hozzá a tömlöcbe és kicsit beszélgetnek a Királyvári mindennapokról. Miután vagy háromszor elhangzik a "szarfolyam mellett éltem" tételmondat, Davos megsajnálja a srácot, és közbenjár Stannisnál, de az nem foglalkozik vele - ha a rébék szerint Gendrynek halnia kell, halni fog. Davos átmegy Stannis kislányához olvasni egy kicsit, és amikor egyik tekercsen azt olvassa, hogy Aemon mester a Faltól üzen valamit, megvilágosodik az elméje, úgy dönt, hogy faszom, a fiam belehalt Stannis hatalomvágyába, de ez a szerencsétlen Gendry nem fog, így kihozza a tömlöcből, csónakba teszi, és útjára engedi, evezz és ne ess a tengerbe, előbb-utóbb partot érsz. Kösz.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.37.44.png

Ez kell is, mert Stannis kibaszott ideges, hogy Davos eleresztette Gendryt, halálra is ítéli harcostársát, aki mindezt tudomásul veszi, van ilyen, de hallgasd meg, mi áll az üzenetben, mert fontos. A Falnál nagy a veszedelem. Kellesz nekik, mint egy falat kenyér, mert jönnek a zombik a Falon túlról, ott lehetsz igazán király. Te meg honnan tudsz olvasni, kérdezi Stannis, aki láthatóan nem tud különbséget tenni fontos és lényegtelen infó között. A fiam tanított, de tényleg ez a legfontosabb? Melisandre is elolvassa az üzenetet, és menten új kinyilatkoztatást tesz, ez a fontos harc, királyom, az északi. Igen, eddig ezt prédikáltam a westerosi balhéról, de már nem. Irány észak, mondja Stannis, de Davos ettől még meghal. Ne öld meg, mondja a banya, még szükséged van rá.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.39.02.png

Yunkai

A zárójelenet azon túl, hogy kibaszott látványos, tök felesleges és hatásvadász: Dany és serege Yunkai falainál várja, hogy a kapuk kinyíljanak és a rabszolgák kijöjjenek. Aztán kijönnek. Sokan. És mind azt kiabálják, hogy Mysha. Az meg mi, kérdezi Dany a tolmácsot. Hát az, hogy anya. Csak másik nyelven. Nahát, mondja Dany, és a tömegbe veti magát, mintha a Sziget színpadáról ugorna fejest a részeg hollandok közé. És ezzel vége is a harmadik évadnak.

Screen Shot 2013-06-11 at 6.40.04.png

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, a sorozat jövő március végén / április elején tér vissza, akkor jövök én is. Addig is van még itt kismillió fasza hogyvolt, tessék azokat olvasgatni, megéri.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Trónok harca a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: trónok harca
120 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felagund 2013.06.11. 10:48:18

@adamskij: Ott nekem Cersei döbbent feje tetszett nagyon, mikor Joffrey durván beszólt Tywinnak, látszott, hogy átsuhant az agyán, hogy a fiacskáját lehet, hogy egy kanálisból horgásszák ki pár nap múlva egy ilyenért :D

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2013.06.11. 10:49:08

Apróság: Ser Davos azt mondja Stannisnak, hogy a fia, Matthos tanította olvasni.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2013.06.11. 10:51:54

@Felagund: igen, pontosan ;) kb. "ne húzgáld az oroszlán bajszát, nem tudod, mivel játszol" nézéssel.

ha már finomságok: amikor Podrick Tyrion felé siet a lugasban, a lépcsőfokok alján fordul épp a sétányra és a mögötte lévő két udvarhölgy finoman kuncog egy sort - ááá! :D mégis tudhat valamit ez az apród, amit Theon már sose

Felagund 2013.06.11. 10:54:29

@adamskij: Nekem a kedvencem az a fej volt, amivel Aemon mester nézett Samre, mikor úgy indított, hogy "Tudom, hogy ez minek _látszik_", mire az öreg feje: "_Vak_ vagyok, fiam..."
Imádom az ilyen finoman kijátszott humort :)

(És egyébként Aemon mester újra felbukkanása is rendkívül örvendetes így egy évad kihagyás után)

spqr 2013.06.11. 11:07:44

@Gilinggalang: Köszi.

@Felagund:
Köszi. Így viszont már teljesen megható az "első önálló, tudatos emberölés" jelenet... :)

Felagund 2013.06.11. 11:28:32

@Nevem Earl: A harmadik évad vége nem egyenlő a harmadik könyv végével, ha eddig nem lett volna egyértelmű ;)

Leadfoot 2013.06.11. 12:06:04

@adamskij: Stephen Dillane remekül hozza a kissé megkeseredett nihilista :-) Stannis-t, Liam Cunningham meg szintén jól nyomja Szakáll Kapitányként, ez alap.

"Bran és a kéktúra kommandó is egész magára talált, végre van célja haladásuknak."

Hááát, ha célnak lehet nevezni, hogy mennek északnak, mint a hülyék, mert a csávó furákat álmodott, aztán majd lesz valami...

méregzsák 2013.06.11. 12:09:28

Nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy az öreg Freyről azért Martin nem feledkezik meg... és ad egy kis elégtételt a Véres Nászért...
Tywin az egyik legjobban eltalált karakter. Aryát pedig nagyon sajnálom, nem így kellett volna felnőnie - ahogy Sansának sem.
Nekem bejött ez az évad (is).

