Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyula vitéz télen-nyáron 2/2

2013. június 02. 15:00 - Gabba

A sorozat tehát országos siker, York napsütése rosszkedvünk telét tündöklő nyárrá változtatta át, írt le egy hasonló hangulatot valami angol fűzfapoéta pár száz évvel ezelőtt, Magyarhonban azonban a napsütést pár nap múlva váratlan esemény felhője árnyékolja be. Az egyik nyilvános WC fülkéjében ugyanis feliratot találnak, miszerint: Halál a török kutyákra! Bodó Lukács és Bartos kíséretében azonnal helyszíni szemlére indul, a főszerkesztő dühe azonban nem az ismeretlen elkövető, hanem Lukács ellen irányul. Látod, törökellenes hangulat van kialakulóban, méghozzá miattad, mert térdig tocsogsz a vérben! Augusztusban szakszervezeti kongresszus lesz, amin török elvtársak is részt vesznek, belegondolni is rossz, mi történik ilyen közhangulatban velük. Vissza kell csinálni az egészet, a török legyen lovagias ellenfél, na szervusz.

Gyula16

Ami az egyik oldalon gond, az a másikon öröm, Prohászkára is ez utóbbi vonatkozik, mert az est leszálltával Sanyi éppen a jeligés címre fuvarozza hősünket. Gyertya ég az ablakban, tehát jó helyen járnak, Gyula vitéz virágcsokrot ragad és máris rohan befelé az ismeretlen veszedelembe. Várakozás közben Sanyi észreveszi az utcatáblát, Fényes Adolf utca, bakker, nem Zápor, mi lesz itt szegény Ferivel? De nincs ok aggodalomra, mert a rogyadozó léptekkel távozó Ferinek elégedetten mosolygó nő int búcsút az ablakból, mégis csak sikeres volt a férfiasch támadás. Rossz címre jöttünk, de miért égett a gyertya?, kérdezi Sanyi, kicsapott a biztosíték, ad felvilágosítást Prohászka. Hazaér, az előszobában ott is gyertya ég, de itt rendben van a biztosíték, van villany, akkor meg minek? Feri lefürdik, de egy női kéz eközben ismét meggyújtja a gyertyát, Ferinek kezd derengeni valami: Gál úr, itthon van?, érdeklődik félhangosan. Hollandiában van, súgja vissza szemérmesen Annuska a szomszéd szobából, Gyula vitéznek így ezen az estén másodszor kell bebizonyítania fegyvere erejét…

Gyula17

Bodó aggodalmai viszont, úgy tűnik, jogosak. A tévé székházában Vitray Tamás ugyanis a városi maratonfutás felvételeit játssza le neki, amin a török futó, Ahmet Bahar (alias Lópici Gáspár) a célegyenesben könyökkel csinál magának utat, ezért a felháborodott nézők megkergetik és alaposan összeverik. Atyaisten, hát ez így nem mehet adásba, nyakunkon a kongresszus, aggodalmaskodik Bodó, de Vitray megnyugtatja, hogy majd kitalálnak valamit. Sanyi hazafuvarozza a főszerkesztőt, aki útközben a siker megannyi jelével találkozik: Engem is a CSÉB véd, hirdeti egy reklámplakát, rajta Gyula vitéz kardos alakja. A trafikok (pardon, nemzeti dohányboltok) kirakatában pedig a Gyula vitézes képeslapok foglalják el a legnagyobb felületet.

Gyula18

Bodó utasítása alapján Lukács újraforgatja az egyik csatajelenetet, amelynek végén a patakba zuhanó Gyula és a Juhász Jácint nevű török vitéz egymás legyilkolása helyett „Éljünk békén a szivárványos ég alatt” felkiáltással kibékül. Az operatőr szerint ezt felvehették volna egy gőzfürdőben is, Lukács csak legyint. Érkezik Bodó, aki a török futó megveretésének hatása alatt közli, hogy a sorozatot be kell fejezni most azonnal. Nem akarom elveszteni az állásomat, értsd meg, és minél előbb kezdd el forgatni azt a régóta tervezett űrhajós sorozatot, na szervusz, búcsúzik.

