Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 3x07

2013. február 03. 14:00 - G_Norton

Viv temetésével nyitunk, szomorú, és szép a szertartás egészen addig, amíg a pap baja meg nem gyűlik az átkozott masinával, ami a leplet húzná körbe a felravatalozott koporsó körül. A problémát Chris nem kis derültségére a góré oldja meg egy erőteljes rántással. A Luigi’s-ban utána halotti tor zajlik, Chris ezúttal egy üveg sörrel bénázik, mire a góré dühében atomjaira tör egy poharat, és kőkeményen beszólogat Chrisnek, mert hát a góré legjobb emberei meghalnak, és csak olyan balfaszok maradnak neki, mint Chris. Alex eközben az őrsön robotol tovább és Jimbóval beszélget, aki már inkább egy kellemetlenkedő köcsög kullancs, mint jófej és agyas zsaru. Ő a góréban csak a rosszat hajlandó meglátni, a fiatal rendőr fotójáról is rögtön azt gondolja, hogy a góré lőtte le, a mikrofilmre pedig lecsap, majd ő előhívatja. Alexet még egy kicsit vegzálja, hogy kapja el neki Gene Huntot, hisz ez a feladata, de hősnőnk még ellenáll. Főcím.

01.jpg

Igen szar a hangulat az őrsön, Ray magába meredve cigizik, a góré kibámul az ablakon, és gyászol. Chris bazi idegesen pattan fel egy rendőrsíp hangjára, valami nagyon lóg a levegőben. Alex besétál a góréhoz, hogy menjenek el vacsorázni együtt, mert sok idejük valószínűleg nem lesz ilyesmire, a góré bevállalja, de első randin max csöcsörészés van az ő részéről. Közben megjön a heti bűnügy, amit meg kell oldani: egy illegális szeszkimérőnél történt egy randa késelés, ami miatt különleges a dolog az az, hogy egy afrikai terrorszervezet tagjai közt történt. A helyszínen Chris rögtön intézkedni kezd, mint ideiglenes tiszthelyettes, mire a góré lefaszozza kedvesen. Ray körbenéz, és csakhamar talál vért, majd egy ajtó kinyitása után maga a hulla is a nyakába ugrik. Az őrsön hatalmas a kavarodás, a dél-afrikaiak egymásnak szövegelnek az anyanyelvükön, hogy mit mondjanak, Chris próbál úrrá lenni a káoszon, mint anno Viv, de nehéz a dolga, azért a góré még egyszer lebassza, hogy végezze már a munkáját, szegény embernek ideje lenne kiállni önmagáért. És ha ez még nem elég, Keats is a kezébe nyom egy csomó iratot, hogy nézze már át azokat.

Keats nyugtalanítóan mosolyogva közli, hogy a jelentése már majdnem kész, lesznek benne súlyos dolgok, na hajjaj. A góré mindenkit megkér üvöltve, hogy maradjanak már kussban, elég rossz napja van, az látszik. A halott neve egyébként Oliver Ndlovu, Dél-Afrikából szökött az ANC-hez Angliába, mert odahaza vidéki iskolákban szervezett sztrájkot, arrafelé ezt akkor még akasztással büntették. Egyébként 13 alkalommal szúrták meg, a gyilkos fegyver nyilvánvalóan egy kés, a górénak kifejezetten tetszik a gondolat, hogy egy terroristát kell elkapni, kellően súlyos ügy, és ha megoldják, annál nagyobb lesz a reward. A szemtanúk kihallgatása elég rosszul megy, senki sem látott semmit, ráadásul az a tucatnyi ember a fürdőszobában dekkolt, amikor Ndlovu barátunkba tizenháromszor beleszaladt a kés. Még a főnöknek tűnő Tobias is ezt vallja, a Tsitsi nevű leányzó pedig nem is a kérdésre válaszol, csak elmondja, hogy a fürdőszobában volt, és nem látott semmit. Rayt a góré elküldi Shazzel a tetthelyre körbenézni, hátha valamit nem vettek észre.

