Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Éjjel-nappal Budapest 1x78/1 – Az élet szaga

2013. június 06. 17:00 - marhapori

Érdekes drog ez a sorozat, képes kihozni mindenkiből a lelke sötét bugyraiban lakozó őrültet. Elég csak megnézni az Éjjel-nappal Budapest fészbúk oldalát, vagy elolvasni a sorozat producerével készült interjút a Magyar Narancsban. Jó, Herman Pétert nem akarom bántani, szegénynek biztosan megmondták, mit kell nyilatkoznia. De azért elég merész olyat elhinteni az amatőr színészek szerepeltetéséről, hogy „majdnem mindig ugyanazt a végeredményt hozza, teljesen mindegy, hogy Tarr Béla, Lars von Trier vagy mi csináljuk: sokkal életszerűbb, természetesebb, hétköznapibb jeleneteket.” Megemlíti azt is, hogy olyan sorozatot szerettek volna gyártani, amelyik sokkal inkább hasonlít a valóságra, mint a többi. Na, hát ez kurvára nem sikerült, mutatjuk is, miért nem.

1.jpg

A nyitójelenetben Lófejű üget végig a gangon, forrónaciját kellemesen rángatva a sablonzenére, miközben Gombász nénikéjére panaszkodik: senkinek sincs tekintettel az érzéseire, SOHA, SEMMIKOR! Mert ez pont egy olyan kommuna, amelyiknek a tagjai egymás rezdüléseire is felkapják a fejüket, persze. Csak Balázs bújik elő az okostelefonja mögül kedvesen kérdőre vonni a csaját, már elhinném, hogy tényleg üvöltözés nélkül kezdünk, amikor megérkezik Nóra és Rita is. És jön az üvöltözés: anyádba takarodj, hát mit keresel még itt? Megfertőzöd a pasimat, és még van pofád itt flangálni egy szál lepedőben? MINDENKI NYUGODJON LE A PICSÁBA! – üvölti Nóri néni, mire mindenki megnyugszik, mehetünk tovább.

2.jpg

Jól kezdődött a napja a WC-csészének Hannáéknál, a lány ugyanis a kávés bögre helyett azt szorongatta keményen. Ma lenne az első munkanapja, de a szervezetének pont most kellett észlelnie, hogy terhes… Megbizonyosodhatunk a szőkébbik lakótárs együttérzéséről: jaj, fúj, most akartam ráülni, légy szíves, ne hányd már telibe az ülőkét! Abban azért nem vagyok biztos, hogy Hanna hallotta, mert derékig alámerült a kagylóban, aztán berohan a világ legrondább, legótvarabb, legdzsuvásabb fürdőszobájába, kortyol némi desztillált vizet, és rohan a kutyakölykökhöz.

3.jpg

Végre láthatjuk Tudjukki felsőtestét is, amikor Laller hazaérkezik a biznisz-kellékekkel. Gábrielért óbégat, majd közli, hogy ma van A NYITÁS NAPJA, ami a naptár szerint is pirosbetűs ünnep. A bevételből megveszem az egész lakást, mondja lelkesen Pumukli, mire Karvaly „Hangulatgyilkos” Rita közli vele: de Lalikám, a saját reggelidet sem tudod megcsinálni. Engedélyük viszont nincs, Lali szerint nem is kell. Mert minek? Már azért a felvetésért is feltépném a saját koponyámat, hogy TISZTÁN lehet keresni öccázezret öccáz eladott hot-dogon. Ha már Pumukli ennyire belemerült a gazdasági mutatókba, nem ártott volna átgondolnia, mibe kerül a területbérlés, a felszerelés és a legszarabb teszkós virsli meg az őstermelői hagyma. Nem tette, de nyilván ennek ellenére sikeres lesz a biznisz, mert vállalkozni jó.

