Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x03 Laid Bare

2013. április 23. 11:00 - Szencsike

Era és az áruló Malik ügynök balesetet szenvedtek, Malik már kiszállt a kocsiból, Era még nem. Elkezdi kipiszkálni a biztonsági övét, mikor jön a gyíkkolléga és nyakon ragadja, majd kirántja a kocsiból. Catfight van, Maliknak sikerül kihasználni a gyíkerejét és a fogait is kivillantja, ám Era leleményes. A pár másodperces figyelemkiesést kihasználva Era a fához keni a nőt. Probléma megoldva, az erősítés is megérkezik Jack atya és Kyle személyében. Malikot viszik magukkal, hátha tud valamit Anna terveiről, Kyle elintézi a fedősztorit, belelő néhányszor a felborult autóba és egy ruhadarabot begyömöszöl a benzintankba, majd meggyújta, a kocsi felrobban. Az anyahajón Lisa elég váratlan dologra ébered, vibrál a bőre. Anna is ott van vele, ez csak az ivarérettségének az első jele, sok változás fogja még őt érni. Anyjával is ez történt, mielőtt királynő lett volna. Őt is az édesanyja segítette át, és megígérte neki, mikor meghalt, hogy az unokából is igazi gyíkkirálynőt fog faragni. Anna segítségével Lisa pont olyan lesz, mint amilyen ő. Szegény lány.

pic1.png

Anna a hírrel Di királynőhöz rohan, a leányzó hamarosan termékeny lesz, megoldódik minden probléma. Di szerint Anna a saját gyanakvása miatt jött le ismét hozzá, attól fél, hogy Lisa elárulhatja őt. Mert Anna is ekkor dobta fel Di-t, mi van, ha megismétlődik? Anna anyja gyengeségével magyarázza ezt, Lisa viszont nem ilyen, mert ő lesz most a tökéletes anya mintaképe, mindenben segíti a lányát. Azért figyeljen, ha jót akar magának, tanácsolja Di királynő. A baleset helyszínén már zajlik a nyomozás, Paul Erát vallatja, miközben a mentősök ellátják őt. Era nem emlékszik szinte semmire, természetesen az ellenállást teszik felelőssé, Malik ügynök sajnos eltűnt. Paul elveszi Erától az ügyet, ő már hivatalosan nem tehet semmit. Marcus is jelent Annának Malik elrablásáról, Anna keresőket küld a kettősügynökük után és az elrablóira is gondja lesz. Ezzel a dicső feladattal Ryan lesz megbízva, találja meg Malik ügynököt, ha kedves neki a lánya élete.

pic2.png

Eránál Sid mutatja be a vérvizsgálat eredményeit. A V-k valóban kísérleteztek Tylerrel, manipulálták a DNS-ét, bizonyos részei hiányoznak. Sid úgy gondolja, hogy a hiányzó részeket valamivel helyettesíteni akarják. Főcím után Era már az alagsori búvóhelyen mondja tovább a sztorit a társaknak, Malik élve, de fellógatva hallgatja őket. Sid sem tud többet mondani a miértről, ha nő V-ből nem vehet mintát, így Malik lesz az alany. Ryan pont jókor érkezik, és szól Sidnek, hogy hátrébb, mert a női V-knek agyaraik vannak és a farkukat is elő tudják húzni, ezt viszont egy spéci övvel meg lehet akadályozni. Era gyorsan ismerteti Ryannel Malik kilétét, a V nő leárulózza Ryant. Kyle hozza a nagykést, meg kéne nézni mit is rejteget Malik. Ha kínozni akarják őt, akkor nyúzzák meg, ezzel lehet a leghatásosabban szóra bírni a V-ket, igaz utána nem sokáig élnek, figyelmeztet Ryan. Era csak azt akarja tudni, hogy mit tettek a fiával? Neki is furcsa, hogy két V partnere volt, vajon miért? Ryan okoskodik, hogy Malik már Era előtt az FBI-nak dolgozott, lehet, semmi köze sincsen Era ügyéhez. Akkor azt kell megtudni, mit csinált valójában.