Gyula19

Gál hazaérkezett Hollandiából és éppen a tévéhíradót nézi, ami beszámolót közöl a városi maratonról és a kitűnő sportoló, Ahmet Bahar győzelméről. A sportemberhez a verseny végén lelkes szurkolók rohannak oda, hogy megszorítsák a kezét, tudósít Vitray Tamás, a győztes futó a lelkes magyar nézők iránti tiszteletből török nemzeti viseletben, fejére turbánt tekerve lép fel a dobogó legmagasabb fokára… Kínáld meg Ferit egy kis palacsintával, szól hátra a jóindulatú Gál Annuskának, nem sejtve, hogy a páros annál már sokkal tovább jutott, és a konyhában a híradó alatt is titkos csókok csattantak.

Gyula20

Indul az újabb epizód, a IX. rész címe: Az acsarkodás. A király Nápoly ellen készül, hogy bosszút álljon öccse haláláért, de Gyula ellenzi: Szívem-kardom tiéd, de mégsem tehetem, mert az ozmán határainkon! A király lefogatja az ellenszegülő harcost, na, jó kis ramazurit csináltál, jegyzi meg félhangosan Gál, nem is sejtve, hogy milyen igazat mondott. Három sértett főúr és Gyula vérszerződéssel pecsételi meg összeesküvését a király ellen, egyikük különösen ismerős: Bástya elvtárs az, apródfrizurával és bajusszal, a látvány überelhetetlen.

Gyula21

A film után Gál és Feri barátságos sörözés közben beszélik át az epizódot, amikor váratlanul beállítanak a kocsmai haverok. Szószólójuk dr. Kass, akit nagyon nyugtalanít a filmben kialakult helyzet, hát mi lesz ebből az összeesküvésből, ismét utoléri a nemzetet a turáni átok, a széthúzás, beszéljen Feri a tévésekkel, Gyula menjen Nápolyba a királlyal, majd utána rámennek a törökre. A haverok egyre jobban belelovalják magukat, a királynak tett hűségesküt nem lehet megszegni, hadonásznak egy törött sörösüveggel, a végén majdnem komoly bunyó is kerekedik, végül Gál nagy nehezen kituszkol mindenkit a gangra. A rémült Annuska legjobban Ferit félti, ezért hangos „szerelmem” felkiáltással a felzaklatott haverok elé veti magát. Gál fejében végre világosság gyullad, és az asszonyt megragadva bevonszolja magával a lakásba.

Gyula22

Lukács az újabb forgatási napon Prohászkának magyarázza a jelenetet, a király emberei el fognak fogni és a végén lefejeznek. De arról volt szó, hogy engem nem lehet megölni, veti ellen Feri, de Lukács dühösen letorkollja: Mindenkit meg lehet ölni. Sanyi kétségbeesik, még 40 ezer eladatlan képünk van, most akarsz meghalni, kérj haladékot Lukácstól. Feri becsülettel próbálkozik, még némi pénzmagot is ígér, de a rendező elhajtja, felvétel! Amint az várható, Feri nem hagyja magát elfogni, egyedül küzd a jelentős túlerővel, pányvát sem sikerül rádobni, mert a szerencsétlen marha Hartman összecsomózta. Hosszú percek múlva aztán végül mégis Hartman lesz a nap hőse, mert buzogánnyal hátulról sikeresen fejbevágja Gyulát. Na végre, sóhajt megkönnyebbülten Lukács. A hős vitéz azonban úgy elájul, hogy orvost kell hívni hozzá, végül agyrázkódással kórházba szállítják. De akkor nem tudom felvenni a lefejezést, töpreng Lukács, de Hartman ma nagyon pörög és egyből jelentkezik: Engem tessék lefejezni.

Gyula23

És már látjuk is a tévében az adásba kerülő jelenetet, az összeesküvők fejére csuklyát húznak, így vonulnak fel a vérpadra. Bakó, teljesítsd kötelességedet!, utasít kemény szóval a király. A kocsma közönsége egymás körmét rágja a nagy izgalomtól, mindjárt jönnek a felmentők, biztos a hóhér van beavatva, tippelgetnek, mert nem akarják elhinni, hogy a haverjukat kivégzik. Pedig de, utolsónak Gyula feje is a porba hull, a király messzenézően néz a messzeségbe, majd jön a Vége felirat. A döbbent csendben Takács Marika tűnik fel a képernyőn: A Gyula vitéz kalandjai című tévéfilm sorozat befejező részét látták. Most nézzék meg a Böbe majom Afrikában című riportfilmünket.