4.jpg

Lófejű nagyon szeretne beszélgetni Balázzsal, csak nem tudom, miért nem sikerült lerendezni az elmúlt tíz percben, amikor nem őket mutatta a kamera. Mindegy, hallgassunk bele a közhelyhalmazba: nem vállalhatsz mindenkiért felelősséget – felnőtt nő vagy – de mindig megaláz – DENEM Kristóf miatt utálom. Aztán kiegyeznek abban, hogy Producer Balázs megmutatja Lófejűnek, hogyan kell „két számot átkeverni”. Sajnos Nóri spórái elűzik a kibontakozó cukiságfelhőt, szóval az uncsitesók csacsognak egy jót. A kedvenc reggelidet készítettem, nyit egy erőset Gombász, és lebassza az ágyra a szalámis szendvicseket. Bicsi-bocsi, meg minden – mondja Nóri, amire Zsófiban előtörnek a gyerekkori emlékek: mindig neked volt nagyobb begyed, amikor együtt voltunk, senkinek nem kellettem. Nézd meg, most is csak ez a csökött Kristóf-Balázs páros jutott, előbbi ráadásul életem szerelme – teszi hozzá. Az a rohadt nagy vibrálás, mi? Talán túllépnél rajta, ha nem a rajzolt mellizmait nézegetnéd naphosszat… Aztán kibékülnek a lányok, de jó!

5.jpg

Szegény állatmenhelyes nőt nem kellett volna bevonni a buliba, nagyon nem megy neki a szövegelés. A késés ellenére kap egy egyen pólót Hanna, aztán járunk egyet a Noé Állatmenhelyen, hogy megnézzük, mit kellene dolgoznia a lánynak. Cukik a kutyák, fogadjatok örökbe egyet! Most először írok ilyet, de minden elismerésem az íróbrigádnak! Lali szerencsétlenség-faktorát sikerült tovább mélyíteni a hirtelen előkerülő hot-dog jelmezzel, meg azzal, ahogy a szomszéd gyrosos elől lopkodja a vevőket. Az első bátor jelentkező azonban visszaadja az amúgy elég bizonytalan külsejű táplálékot, mert a virsli szétrepedt. Nem tudom, mit rinyál, biztos nem evett még olyan hot-dogot, amiben fagyott volt a virsli. Nem lepődnék meg, ha hamarosan egy fekete Merci állna meg előttük, és mindketten eltűnnének örökre, de első körben csak a nagydarab gyrosos hadonászik előttük veszélyesen. Ez közterület, ez egy szabad ország, onnan lopok el vevőt, ahonnan jól esik! – védekezik Laller, de aztán odébb gurulnak táblástól, túlfőtt virslistől.

6.jpg

A villában Tudjukki szuggerálja vigyorogva Nóra néni alfelét, de megjelenik a színen Karvaly, és tönkre teszi a szórakozását. Jön a szokásos rinyálás (Te normális vagy? 2x), és egy új mondat: te mekkora paraszt vagy! Megjön Zsófia, aki megvédi a kedvenc nénikéjét (most akkor az unokatestvére vagy a nagynénje vagy én nem vágom a családi titulusokat?), ez még Kristófnak is sok, szegény kezd megzavarodni. Hanna kutyakaksis kézzel vakargatja az orrát, dolgozni azt annyira nem szeretne, szóval azon töpreng, hogyan ne csináljon semmit a menhelyen. Közben elviszik a kedvenc drótszőrű zsemléjét, ami a szaros bödön szagával együttműködve sikeresen felkeveri a gyomrát. Még jó, hogy hangosan kiabálja, „vigyázat, hánynom kell!”, különben nem lenne egyértelmű. A főnökasszony ki is akad, mert mi az már, hogy hánysz a szar szagától? Csak nem terhes vagy?

7.jpg

Balázs rárúgja a fürdő ajtaját Gombászra, aki megilletődve hallgatja végig, mekkora király csaj már ez a Lófejű, és mekkora királyság lenne már, ha leszállna róla. Szolidan egy verést is kilátásba helyez a producer, ami aztán már a sokat nyelt Nórának is sok. Gyorsan leolvad a fölényes vigyor Bazsigyerek arcáról – igazából a mimika nem az erőssége –, amikor a nő elárulja neki, Zsófika igazából csak egy jó Kristófra vágyik, semmi másra. Micsoda család, baszki! Este kilakoltatás is lesz, meg orbitális pánik is, ki ne hagyjátok a holnapi hogyvoltot!