pic3.png

Ty ismét olyan dologba üti az orrát, amibe nem kéne. Lisa és Anna hallgatja meg, ahogy az anyja támadásáról szónokol, ő mindig mondta neki mennyire veszélyesek az ellenállók. Sőt, még egy bizonyos Jack Landry atya is gyanús neki, Era vele is túl gyakran találkozgat. Anna is bekapcsolódik az érdemi beszélgetésbe, nagyon érdeklődik a pap iránt. Ty szerint valami köze van az ellenálláshoz, a V-k ellen prédikál. Akkor tegyen ő valamit, ha gondoskodni szeretne róla, tanácsolja neki Anna. Az alagsorban helyzet van, a baleseti helyszínre Kyle kirakott pár kamerát, Anna keresői megérkeztek. Az adást nem sokáig élvezhetik, mert a V-k megtalálják a kamerát és tönkreteszik. Kezdik megérteni végre ők is, hogy Malik fontos beosztásban lehetett Annánál, át kéne kutatni a lakását. Paul már biztos átkutatta, miután megkezdte a nyomozást Malik holléte után, de Ryan szerint az emberek nem tudták, hogy mit kell keresni valójában. Odamegy a nőhöz és egyszerűen levágja a mutatóujját, majd indulnak Erával.

pic4.png

Malik lakásában egy rejtett széfet keresnek, Malik ezt a tűzhelybe építve rejtette el. Az ujj az azonosításhoz kellett, hogy a rejtett ajtó kinyíljon. A széfben pénz, útlevelek, rendőrigazolványok és egy V-adattároló van. Ezen különböző korú férfiak és nők fotói találhatók meg, névvel és évszámmal együtt. A kutatást be kell fejezniük, mert jönnek a V-keresők. Elmenekülnek, de egy ügyes trükkel még felrobbantják a lakást, a keresőknek esélyük sincs. Az anyahajón Kedvenc tesz látogatást, eléggé hűvösen viselkedik Annával, aki ismét szeretne kérni valamit tőle. Tudja, hogy bármennyi jót is tesznek az emberekkel,  vannak, akik elutasítják a V-ket. A Vörös Ég projekt elég komoly szerepet játszik ebben, és csak az elenyésző kisebbség támadja őket, érvel Kedvenc. Annát viszont pont ez a kisebbség aggasztja, közülük is Jack Landry atyát kellene meginterjúvolni. Kedvenc állítja, hogy a kötelező infókon kívül nem tud semmit se róla, nem is érti, miért kell vele beszélnie. Minden nézőpont számít Annának.

pic5.png

Kedvenc rohan Jack atyához, aki nem akarja a papot mikrofon elé állítani. Jack atya nem fél Annától, Kedvenc tudja manipulálni az interjút utólag, oldja meg, hogy megvédje. Ha kiáll a nyilvánosság elé, Anna még nehezebben tudja őt elkapni, Jack atya kész beszélni. Az alagsorban a csapat összerakja, hogy az adattárolón szereplő emberek már réges-rég eltűntek, Malik amolyan beszerzőféle volt Anna kísérleteihez. Minél gyorsabban ki kell deríteni, mi is ez a kísérlet, mert nem csak Amerikából tűnhetnek el emberek. Az anyahajón Anna választ ad a miértre Lisának és Joshuának: Elszántan meg akarja semmisíteni az emberi lelket, ami megmételyezi az ő fajukat is, így egy szerkezetet építtetett Joshuával. Az emberi lélek a halál után hagyja el a testet, ezzel a géppel befogják és megsemmisítik. Sajnos a tesztalanyok nem élnek elég sokáig, így jóval nagyobb mennyiségben kell beszerezni az emberi kísérleti alanyokat. Malik ügynök eltűnése ellenére ez is jól halad. Mindezt bizonyítva egy fiatal lány elrablását is megmutatják nekünk. A furgonban, ahová betuszkolják, már több ember is eszméletlenül hever.