02.jpg

Ray a megszokott stílben okítja Shazt, na vajon hová tennéd a kést egy hirtelen felindulásból kitört késelésben? Shaz kidobná a csatornába, viszont az utca tele van emberekkel, így oda biztos nem. Shaz különben jobban el van foglalva Chris helyzetével a genehunti hierarchiában, muszáj lenne kiállnia magáért, nehogy már szardarabozzák egyfolytában. Ray nagyon szomjas, ezért csapra verné a hordócskát, erre abban ott lapul a gyilkos fegyver rongyba csavarva. Az őrsön Alex Tobiast hallgatná ki, aki néma csöndben, jól látható gőggel üldögél, persze arra játszik, hogy a hülye liberális pusztán a pozitív diszkrimináció folytán idiótát csinál magából, és eltérnek a gyilkosság tárgyától. Tobiast még az sem hatja meg, hogy Mandelát 8 évvel később kiengedik, és ő lesz Dél-Afrika első, demokratikusan megválasztott elnöke. A góré Tsitsivel keménykedik, Ray hozza a véres kést, amire a lány kiborul. A góré leveteti vele a kabátkáját, különben istenúccse felrakja a johannesburgi gépre, a lány sírva teljesíti, és kiderül, hogy alatta tiszta vér a ruhája.

03.jpg

Ez már elég komoly ügy, de a góré nem hagyja magát, ha majd lekapcsolja a terrorista sejteket, akkor Keats megeheti a jelentését. Keveset markol, de sokat fog, ha Tobiast rábírja a vallomásra, akkor bizonyára mesélne a többi terroristáról, szerinte Tsitsi csak fedezi, ezért őt fogja letartóztatni. Tobias is bent üldögél, amikor a lányt hozzák, rögtön az anyanyelvükön kezdenek el hadoválni valamit, majd Tobias kijelenti, hogy ő ölte meg Ndlovut, a góré rávetődik, mint tyúk a takonyra, mert a fickó mindent elmond az ANC-ről is, Alexnek nem tetszik a dolog határozottan. Ray Shaznek magyarázza a világot, ez a Dél-Afrika olyan, mint Liverpool, csak fekákkal, elefántokkal, és homokos tengerparttal, hirtelen furcsa hangokat hallanak az egyik szobából, amitől annyira megrettennek, hogy Shazt Ray átöleli. Pont ekkor jön a szintén zavarodott Chris, persze félreérti az egészet. A góré és Alex vitáznak, hogy egy potenciális gyilkost engedtek el egy reménybeli nagyobb zsákmányért, amikor bejön Jimbo: van egy kis érdekes dolog Ndlovuval kapcsolatban, mert ő a Special Branch tagja volt, eredeti neve Vincent Sarpong, beépített ügynök. Hoppá. Sarpong barátunk elvileg rájött arra, hogy az ANC kinyírná a dél-afrikai elnököt, ezért kivégezték, csak hogy szétszurkálták a nyomorultat, nem pedig fültől-fülig vágták el a torkát. Segáz, ez már nem az ő dolguk, Tobiast elveszi a Special Branch, visszaviszik Dél-Afrikába, a többit el lehet képzelni. A góré se hülye, azonnal egy KFK-13-as űrlapot követel, Keats megadja neki. Ezzel sikerült némi időt nyerni, mert ez az űrlap nem is létezik..

04.jpg

Chris bent marad az őrsön vigyázni Tobiasra, a többiek szedelőzködnek haza, illetve randira, a góré nagyon élénken érdeklődik, hogy Bolly melltartója elől, vagy hátul kapcsolható szét. Chris nyomot hangulatban van, és szeretné kiönteni a lelkét, de Alexet elviszi Keats, fontos mondanivalója van pont most. Keats nagyon bekeményít, korábban ceruzanyakú volt, most viszont kőkemény szemüveges geciember, nyomatékosan kéri Alexet, hogy Huntról derítse ki, miért, mikor, és hogyan ölte meg Sam Tylert, mert az biztos, hogy kinyírta, ő legalábbis biztos ebben. Alex kénytelen-kelletlen belemegy. Láthatjuk a randira a nagy készülődéseket: Alex minden öltözéket, cipőt, szoknyát, fülbevalót kipróbál, megvizsgál, megnéz, kedvenc górénk közben halál lazán hátrafésüli a haját, képtelen megkötni a csokornyakkendőjét, a kígyóbőr csukáját pedig csulás szivaccsal törölgeti, közben néhányat kortyol a keze ügyében lévő piából, hogy még lazább legyen. Közben Shaz elmagyarázza Chrisnek, hogy sose fog beleesni egy bajuszos nőgyűlölőbe, de azt ő is érzi, hogy valami nagyon nincs rendjén, majd elindul Ray-jel felforgatni Tobias lakását. Keats is ügyködik, megvan a jelentése Rayről, Chrisről, és Shazről, sátáni vigyorral irkálja a nevüket a videókazira, nem tetszik ez nekem. A randin megjelenik Alex, aki tényleg annyira gyönyörű, hogy még Luigiból is csak a „La Bella”-sóhaj szakad fel.