Felagund 2013.06.11. 12:19:37

@méregzsák: Nagyon nem volt véletlen, hogy a vendégjogot felrúgó Patkányszakács történetéről pont őrá ment a vágás ;)

Cabolch 2013.06.11. 12:37:12

Egyértelmű volt, hogy ez a rész nem lesz, nem lehet olyan odabaszós, mint a 9. Aki olvasta a könyvet, az tudhatja, hogy a könyv második felében történt finomságok majd csak a következő évadban lesznek, aki meg csak nézi, az meg megfigyelhette, hogy minden évadban a következő a képlet: első két epizód a recap, elevenítsük fel, hogy ki kicsoda, aztán 3-8. epizód a felvezetés, a 9. epizód szól akkorát, hogy leszakad a ház teteje, aztán a 10. meg a levezetés. Eddig is így volt, eztán is így lesz, ezen kár rágódni. Már csak budget szempontból is örüljünk, hogy íyg van, mert a sok erdőben menetelős rész miatt össze tudnak kapargatni annyit, hogy az igazán klimatikus epizódoknál legyen minden, tűz, meg sárkány, meg varázslat.

Felagund 2013.06.11. 12:52:24

@Csigataposó: erről nehéz spoiler nélkül bármit mondani, de annyit szabadjon, hogy nagyon nem volt véletlen annak a bizonyos jelenetnek a kimaradása, összességében többet ártott, mint használt volna.

Fj0d0r 2013.06.11. 13:05:55

Davos előbb olvasta a levelet aztán engedte el Gendryt.

sélli_ 2013.06.11. 13:09:26

@Csigataposó: EZT most miert irod le... vagy miert nem irod ele hogy SPOILER??? A p**aba mar a sok okosokodoval. Orulunk hogy olvastad a konyvet, de ne ird mar be...!!! Leszarom hogy szerinted mi lehetett volna jo cliffhanger.

Csigataposó 2013.06.11. 13:12:16

@Felagund: Gondolod? Pedig en tok vartam egy ilyen Spartacusos we gonna kill them. kill them all dumat. aztan leveszi kapucnit meglatjuk ki tol volt a szoveg azt gyunnek a betuk. Nezo meg ul magaba a nabazdmeggel.

Felagund 2013.06.11. 13:14:44

@Csigataposó: Ehh, mondom, hogy kurva nehéz erről spoiler nélkül írni (mondhatni lehetetlen). Ebbe a részbe, ilyen dinamikába ez így egyszerűen nem fért volna bele, és ezen kívül keresztbebaszna egy egész évad alatt felépített drámai szálat.

De ezt tényleg ne itt beszéljük meg, ha élhetek pofátlan önreklámmal, várunk szeretettel a www.gameofthrones.hu fórumán (meg mindenkit, aki spoileresen akarja kitárgyalni a sorozatot) ;)

Csigataposó 2013.06.11. 13:15:25

@sélli_: Bocs. Szeritem van annyi halott/halottnak hitt szareplo hogy kijelentesem nem tartalmaz erdemi informaciot. De akkor megegyszer bocs azoktol akiknek ez is sok.

sélli_ 2013.06.11. 13:22:43

SPOILER:
Mar maga az, hogy leirod, hogy egy halottnak hitt szereplo feltamad Spoiler...nem-e?
Nem az en oromomet rontod el, mert kepzeld, en is olvastam a konyvet -ugyes vagyok, nem?- hanem azoket, akik nem olvastak.
Tok mind1, legalabb ird ele, hogy spoiler...

zizi77 2013.06.11. 13:40:44

@sélli_: ha már úgysincs benne, nem mindegy, hogy valamit ködösen leírt-e vagy sem?
Amúgy én is hiányoltam.

XocoLatte 2013.06.11. 13:45:27

@sélli_: ad 1, szerintem majd sixxx eldönti, mi veri ki a biztosítékot, annyi nyilvánvaló, hogy az utalás egy lehetséges évadzáró jelenetre kicsit hajazott erre. Viszont akármennyire is töröm az agyamat (a könyvek teljes ismerete nélkül), ki lehetne ez a halottnak hitt szereplő, nagyon nem ugrik be senki, aki egyrészt számít, másrészt nem a két szemünkkel láthattuk, hogy megpurcant korábban. Vagyis, egy feladványnak is simán beillő utalás nehezen spoiler, konkrétum hiányában.

méregzsák 2013.06.11. 13:45:29

@Felagund: Igen, valami ilyesmit remélek, hogy véletlenek márpedig nincsenek :-)
Már csak Ramsayt kellene kiktattatni vele, és elégedett lennék. Hogy az is egy mekkora gyökér... gyűlölöm az öncélú erőszakot.

Amúgy most nem igen tudok olyan dolgot elképzelni, amivel az öreg Freyen ütni lehetne. Gyereke, unkoája van tucatnyi, egyiket sem becsüli semmire sem. A feleségét Cat már hidegre tette, amúgy sem taposott érte az öreg nagyon, vén, mint az országút, a haláltól nyilván nem fél, egy öreg, cinikus farok, mivel lehetne fájdalmat okozni neki? De biztos vagyok benne, hogy Martin fantáziája messze felülmúlja az enyémet, szóval van remény.

szepi79 2013.06.11. 13:51:50

"Az öreg Greyjoy és Asha"

Asha a könyvekben a neve. a sorozatban Yara.

zizi77 2013.06.11. 13:55:22

@méregzsák: ha elveszítené az ikreket? Nem emlékszem erre a témára, ha véletlenül ráhibáztam volna.:-)

méregzsák 2013.06.11. 13:59:31

@zizi77: talán. Az önérzetére szemmel láthatóan nagyon ad, ott talán meg lehet fogni, de érzelmi oldalról biztosan megfoghatatlan.
Vagy mondjuk ha úgy járna, mint Theon. Elég nagy kan... ha nem dughatna, talán elmenne a jókedve...

bknn 2013.06.11. 14:10:14

Erre a Theon-os tortúrára nem igazán emlékszem a könyvből. Volt ilyen egyáltalán?

Scagnetti 2013.06.11. 14:13:05

@zizi77: Rosszul írtam, mert a könyvet kb. a háromnegyedénél vágták ketté, a legjobb részeket a negyedik évadra hagyva.

Persze csalódottságomban biztos benne van az is, hogy az első két évadot a könyvek előtt láttam, ezt meg már utánuk. Így a nagy meglepetések elmaradtak. De ennek ellenére is ezt gyengébbnek érzem a többinél. Persze azért nem sokkal, szóval nagy baj nincs. :)

capacete 2013.06.11. 14:13:36

@bknn: Az utolsó könyvben van, csak előrehozták, hogy Theon ne tűnjön el teljesen 3 szezonra.

zizi77 2013.06.11. 14:14:31

@bknn: már csak utólag van említve asszem az 5.-ben.

méregzsák 2013.06.11. 14:15:38

@bknn: ajjaj... volt. Lényegében mint Theon visszaemlékezése, de kiderült belőle, hogy miken ment keresztül.

Krogshöj 2013.06.11. 14:19:47

@bknn: Nem, csak az eredményét látjuk, és visszaemlékezik a kínzásra. A könyvben már eleve Reekként tűnik fel, amivé ugye ebben az évadban vált.

Egyébként bármilyen jó lett volna az ASOS epilógusa (ez így csak nem spoileres) zárójelenetnek tematikailag a Mhysa-jelenet után, annyira meg lehet indokolni a későbbre halasztását is, hiszen jó soká lenne folyománya. A könyvbe is jó soká van.

Én nagyon elfogult lehetek a sorozattal szemben, mert a sokat kritizált részek is nagyon bejöttek, mindenekelőtt ez az évadzáró, meg a Martin által írt hetedik. Én nagyon élvezem a sokak által talán unalmasnak tartott dialógusokat is.

Felagund 2013.06.11. 14:32:02

@zizi77: Pontosabban számos esetben van rá _utalás_, rajongók között rengeteg vita volt pro és kontra, hogy vajon Theont tényleg kiherélte-e Ramsay, hát a sorozat készítői ezt most elspoilerezték előre :D

boozoo 2013.06.11. 14:32:35

Szerintem jó volt ez is.
Csak ne kellene 1 évet várni mindig a következő évadra.
Vagy én, vagy a színészek egy része nem fogja megélni a végét... :) Az meg élég szar.

Pszt! 2013.06.11. 14:39:37

Nagyon jó volt az utolsó rész!

szepi79 2013.06.11. 14:40:26

@sélli_: nem azt mondta, hogy feltámad, hanem hogy felbukkan (és nem is azt, hogy halott, csak hogy halottnak hitt.) nagy különbség. ne csináljunk már bolhából elefántot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.11. 14:40:39

jó kis évadzáró rész volt, mindenki benne volt.

A tanács ülése volt a legjobb.

Pszt! 2013.06.11. 14:43:24

Nem értem miért olvas valaki hogyvoltot, ha nyüszít a spoiler miatt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.11. 14:48:40

@Pszt!: a hogyvolt arról szól, hogy mi történt már.

A spoilerek, hogy mi FOG történni. ;)

méregzsák 2013.06.11. 15:01:13

@Felagund: nem t'om, miért (illetve tudom, csak itt ugye nem a könyvről van szó), nekem egyértelmű volt, hogy kiherélte. Egy ponton túl elég nyilvánvalóvá tette Theon, hogy mit nem tud kezdeni egy nővel...

sélli_ 2013.06.11. 15:01:28

@szepi79, első ezen a néven: Ismetlem: ENGEM nem zavar, mert olvastam a konyvet, nekem nem spoiler - annak viszont az lehet aki nem olvasta.
Tulragoztuk. Hagyjuk. Tenyleg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.11. 15:06:08

ez lehet nagy marhaság biológiailag, de ha valakit kiherélnek az "csak" gyereket nem tud csinálni, nem?!

A nőket élvezni még tudja, nem?!

Nem a f.rkát vágják le, a heréit, nem?!

méregzsák 2013.06.11. 15:10:21

@doggfather: nem mondhatnám, hogy lenne tapasztalatom kiherélésügyileg, és nem tarottam a gyertyát Ramsay műtétjénél, de sztem nem vacakolt... És ha jól rémlik, a makulátlanoknál és Varysnál is mindent levágtak.
Az biztos, hogy a hormonháztartás megváltozik, de hogy mit és hogyan tud még élvezni... ezt nem tudom. Biztosan van orvos a kommentelők között, aki jobban ért a témához. De nem kizárt, hogy herélt is van :-) bocs, senki férfiasságát nem akarom kétségbe vonni.

Leadfoot 2013.06.11. 15:16:31

Tanulság: ha nincs itt Sixx, nem szabad hogyvolt kommenteket olvasni, mert mindig lesz legalább egy spoilerező okostóni.

Gilinggalang 2013.06.11. 15:19:26

@doggfather: de, a farkát vágta le Ramsay. mondja is miközben tolja be a kolbit. Meg a ládikában is a bré van.

Jubal Harshaw 2013.06.11. 15:28:01

Nekem a kedvencem a Kistanács-béli jelenet...
Tywin -200°C nézéssel oltotta le a pöcs Joffry-t...

Dr2.JH

szepi79 2013.06.11. 15:28:50

@sélli_: igen, pont erre utaltam a bolhás hasonlattal.

@Gilinggalang: annyit tudunk fixre, hogy a farkát biztosan levágta. hogy hozzácsapta-e a maradékot is, az nem derült ki, de ahogy ismerjük az úriembert, valószinűleg nem finomkodott.

Jubal Harshaw 2013.06.11. 15:31:31

@méregzsák:
Ha egy férfinak nincs külső nemi szerve, attól még a prosztata "masszírozását" tudja élvezni... :)

Dr2JH

méregzsák 2013.06.11. 15:36:02

@Jubal Harshaw: ez egy hasznos infó volt, köszi! :-) Akkor ha mellettem két negyvenes apuka azon siránkozik, hogy urológushoz kell menniük, ne sajnálkozzak? :-)

Nekem inkább az jutott eszembe most, hogy Jaime majdnem belehalt a keze levágásába, pedig kiégették a csonkot. Ha Theont kiherélték, ott nem áll fenn az elvérzés vagy a vérmérgezés veszélye?

Silent Bob 2013.06.11. 15:41:34

@méregzsák: Volt itt már pár olyan story, amibe illett volna belehalni. :)

szepi79 2013.06.11. 15:47:23

@méregzsák: ez a Ramsay srác tapasztalt kínvallatónak tűnik. azok meg azért ügyelnek arra, hogy az általuk okozott sérülések ne fertőződjenek el, hogy az illető ne pusztuljon meg idő előtt. nyilván Theont is ellátták, mivel, mint azt ki is mondták konkrétan, ő élve kell. persze ez csak spekuláció a részemről. (mármint az ellátás. az élve kellés az tény.)

méregzsák 2013.06.11. 15:53:17

@szepi79, első ezen a néven: oké, ezt elfogadom. De ha ott kiégetik, és vágtak mindent, akkor már csak az a technikai kérdésem, hogy hogyan pisil, de ez részletkérdés, asszem, nem akarom igazán tudni...

vontod75 2013.06.11. 16:02:34

@méregzsák: Most nem azért de a Föld népességének 50 %-a nem rendelkezik farokkal, mégis pisilnek valahogy. :) :) :)
Egyébként meg megérdemli...

méregzsák 2013.06.11. 16:19:02

@vontod75: nem mondod :-))) Jó, jó, én sem újrahasznosítom... És igen, megérdemli, de Ramsay akkor is egy állat. Vágja el a torkát, vagy mittomén, de ez a lassú lebőrözés meg kiherélés a lelki terrorról nem is szólva... Martin sztem nem komplett...

vontod75 2013.06.11. 16:35:06

@méregzsák: Az biztos, hogy MArtin nem komplett, de pont az ilyen részek miatt (is) tűnik ki a sorozatok közül a GoT.

Ja és a Hodor és a kút jelent epic. :D :D :D

ryswell 2013.06.11. 16:51:38

Azért a könyvben és a sorozatban sem véletlenül jön elő a Rat Cook története. Walder frey tele van gyerekekkel és unokákkal, hát nem lenne ironikus ha szépen sorban mind meghalnának mielőtt az öreg ráeszmél háza pusztulására?? A rat cook story is pont arról szól h a szakács egész hátralévő életében a saját gyerekeit és unokáit kénytelen elfogyasztani...

capacete 2013.06.11. 16:57:50

@méregzsák: Van ennek azért célja, mégpedig, hogy teljesen megtörje és elvegye a személyiségét. Az átnevezés sem véletlen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.11. 16:59:28

@ryswell: egy ilyen párhuzam szerintem is érdekes lenne.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2013.06.11. 18:08:23

Joffreynek tényleg fogalma sincs róla, hogy Jamie az apja?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2013.06.11. 18:12:28

@doggfather: Megnéznéd Varyst, ahogy gyereket csinál?

Tesztoszteron hiányában nem motivált a férfi férfias dolgokra. Theon viszont pöcs hiányában akarná, de hiába.

Cabolch 2013.06.11. 18:35:06

@Bockó: Ami a könyvben biztos az, hogy ki lett herélve, de a vesszőt nem vágták le. Itt azért implikálva van, hogy a dobozban az egész csomagot elküldték, szőröstül-bőröstül (brr). Tehát nem is motivált, de nem is tudna sehogyan sem. Plusz nekem vmiért úgy rémlik, hogy ha kiherélnek csak "szimplán", akkor a tesztoszteron hiányában ott már nem ágaskodik semmi. max néha spontán módon, de az sem a vágy miatt.

XocoLatte 2013.06.11. 18:45:30

@méregzsák: Nyilván nem sok értelme van magának a felvetésnek, hiszen a köny-forgatókönyvírók így írták meg, és kész. Levágta a férfi nemiszervét, nem vérzett el (könnyen meglehetne a valóságban), nem is fertőződött el a seb (ugyancsak jó esélye volna). Ha a Főnök mellett a szárnysegédek is áldozatul estek, akkor kb. ugyanez van, csak még nagyobb vérzés és még nagyobb fertőződési veszély. A hímtag amputációjával a férfihormon-termelés nem érintett, ezért élettani értelemben a libidó is megmarad, más kérdés, hogy az erőteljes pszichés hatás miatt ez tényleges pszichés gátlás alá kerülhet, akár örökre. Jó a felvetés, hogy pénisz amputáció esetén (akár baleseti ok miatt) az elvérzés kiküszöbölése után a legfontosabb a húgycső-csonk ellátása és kivezetése, illetőleg a vizeletürítés újratanulása. Ma már protézis is létezik, amellyel ez és akár a szexuális teljesítőképesség fizikai része is megoldható. De Theon esetében ilyesmit biztosan nem fizetett az OEP...

redwolf 2013.06.11. 18:48:20

Úgy emlékszem, többen mosták a padlatot, viszont egy mészárlásnál nem vértócsák vannak, hanem minden csupa. Kár, hogy megint egy évet kell várni, lehetne folyamatosan nézni, annyira jól megcsinálták a filmsorozatot. A színészek nagyot játszanak, a jelmez, díszlet is korrekt. Sansa óriás lett, férjecskéje tényleg eltörpül mellette. Dráma is volt, humor is: amikor megmenti Davos Gendryt, az meg se evezni, se úszni nem tud. Aki olvasta a könyve(ke)t, annak is élvezhető a sorozat, mintha más történet lenne: olyan dézsa vü. Jövőre veletek ugyanitt, talán addigra mindenki lenyugodik.

XocoLatte 2013.06.11. 18:49:17

@Cabolch: Ha így is van a könyvben, a sorozatban az elég egyértelmű implikáció a sült kolbásszal mást enged kikövetkeztetni. Yara elég rendesen kiakad a doboz tartalmának látványán, így lehet, hogy a teljes pakkot tartalmazta...

Cabolch 2013.06.11. 19:17:40

@XocoLatte: Igen, én is ezt mondom, hogy itt a sorozatban egy teljes dick-in-a-box esete valósult meg :)

sixx · http://comment.blog.hu 2013.06.11. 19:20:53

@Cabolch: ú bazdmeg, hajnalban írtam, csipásan-fáradtan, ez nagy magas labda volt, amit lecsaphattam volna (a címben is). faszom.

Cabolch 2013.06.11. 19:27:26

@sixx: hát feel free to use it :D még sztem bőven jönnek ide olvasni, alig pár napja ment le.

tepsiszett 2013.06.11. 19:37:34

Dopeman nagyon béna ebben a sorozatban, csak a vörös nöje dobja fel picit a jeleneteket.

Steve the Great 2013.06.11. 20:25:12

@redwolf: "Sansa óriás lett"
Ennek fényében különösen bénán hangzanak a szájába adott szövegek, mint most pl. ez a kecskeszaros duma. Egy 14 évestől még csak-csak, node a képernyőn kinéz vagy 20-nak.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2013.06.11. 21:08:45

@ryswell: bizonyám. már nem először jelenik meg a sorozatban ügyesen egymás közelébe helyezve effajta utalás. kíváncsi is vagyok, hogyan szalámizza le fokozatosan Martin a Frey-házat.

hihhaa 2013.06.11. 21:32:10

Azért egy jó kerti sütögetést összehozhatnának az öregek: Walder, Tywin és Ballon. Ott azért lenne hangulat! (Bár Craster sajnos már nem tudna menni..) Eddig nagyon tetszik a sorozat és a könyv is (nemsokára utolérem vele a sorozatot), mégpedig a teljesen beteg karakterek miatt.. (A fent említettek mellett Arya, Joffrey, Jaime, Stannis (ő egy picit olyan a filmben, mint Máris szomszéd), Sanyi, a Boltonok, stb..) Itt aztán tényleg minden van! Egyetlen dolog idegesít, a Dany szál Jorah epekedésével és a csaj álszentségével.. Tetszeleg itt a felszabadító szerepben, közben aki rosszul néz rá, annak a családját hetedíziglen kiirtaná seperc alatt sárkánytűzzel. Értem én, jönni fog, és kurvára be kell szarni tőle, de akkor érjen már oda és gyakják le, de legalábbis uszuljon rá legalább a fény ura!

méregzsák 2013.06.11. 22:31:47

@XocoLatte: nyilván értelmetlen volt a felvetés, mert ha elvérzett volna, akkor elvérzett volna. Bocs, de - bár elég racionális lény vagyok -, néha kicsúszik egy-egy értelmetlen felvetés is...

@capacete: értem én a célt, csak nem szeretem...

Exploiter 2013.06.11. 22:55:33

@hihhaa:
Egyáltalán nem biztos, hogy a fény ura mit szólna a sárkányokhoz.

A hidegeket nem szereti, ez tiszta sor.
De a tűz az tűz... ellenben a démonidézős jelenetek nem sugallnak valami pozitív istenséget. Persze alapvetően egy sárkány sem pozitív jelenség.

Ha lehet egy tippem a story végére a tűzhívők-mások-sárkányok fogják egymást aprítani, egyik sem kifejezetten a "jó" oldalként, a többiek meg majd menekülnek amerre látnak. Vagy ez, vagy egy dany + stannis vs mások kombó. Vagy Arya megöl mindenkit egy késsel egyesével.
Annyi még a lehetőség.

hihhaa 2013.06.11. 23:04:04

@Exploiter: Jó, ez mondjuk jogos. :) Ami feltűnt, hogy az egész alkotásban nincs tisztán jó és rossz. Meglátjuk mi lesz, mindenesetre Dany nem szimpi. Önimádó szadista az is, csak ilyen nyúlós-szirupos mázzal nyakonöntve.

capacete 2013.06.11. 23:23:17

@méregzsák: Hát ha szeretnéd, akkor komolyan aggódnék a mentálhigiénéd miatt... :)

capacete 2013.06.11. 23:26:35

@hihhaa: Ahogy a valóságban sincsenek vegytisztán jó és gonosz emberek. Dany azért inkább jó, öncélú szadizmusra nem hajlamos, amit tett, az bőven a határokon belül maradt. Azt se kéne elfelejteni, hogy a könyvben tinilányként ábrázolják, aki tapasztalatlan és a hormonok is tombolnak benne...

hihhaa 2013.06.11. 23:38:58

@capacete: Hát igaz.. Hogy nekem nem szimpatikus, az tényleg abszolút szubjektív. Tinilány és hormonok ide, vagy oda, a megmondogatós "tudodkivagyokénbazzeg, fölégetlekagecibe" viselkedés után nekem inkább fordult föl a gyomrom az évadzáró rabszolgafölszabadítós giccstől, mint a hentelős esküvőtől.. :) Persze lehet, hogy az én lelkem a kurvabeteg.. Mindenesetre abszolút színesíti a sztorit a jelenléte, pláne ha egyszer majd "oda is ér".

capacete 2013.06.11. 23:44:07

@hihhaa: Sok igazság van ebben, de azért nem kellene elfelejteni, hogy a "fölégetlekagecibe" az a rabszolgatartókra vonatkozik, akik azért szadista tömeggyilkosok, velük szemben ezt elfogadható tárgyalási technikának érzem.
A zárójelenet pedig tényleg giccses, ezt nyilvánvalóan a Red Wedding ellentételezése kapcsán rakták be, de hát ízlések és pofonok. Az amerikaiaknak ez még messze a tűréshatáron belül marad.

HüvelykPanna 2013.06.11. 23:50:32

Jó kis rész volt! :) Ugyan nem kaptunk nagy cliffhangert, ami miatt szó szerint a falat kezdtem volna kaparni, hogy basszus, csak áprilisban fog kiderülni, hogy mi merre hány méter, de azért voltak jó/érdekes/meglepő pillanatok.

Ygritte nyílvesszőire pl. egyáltalán nem számítottam - és tényleg, hogy érte utol a csaj johnnyt és hova lett a nagydarab vörös vad? -, de tökjó, h havas jános újra a falon :) arra leszek kíváncsi, hogy magyarázza majd ki a félkezű megölését.És hogy Ygritte-el lesz-e folytatása a dolognak.

A ramsay-t játszó arc pedig...nagyon keményen hozza a szadista állatot :) de ez a theon szál már egyre nyomasztóbb és fájdalmasabb - még nekem is :)A 4. évadban remélem mást látunk, mint folyamatos és öncélú kínzást.

A kistanács megint zseniál volt - Dinklage, Headey, Dance, Gleeson - állatiak :)Ahogy feszült a cérna a burkolt fenyegetés hallatán...kíváncsi vagyok, mikor pattan el a húr és szúrja le végre valaki dzsofrit.

Cersei arca, mikor meglátja Jamiet megcsonkítva, elég epic. Kíváncsi vagyok, hogy alakul az ő kapcsolatuk a kézlevágós incidens után.

Viszont a zárójelenet nekem túl giccses volt. És a shae-t alakító színősznő is gyengécske. De ezek legyenek a legnagyobb problémáim.

