Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 2x04 - Ted Mosby, Architect

2013. május 01. 13:00 - sawyer_15

Kezdésként Ted-apu narrációjában azonnal megkapjuk a heti instant életbölcsességet: Egy kapcsolat gyakran nagyon simán működik hosszú ideig, így azt hiszed, ennek az állapotnak sosem lesz vége, aztán karvalyként sújt le rád a keserű felismerés, hogy mekkorát tévedtél. Nahát, döbbenet, mik vannak, ha valamit, akkor ezt nem gondoltuk volna. Még a végén az is kiderül, hogy egyes sportolónők szexszel és bulizással vezetik le a felgyülemlett energiáikat. Elképesztő, megáll az ész, könyvet kellene írni az ilyen sztorikról, ami minden fiatal okulására szolgál, amikor felolvassák az államilag támogatott párkereső EMMI-bulikon, Bergendy-féle zenei aláfestéssel. Robin a fodrásznál Lily-nek ecseteli az első veszekedésüket, Ted ezalatt a bárban a srácokat fárasztja ugyanezzel. Lily izgalommal vegyes kíváncsisággal kiveszi a fülhallgatóját, Barney meg beteszi a zenét a fejébe. Előbbi a csaj személyiségéhez, utóbbi cselekedet a helyzet komolyságához passzol tökéletesen. Csapjunk bele, halljuk a részleteket az érintettektől. 

01.png

Ted munkahelyi problémával viaskodik, a cége megbízást kapott egy toronyépület tervezésére, viszont a főtervező fallikus fixációtól feszenghet, mert a terven egy gigantikus rózsaszín torony díszeleg, lekerekített csúccsal, a bejáratnál meg két hatalmas gömbbel. Ja, pont, mint egy égbe szökő pénisz, de legalább áll majd annak rendje és módja szerint, büszkén, becsesen, hirdetve tervezője dicsőségét. Mondjuk az ilyesmire bizonyos híresztelések szerint volt már egyszer egy nagy rábaszás Bábel esetében, nem valószínű, hogy a Manhattan látképét uraló óriásfarok jobb megítélés alá esne odafenn a főnöknél, de nem is ez a lényeg.

02.png

Ted a helyzet miatt otthon hetek óta rendszeresen kiborítja a hisztibilit, és mást sem csinál, csak a tartalmában tapicskolva panaszkodik, hogy ő bezzeg előállt volna valami igazán klassz (direkt nem írtam, hogy fasza) skiccel, most meg tervezheti az erezetet az oldalfalon. Robin megunta hallgatni a nyavalygást, ezúttal nem is tette, sőt, még be is szólt Tednek, hogy a sztorijai már kis adagban helyettesítik egy levél Frontin hatását. Ő sem mondja el ugyanazokat történeteket újra meg újra, mint ahogy filmet sem néz meg többször, főleg, nem egy unalmasat, mint mondjuk a Baseball álmok.

03.png

Tehát Robin a szar film szinonimájaként használta a Baseball álmokat. Na, Tednél ennél a pontnál csapódott le a stresszbiztosíték, köpődött be a feszkógyertya, telt csordultig a veszekedéspohár, akadt ki a zabosságméter, forrott el lila köddé az agyvíz. Agyfaszt kapott, ahogy a z-generáció nyelvújítói mondanák. Mellesleg ezt hallva a srácok a bárban szintén olyan fejet vágnak, mint akinek most dugtak fel egy ásványvizes palackot. Már a másfél literes fajtából. Ted, Barney és Marshall könnybe lábadt szemekkel, elérzékenyült hangon idézik fel a Baseball álmok szentimentálisabb jeleneteit. Hát, ezt is előbb megértük, mint az e-útdíj indulását.

05.png

Eközben Lily Robinnak tart felzárkóztatót párkapcsolatból, Ted nem a film lefikázása miatt haragszik (de, szóval vak vezet világtalant rulez), hanem azért, mert nem hallgatta meg a problémáit. Lily azzal a tanáccsal látja el Robint, hogy úgy hallgassa meg a pasiját, hogy közben meg mormolja visszafelé az ábécét és bólogat, az pont kellően értelmes tekintetet kölcsönöz majd ahhoz, hogy ne tűnjön fel semmi Tednek. Ez elég működőképes trükknek tűnik, nem is értem, hogy Carl Rogers, meg a sok tréner mit vesződik annyit az értő hallgatás koncepciójával. Robin úgy van ezzel a barátnő szereppel, mint a Nemzeti Dohánykezelő a tiszta versennyel, fázik is tőle, nem is megy túl jól neki, de azért ő azt legalább érzi, hogy bocsánatot kéne kérnie.

