Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x29

2013. február 15. 12:00 - Bella Tangolita

Már kerek két napja tudom... Negyvennyolc órája mardos az önvád, hogy talán én (is) tehetek róla...ugye nem? Az nem lehet, hogy azért pihentetik márciusban a kedvenc sorozatom, mert néha, de tényleg csak néha gonosz megjegyzésekkel illettem! Nem is gondoltam komolyan! Az meg egyenesen egy rossz vicc lehet csak, hogy Rákóczi Ferenc, meg a negyven milliója majd kárpótol engem és a többi 799 999 nézőt...mert nem kárpótol! Tessék tudomásul venni, hogy fanyalgó, kötekedő kívülállónak lenni a világ legegyszerűbb munkája, és ha ezt tőlem elveszik, kénytelen leszek áhítattal megnézni valami túlságosan is normális sorozatot, amikor már úgy hozzászoktam a feneketlen kúthoz erősen hasonlító Bűnök és szerelmekhez...(Különben azért tudom én, hogy kevés lennék én én egy efféle szünet kieszközöléséhez. Még csak porszem sem vagyok a gépezetben. Hajdú Pí meg biztos nem olvas...nemhogy hogyvoltot, semmit sem...) Megbolydult szívemnek egy reménysége akad: ha Gödöllőn lehetett Tamás atya utca, akkor talán nincs messze a Bodzás Lorenzo sugárút, esetleg Kékesi Kevin köz sem!

1x23.1 (Custom).JPG

Az első jelenetben Lótifuti Zsoltika kivívja Főmufti csodálatát, mivel egyes egyedül rájött, hogy valami nem stimmel Kapus alibisztorijával. "Menthetetlenül jó zsaru vagy!", dörgölőzik verbálisan Zsoltikához, aki mielőtt összepisilné magát a gyönyörűségtől, kénytelen megtudni, hogy Főmufti még nála is többet tud (az egész szomorú történetet Blanka elrablásáról és az azt követő zsarolásról). Már tervük is van az emberrablók elfogására:hagyják Valtert megszökni, utána viszont rátapadnak, és így eltalálnak Blankához. Egyszerű, ám nagyszerű tervezet! A képen Zsolti, a menthetetlen látható.

1x29.9 (Custom).JPG

Dani ellátogat az egyre jobb húsban levő biztosítós Főnökasszonyhoz, aki ezúttal optimista zöld kosztümbe passzírozta habtestét. Danika a betörésekről kérdezősködik hivatalos hangnemben, hiszen két betörés is történt az elmúlt időszakban. Bizony, bizony, ilyen még nem volt, sopánkodik Főnökasszony, és egyből kifejezi erős hitét abban, hogy Fruzsi, aki ezen üzleteket a cégnek kötötte, ártatlan. Telefonon be is hívatja magához a leányt, nézze meg a hadnagy úr a saját szemével, milyen ártatlan a kis intézetis. Fruzsi nemsoká egyedül marad a nyomingerrel a pazar irodában, és zavarában igyekszik gúnyosan és fölényesen tekinteni Danira, amire abban látja a jogalapot, hogy a fiú nem akarta szeretni Zsóka nénit. Dani, a kőszívű viszont egyből a tárgyra tér, és arra utalgat az egyre idegesebb Lencsibabának, hogy talán lehet összefüggés Fruzsi és a nagy értékű ingatlanokba való betörések között. "Nagy sokk lehetett ilyen gazdag lakásokban járni.", mutat rá szárazon pengeajkával az egyik lehetséges indokra...Fruzsi találva érzi magát, kiabálva kéri ki magának, hogy ő lenne a gyanúsított.

1x29.10 (Custom).bmp

Panni anyu egy doboz altató társaságában pihen, amikor Rómeó szokása szerint az erkélyen át kér láthatást. Panni anyu a szervezetébe öntött temérdek pirula ellenére azonnal talpra szökken, és beszámol Rómeónak a zsarolási kísérletről, aminek a fő eleme az, hogy Valtert szabadon kell engedni. A fiú fölajánlja, hogy majd ő követi a bűnözőt. "Hogyan fogod fölismerni?" - akadékoskodik kicsinység Panni néni. Rómeó kiváló, egyben megnyugtató válasszal szolgál: Valter biztos ideges lesz, és gyanúsan fog viselkedni, mint a drogcsempészek Húsvétkor a határátkelőkön, arról könnyű lesz beazonosítani. Hát, ezen személyleírás Tiborra is passzol, csak szólok. Panni azonban meg van elégedve, és lelkesen telefonszámot cserélnek. Ezek után Rómeó a nyílászárókat rendeltetésszerűen használja végre: a bejárati ajtón távozik.