05.jpg

Tobias és Chris beszélgetnek, utóbbi nem érti, hogy ha nem Tobias a tettes, akkor minek fedezi a lányt? Tsitsi közben elvileg felszállt a Hararéba tartó gépre, biztonságban van. Alex és a góré az őrsöt megülő baljós feketeséget tárgyalják, Viv mindenkinek nagyon hiányzik, nélküle kezd szétesni az egész placc. Alex valamit nagyon megkérdezne, a góré pedig rendes, tessékeljük ki az elefántot a porcelánboltból. Alex pedig rákérdez: te ölted meg Sam Tylert? Vágás, a cellában Tobias meséli el, hogy egy diákja kivégzése miatt lett ő is ellenálló Dél-Afrikában, inkább lesz halott oroszlán, mint gyáva patkány. Ray felforgatja Tobias lakását, és hamar megtalálják egy Mandela-plakát mögött a hiányzó terrorista-eszközt: a dinamitot, amiből hiányzik néhány darab, ez viszont nem jó. Újabb vágás, Gene meséli a nagy sztorit: szóval Sam Tyler megint baromi furán kezdett el viselkedni, végezetül arra kérte barátját, hogy rendezze meg a halálát, hadd tűnjön el. Gene mindezt megtette, ezért lökték a kocsit a folyóba, ezért volt minden cécó, azóta nem is látta Samet. Alex először nem is akarja elhinni, a góré erre megint emlékezteti a bizalomra, és a hitre – vedd a kabátod, Gene, győztél. Alex tehát a góré mellett teszi le a voksát, amikor is jön Ray a dinamitos dobozzal.

06.jpg

Tobias az őrsön hiába bizonygatja, hogy nem tud a hiányzó dinamitokról, a góré legszívesebben összeverné, Chris megint elkussoltatja, aki próbál Tobias védelmére kelni. Megérkezik Jimbo, meg egy Anders De Villiers nevű ellenszenves fazon, akik elvinnék Tobiast, a góréék ebből nem engednek, az értelmetlen ellenkezést egy követségi robbantás szakítja meg. Kigurulnak oda, hát a követség romokban van, a tettes pedig Tsitsi volt, aki szintén meghalt a robbanásban. Jimbo mérges, De Villiers tajtékzik, Tobiast most már muszáj kiadni, mert ebből óriási botrány lesz. Tobias és Chris tovább beszélgetnek a cellában, előbbi nagyon ideges, mert a dinamitot elkobozta, nehogy a társai robbantgatni kezdjenek az utcán, és Tsitsi azért robbantot, mert észrevette az ideális lehetőséget a bosszúra. Chris teljesen megdöbben ezen, de még inkább azon, hogy akkor Tobias minek fedezte, hát azért, mert Tobias már megélte az életét, Tsitsi pedig épp előtte állt, mellesleg azért szúrta le Olivert, mert rájött, hogy SB-tag, a lány pedig nehezen viselte a dolgot. Chrisnek külön elmagyarázza Tobias, hogy mi lesz akkor, ha őt visszaküldik: valószínűleg tárgyalás nélkül halálra kínozzák, viszont Tobias ezt vállalja, mert az állandó küzdelem kifárasztotta.

07.jpg

Az őrsre időközben visszatérnek a többiek, mindenki a górét győzködi, hogy ez nem egy egyszerű gyilkosság, vagy almalopás, hanem egy nemzetek közti incidens, Gene Hunt vs. Egy másik ország, ez különösen tetszik a górénak. Előkerül Chris is, na hol van Tobias? Nem tudom. De mégis hogy nem tudod, hát nem a cellában van? Ott volt, de most nincs itt, mert kiengedtem. De mégis mi a bánatos lófaszért engedtél ki egy terroristát? Mert Dél-Afrikában sosem kerülne bíróság elé, és ez volt a helyes tett. A góré épp szolidan felrobbanni készül, és az nagyobbat szól, mint Superfly TNT és Navarone összes ágyúja, és hozzá olyan fejet fág, mint egy random valóságshow-hős, amikor azt gondolja, „eztnemhiszemelbazmeg”.

08.jpg

A helyzetet fokozva még Jimbo is beszól, a góré ott kattog, hogy Chris ellenszegült, aki most nagyon kiáll magáért és Tobiasért, érti, hogy mit mond neki a góré, csak épp nem ért egyet vele. Jimbo most is beszól valamit, amitől a górénak végleg eldurran az agya, és ideglevezetésből összeverekedik Chrisszel, viszont a góré nem veri pépesre a fejét, pedig nagyon közel áll hozzá. Végül Chris feldúltan távozik. Keats hitetlenkedik egy sort, majd ő is megy dolgozni az éjszaka közepén, Alex követi a hóttmeleg irodájába, és közli vele, hogy nem hiszi, hogy Gene ölte volna meg Sam Tyert. Keats nagyon meglepődik, majd simán kiröhögi, végül kiküldi a fenébe. Chris London utcáit rója, a rendőrsíptól még mindig frászt kap, majd váratlanul összefut Tobiasszal. Leülnek beszélgetni egy padra, Tobias köszönetet mond, mert Chris visszaadta az életkedvét, Chris pedig elmeséli, hogy a patkányból oroszlán lett. Tobias érdeklődik még Alex látnoki képességeiről, majd ahogy megjelent, pont úgy tűnik el, mint Batman, Chris nem is látja többé.

09.jpg

A Luigi’s-ban issza ki bánatát a góré, úgy érzi, hogy nem tud vigyázni az övéire: Vivre, Chrisre, és Samre. Alex figyelmezteti tök fölöslegesen, hogy Keats sosem fog leállni, de nem is az ő véleménye számít, hanem Alexé: ha ő nem hisz a górénak, akkor tényleg minden mindegy. Shaz keményen szapulja a górét, nem nagyon akar már nyomozó lenni, ha ilyen keményen baszogatja őket, hónapok óta rendszeresen megalázta Christ, jó hogy kiakadt ennyire, még Ray is egyetért. Pont erre jön be Chris, ennek már vége, nem lesz ő többé lábtörlő, kézfogás helyett a góré megöleli, és rendel neki egy pohár piát, kemény, férfias összeborulás ez. Chris is ugyanúgy zenét hall, mint korábban a többiek, szóvá is teszi ezt előttük, hogy valami nagyon fura dolog zajlik, közben a góré felcsönget Alexhez, van egy befejezetlen ügyük. Lent az étteremben tanakodnak, hogy mit jelenthet a zene, és a csillagok, Ray szerint semmit, de az egész baromira nyugtalanító a számukra. Luigi kap egy telefonhívást, a testvére halott, csomó pénzt hagyott rá, végre haza tud menni Itáliába, még Luigi is megőrült. Közben Ray és Chris rájönnek, hogy miféle háttérzajt hallotak: az bizony egy kocsma volt, a kocsmáros hangja pedig Nelson: „mivel szolgálhatok?”

10.jpg

Alex és a góré beszélgetnek és iddogálnak, majd Alex föltesz egy príma zenét, gyere Gene, táncoljunk. Gene Hunt doesn’t dance, na de azért mégis. Jön az ilyenkor kötelező lassúzás, mélyen egymás szemébe nézés, és a legvégén a csók… Ha valami barom állat nem csöngetne ilyenkor. Alex a górét beküldi a hálóba, és cseppet sem meglepő módon Keats csöngetett, előhívatta a fotókat. Alex gyorsan végigpörgeti őket, pont ugyanaz az épület a szélkakassal, amit egyik látomásában látott a híradóban, majd Keats óvatosságra inti. Shaz, Ray, és Chris hármasban sétálnak az utcán, és Ray finoman szólva is brit birodalmi, elavult nézeteit vesézik ki, amikor megjelenik előttük a csillagos mennybolt, ijesztően közel. A góré egy darabig várakozik a hálóban, majd rendkívül csalódottan veszi észre, hogy Alex elment hazulról, elég csúnyán hoppon maradt. Alex egyenesen visszamegy az őrsre, miközben Keats szavai járnak a fejében: „legyen nagyon óvatos”. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.03. 19:21:19

Gene Hunt akkora macho, hogy a képekről is kiszaglik a tesztoszteron! :)
süti beállítások módosítása