04.png

A Baseball álmokon való nosztalgiás okozta mélydepresszióból Marshall szakítja ki Tedéket, és meginvitálja őket egy bulira a jogász ex-évfolyamtársaival. Majd rájön, hogy a vendégek nagy részét egy éve látta utoljára, így még a szakítást is el kell regélnie, így valójában pocsék szar bulinak néz elébe. A vonzó ajánlatot Ted elhárítja, mondván vissza kell térnie az unalmas építész munkájához. És ezzel elérkezünk az epizód címadó mondatához: Barney szerint Ted elbénázza ezt az építész dolgot, mert úgy jellemzően mutatkozik be, mint egy kisgyerek, ami most vesztette el az Óceánmánia gyűjtőalbumát (és mutatja: Ted áááásit Mosby ááásit építész áááásit).

06.png

Egyébként ez a bemutatkozás tele van kiaknázatlan lehetőséggel, csak megfelelő hangsúllyal kell előadni, és bejön a csajoknál is. Csapó egy: Barney, mint Ted Király Mosby, ÉPÍTÉSZ. Csapó kettő: Marshall is eljátssza a szituációt lehengerlő metakommunikácóval, majd rögtön két képzeletbeli csaj ölelésében, meg egy igazi Barney-val az oldalán indul vehemens lelkesedéssel az előbb még szarként aposztrofált buliba. A magára maradt Ted kíváncsiságból kipróbálja a bárban, hogy mennyire jön be egy csajnak az építész szöveg. Ismeretlen randamcsajhoz odalép, kérdez, csaj elalél, építész? cool! ne viccelj, az építészek nagyon menők. Ted elkezd dumálni a randomlánnyal meg a barátnőjével.

09.png

Robin és Lily megérkeznek a bárba, járni a kanosszát, de Tednek már csak hűlt helyét találják. Miközben Ted után kérdezősködnek, az egyik csaj Ted beszélgető-partnerei közül rákap a témára: Ted Mosby, építész? Mekkora király srác, és elkezd sztorizni a korábbi eseményekről. A visszatekintésben Ted flörtölt egy sort a két randomlánnyal, hangsúlyozva az ő művészlelkét, meg a mesteremberkezét, elkerülhetetlen volt, hogy ő ekkora nagy király építész legyen. Épp csak hogy szobrot nem farag magából a kocsmában hirtelen emelt piedesztán. Randomcsajt teljesen levették a lábáról, le is rajzoltatná magát, helyében azért kicsit aggódnánk, nehogy egy eklektikus kulturális központként végezze. Ted ezután meghívja a csajt Marshall partijába, és közben is kioszt egy kis öntömjénezést magának, mint kreatív építésznek, meg párat odaszúr az aktatologatóként  aposztrofált jogászoknak is.  Így balanszírozódik ki a világ dicséret-fika egyensúlya, megnyugodhatunk.

13.png

A történet ezen fázisában Lily kiborul, micsoda gáz már, hogy Ted elhív egy csajt bulizni, miközben barátnője van. Robin szerint így mindenki jól jár, Ted literszámra kiöntheti a szíve-lelke tartalmát, neki meg nem kell a pasija nyekergését hallgatnia. Háááát, a win-win szituációt mintha nem pont így írná le a pszichológia, na, de nem értek a lovakhoz, főleg nem a csikókhoz. Lily most Robin hozzáállásán horkan fel. Párkapcsolat for dummies, lesson 2: Ha a pasid felszed egy csajt, azon ki kell borulni, így viselkedik egy barátnő a normálisabb fajtából. Főként, ha kiderül, hogy az a bizonyos csaj kickbox-edző, mellesleg isteni fenékkel. Konkrétan, a sztorit mesélő randomlány szerint jobban néz ki a kickboxos segge, mint az ő arca. Jobban megnézve a csajt, ez mondjuk nem túl nehéz. Persze ettől még a kickboxos feneke magasabb lécet is megugorhat, hogy kellő képzavarral éljünk.

14_1.png

Robin és Lily megérkeznek a partira, ahol Marshall évfolyamtársai a jövő jogi elitgenerációjához méltóan talajrészegen díbolnak, rohangálnak, smárolnak és félmeztelenül őrjöngve seggleborotválásra ösztönzik egymást. Ők lesznek a 2030-as jelenben az ország legmenőbb és legprofibb jogászai. És akkor még nem biztos, hogy rosszul jártak velük a zamerikai zemberek. Robin és Lily a házigazdán keresik Tedéket. Amaz visszakérdez, Ted Mosby, Építész? Kiderül, hogy az egyébként hálószobagardróbra emlékeztető csávót is lehengerelte Ted: Hogy az mekkora arc, a Kínai Nagy Fal az űrből nézve az ő vonásait formázza. A házigazda a dicsőítés mellett elmondja, hogy Ted a házibulin teljesen befűzte Miss kickbox-popsit, aki már alig várja, hogy a Ted által tervezett épület sziluettjét nézze a napfelkelte fényeiben. Természetesen miután megvolt a szobára menetel és a szex.