pic6.png

Beesteledett, az alagsorban mindenki végzi a maga dolgát, Sid kutat, Ryan Malik adatbázisát böngészi, Kyle idegesen járkál, Era szótlanul üldögél. Kyle próbál Erába lelket önteni, de az igazi segítség Ryantől érkezik, talált valamit. Egy lány eltűnését jegyezték fel az aznapi dátummal, ugyanaz a lány akit láttunk korábban. Meg kell találni őt, Malik csak dühösen fújtat Erára. Ryan megtalálta a lány édesanyjának a címét, irány a nő. A templomban Jackatya a misére készül, Kedvenc hozza a hírt, hogy az interjú már az esti hírekben benne lesz. Jack atya az oltárhoz megy és elkezdi a szónoklatot. Tud az erőszakhullámról, de senkit nem fog arra biztatni, hogy részt vegyen ilyenben, az a legfontosabb, hogy emberek maradjunk. Egy férfi kirohan a padsorából és dühösen kifakad, hogy a felesége meghalt a robbantásban. Az olyanok tették, mint Jack atya, akik V ellenes nézeteket vallanak. Jack atya őszintén sajnálja, ami történt, a hapsit ez nem érdekli, sőt még több embert szólít meg a hallgatóságból, akik szintén elveszítettek valakit a robbantásban. Egy másik férfi nem akar vitázni, de az özvegy ezt meg sem hallja, és verekedéssé fajul a dolog. Jack atya próbálja szétválasztani őket, kevés sikerrel, ám az özvegy a földre kerül. Kedvenc veszi észre, hogy a férfi V szemeket mereszt, tehát nem ember, amit még Jack atya sem tud. A V özvegy feláll, Jack atya arra kéri őt, ha bántani akar valakit, akkor az ő legyen. Valaki eközben bőszen videózza az esetet, de a V inkább lelép.

pic7.png

Era és Ryan megérkezik az eltűnt lány, Sophie édesanyjához, aki egy boltban dolgozik. Egy ifjúságsegítő központ nevében jöttek hozzá, mert a lánya már régóta nem járt náluk, hát megkeresnék. Az anyja se tud róla sokmindent, majdnem  fél éve elköltözött tőle, azóta nem is tud róla semmit. A lány tipikus lázadó gyerek, anyu mind jobban próbált rá hatni, a lánya úgy távolodott tőle. Era, mint anya átérzi ezt, a nő kétségbe van esve az elveszett lánya miatt, Ryan és Era az utolsó esélye. Visszamennek a búvóhelyre, Malik vallomása azonnal kell. Kyle már nekilátna a nyúzásnak, Sidből kibújik a tudós, neki élve kell a további vizsgálataihoz, túl gyorsan bomlik le a minta. Ryan Erára bízza a döntést. Az anyahajóra Kedvenc érkezik, nem biztos, hogy a Landry atyával készített interjú beválik. Anna szerint az interjú sikeres lesz, pont így tervezte. Meg is mutatja az összevágott interjút a verekedés képeivel, ez lesz a siker kulcsa. Kedvenc elégedetlen, nem úgy történt, ahogy Anna láttatni akarja. A világ viszont a hamis papot fogja megismerni, aki ellenzi az erőszakot, mégis erőszakkal válaszol Isten házában.

pic8.png

Era és Ryan friss levegőt szívnak, Era dilemmázik, a fiát vagy a sok-sok ártatlan életet kockáztassa? Néha a saját érdek a legfontosabb, tanácsolja Ryan, aminek meg lesz az eredménye. Kyle kezdheti a nyúzást. Pont Malik gerince mentén vágja fel a bőrt. Egy darab ebből máris Sid asztalán landol, békésen elemzi, amit kell. Malik úgy tűnik, nem tört meg még így sem, Kyle két lehetőséget ad neki, két szuri képében: egyik még néhány órára életben tartja, a másik megöli. Végül Kyle az életben maradásra szavaz Malik helyett. A nő Ryant veszi célba a szavaival, sosem találják meg az eltűnt lányt, Ryan dühös lesz és ő is letép egy darabot Malik bőréből. Era válaszokat akar, Malik kitart, de Ryan már a gyíknő farkából vág le egy darabot, ezután már Malik sem bírja, és beszél. Megadja egy New Jersey-i férfi címét, Ed Cantrill, egy jótékonysági szervezetnek dolgozik, hajléktalanoknak szállít ételt. Az áldozatokat is így gyűjti be és a Lonergan farmra szállítja őket. A következő transzport ma este lesz. Malik Tylerről semmit sem tud. Era hisz neki, így Kyle végül beadja neki a kegyes halál injekcióját. Malik ügynök a halála előtti pillanatokban ejt néhány könnycseppet. Súlyos pillanatok ezek a csapatnak.

pic9.png

Era, Kyle és Ryan a farmra mennek, megtalálják a kisteherautót, az viszont üres. A távolból sikítás hallatszik, Cantrill épp Sophie-t cipeli, a trió utánuk ered. Az üldözés közben Cantrill inkább a saját életét menti, Sophie-nak sikerül elbújnia a bokrok között. Cantrill kiér egy mezőre, Era eltalálja őt egy golyóval, de még így sem sikerül élve elkapniuk: beveszi az öngyilkos tablettát és elég. Visszamennek Sophie-hoz, aki sokkos állapotban van az élmények miatt, őt Ryanre bízzák, Era és Kyle megkeresik a többieket. Sajnos azonban a szállítóhajóra az utolsó embert pakolják fel és indulnak, Era a kiszabadításukat tervezi, Kyle visszatartja, öngyilkos küldetés lenne, a hajó elrepül. Az anyahajón Anna kísérlete javában zajlik, Lisának tanulmányoznia kell a módszert. A szerkezet apró darabokra szedi az alany testét, ami a halál utáni pillanatban megmarad, az a lélek, az kerül elpusztításra. Lisa arcáról lerí, hogy nem ért egyet, Anna észre is veszi, hogy valami baj van, leállíttatja a műveletet. Semmi baj nincsen, vágja ki magát a lány, de Annát nem lehet átverni: Lisának kell kezelni a szerkezetet. Az áldozat könyörög neki, de Lisának tenni kell a dolgát.

pic10.png

Ryan és Era Sophie-t kísérik vissza az anyjához, a lány nem emlékszik arra, hogy mi történt vele, Era szerint jobb is így. Sophie és anyja sírva ölelik át egymást. A kisboltból kilépve Ryan még nem látja a lényeget, Era szerint egy élet is nagyon fontos. Minden szülőnek a gyermeke a legfontosabb, Ryan kislányát is vissza fogják szerezni. A templomban Kedvenc és Jack atya a verekedős videót nézik, ez volt Anna célja, minél több emberhez jusson el, senki ne higgyen Jack atyának. Kedvenc most mondja el, hogy szerinte a kötekedő özvegy V volt, Anna küldhette. Jack atya nem akar változtatni a dolgokon, meg fog birkózni a helyzettel. Kedvencnek Anna mellett kell maradni, ez a legfontosabb. Megtörténik a beavatása is, megismerheti a társakat. Era barátsággal fogadja, Kyle morcos, sokat szívtak Kedvenc miatt. Kedvenc elismeri, hogy igaza van, nem is várja el, hogy támogassa, de közel áll Annához, jól jöhet a segítsége, ismeri a nőt. Annát jól ismerni lehetetlen, kontráz Ryan, Era megmutatja Malik megnyúzott testét, Kedvenc láthatja, hogy is néz ki Anna valójában.

pic11.png

Az anyahajón Anna Tyt dicséri, ő volt az aki felvette a balhét a telefonjával, így sokan láthatják mire képesek a Jack Landry-félék. Lisának is sokat jelent az ilyen bátorság. Anna fiaként tekint a srácra, míg Ty igazi anyja ezekben a pillanatokban az összetört Lisát vigasztalja. Anna ismét látogatást tesz Di királynőnél, hogy eldicsekedhessen, Lisa milyen jó tanítvány. Di továbbra is csak óvatosságra inti Annát, lehet, Lisa nem azt mutatja neki, amit valójában lát. Anna kitart a véleménye mellett, Di is a sajátjánál, patthelyzet. Anna visszatér a világába, ahol Ryan várja őt. Fel akarja dobni az ellenállást.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2013.04.23. 11:43:27

A nagyinak vannak érzései? Ha vannak, miért áskálódik az unokája ellen?

Szeretem olvasni, kár hogy nézni nem tudom :).

Szencsike 2013.04.23. 11:49:53

@Bergamott: A nagyinak vannak, Anna ezért is buktatta meg és száműzte. Nem áskálódik Lisa ellen, csak Annát figyelmezteti állandóan, hátha Lisa is fellázad ellene.
Köszi, sajnos későn van hétfő esténként :)
süti beállítások módosítása