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mocsingocska 2013.06.06. 17:40:45

Remélem ma már Márcselló is együtt hömpölyög az eseményekkel,ne lehyen már hiányérzetünk!

egyemakisszíved 2013.06.07. 09:55:13

Az Éjjel-nappal Budapest olyan, mint a zsákban futás. Kérdés, hogy van-e értelme. Kétségtelen, hogy vannak elemei, ami szórakoztat. Egyszerűbb, mint igazi futóversenyt rendezni. Egész más ahhoz képest, mint amikor zsák nélkül futsz, meg a zsák rendeltetésszerű használatát is kár számon kérni rajta. Bár igaz, nekünk itt ez az egyik kedvenc játékunk.
Korábban nem nagyon értettem a producer nyilatkozatában, amikor azt mondta, hogy a castingra jelentkeztek színészek is, de nem tudtak integrálódni a munkafolyamatba, így őket nem választották ki egy szerepre sem. Hiszen is a színészek között is találni olyanokat, akik tudnak jól rögtönözni. Most már világosabb, mi lehetett a baj: elsődleges volt számukra, hogy valaki hogyan néz ki. Másrészt a színészeket több éven keresztül tanítják egy szakmára, ahol fontos kívánalom, hogy hitelesnek hasson, amit játszanak, egy jó színész gondolom meg pampogna a rendezőnek, hogy ezt vagy azt miért csinálja. Itt a forgatókönyvírók kevés szereplővel és helyszínnel akarnak fordulatos cselekményt generálni. A rendezők meg annak érdekében, hogy több részre széthúzzák a feszültség fokozását vagy az indulatokat átterheljék a nézőre, szándékosan félreinstruálják a szereplőket. Aztán csodálkozik majd az egyszeri ember, hogy mitől van, ha elkezd lökdösődni, pofozkodni, és válaszul jól pofán vágják – a tv-ben meg nem ezt látta, nem erre számított, hanem hogy a szemben álló fél csak áll, tördeli a kezét, netán hülyén vigyorog.
Érdekes, hogy Hermann Péter elfelejtette megemlíteni, hogy az RTL élen jár abban, hogy a fikció és a valóság határait egybemossák.

Viax 2013.06.07. 12:05:12

A kiszámíthatatlan böszmeség a szereplők közös vonása, ebből a kiszámíthatatlanság a fikció, a böszmeség volt a válogatás alapja.

tulipän 2013.06.07. 12:38:57

ebben az epizódban számomra az volt a legszebb mondat, amikor Hannának mondták, hogy majd a munkahelyeden is hányni fogsz, erre valamelyik lányka benyögi, hogy nem baj, majd a kutyák feleszik :D sííírtam :D:D:D

Sirenia (törölt) 2013.06.07. 14:10:14

Én rendszeresen néztem eddig, de mostanában többször hangot adtam annak a véleményemnek, hogy egy kalap szar lett ez az egész sorozat. Tegnap szokásomhoz híven leültem megnézni, de kb. 5 perc után 260 lett a vérnyomásom ezért el is kapcsoltam, és... nem lett semmi bajom. Nem is hiányzik. Ezentúl itt fogom elolvasni, mi volt, de úgy érzem semmiről nem maradok le, ha ezentúl nem nézem, csak olvasom a történéseket. Ezentúl egyetlen részt sem fogok megnézni.
Arról meg, hogy mi az életszerű szerintem kurvára nincs semmi fogalmuk és valaki már az asztalhoz verhetné a fejüket, hogy ébredjenek már fel...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.07. 16:01:16

@Sirenia: egyetértek. próbálom nézni, de nem megy. én is csak itt vagyok képes elolvasni utólag. Pöri, pabblo, tedy, kucsma, csak miattatok.

Viax 2013.06.07. 16:13:52

4-5 hete nézem (akkortájt került elő ez a Kristóf) így csak gondolom, hogy szar volt ez már az elején is, de újszerűen szar, és ha a Berlinieknek jó volt... Kezdtem megismerni a népet (a blogot is megtaláltam), aztán azt gondoltam, hogy lehetetlen, hogy ne történjen velük valami. Hát, nem fog. Egyik karakterben (karakter, nahát!)sincs semmi. Bár... Tudjukki legalább nem random-hülye, nem fordul ki önmagából, következetesen gecülve használ ki minden "rést", csak ezt a mellizmot ábrázoló pólóját cserélné le időnként valami kevésbé tré pamutra!
süti beállítások módosítása