15.png

A visszatekintésben még annyi érdekes van, hogy a jogászhallgatók érdeklődnek Lily felől Marshallnál, aki szomorúan előadja a történetét, szakítással, elköltözéssel, esküvőlemondással fűszerezve. A még relatíve józan társaság rögtön jogi útra tereli a témát, előjön a Smith vs. Rosenblatt ügy hetvenakárhányból, Marshall, emlékezz rá, amit a lakásban hagy, 30 nap múlva a tiéd. A jogi dumát befejezve a főszószóló hány egy kiadósat, ő lesz majd egyszer a főállamügyész. Jelentem, kicsit aggódtam, hogy az alkatók kissé sztereotípiákban gondolkodnak a jogászokról, de itt megnyugodtam, hogy bár valóban így van, a jó oldalát is megmutatják a szubkultúrának.

22.png

Lily a történetet hallva nem az amerikai jogrendszer jövőjén kezd el aggódni, hanem annak örül, hogy Marshall még mindig rajta rágódik. Felelősségteljes állampolgári gondolkodás meg sehol, szép. A házigazdától azt is megtudják a lányok, hogy Miss Jósegg a verbális petting közben elhívta Tedet egy techno-partiba. Robin szerint kizárt, hogy Ted ezt elfogadta volna, mert szívből utálja a zajos klubokat. Na de, van az az ajánlat, amitől hirtelen elkezd korpásodni a haj. Mit tesz a sok kickbox-edzés által formált segg, Ted lelkesen elviharzott a klubba, maga után ráncigálva Marshallt, aki zászlóként lobogott utána a menetszélben.

18.png

A történet ezen a pontján már Robin is bepánikol, mert azért a tánc mégiscsak egy vízszintes irányú vágy függőleges irányú kifejezése. Rémülten hívja Tedet, hogy bocsánatot kérjen, és megígérje, hogy ezentúl az összes hülye történetét végig fogja hallgatni. Tedet nem éri el, Marshall meg azzal rázza le, hogy Ted otthon dolgozik, amúgy sem hall semmit a dübörgő zenétől. Robin meg van róla győződve, hogy Marshall hazudik, Ted pedig éppen megcsalja. Columbo sem juthatott volna más következtetésre, legfeljebb kicsit gyorsabban.

31.png

Csajok elviharzanak a klubba a srácok után. A kidobónál érdeklődnek, az első húszdolláros nem frissíti fel a tag memóriáját, viszont a Ted Mosby, Építész név hallatán a beindul a kétajtós szekrény agyműködése is. Újabb visszatekintés Ted Mosby, építész ámokfutásáról: a kidobó hallotta, ahogy a klubból hazafelé indulva a csaj felhívta magához Tedet, aki az ellenkezés szikráját sem mutatta, helyette felkapta a hátára a csajt, és ellovacskázott vele a naplementébe. Valójában az éjszakába, de ez részletkérdés.

28.png

Az út elején még Marshall megpróbálja őket visszatartani, vagyis csak Tedet, akinek elmagyarázza, hogy valóban bebizonyította, hogy működik ez a Ted Mosby, Építész csajozós trükk, de itt meg kéne állni. Kacsingat párat és jelzi, hogy valaki nagyon nem fog ennek örülni, ha esetleg megtudja, egyébként sem kellene szerepet játszania. Tedet nem érdeklik a következmények, ma este legalábbis nem, végigviszi ezt a projektet. A csaj a hátán közben lepacsizik a kidobóval, akit az olvasókörből ismer, viszlát a legközelebbin, majd a szekrény hozza a rágcsát. Gondolom, egy raklapnyi proteindúsított kreatinport értett ez alatt, mert biztos nem attól lett ilyen, hogy Nógrádi ropit majszolgatott Hemingway novelláinak értelmezése közben.