Gyula24

Az ország teljes lakossága egy emberként rohan ki a lakásokból és kezd döbbenten izgatott vitatkozásba. Tényleg befejezték, hogy lehet ez, a gangos ház lakói Gáltól követelik, hogy küldje ki Prohászkát, ő adjon magyarázatot. Azt kapta, amit megérdemelt, kiabálja dühösen Gál, különben is három napja nem járt itthon! Az emberek felháborodása hatalmas, kosárszámra özönlenek a tiltakozó levelek Bodó irodájába, sőt személyes delegációk is várakoznak az ajtaja előtt. Csepel is tiltakozik!, kiabálja egy harcias asszony. Bodó természetesen ezért is Lukácsot hibáztatja, aki ismét hiába próbálkozik észérvekkel védekezni. Ez a siker, megszerettek egy hőst, és most hiányolják, mondja enyhén gúnyos mosollyal Bodónak. Vita közben a titkárnő bekapcsol egy telefont „fentről”, Bodó magatartása egyből megváltozik: Igen, egy elvtárs már olvassa a leveleket, meg fogjuk magyarázni a nézőknek, mondja a kagylóba szervilisen.

Gyula25

A kórházban ezalatt Prohászka egyre jobban érzi magát, a főorvos szerint azonban még egy kis műtét hátravan, de aztán akár bálba is mehet. Nem kell műtét, én ragyogóan érzem magam, ellenkezik Feri, de a főorvos letorkollja: Nana, azt én döntöm el, hogy a beteg hogy érzi magát, török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja, paskolja meg kedélyesen Feri arcát és távozik.

Gyula26

A tévé gyorsan megszervezi a lakossági vitaműsort, a műsorvezető Vitray Tamás, a stúdióban ülő vendégek Lábodi Béla, a sorozat írója, Lukács Péter, a rendező, és szakértőként dr. Serfőző Géza történész. Két helyszínről is van élő kapcsolás, az egyiken Fikár László a riporter, a másikon Wisinger István. Elsőnek az országos népszerűségnek örvendő Bíró Andor bácsi kap szót, aki a sok újfajta történelmi magyarázat ellen emeli fel a szavát, amik szerint a történelemben minden másképpen volt, mint ahogy eddig tudtuk. Egy másik felszólaló nem hiszi el, hogy ennyi becstelenség történt volna a magyar történelemben, mert akkor nem mosta volna három tenger a magyart.

Gyula27

Lábodi a saját maga által felkutatott és lefordított két latin nyelvű krónikára hivatkozik, az volt az alapja a forgatókönyvnek. Dr. Serfőző is megerősíti ezt az állítást, szerinte is rendben van a történelmi hűség, de ezt annyi latin kifejezéssel adja elő, hogy még Vergilius is nehezen értené meg, nemhogy Kovács 113 Béla, vasúti pályafelvigyázó segédtiszt. Wisingerhez megérkezik Hartman, aki nyilvánosan bevallja, hogy őt fejezték le Prohászka helyett. Lukács megpróbál védekezni, ilyen előfordul, Prohászka Ferenccel baleset történt, azért kellett helyettesíteni. A kocsmai haverok azonban csalást kiáltanak, ők évek óta ismerik a Ferit, ő nem áruló, ilyet sose tenne, biztos behúzták a csőbe! Egyre forróbb a hangulat, az egyik női néző szerint Gyula derék magyar vitéz volt 12 folytatáson át, tehát nyilván a főurak a hibásak. Kihajtott gallérú férfi ugrik fel és rehabilitálást követel, Bodó a szerkesztői stúdióban döbbenten hallgatja a nép hangját. Majd nagy tetszést arató javaslat érkezik egy újabb nézőtől: szavazzon a lakosság a folytatásról, ahogy szokott, elektromos úton! Ezzel Lukács is egyetért, de Bodó elhűl: Ez nem az angol parlament, mit akarnak ezek a szavazással?!

Gyula28

A kórházban Ferit elaltatják. a műtőbe bemosakodva belép a drága főorvos úr. Bodó lánya ismét jókor érkezik az irodába, hogy bemutassa férjét, egy szakállas fazont. Most megint miért zavartok, amikor ég a ház, mondja Bodó, aki újabb telefont kap „fentről”, aminek hatására természetesen már ő sem emel kifogást a nézők szavazása ellen. Hamarosan kiküldött tudósító jelentkezik az Országos Villamos Teherelosztó Központból, az igennel szavazók kapcsolják be az elektromos készülékeket, egy megawatt áramnövekedés kb. 10.000 nézői szavazatot jelent. A gangról Annuska biztatja a háziasszonyokat, kapcsoljanak be porszívót, hősugárzót, ventilátort, mindent. Úgy lelkesíti a nőtársakat, mint egy hajcsavarós Napóleon, egészen addig, amíg Gál megelégeli a dolgot és berángatja a lakásba, de Annuska még úgy is kiabál: Hagyjál, vállalom! Az Elosztó Központ nem bírja a terhelést, még a mutató is kiakad, a műtőben is kialszik a fény, a lakosság erről mit sem sejtve ünnepli a győzelmet. Takács Marika bejelenti, hogy a tévé elnökségének döntése értelmében folytatni fogják a Gyula vitéz sorozatot.

Gyula29

Persze ahhoz kéne főszereplő is, ám ő a főorvos úr áldásos beavatkozásának eredményeként jelenleg félkómában fekszik, fején hatalmas kötéssel. Lukács ezért nekilát az űrhajós sorozatnak, Huszti Péter művész urat állítja be éppen, amikor Bodó hívatja és indulnak a kórházba. Prohászka a kötés alatt állandóan csak egy mondatot ismételget: Uram király, egyszerű magyar áll előtted, motyogja. Bebugyolált fejét meglátva Lukácsnak bevillan, hogyan tudná visszahozni hősét a képernyőre.

Gyula30

A kocsma közönsége unottan nézi az űrhajós filmet, nekik aztán aggódhat Piros Ildikó, hogy az űrhajója delta epszilon sugárzásba került, a sörbarátok Prohászkát várták. Tudtam, hogy átvernek bennünket, dühösködik Kincses. Azért cikis lehet meteorrajba kerülni, nem szeretnék a bőrükben lenni, mondja egy másik szaki együttérzően. A mélázó csendet egyszer csak az öreg utcaseprő kiáltása veri fel: A Feri!, mutat remegő ujjal a tévére, ahol a bajba került űrhajóhoz egy másik formás konyhai edény úszik oda, azonosítóként a Gyula vezér szignáljának torzított verzióját sugározva, és egy hang megnyugtatólag közli: A Hungária 4 vagyok, kövessetek, kövessetek! A képen Prohászka, fején az űrhajósok sisakjához hasonló kötéssel, merev tekintettel ismételgeti ezt az egy mondatot. A Piros-Huszti páros örül, megmenekült a bajba jutott űrhajójuk, velük örül a kocsmai közönség is. De miért van a Feri feje mellett befőtt?, teszi fel a mindenkit foglalkoztató kérdést az egyik haver. Tudja a rosseb, biztosan szereti, válaszolja a kalauz.

Én is, én is!

Gyula31

És végezetül álljon itt a szereposztás:

Koncz Gábor (Prohászka)
Kállai Ferenc (Bodó)
Őze Lajos (Lukács Péter)
Almási Éva (Annuska)
Suka Sándor (Gál)
Sunyovszky Szilvia (Vali)
Verebély Iván (Bartos)
Egri István (Dr. Kass)
Greguss Zoltán (főorvos)
Gyenge Árpád (Kincses)
Harsányi Gábor (haver)
Madaras József (kalauz)
Siménfalvy Sándor (utcaseprő)
Szirtes Ádám (Sanyi)
Both Béla (összeesküvő magyar úr)
Szilágyi István (török futó)
Juhász Jácint (török vitéz)
Abody Béla (Lábodi Béla)
Benedek István (Serfőző Géza)
Zelk Zoltán (Bíró Andor)

Címkék: Gyula vitéz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2013.06.02. 17:43:36

Kár lett volna kihagynom ezt a filmet, az egész úgy volt nagyszerű, ahogyan volt.
Ahmet Bahar futásának és megkergetésének más fényben való feltüntetése "verseny végén lelkes szurkolók rohannak oda, hogy megszorítsák a kezét, " "lelkes magyar nézők iránti tiszteletből török nemzeti viseletben, fejére turbánt tekerve lép fel a dobogó legmagasabb fokára" valami zseniális volt.

"Éljünk békén a szivárványos ég alatt” kijelentést nem lehetett nem áthallani, még a legnagyobb igyekezettel sem :)

És elmatekoztam a címmel, meg az első sorokkal: 2/2 = III.R :)

Gabba 2013.06.02. 17:53:25

@nughop: van itt másféle áthallás is, mert az aki magyar, velünk tart '56-os jelszó volt. plusz nálam a rehabilitálásos megjegyzés vonatkozhatott akár Nagy Imrére is.

