Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shameless 2x05 - Apák napja

2013. február 23. 13:00 - nyinanyeznajova

Sheila megint házrabságra ítélte magát: épp az Alibibe tartott, mikor egy repülőgép kereke lezuhant az égből, kábé két centire a nőtől. Az állapota a valaha volt legsúlyosabb, még azért sem hajlandó elhagyni a szobát, hogy vécére menjen. Jody épp rántotátt készít (kivételesen gatyában), mikor betoppanak a rendőrök a hírrel, hogy megtalálták Eddie holttestét a Michigan-tó alján. Frank Sheilának mondja el a hírt, Jody pedig Karénnél próbálkozik, de a lány helyette a férfi gatyáját rángatja le, azzal a célzattal, hogy fogmosás után orálisan kényeztethesse lovagját - nyilván, hogy szájvíz helyett legyen mivel öblögetni - valamint közli Jodyval, hogy már nem gerjed az "apád meghalt" mondatra, de próbálkozásnak azért nem rossz.Lip remete üzemmódba kapcsolt, mióta Karen a srác heréinek pépesre rugdosása közben kijelentette, hogy terhes. Fiona behívja magához az öccsét, hogy elszívjanak egy cigit. A téma (amellett, hogy Carl apja példáját követve kiadta a ház üres szobáját egy prostituáltnak heti 75 dollárért) természetesen Karen terhessége. Lip azt kamuzza, hogy nem érdekli a dolog, elvégre a gyerek bárkié lehet. Fiona megérdeklődi, hogy mekkora az esély arra, hogy mégis a srácé, mire kiszámolják, hogy húsz az egyhez a valószínűsége annak, hogy Lip a szerencsétlen nyertes, valamint a tény hogy az utóbbi nyolc hónapban hetente hat-hét menet volt a leosztás igencsak aggasztó az apaság szempontjából, mire Fiona közli, hogy ő nem fog felnevelni még egy gyereket.

sh2.jpg

Veronica aggódik, mert szerinte Ethel túl sokat lóg Malikkel. A lány nagyon lelkes, az egekig magasztalja a srác tehetségét a kosárlabdához, valamint beszámol róla, hogy előző este meccset néztek a tévében, mire V összevonja a szemöldökét: dehát előző este Maliknek a pályán kellett volna lennie, hiszen nekik is meccsük volt. Rongyol is a sráchoz, hogy megkérdezze miért hagyta ki a játékot, mire Maliktól azt a választ kapja, hogy a meccs csak holnap lesz, nem tegnap volt. Kev viszont azt mondta, hogy volt meccs, a vak is látja, hogy itt valami bűzlik. A tinik el, Veronica pedig egyedül marad a kételyeivel. Eközben Frank szokás szerint a kocsmában múlatja az időt és már Eddie életbiztosítását költi, pedig még nem is tudja, hogy mennyi pénzről van szó, mivel Sheila nem volt képes elmondani hol vannak a papírok. Kev felvilágosítja Franket, hogy nem ő az egyetlen, akit érdekel a pénz, a rendőrök épp a kocsmában kérdezősködnek, mivel Eddie-t egy betontömbbel a lábán találták meg és mivel köztudott, hogy a férfi halála előtt nem sokkal megfenyegette Franket, hogy kinyírja, ezért Gallagher az első számú gyanúsított is lehet, ha gyilkosságnak nyilvánítják az Eddie-vel történteket.

sh3.jpg

V átkutatja a lakást, arra utaló bizonyítékok után, hogy Kev netán megcsalná. Talál egy szalvétát a férfi egyik ruhájának zsebében, amire az van ráírva, hogy szeretném a tested minden centijét végignyalni, mire érthető módon kiakad és az épp cipőt kölcsönkérő Fionára zúdítja minden dühét és aggodalmát. Fi szerint nem eszik olyan forrón a kását, de barátnője teljesen be van gőzölve. Frank eközben a zsaruk elől bujkál és megint hazatalál, ahol először Carlt, majd Lipet próbálja rávenni arra, hogy ha a rendőrök kérdeznék, azt kell vallaniuk, hogy kempingtúrán voltak az apjukkal Eddie halálának időpontjában, de egyikőjük sem hajlik a dologra. Frank nem adja fel és Iannél próbálkozik, aki szintén nem vállalkozik a hamis tanúzásra, arra hivatkozva, hogy nem hangzana valami jól a West Point felvételi kérelmében egy ilyen bűncselekmény, de ÚjMandy apját ajánlja, akinek a közrendvédelmi szervnek való hazudozás a specialitása.

