Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 2x14 - Áldozat

2013. május 23. 13:00 - fuszulykavirág

Az évad elején látott elsüllyedt Amanda (mármint a hajó), most tér vissza, és bár még a felszínen van, azért sejtjük, hogy Porterék nászútjának nem lesz jó vége. Dúl a láv rendesen, a gonosz Ryan meg osonkodik. A Grayson fiúk profi módon csavarják szőnyegbe a jobb létre szenderült Helent, Victoria pedig zseniális megoldással áll elő: magára kapja a nő ruháit, és beül a sofőrje mögé a kocsiba. A következő jelenetet meg nem értem, mert azt vártam volna, hogy akkor most lelepleződik a terroristák titkos búvóhelye, vagy valami hasonló dramaturgiai fordulat, ehelyett csak egy újabb partiszervezés a téma a Graysonok között. Meg az, hogy akkor Amanda Clarke-tól meg kéne válni.

1.JPG

Conrad ezen a következő bulin jelenti majd be politikai karrierjének kezdetét, az összeesküvők kis csapata (Emily, Nolan és Aiden) pedig telekonferenciázik a lehetőségekről. Váratlanul Ashley állít be Emilyhez, és elmesélni neki Igazi Emily zsarolós húzását – amiből Emily rájön, hogy bizony lába kelt a laptopjának. A Ryan gyerek is előbukkan végre az Amandán, és egyből fegyvert fog az új asszonyra. Arra kíváncsi persze, hogy mivel zsarolták meg Conradot, és egész csinos kis túszdráma kezd kialakulni a nyílt vízen.

Emily az alteregoját keresi, helyette egy fotót talál, amiről rájön, hogy a gonosz Ryan éppen elrontja a nászutat, így riadóztatja Nolant. Daniel és Victoria tartanak egy kis előadást a leskelődő terroristáknak, hogy úgy tűnjön, Helen még életben van, és Daniel se hisz az anyjának. Emily és Nolan kihajóznak Porterék után, Nolan elég rosszul viseli a vízi közlekedést, Padmat pedig addig Aidenre bízza. Ryan megtudja, hogy egy laptopot kell keresnie Igazi Emilynél, aki inkább aljasul lelőné fogvatartójukat, de Ryan okosabb ennél, és már rég kiürítette a kérdéses fegyver tárját.

2.JPG

Igazi Emily kidumálja magát a golyó általi halálból, be akarja vonni Ryant a bosszúállósdiba, elvégre egyikőjük sem bízhat a Graysonokban. Jack megtalálja Declan laptopját, amit bemér Nolan, Ryan pedig visszafordítja az Amandát, mert Emily laptopja otthon maradt, és az most a kincs. Victoria visszacsalogatja a szülői házhoz Charlotte-ot egy légkondi ígéretével, megy vele Declan meg a baba is. Victoria akkor már két legyet üt egy csapásra, és Igazi Emily ágya alatt elhelyez némi holmit, ami korábban a megboldogult Helenhez tartozott.

3.JPG

Adien közben ráveszi Padmat, hogy csatlakozzon a bosszúállók kis csapatához, és próbálják meg megtalálni Helent. Hát ezzel éppen elkéstek. Jack közben egy kis műsort rögtönöz a hajón, az a lényege, hogy Ryannek odaadják Declan laptopját, úgyse tudja, mit keres, csak azt, hogy egy laptopot. Amíg a zsákmányával foglalkozik a gazfickó, addig a friss házasok a mentőcsónakot fújják fel és lezárják a kabinba Ryant. Ryan azonban kitör, lövöldözik, és eltalálja Jacket is. Jack a csónakban, Igazi Emily eloldozza a csónakot, ezzel mentve Jacket, ő meg ott marad a hajón Ryannel, de ő is csúnyán beüti a fejét.

4.JPG

Victoria partija szokás szerint nagy siker, Conrad pedig készül a nagy bejelentésre. Ryan Jack keresésére indul, de közben már be is sötétedett, nehéz lesz meglelni a hánykolódó csónakot. Emily és Nolan is Jacket keresi, Igazi Emily pedig a kabinba zárva nem talál jobb megoldást, minthogy elsüllyeszti az Amandát. A Grayson partit egy furcsa arcú férfi zavarja meg, aki persze a terroristáktól jött, és Helent keresi. Elmondják neki, hogy semmit se tudnak, de talán Amanda Clarke állhat a háttérben, mert ugye ő a fő manipulátor.

5.JPG

Emily és Nolan találja meg előbb Jacket, Nolan azonnal indul is vele a kórházba, Emily viszont a mentőcsónakkal indul tovább – nyilván Ryanék felé, aki közben végre észreveszi, hogy egy fél méter víz áll már a hajó aljában. A terrorista megtalálja Igazi Emily ágya alatt a neki odakészített bizonyítékokat, Igazi Emily pedig éppen hatékonyan veszi fel a harcot Ryan ellen. Szerencsére Emily is betoppan, hogy segítsen, közelharc meg minden. Végül Ryant is lövés éri, a lányok elmenekülnének, de búcsúzóul a kis görény még felrobbantja a hajót.