W.Jack. 2013.06.02. 18:02:50

@Gabba: Magyar történelmileg én nehezen hallok át ilyen finomságokat, akármennyire is igyekszem. Köszönöm, hogy ezt leírtad :)

Gabba 2013.06.02. 18:29:33

@nughop: nekem meg a szivárványos utalás nem esett volna le, ha nem szólsz :)

nyauuuuu 2013.06.02. 19:07:39

@Gabba: Hát pedig :). A gőzfürdővel együtt meg pláne :). Szuper volt, megint. Köszönöm!

Gabba 2013.06.02. 19:31:21

@nyauuuuu: ebből is látszik, hogy nem járok gőzfürdőbe...

Pácsó Ármándó 2013.06.02. 19:45:17

@nughop: @nyauuuuu: @Gabba: Nekem se esett le ez.
Köszi a hogyvoltot, tetszett! Szavaztam is! :-)

Gabba 2013.06.02. 19:54:15

@Pácsó Ármándó: akkor most menjünk mi ketten a gőzbe?

Pácsó Ármándó 2013.06.02. 19:56:49

@Gabba: Inkább Nyauuuuuval és nughoppal, mert ők értik amit mi nem :-)

Más: Verebély Iván amúgy az egyik kedvencem :-)

Gabba 2013.06.02. 20:14:57

@Pácsó Ármándó: igen, nekem is.

A rendező amúgy az a Bácskai Lauró István, aki a Keménykalapot is. Talán azért is olyan hasonló a két főorvos karaktere.

Gabba 2013.06.02. 20:23:47

@nughop: jó a megfejtés, bár nem is tettem fel kérdést :)

Viszont ha valaki akar még játszani, akkor gugli nélkül dobjon megfejtést arra, hogy ki és melyik műben írt Kovács 113 Béláról?

W.Jack. 2013.06.02. 20:34:31

@Gabba: Nem gugli volt, de le kellett vegyem a könyvespolcról, hogy megbizonyosodjak arról, hogy jól tévedek :)
1978-as második kiadás 222. oldal, lap teteje, Moldova György: Az eltörött csavar (melyet pulykákért adtak el)

nyauuuuu 2013.06.02. 20:51:32

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Hát tény, hogy valamit nagyon elfojtotok :).

Gabba 2013.06.02. 21:09:14

@nughop: zsír! (amúgy tudtam, hogy tudni fogod :)

@nyauuuuu: viszont nem akarok róla beszélni :)

W.Jack. 2013.06.02. 21:29:17

@Gabba: Ó, hát én azt hittem, hogy lesz majd mindenféle piros pont, és x piros pont beváltható lesz majd külön kívánságra (teszem azt "Az öreg bánya titka" alapján születő hv-ra, ha elegen kérjük):)

Tudom, irtó telhetetlen vagyok :)

nyauuuuu 2013.06.02. 21:33:06

@nughop: Szerintem jelentkezz be a grimm-találkozóra (még szervezés alatt), és majd személyesen behajtod rajta, hogy ilyen kérdés megválaszolása esetén is csak annyit közöl, hogy zsír. Nekem pl. fogalmam sem volt a helyes válaszról, most keresgetem ki a Moldova-összesből, miről beszéltek.

Gabba 2013.06.02. 21:50:13

@nughop: de neked már be se fér a sok piros pont az ellenőrződbe :)

ja-ja, grimm tali, addig fel is zárkózhatsz, a héten kezdi a viasat6 az első évadtól

Öreg bánya tervben van, de lehet, hogy megelőzi egy lassú jármű...

nyauuuuu 2013.06.02. 22:44:35

@Gabba: Nem már. Az öreg bányát már nagyon régóta ígérgeted, úgy várok rá, mint a messiásra. Momentán fogalmam sincs, mi az a lassú jármű, de a keménykalap után annyira adódik az öreg bánya, hogy nem kellene szegény, kiéhezett rajongóidat tovább váratni vele.

Gabba 2013.06.02. 23:22:10

@nyauuuuu: nagyon kedves, igazán, nem is tudom, mit mondjak... lesz bánya, ha már ilyen hevesen zúg a tömeg, igyekszem majd a nyári vakáció alatt elkövetni.

de a lassú jármű is jön majd, fel is adom találós kérdésnek, hogy mi lehet az?

nyauuuuu 2013.06.02. 23:44:17

@Gabba: Köszönöm szépen! :) Tudtam, hogy vajból van a te kis szíved :)!
A találós kérdést passzolom, fogalmam sincs. Tartok tőle, filmek (és sorozatok, irul-pirul) terén általános műveltségem nagyon gyenge lábakon áll.