27.png

Robin és Lily megpróbálják kiszedni a hústoronyból a csaj címét, aki Robin táskájáért cserébe készségesen útbaigazítja a lányokat. Házszám, emelet, ajtó. Biztosan nem lehetett elégedett a legutóbbi felolvasóest minőségével, legközelebb nem ponyvát kéne adni háziolvasmánynak Szorokin helyett, mert ez történik, ha magadra haragítasz egy bibliofil kidobó-embert. Robin és Lily a kickboxedző csaj ajtajánál testileg-lelkileg felkészül a menetre, vagyis lepakolják az ajtó mellé Robin táskájának tartalmát, meg felszívják magukat. Robin ideges Tedre, de aztán az ajtó előtt rájön, hogy az ő hibája, hogy csalót csinált Tedből.  Hagyjuk a lelkizést, befele a lakásba, a csaj éppen zuhanyzik, a csajok akadálytalanul jutnak el a hálóba, ahol a takaró alól meg kikandikál egy férfivégtag. Láb, még mielőtt.

34.png

Ami nem máshoz tartozik, mint Barney-hoz. Csajok értetlenül állnak a helyzet előtt, mi szintén, repkednek a WTF-ek képernyőn innen és túl egyaránt. Hol van Ted, és hogy kerül oda Barney? Ted otthon dolgozik, tervezi a pénisztornyát, nem lankad egy pillanatra sem, csak hogy témánál maradjunk. Barney belekezd a ledzsenderi történet tisztázásába. Gyorsan kiderül, hogy Ted valójában pár mondat beszélgetés után hazament dolgozni, Barney pedig még az este legelején átvette Ted szerepét, és végig ő volt a Ted Mosby, Építész nevében tetszelgő arc. A távozó Tedről pedig a csajoknak behazudta, hogy csak az ő gyakornoka. Így már más megvilágításba került, hogy mit értett Marshall azalatt, hogy ez nem ő, és adja fel a szerepét. Barney-ről kering pár rosszindulatú pletyka a neten, így kapóra jött neki, hogy álnéven csajozhatott.

35.png

Robin kész van tőle, hogy őrült módon viselkedik, hát ja, a nemnormalitás gyakran megviseli az ember idegrendszerét, Lily-nek meg pont ez az őrültködés hiányzik a párkapcsolatból a legjobban. Meg gondolom, a szex, de most nem ez akar lenni a történet tanulsága, úgyhogy nem részletezi. Barney menekülne, mielőtt visszatér az alkalmi partnere a zuhany alól, biztos túl fiatalon nézte meg a Pszicho-t, hogy a zuhany+jónő kombinációtól azóta is a hideg rázza. Elköszönésképpen otthagy egy ilyen alkalmakra tartogatott, öltönyzsebbe bekészített sablonlevelet. A csaj nevére nem is emlékszik, töri a fejét pár másodpercig, aztán beírja a kipontozott részre, hogy „Kedves Lakástulajdonos”. Én mondjuk egy harcművészeteket oktató csajjal szemben ezt nem kockáztatnám meg, de végülis Ted Mosby néven mutatkozott be, úgyhogy mit érdekli őt, ha a csaj csalódottságában Tedre töri rá az ajtót.  

39.png

Robin hosszú séta közben magába mélyedve végiggondolja az egész kapcsolatosdit, őrültösdit, aztán hazamegy Tedhez, aki végig otthon rajzolgatott. Robin vallomást tesz: Egyrészt nem látta végig a Baseball álmokat, mert komolyan vette a címet és bealudt rajta. Másrészt, nagyon örül, hogy ő az, aki hallgathatja Ted problémáit, és megígéri, hogy ezentúl az építész történekre is figyelni fog (na, persze: Z, Y, X, W…). Ted cserébe megmutatja az eredeti épülettervet (új info:  a tövénél hetyke kis bokrok, meg futónövényzet burjánzanak majd), meg a saját próbálkozását is. Ha van egy kis vér a pucájában, beajánl egy szökőkutat az épület tetejére, szakaszos vízsugár-kilövelléssel. Robin el van ájulva a látottaktól, szóval nem lehet kizárni, hogy ez történt. Ted-apu hangján azt is elmondja, hogy később ez lett az első épület, amit Ted tervei alapján valóban felépítettek. Ez alapján mégsem tennék rá nagy összeget, hogy megcsinálta volna a tetőteraszos égbelövellős szökőkutat.

40.png

Zárásképpen a zuhany alatt hagyott randomcsajt látjuk, amint Barney búcsúlevelét olvassa: Kedves Lakástulajdonos! Hirtelen távozásom oka, hogy szellem vagyok, és tízévente egy éjszakára ölthetek ismét emberi alakot, a halálom évfordulóján. Satöbbi rizsa… Aláírás: Barney. Ezen maszlag után a csajból egyetlen kérdés buggyan ki: Ki a franc az a Barney? Priceless.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása