Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x35

2013. február 25. 09:00 - Bella Tangolita

Napról napra közelebb sodródunk a kényszerű pihenőhöz. Én biztos ki fogok kapcsolódni, ha már így adódott, de attól tartok, az alkotók a teremtés utáni pihenés helyett újabb nagyszerű jeleneteken fogják törni buksi fejüket. Pedig én tudnék ajánlani egy szép papírdobozt, amibe az eddigi felvételeket ízlésesen bele lehetne csomagolni, piros masnival átkötni, és elküldeni Hollywoodba. Évekig nyugtunk lenne, azt garantálom.

1x35.1 (Custom).JPG

Kevin és Dani nézik a biztonsági kamerás felvételeket. A Frenkinél kimeredő mozgóképfolyam ráhozza a szaporát a szépfiúra, de aztán azt hazudja Daninak, hogy az csak egy ügyfél. Dani elcsodálkozik azon, hogy Kevin így emlékszik az ügyfelekre, mire szuperfiú elárulja titkát: ritka kiváló memóriája van. Ezután megkönnyebbülten vigyorog a székben, még Daninak is feltűnik a hirtelen hangulatváltás, de továbbra is elvárja, hogy Kevin maradjon mellette, és nézzék együtt a felvételeket...ha kell, nagyítóval, lassított üzemmódban fogják mindezt megtenni, veszi elejét a további örömködésnek.

1x35.3 (Custom).JPG

A Bodzás villába befut Seriff. Lajos megkéri Kirát (aki annyira megbecsült hírnök, hogy az asztalfőn ülhet - a középkorban bezzeg simán karóba húzták volna), hogy regélje el Seriffnek is jövetele okát. Így mi is másodízben hallgatjuk végig a baljós órák történetét, amik oda vezettek, hogy most gyorsan el kell tüntetni a Koós ügyféltől eltulajdonított műtárgyakat. Miután Kira végzett narrátori teendőivel, Bodzás, mint valami király, kimérten így szól hozzá: Most menj! A többiek lehajtott fejjel ülnek az asztal körül, ilyen szomorúnak még nem láttam őket, úgy látszik, a szívük a helyén van, tudják, mikor van itt az ideje a szomorkodásnak, mikor az örömnek. Ha Margó mamát lepuffantják, mérsékelt búskomorság dukál, ha veszélyben a biznisz, tartós lehangoltság. Frenki megnyugtatja a bús asztaltársaságát, hogy a kamera csak azt rögzítette, hogy bement az épületbe, azt már nem, hogy Kevinnel tárgyalt, tehát nagy baj nincs. Teljesen mindegy, Tina fröcsögni kezd, mint fénykorában (tehát két órával előbb), de Bodzás őt is leállítja, inkább a megoldásra koncentrálna. Gyors, precíz munkát vár el (ezek szerint nem ismeri a családtagok munkamorálját), Seriff vitesse el a szajrét, a fiúk meg gondoljanak ki valami alibit, például együtt ebédeltek.

1x35.4 (Custom).JPG

Rómeó és Blanka "az esemény"-ként emlegetett aktus után boldogan heverészik a pléd oltalma alatt a keskeny heverőn. Blanka különös elragadtatottságában csillogó szemekkel olyan kijelentéseket tesz, hogy mindent Rómeóval akar kipróbálni, talán tényleg lett volna jövője ennek a lánynak Extázia Diamondként Hollandiában! Rómeóra is átragad egy pillanatra a boldogság, azt mondja, legszívesebben világgá kürtölné, hogy együtt voltak. Na, ennek tényleg elment az esze vagy nem olyan úriember, mint egy Bodzás. Ezután szegény Rómeónak csak a búslakodás jut osztályrészül, mivel továbbra is hazugságban kell élniük, és ezt csekély agyműködése ellenére ötféleképpen igyekszik megfogalmazni. Nagyon nyomasztó már a hangulat,  hiába igyekszik Blanka pozitív energiákat sugározni mezítelen testéből a férfi felé (mostantól megilleti ez a név, nem?). Mindhiába. A tetejébe kap a nyomorult egy sms-t Brigitől, hogy haza kell mennie, mert a Fatert kiengedték. Borzasztó teher ez, de mit lehet tenni, mennie kell.

1x35.5 (Custom).JPG

A sufniban kezdetét veszi a gyors és precíz munka, amit a Don előírt, vagyis ahogy ezt a derék munkatársak interpretálni képesek voltak: egymásnak panaszkodnak, hogy már nyolcadjára pakolják át ugyanazt a cuccot. Elégtelenek a munkahelyi körülmények, ezt bárki érzékelheti. Szöszi kicsi szíve persze a Ming vázáért dobog, teljesen a rabja lett, akár meg is tartaná, mondja. Mióta becsüs lett, nagyon szépen fejezi ki magát, aktív szókincse napról napra bővül, és ami különösen Zénóhoz képest dicsérni való rajta: nem beszédhibás! Matematikai készségei is rendjén valóak, kiszámolta, hogy húsz évnyi ingyen munkával lehetne az övé az ázsiai vándorserleg. Akkor is "be kell lennie csomagolni", puffog rá Zénó, így Szöszi nekilát külön fészket készíteni szerelmének egy dobozban.