Gabba 2013.06.02. 23:49:00

@nyauuuuu: magyar és sorozat és régi, de többet nem segíthetek...
majd úgyis jön Pácsó és megfejti :)

nyauuuuu 2013.06.03. 00:17:21

@Gabba: Á, ő ilyenkor már mélyen alszik, kénytelen leszek holnapig várni.

Pácsó Ármándó 2013.06.03. 01:23:22

@Gabba: @nyauuuuu: Ööö..., az a lassú jármű robog, Józsi vezeti és szerepel benne egy mértani idom is egy fizikai fogalom után? :-)

nyauuuuu 2013.06.03. 01:55:08

@Pácsó Ármándó: Kiguglizta, de én isten bizony még életemben nem hallottam róla. Kénytelen leszek megnézni :).

Gabba 2013.06.03. 05:40:31

@nyauuuuu: @Pácsó Ármándó:
mondtam, hogy tudni fogja :)

Pedig a Bergendy hasonló c. számát nem is említettem.

Pácsó Ármándó 2013.06.03. 06:37:59

@nyauuuuu: @Gabba: Megy ez fejből! Van nálunk film+, film+2.3/4, filmmúzeum+- meg minden :-)

Nyauuuuu, te egy éjjeli bagoly vagy4 :-)

W.Jack. 2013.06.03. 11:07:36

@nyauuuuu: Köszi :) Bár látom, hogy így is enged a nyomásnak, és ha elrobogott az úthenger, akkor majd sor kerül a bányára meg az ő titkára is :)
@Gabba: Jelentem: beszereztem egy nagyobb ellenőrzőt :) Köszönöm az infot a Grimmről, egyszer már végigcsodáltam ékes német nyelven, de most akkor megtekintem magyarul is, legalább ismét képben leszek :)

Gabba 2013.06.03. 11:24:07

@nughop: nem tudok nemet mondani :)

Grimmet németül, az nem semmi, arra egy pirospont nem is elég...

W.Jack. 2013.06.03. 11:59:56

@Gabba: Nekem azért nem jár pirospont, azt még mindig jobban értem, mint a magyart, bármennyire is edzem magamat :)

Gabba 2013.06.03. 12:32:17

@nughop: hoppá, akkor erről a Grimm talin hadd halljunk majd bővebben :)

nyauuuuu 2013.06.03. 20:22:34

@Gabba: Ha egy cseppet naprakészebb lennél a Grimm-hogyvoltokban, akkor már olvashattál volna erről bővebben :). Konkrétan itt:
hogyvolt.blog.hu/2012/04/23/grimm_1x11_pokhalo

Gabba 2013.06.03. 20:55:02

@nyauuuuu: @nughop: ó, ez milyen kínos már...

így jár, aki mindig csak ír, de nem olvas

W.Jack. 2013.06.03. 21:23:15

@Gabba: Ugyan már, miért lenne ez kínos? :) Tessék csak írni! Lassú járművekről, meg majd titkokról :)

Gabba 2013.06.03. 22:20:45

@nughop: na de ki lettem tárgyalva egy másik topikban és még csak nem is tudtam :)

@Sigismundus: köszönöm, igyekszik az ember :)

W.Jack. 2013.06.06. 12:42:16

@Gabba: Nem is lettél kitárgyalva :), de közben nekifeküdtem, illetve nekiültem nézni Josephet és az ő Straßenwalze-jet, tehát már csöppet sem bánom majd, ha az arról szóló hv-k beelőzik az agg bánya rejtegetnivalóiét. (kicsit sántít az "óiét", de nincs jobb ötletem:))

Gabba 2013.06.06. 14:52:35

@nughop: das ist aber wunderschön :)

Neked érdemes olvasni és néznivalót ajánlani, mert teljesíted :)

W.Jack. 2013.06.06. 15:21:57

@Gabba: Ez csakis azért lehet, mert eddig csak számomra is vonzó és megtetsző dolgokat ajánlottál :). Az első 3 részt ma este újra fogom nézni, mert olyan poénok vannak benne, hogy muszáj :)

Gabba 2013.06.06. 18:35:03

@nughop: én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindkettőnknek jó az ízlése :)

Gabba 2015.04.25. 20:58:48

akinek nincs jobb dolga és még szokott tévében filmeket nézni, az holnap 16:35-kor kattintson a nemzeti főadóvá előlépett Dunára ezért az opuszért
süti beállítások módosítása