Valójában nem szeretném, hogy a fent felvetett kérdéseimre spoileresen válaszoljon bárki is :)Viszont egy kérdéssel kapcs szívesen veszem a tanácsaitokat. Az első 2 kötetet olvastam csak, viszont ha jól tudom, a 3. évad a 3. kötetnek csak az első felét dolgozza fel. Nyáron terveztem elolvasni a 3. kötet azon részeit, amelyek a sorozatban is már szerepeltek. Meg tudja vki mondani, meddig olvassam ennek fényében a könyvet? Vagy teljesen felesleges ilyenben gondolkodni, mert innen-onnan szemezgettek és várjam meg a 4. évadot is és csak utána olvassam a 3. kötetet? Köszi előre is!

capacete 2013.06.12. 00:15:03

@HüvelykPanna: Hát ha mindenképpen csak a sorozat után akarod olvasni a könyveket, akkor szerintem várd meg a jövő évi sorozatot, mert a sorozat kronologikusan halad, míg a könyvben nem feltétlenül egyidőben történik minden, illetve vannak flashbackek.
Emiatt pl. a Ramsey-s jelenetek könyvben csak a Dance with Dragonsban jelennek meg visszaemlékezésként, míg a sorozatban - az időrendiség miatt - most jöttek elő.
Gyanítom, hogy a jövő évi sorozat után már az írók nem először a 4., majd az 5. könyvet filmesítik meg, hanem mindkettőből szemezgetnek majd, szóval nem igazán lehet kiszámítani, hogy mi mikor jön.

Egyébként azt tanácsolom, hogy ne törődj a sorozattal, inkább olvasd el a könyveket, a sorozat úgyis több helyen eltér a könyvtől...

symor 2013.06.12. 01:17:08

Arya "reakciója" már megvolt mindenkinek a családirtásról remélem, mert eszméletlen :D

Egyszer:
www.youtube.com/watch?v=Y2uLNexesfE
és végtelenítve:
www.youtube.com/watch?v=FUBT4m_p-qk

Az egész évados hogyvoltot pedig nagyon köszönöm, idén is egy élmény volt olvasni :)

Ingyonbingyom 2013.06.12. 09:21:34

Affene. Kiment a fejemből, hogy a harmadik kötet ketté lett bontva. Én meg csak vártam, vártam, vártam, és vártam... De aztán nem történt semmi olyan, amire vártam. Még egy haveromnak is mondtam, hogy figyeljen, mert lesz még itt egy kis pitty-putty. Na mind1. Nem volt ez azért rossz így se. Továbbra is azt mondom, pont az a jó, hogy nem CTR+C, CTR+V a könyv és a film, így igazán érdekes mindenkinek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.12. 11:02:46

@Bockó: nem nézném meg, csak annyiszor került már szóba itt is, meg a soriban is, hogy elgondolkodtam.

Bucca 2013.06.12. 13:46:32

Megint nagyon szuper volt a HV!

Na, és akkor most fogom magam, és megnézem egyben a 10 részt :D

A könyv már úgyis régen volt....

kisgalád 2013.06.12. 14:19:26

Sziasztok!
Eddig valahogy kimaradt a Trónok harca az életemből. A sorozatot most kezdtem nézni a 3. évadban. Ez nem gond, gyorsan bepótolom, de előbb el akartam olvasni a könyveket. Tegnap vettem meg az első kötetet, miután az éjjelt olvasással töltöttem, tudom, hogy kb. 1 hónap alatt kivégzem az 5 kötetet.
Viszont hajnal 2 körül, úgy a 300. oldal táján két kérdés kezdett motoszkálni a fejemben. Aki olvasta az összes kötetet, kérem válaszoljon, akár csak egy igent vagy nemet.
1. Jól sejtem, hogy Havas Jon Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen fattya?
2. A pók még mindig a Targaryenekhez hű, és mindent megtesz Dany hatalomra jutásáért?

zizi77 2013.06.12. 14:52:29

@kisgalád:1. még nem derült ki.
2.ez sem egyértelműen igaz, de oda leginkább

capacete 2013.06.12. 19:29:14

@kisgalád: 1. Ez egy nagyon népszerű teória, de a választ csak Martin tudja. :)
2. Ő Westeros békéjét akarja, és ahhoz húz, aki ezt garantálni tudja.

Knapp75 2013.06.13. 00:30:33

Jó dolog, hogy Dany szerzett magának egy népet, de biztos Westerosra kéne őket vinni?!
Szocializációs problémák lesznek még bőven velük...

Az én verzióm szerint végül a meddő Dany és a herélt Theon kerülnek párként a Hét Királyság élére, majd örökbe fogadják Aryát, hogy megoldódjon az öröklés kérdése is.

limbekcs 2013.06.13. 01:20:06

@kisgalád: lol, melyik az a 300 oldal? :)

amúgy ennél jobb válasz nemigen várható mostanában:
@capacete

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.06.13. 09:47:33

Én azt nem értem (bár lehet hogy elsiklottam fölötte) hogy ugyebár a Makulátlanok is ki vannak herélve. Homronok hiányában viszont mindennek,m csak nem ilyen izmos alfahímeknek kellene lenniük.