sh4.jpg

Lip Eddie halálhírét hallva Karenhez siet, mert azt hiszi a lány tette el láb alól. Mikor Karen közli, hogy semmi köze apja halálához, Lip megnyugszik és a babáról faggatja, fiú vagy lány lesz-e. Mivel a babának apa kell, Lip szeretné biztosítani Karent arról, hogy ő ott lesz, ha arról van szó, de a csaj hárít: semmi szükség rá, Jody és én összeházasodtunk. Lip megsebzett arckifejezéssel kamillázik a hír hallatán, majd kiprésel magából egy nahátot, mire Karen még gerinctelenebbül közli, hogy Jodyval már tervezik az alagsor átalakítását babaszobává. Frank felkeresi ÚjMandy apját, aki 1500 dollárért cserébe tökéletes alibit kínál neki. Gallagher megfogadja, hogy összeszedi a pénzt, de közben rátalálnak a zsaruk, akiknek égre-földre esküdözik, hogy ártatlan, mire a nyomozónő megnyitja Karen és Frank szexvideóját, majd közli, hogy mivel Frank megerőszakolt egy kiskorút, harminc évet kaphat érte. Más kérdés, hogy a videó alapján miből szűrte le az erőszakot, hiszen Karen lovagol Franken, miközben az apjának üzen. Lényeg a lényeg, Frank most bajban van, a rendőrök épp Sheilához készülnek, hogy elmondják neki élettársa és a lánya közt történteket.

sh5.jpg

Fiona Richard meghívására épp valami puccos esküvőn múlatja az időt és nagy Stevehiányában úgy tesz, mintha Richard egy cseppet is érdekelné, mitöbb vágyat színlel. Ezt sosem értettem, miért jó, de mindegy is. Veronica követi Kevet, aki egy nő lakására megy, így száz százalékig biztos a házasságtörés. Mikor Kev hazaér kedves neje szexi fehérneműben várja és meztelenül egy haspadhoz bilincseli férjurát, aki egész addig élvezi a mókát, amíg V újságot nem kezd teríteni a földre, majd Kev kérdésére azt a választ adja, hogy ez a vérnek lesz. Ha Kev eddig nem volt betojva, akkor a java csak most jön, felesége egy sövényvágóval hadonászik a péló körül, a harmadik fél nevét tudakolva. A férfi először nem tudja mire akar az asszony kilyukadni, ám mikor V benyögi a címet, megvilágosodik. A neve Ms. Grodanz és ő a tanárom, olvasni tanít. A nő szinte szikrázik a felháborodottságtól: félrekefélsz és még a keresztnevét sem tudod, valamint azt hiszed beveszem ezt a dumát? Kev próbálna magyarázkodni, de V már öltözik is, férjurát pedig ott hagyja egyszál bilincsben a nappali közepén. Tetszik ez a technika, ha valaha leszek ilyen szituációban, lehet kipróbálom.

sh6.jpg

Franknek szokásához híven megint szerencséje van: kiengedik az előzetesből, mert Karen azt vallotta, hogy a férfit munkahelyi balesete miatt szedett fájdalomcsillapítóktól kábult állapotban lecsalta az alagsorba és aljas módon rákucorodott a szerszámra, hogy bosszút állhasson az apján, tehát kivételesen a színtiszta igazat mondta, ami tőle hatalmas dolog. Frank nem győz hálálkodni, ami azt illeti Karen sem - a nagy jótétemény pedig annak köszönhető, hogy a lány azt hiszi Frank nyírta ki Eddie-t. Eközben Fiona még mindig az esküvőn bájolog Richarddal, aki a szertartás után a mosdóba megy, mire egyik Richard haverja ki is használja a helyzetet és Fionára startol, mert azt hiszi a lány escort, ami valljuk be, nem az ő hibája, eléggé olyan színezete van a dolognak. Más kérdés, hogy a Fiona és Richard közti összes beszélgetésben a szex kötelező/nem kötelező volta hangzik el, így Fiona felháborodását kicsit képmutatásnak érzem, még akkor is, ha tulajdonképpen tényleg nem a pénzre pályázik, csak nagyon rottyon van Steve miatt és ki van vetkőzve magából. Mivel a Haver arra a következtetésre jut, hogy Fiona átverte Richardot, így megfenyegeti a lányt: vagy adsz némi ízelítőt (magyarán lepippantasz) vagy elmondom Richardnak, hogy nem jársz egyetemre és haszonleső vagy. Fiona gyomra ezt már nem veszi be, így a toalettről visszatérő Richardot az igazsággal fogadja, valamint a ténnyel, hogy Haver egy tomporarcú, úgyhogy ő most lelép. A férfi a lány után megy és biztosítja Haver retardáltságáról, majd megkéri a Fi-t, hogy hadd vigye haza.