1x35.6 (Custom).JPG

Rómeó telefonbeszélgetést folytat Lorenzóval, aki hazahívja az öcsköst a nászágyból. Össze is szedelőzködik, Blanka meg azzal biztatja, hogy nem volt ingerült Lorenzo hangja. És ez a jelenet ennyi volt, köszönöm a vágó hihetetlen ritmusérzékét. Egy élmény vele villódzni a snittek között.

1x35.7 (Custom).JPG

Kapus és Panni anyu látogatást tesznek a rendőrőrsön, ahol Dani és Kevin még mindig mozidélutánt tartanak. Kapus elég harapós kedvében van, ez ki, mutat Kevinre, mire Dani bemutatja a biztosítós szépfiút, aki abban segít neki, hogy kiszűrjék a felvételekről a lehetséges betörőt. Kapus jó formában van, hanyagul odaveti, hogy attól, hogy Kevin ismer valakit, még nem biztos, hogy ártatlan is. A bájgúnár tíz centivel lejjebb csúszik bánatában a székében, és arcjátékában fölvonultatja az összes ismérvét a hazug embernek, Allen Pease elégedett lenne vele, ha látná. Vakargatja az orrát, beleturkál a hajába, a szemét meresztgetve fújtat. Nem ajánlom neki a hivatásos pókerjátékot lehetséges pénzkereseti forrásként, ha a bűnözésbe beletörik a bicskája.

1x35.13 (Custom).JPG

A sufniban Szöszi szeretettel babusgatja a Ming vázát, nehezére esik neki becsomagolni. Seriff azonban nem ér rá művészettörténeti kiselőadást hallgatni, különben is, ha nem kotródnak el időben, mindenki a sitten végzi, Lajos bácsi meg "úgy megütheti a bokáját, mint egy néptáncos". Szöszi nagy levegővel még belefog egy érzelmekkel kevert történelemórába: ez a váza olyan háborúkat láthatott, amikről ti csak olvashattatok. No persze, ti nem is olvastok, mondja öntudattal kevert megvetéssel Szöszi, és szeretettel tekint megint a vázára. Seriff érzelmi és értelmi intelligenciája nem ennyire számottevő, ezért ezt mondja: "Te meg az egészbe nyugodj bele, attól majd megnyugszol!" Szöszi el is szompolyog a kincsével a hátsó traktusba, de jaj! A ravaszdi gömbfejű nem csomagolja be a Minget!

1x35.10 (Custom).JPG

A narrátor végre megszólal ebben a részben is, azt mondja, hogy Bodzásék fölül sűrű fellegek takarják el a Napot. Nagyon szomorú vagyok, hát még mikor látom, hogy mindenki azt a jótét lélek Rómeót akarja rávenni, hogy a kihallgatáson hamisan tanúskodjon. Alibi kell neked, tesó, mondja akadozva Frenki, ő például Lorenzóval étteremben volt aznap. Azt tanácsolja a bús képű lovagnak, ő meg mondja azt, hogy a nőjénél volt, mármint a bárcásnál, akivel olyan sűrűn tölti az idejét. Rómeó húzza a száját, a megértő családtagok azt hiszik, a kihallgatástól fél ennyire, így mindenki versenyt biztatja, hogy nem olyan nagy dolog az, mindenre azt kell mondani, hogy nem emlékszem, nem tudom, nem voltam ott, stb. Tessék megnézni Frenkit, ő ilyen idős korában minimum tizenötször lett rabosítva.

1x35.11 (Custom).JPG

Kapus beszemtelenkedik Dani és Kevin közé átnézni a felvételeket. Kevin persze hazamenne, ideges, de Kapus is ráförmed, hogy maradjon a helyén, ha már bejött. Kapus azokat a felvételeket is átnézi, amiket ezek ketten már átbogarásztak, úgyhogy Kevin mindent bevet, hogy Frenkiről valahogyan elterelje a figyelmet. Rámutat a kis giliszta a biztonsági főnökre is, hogy biztos ő volt a tettes, de sikertelenül, Dani szerint tiszta, pont ő volt, aki a másolatokat adta. Hopp, Kapus észreveszi a Bodzás gyereket, és egyből tudja, hogy ez az ő embere! Kevin nem nagyon leplezi az idegállapotát: a szemeit forgatja, fújtat, és gondolom, be is szart. Már csak abban bízhat, hogy az Árnyas közben minden bizonyítékot eltüntettek.

1x35.12 (Custom).JPG

Panni anyu hazaér, Blankát a kanapé fölött találja lebegve. "Hogy sikerült?" - kérdezi az anya izgalommal, de megnyugodhat, mert a válasz alapján Rómeó elsőre egy őstehetség: "Csodálatos...Fantasztikus...A legszebb élmény a világon!" Helyes, Panni anyu nagyon örvend, hogy a lánya ilyen őszinte vele, cserébe elárulja, hogy ő maga is kedvet kapott a leendő vejhez, bevallja, hogy szereti Rómeót. Na, jó, nem, de akár ez is lehetett volna egy izgalmas cselekményszál, de ha nem, hát nem. Panni anyu telefonja megcsörren, "édesem, Tibor" jelentkezik be, aki beszámol, hogy Bodzásékhoz megy házkutatásra. Ezek szerint a magyar rendőröket nem kötelezi a nyomozati időszakra diszkréció... "Apád fantasztikusan izgatott", tolmácsolja örömmel Panni Blankának a hallottakat, biztos ő is számít egy kis esti hancúrra. Blanka - anyjával ellentétben - nem ezt vizionálja, hanem azt, hogy Rómeó nemrég érhetett haza, így Tibor édesem őt is könnyűszerrel fölkutathatja majd.

1x35.15 (Custom).JPG

Szöszi és a váza kettesben töltenek pár percet a sufniban. Tökéletesen egyedül vannak, mert Seriffék a többi holmit már elszállították valahova máshova. Pont csókot váltanának megint, amikor Seriffék betoppanva felfedezik, hogy Szöszi átvert mindenkit, és ezzel (idézem a narrátort, mindig érdemes) "úgynevezett őrültséget követett el." Seriff ordítozni kezd Gömböccel, a vázát márpedig szét kell törni, mert bizonyíték, tessék ideadni, te nem normális. Nyilván, tudna ennél cifrábbakat is, de ott a 12-es karika, vigyázni kell. Szöszi nem akarja adni, mert az az övé, "enyém vagy, Drágaszágom", pusmogja az öblös keleti hasába, de Seriff, mint egy szumós, toppant egyet-kettőt a lábával, aztán hozzádörgöli hastájékát Szösziéhez. Nem nagyon tudják egymást átkarolni, meg hát a váza is ott van köztük. "Szét kell törni!", üvölti Seriff (aztán össze is kell söpörni vagy lenyelni a darabjait, egészítem ki a gondolatmenetet), annál is inkább, mert már hallatszik a szirénázás.

1x35.16 (Custom).JPG

Kapusék járgánya megáll a Bodzás vityilló előtt. Kapus ünnepélyesen elmeséli a ház előtt Daninak, hogy milyen régóta vár erre a pillanatra, mert ebben a házban mindenki bűnözésből él, csak nem tudták eddig bizonyítani. Ezt a beszámolót elmondhatta volna az autóban is a Mester, miattunk fölösleges volt bemutatni, mert közel két hónapja ismeretes számunkra a motivációja. Az viszont igaz, hogy nem tudtam, hogy Bodzás fiairól az a véleménye, hogy nyálasak és beképzeltek. Odabenn reszketnek az egerek, legalábbis Rómeó le akar lépni, azzal érvel apjának, hogy ő nem tud hazudni. (Rómeó sokat szokott nyávogni minden ismeretlen, általa még nem végzett tevékenység előtt, aztán végül jól veszi az akadályokat - nem tud verekedni, aztán jól elgyapálta a nevelőapját, nem tud szeretkezni, és tessék, fantasztikusan teljesített, most meg nem tud hazudni...ej-ej, hisztimajom!) Megszólal a kapucsengő, Bodzás Rómeót küldi kezelni a technikát. Remegő hangján beleszól a kagylóba, és majd összeesik, amikor meghallja, hogy Kapus százados jött házat kutatni. Végezetül jöjjön még egy kép Kevinről, mert olyan jó így látni:

1x35.14 (Custom).JPG

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsambalaja 2013.02.25. 17:02:04

Na, és akkor mi lesz így?...ááá, nem tudom, hogy Kapus apu és Rómeó találkoznak-e, meg Kevinke lebukik-e végre?...nem jó ez így, de valahogy kihúzzuk nélkülük. Kellene csinálni valami Best of válogatást a legszarabb jelenetekből!

khmm... 2013.02.25. 20:46:00

És így lett vége...?
Ma már nem látom a műsoron....

Ditti82 2013.02.26. 08:25:31

Mert nincs is. Rákóczi Feri és az ő 40 milliója van műsoron egész márciusban. :) Vagyis inkább :(

Bella Tangolita 2013.02.26. 09:18:05

Hát bizony a bizonytalanság lesz rajtunk úrrá B&Sz nélkül! Én sem tudtam, hogy a héten már nem lesz miről írnom, így itt és most és így köszönöm meg a figyelmet és a kommenteket! B.T.

shimizu 2013.02.27. 12:20:40

Kevin! OMG! Epic! XDDD

áááá de izgi! alig várom Kapus képét, amikor rájön, h Rómeó ki fia-borja! XDDD
süti beállítások módosítása