1x29.11 (Custom).JPG

Az Árnyas közben Tina konyhai munkával akarja bizonyítani, hogy milyen kedves kis nő is ő, ha épp nem beszél. Viszont sajnos nem bírja sokáig szó nélkül, Lorenzónak még mindig Frenkiéket szidalmazza, mondván, hogy be kellene őket törni. Hajpántos barátunk meg is jegyzi, hogy mennyivel jobb, hogy Tina a felesége, és nem az ellensége. Én nem látok a kettő között olyan nagy különbséget, de szerencsére nem vagyok velük egy dimenzióban, hogy közbeszólhassak. Frenki megjelenik a konyhában, és bekapcsolódik a diskurzusba: "Ellened hangol a feleséged", vallja be testvérének megtörten. Különben is a biznisz a fontos, hangzik el a varázsmondat a szájából, de aztán menne is a könyvelőhöz tisztára mosatni a cash-t, ami nála maradt a betörésből. Nagyon menő, Lorenzo is elkísérné, de Tina megint sárkányba vált: Nem mész te sehova, te nagyfejű kutyafi, mert ma engem viszel műkörmöshöz! Na, erre Frenki olyan ideges lesz, hogy ledob a pultra egy félbehajtott újságot (HVG-nek néztem, mert még mindig él bennem a remény), amiből kikandikál egy vastagabb boríték, és elviharzik.

1x29.13 (Custom).bmp

A biztosítónál Fruzsika zaklatottan nézegeti a Koós ügyféltől eltulajdonított ezüstözött nyakláncot, de menten eldugja, amint Kira és Kevin vidáman megérkeznek a társalgóba. Annyi öröm és boldogság van bennük, hogy még sütit is adnának Lencsibabának, amit az visszautasít, gondolom, már így is eléggé fáj a gyomra a kávéautomatás löttytől. A negédes vonalat tovább édesíti Erika, aki még mindig Shreknek öltözve riogatja a munkahely kollektíváját: "Ó, Drágáim!", kiáltja ünnepien dagályos orgánummal az ogre, majd biztosítja Fruzsit arról, hogy mindenki hisz az ártatlanságában. Megnyugodtam.

1x29.15 (Custom).JPG

Tibor és Valter szabadulásos jelenete következett ezután. Pompás, lehengerlő, fordulatos - ilyen jelzők jutnak most eszembe a pocsék, lapos és eseménytelen szavak helyett.  A két hasonló mimikájú férfiú - enyhén lefittyedő fölsőajkak, tágra nyílt orrlyukak) nehezen fért el egy vágóképre, mert Valter majd' három fejjel daliásabbra növekedett, mint rendőr barátunk, akinek a tetejébe a szeme is bevérzett. (A Sztanyiszlavszkij módszer a ludas, biztosan...) Valter nehezen hiszi el Tibornak, hogy majd pont ő fogja szabadon engedi, közbe is veti, hogy na és akkor mi van, ha ő nem akar megszökni. Akkor hülyébb vagy, mint gondoltam, mondhatná Tibor, de aztán elárulja a részleteket a még mindig erősen fintorgó Valternak: egy elsötétített autó fogja várni, a kesztyűtartóban mobillal.

1x29.1 (Custom).JPG

Kevinke és Kira kárörvendően röhögcsélnek Szuper Kevin irodájában, Fruzsit szerencsemalacnak nevezik, Erikát meg pattogó némbernek. Kevin különösen tenyérbemászó, de nézzük el neki, a Bodzáséktól beígért jutalék elborította az agyát. Köztünk szólva, olyan sok dolga nem volt. Tina és Lorenzo eközben értesülnek róla, hogy Frenki nem találja a pénzt, amit a pénzmosodába vitt volna. Még ilyet, kezdi a szokásos rikácsolását Tina, és a vita újból föllángol a szokásos mederben. Lorenzo azért fogja, hogy itt most össze kéne fogni, ez családi érdek, ezért fölajánlja, hogy mindenütt keresni fogja a pénzt. Mindenütt, ismétli, a kocsifelhajtón is például...fő a szándék, ugye. Persze Tina titokban megtalálja a konyhapulton a fazék mellett, de sunyít - biztos venne magának valamit inkább. A magam részéről egy szattyánbőr szájkosarat javasolnék.

1x29.3 (Custom).JPG

Budapest utcáin eközben elképesztő izgalmak veszik kezdetét. Főmufti és Lótifuti Zsoltika a legnagyobb egyetértésben feltűnés nélkül várakoznak nem messze attól az autótól, amibe Valternak kell majd beszállnia. Jön is a gonosz fráter, de egy jókora farostlemez takarásában - amit lelkes amatőrök úgy cipeltek be a képbe, mint egy Kész átverés show statisztái - egy másik kocsiba száll be, ezzel pedig Főmuftiék át lettek verve, rossz autót kezdenek el követni. No de Rómeó lesben áll a sarkon, és ahogy azt megígérte, viselkedéséről egyből fölismeri Valtert - pedig az nem tűnt sem idegesnek, sem gyanúsnak, és elszánt arccal követni kezdi a bűnözőt. Leint egy taxit, ami a kihalt utcán pont akkor, pont ott és pont üresen jön felé. Biztos, ami biztos, majdnem elé is veti magát. Nagyon bravúros!

1x29 (Custom).JPG

Az Árnyas közben Frenkit marcangolja a kétségbeesés, nincs meg a pénz, mit fog Apuka szólni ( szerintem egy újabb cinkotai tigrises mondást fog bölcseleti szándékkal megosztani, legyen ez: Ha az egyik tigris elveszíti a koncot, a másik megeszi). Szokatlan őszinteségében nyomorult szerencsétlennek nevezi magát, ami ellen csak Brigi tiltakozik, megtoldva azzal a jótéteménnyel, hogy az összes dugipénzét Frenkinek adományozza. Tina persze nyeregben érzi magát, és amíg Frenki a nőjével az emeletre távozik sebet nyalogatni, olyan pillantást vet a borítékra a konyhában, mint Gollam a Gyűrűre. Épp csak azt nem mondja, hogy "Drágaszágom!"  

1x29.5 (Custom).JPG

Zsóka nénit is kihallgatja a biztosítós betörések kapcsán az ügybuzgó Dani. Az intézetisek mentorasszonya meglepetésre egy szakasztott olyan irodában fogadja fiát, mint Kapus! Ugyanaz az ajtó, ugyanaz a Magyarország térkép a falon, ugyanaz a növény, a szék...Ezt a spórolást! Zsóka néni persze anyatigrisként védelmezi a gyanúsított Fruzsit (biztos ő is cinkotai menyecske), de Danika nem tágít, és a következő kérdésekkel szorítja sarokba az asszonyt: Van-e pasija Fruzsinak? Volt-e pasija Fruzsinak? Kik a barátai? Zsóka néni azonban úgy véli, Dani csak a lányon keresztül akar rajta bosszút állni gyerekkori sérelmeiért, de a fiút nem érdeklik az ilyen pszichologizáló gondolatmenetek, inkább beletekintene Zsóka laptopjába az intézetis gyerekek mappájába...Ezt neked, édes kisfiam, és majdnem kap egy barackot a fejére Zsóka.

1x29.7 (Custom).JPG

A zárójelenet nagyon elkeserített: Főmufti megdöbbenve látja, hogy a követett autóból nem Valter száll ki, dühében aprócska ökleivel a kormányt püföli, és sajnos a Rómeót szállító taxi is elveszíti szem elől Valter kocsiját. Rómeó ki is száll egy útelázas...egy útelázos...egy útelágazódásban. Nehéz szó...nehéz helyzet. Itt lett végem.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vad Rózsa 2013.02.15. 15:29:03

Rómeó erkélyen be, ajtón ki...
komolyan tömény abszurd...

Bella nyugodj meg, ha felmerül a neved a sorozat pihentetésével kapcsolatban, mi itt leszünk és egy emberként állunk melléd, hiszen a 799 999 néző is a hogyvolt miatt nézi néha...

Bella Tangolita 2013.02.15. 16:24:56

@Vad Rózsa: Jaj, megnyugodtam, hogy nem a sorozat sírásójaként fog a nevem megmaradni! De ha nekem nem támasztják föl Húsvétra a sorozatot, tényleg el kell intézni egy fránya névtáblát valamelyik szereplőnek! Ez a minimum!
süti beállítások módosítása