sh7.jpg

Lip majdhogynem Karenre töri az ajtót, tudni akarja ki a gyerek apja, mire azt a választ kapja, hogy mivel a lány és Jody házasok, természetesen az újdonsült férjé a gyerek. Lip közli Karennel, (helyesebben az arába ordítja) hogy amennyiben övé a gyerek, ő nem fogja elhagyni, mert ő nem Frank, majd elhúzza a csíkot. McNally ezredes Gallagherékhez érkezik a West Point felvételihez szükséges tudnivalókat rejtő borítékkal. Ian tökéletesen szalutál, az ezredes le van nyűgözve, majd megkéri Ian-t, hogy adja oda a borítékot Lipnek, majd távozik. Lip hazatértekor Ian épp fekvőtámaszokat csinál szorgosan, dühtől ködös aggyal, oda sem figyelve bátyja sztorijára. Ian éles keresztkérdéseket tesz fel: hány fekvőtámaszt tud megcsinálni? Hány kilométert tudsz futni? Egyáltalán nem vagy alkalmas katonának és mégis téged ajánl egy háborús hős a West Pointba? Bár Lip a legokosabb szereplő mind közül, elég nehezen esik le neki, hogy itt félreértés történt és bénán is magyarázkodik Iannek, aki persze hallani sem akarja az érveket és megmakacsolja magát, hogy akkor majd ő bejut egyedül, ha már a bátyja ilyen aljas módon átejtette őt. Mindketten csúnya dolgokat vágnak a másik fejéhez, a cérna ott szakad el, mikor Ian közli Lippel, hogy menjen csak vissza Karenhez, akiről azt sem lehet tudni, hogy a srác fiával vagy az öcsével terhes-e. Erre persze verekedni kezdenek, Ian kis híján szétveri Lip fejét a kád szélén.

sh8.jpg

V felkeresi Ms. Grodanz-t, hogy megverje, de kiderül, hogy a nő tényleg olvasni tanítja Kevet. Veronica lenyugodva tér haza és megkérdezi a férjétől, hogy tudta idáig titkolni és miért nem szólt erről. Kev elmondja, hogy tud olvasni, csak nagy nehézségek árán, a csekkeket mindig Lip tölti ki, V szülinapi üdvözlőlapjait Debbie írja... Azért nem akarta elmondani a sztorit, mert szégyellte magát az egész miatt, de szeretne javítani rajta és az évfordulójukra egy általa írt üdvözlőlappal szeretett volna kedveskedni. V arcán megkönnyebbült mosoly terül szét, szóval a szalvétán található szöveget Kev írta, természetesen neki. Mivel minden tisztázódott, jöhet az olvasási gyakorlatokkal egybekötött békülős szex.

sh9.jpg

Ethel aggódik hetvenen túli férjéért Clyde-ért, ám Malik biztosítja róla, hogy megkérte az apját, hogy gondoskodjon a vénemberről, ami annyit takar, hogy halálra szurkálja a zuhanyzóban, törődése egyértelmű megnyilvánulásaként. Richard elmondja Fionának, hogy tudta, hogy nem jár egyetemre, nem köthetne többszáz milliós üzleteket, ha nem lenne jó emberismerő, egyszerűen kíváncsi volt arra, hogy meddig bírja a lány. A férfi egyáltalán nem haragszik, mitöbb, meghívja vacsorázni Fionát. Richard épp száll vissza a kocsiba, Fi a házba tart, mikor megjelenik Steve Tenyérbemászó Tony verandáján, a ház urát keresve. Vágyódó pillantások, öröm, jól nézel ki bájdövéj, ajakharapdálás, fülig érő mosolyok. Éljen, éljen, éljen!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.24. 17:45:45

Méltatlanul alulkommentelt HV, bezzeg ha főműsoridőben tolnák valahol! Amit persze tudok, hogy nem lehet, mert sex&drogs&rock'n'roll, egyébként meg nagyon jól összeraktad. Ebben a sorozatban mindig annyi minden történik! :)

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.02.24. 20:20:31

@beebeer: köszönöm, nagyon jól esik! :) igyekszem mindig úgy összehozni, hogy nagyjából minden benne legyen, ha tehetném minden egyes pillanatot beleírnék, de annyi szálon fut a történet és annyi apró kis részlet van, hogy sajna nem fér bele minden, mint például ebből a részből Debbie próbálkozásai arra, hogy Kis Hank felfigyeljen rá :) de örülök, ha legalább egy lelkes olvasó van, ez tényleg nagy öröm! :)

2013.02.24. 21:00:39

@nyina nyeznajova: megértelek, fiam két évadot írt egy szintén nem nézett, de remek BBC sorozatról. :)
Ha megnyugtat, mindig elolvaslak, egyrészt, mert már elfelejtettem a 2. évad poénjait, másrészt vasárnap adják a 3. évadot és csak kedd-szerda tájékán jutok hozzá a linkhez és a magyar felirathoz, addig pont jól jön egy kis ismétlés. :)

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.02.24. 21:03:05

@beebeer: tényleg megnyugtat, így legalább nincs az az érzés, hogy magamban "beszélek" :D

kicsipm 2013.02.25. 09:11:52

@nyina nyeznajova: én az első évad hv-ját írtam, és szintén olyan érzés volt, mintha Smeágol lennék, aki magában "Drágaszááág"-ozik... Szerintem sokan olvassák az írásaid :)

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.02.25. 10:35:06

@kicsipm: ó, köszönöm a kedvességet, mindig öröm ilyen szépet hallani! :)
süti beállítások módosítása