6.JPG

A lányok túlélik, majd valahogy kievickélnek a vízből, Padma pedig azt kéri Helen utódjától, hogy bizonyítsák neki, hogy az apja még él. Kap is egy kis csomagot, amiben nem lehet más, mint az apja egy levágott ujja. Nesze neked bizonyíték. Conrad bejelenti indulását a következő kormányzóválasztáson, Igazi Emily viszont csúnyán vérzik, és már el is búcsúzik Emilytől, aki a karjai közt hal meg. Jack a műtőasztalon, Nolan siet vissza az Emilykért, de már csak egyet talál. Nagy dráma így a végére, innen lesz szép nyerni. 

Címkék: bosszú revenge
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuszulykavirág 2013.05.23. 14:32:57

Előre is elnézést kérek a kevés Nolan kép miatt az érintettektől, de hát alig szerepelt valamit ebben az epizódban...

W.Jack. 2013.05.23. 15:14:48

@fuszulykavirág: Ugyan, köszi ezt az egyet is, van rajta Nolan, motorcsónak, mi kell még :)

Belegondoltam, hogy én még a Balatonon sem igazán találnék meg egy kivilágítatlan csónakot alkonyatkor, nem semmi teljesítmény volt, hogy ráleltek Jackre.
És megint le kell írnom ugyanazt: izgalmas, szövevényes, és alig várom a folytatást.

Természetesen a posztért is külön köszönet, jól összefoglaltad ismételten :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.23. 19:16:52

@fuszulykavirág: Bébi, annyira izgalmas volt ez a rész, hogy nem is érdekelnek most igazán a Nolan képek, megbocsátok.
(alkalomadtán ezek a képek pótolandók, természetesen, egy arra alkalmasabb rész posztjában. köszönöm)
IgaziEmilyvel éppen kibékültem, erre nem kigyilkolják?! Háborgok.
Viktória továbbra is zseniális, imádom.
Gabbának a Hutnak üzenem a bolygójára, hogy valami véletlen folytán elképzelhető, hogy igaza volt Padmával kapcsolatban, de én még mindig bizalmatlanul méregetem. Padmát. (Gabbát is persze, de most nem ez a téma)

Pácsó Ármándó 2013.05.23. 19:23:08

@aggyistenbiri: Régebben pedig jóban voltatok emlékeim szerint! Nem Padmával.

Berix 2013.05.23. 21:16:28

Remek volt a hogyvolt, mint mindig, köszi!
IgaziEmily-t sajnálom, már pont megbarátkoztam vele, erre tessék..Viktória igazi boszorkány volt megint:)
Viszont a motorcsónakos jelenetek elég pocsék felvételek voltak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.23. 21:40:28

@Berix: Miért voltak pocsékak? csak kérdezem, és komolyan. (szinte minden párbeszédet visszapörgettem, hogy mindenkit meghallgassak one-by-one, még a környezetre is próbáltam figyelni).
A vérre gyülekező cápákat tudtam csak hiányolni. Mi kerülte el a figyelmemet?

Berix 2013.05.23. 22:00:41

A háttér - ami a vizet akarta ábrázolni - nem igazán sikerült. Feltünt mert egyébként szépek a felvételek, de ez legyen a legnagyobb gondom. Odavagyok a sorozatért!

Berix 2013.05.23. 22:02:31

Az lemaradt, hogy a hogyvoltot is mindig olvasom csak a kommentre nem marad időm :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.23. 22:23:58

@Berix: a víz.
na, azt tényleg nem figyeltem. akinek ilyen megfigyelései vannak, az pedig igenis kommenteljen. most már kötelező.

Gabba 2013.05.24. 11:56:33

Höjj, ez qtya jó rész volt, csak most tudtam megnézni, mert nagyon lefoglalt a James (Onedin).

@aggyistenbiri:
@Pácsó Ármándó:
én töretlenül bízom Padmában, micsinájjak, eseteim a computer
geek csajok (Claudia a 13-as raktárból, Felicity az Arrow-ból)

És nem zavarnak a huttokat cinkelő Gárdonyi hősök sem :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.24. 20:42:39

@Gabba: Háállóó, ácsi! nem cakklipakkli az összes computer-geek csajokról beszéltem, akik előtt én is tisztelettel lengetem a kalapom, hanem a sunnyogó hazug kihasználós geek csajokról. ehhh, mindig félreértelmezel engem.
@Pácsó Ármándó: tessék, ezért nem vagyunk mi már barik Gabbával. Lásd mint fent.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.24. 22:09:17

@Pácsó Ármándó: Második kép. (Ez nem a legszerencsésebb fotó róla.) Mert mért?

Pácsó Ármándó 2013.05.24. 22:27:47

@aggyistenbiri: Nézek egy sorozatot és abban is Nolannak hívják a főszereplőt. Biztos most ez a divat.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.24. 22:40:34

@Pácsó Ármándó: ha nem baj, nem offolnám szét kedvenc sorimat.
süti beállítások módosítása