Eruka 2013.06.13. 15:42:24

@Nevem Earl: bocs, ha már volt: ez nem a teljes 3. könyv...a 4. évadban bőven lesznek dolgok (és megölések :)) a 3. könyvből...
Valar Morghulis! ;-)))

Eruka 2013.06.13. 15:45:35

@adamskij: sztem a "Valar Morghulis" itt pusztán annyit jelentett, hogy "mindenki meghal (akinek meg kell)" függetlenül attól, hogy Arya most épp merre tart.
Sztem annak a nyomorult kislánynak még mindig az lenne a legfontosabb, hogy a sanaszéjjel lézengő maradék családjával (pl Jon Snow) találkozhasson.

Eruka 2013.06.13. 15:53:00

@bknn: sztem a könyvben már csak a végeredménye (ahol most tart Theon - Bűzösnek hívja magát, és reszket a fattyútól) idején kapcsolódunk bele, a kínzás, meg a folyamat csak utalásként szerepel...
itt jegyezném meg, hogy az a csávó egy akkora gyáva szar, hogy nagyjából megérdemli, amit kap (bár Havas Ramsey-t is nyárson kellene megsütni, mert igazán hibbant példány... :))

Eruka 2013.06.13. 16:02:22

@Prof. William: részletkérdés :))))) (de jogos a szőrszálhasogatás :D)

Kullancs1983 2013.06.13. 20:34:21

@Prof. William: Valahol (nem a könyvben) azt olvastam, hogy már majdnem felnőttkorukban herélik ki őket, és ahogy a sorozatot elnéztem, nekem úgy tűnt igyekeztek izmos, de vékony szereplőket találni.

@Eruka: Ne becsüld le Aryát! Főleg most, hogy a sorozastban is elindult végre arra, amerre a könyvben már régen..:)

kisgalád 2013.06.17. 14:07:02

@zizi77: @capacete:

Köszi a válaszokat.:) Most hogy a 3. könyvet olvasom (lassan szinkronba kerülök a sorozattal), a második kérdésemre a válasz számomra egyértelmű igen. Varys Danyt segíti.

Az első felvetésre is egyértelmű igen, de persze, ha az eddigi 5 könyv egyikében se írta le Martim konkrétan, hogy Jon Lyanna gyereke, akkor még változtathat, ha úgy érzi túl sokan rájöttek arra amit esetleg nagy durranásnak szánt. Tény, hogy nem fog akkorát szólni, mint a "Én vagyok az apád Luke".:DD De persze az se szólt volna akkorát, ha Lucas nem a 4. résszel kezd....:DD

@limbekcs: Kb a felére gondoltam az első könyvnek. :))) Nem is Ned Stark természete (egy ilyen "merev" fickó, hogy kefélhet félre egyetlenegyszer: sehogy, viszont simán tartja a hátát más hülyeségéért, lásd gond nélkül felvállalta, hogy kedves idióta neje az ő utasítására fogta el Tyriont, pedig nem is tudott róla), meg nem is a visszaemlékezései (a haldokló Lyanna könyörög, nyilván nem az otthoni temetésért, a Starkok elég rendszeretően a saját kriptájukban szeretik elvermelni a hulláikat, ezt nem kell külön kérni) az érdekesek. Sokkal érdekesebb a megbízható alkoholista Robert Baratheon viselkedése. Még 15 év után is kicsinálna minden Targaryent. Ez nem egy szomorú szerelmes bosszúja, nem is egy előrelátó uralkodó politikai döntése, hanem egy felszarvazott fickó sértett büszkesége. És persze az a jó szokása, hogy felcsinálja a nőket és otthagyja, nem is szeret bele senkibe se arról árulkodik, hogy nem bírja a szerelmét elfeledni, hanem arról, hogy bizony az egyetlen nőnek, akibe beleesett pont nem kellett, hanem meglépett mással.:))

Felagund 2013.06.17. 14:11:40

@Prof. William: @Kullancs1983:

Gyerekkorukban herélik ki őket, ezért aztán valóban, nem is igen növesztenek nagy izomzatot, de ugye nem amiatt sikeresek, mert mindegyikük batár nagy harcos, hanem a vasfegyelem miatt, amit beléjük vernek.

(A könyvben megemlítik, hogy azok a Makulátlanok, akiket 4-5-ösével vesznek meg fenszi házi testőrségnek, azok elég hamar elhíznak, mert nincsenek olyan durva napi edzésben, mint amilyenhez általában szoktak)

jasszgeri 2013.06.17. 15:34:08

izismile.com/2013/06/11/where_you_have_spotted_the_game_of_thrones_49_pics.html

a legtobb got szereplo elozo alakitasabol szemez a link. nehany arcnal felrohogtem, h tenyleg! :) bocs ha mar volt.

Kullancs1983 2013.06.17. 18:33:25

@Felagund: Na, én valami GoT-oldalon olvastam, hogy rituálisan herélik ki őket a képzésük egy pontján, és a cuccost felajánlják a Lándzsaúrnőnek (vagy hogy is kéne ezt fordítani) áldozatul. Ezt az elhízást is említették, nem is értettem, hogy az állandó masírozás meg gyakorlatozás közben hogy lehetséges, de így már érthető. (A könyvben nem tudom mi van, a másodikig jutottam, a többiről csak kíváncsiskodtam.)

Golddigger 2013.07.02. 03:40:12

Tok mindegy mikor herelik ki oket
Tesztoszteron nelkul max hurkapalcat hordhatnanak.
süti beállítások módosítása