Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Shameless - Szégyentelenek 2x01

2013. január 20. 11:00 - nyinanyeznajova

Künn a fákon újra szól a víg kakukkmadár, napsugárban úszik minden, száll az illatár. Nyár van, nyár! Sheila már a házon kívüli századik lépésénél jár, Frank szokás szerint piál, Karen az új pasijára vár, Gallagheréknél egy csomó gyerek a kerti medencébe ugrál.

sh1.jpg

Frank szokott helyén, a pultnál panaszkodik Kevnek, ezúttal arról, hogy Karen apja egyszerűen felszívódott és senki sem tudja mi lehet vele. (Eddie tél óta a halakkal alszik, mivel talált magának egy szimpatikus betontömböt, amelyet aztán bokájára erősített és egy léken át a befagyott tóba vetette magát. Feltehetőleg azóta békésen lengedezik a holtteste a hínárral együtt, csak ezt egyelőre senki sem tudja a nézőkön kívül.) Frank természetesen nem Eddiért, hanem magáért, pontosabban a piájáért aggódik: mivel Eddie eltűnt, nincs ki hozza a fizetést, így nem nagyon működik, hogy a továbbiakban is főállású ingyenélő legyen. A háttérben eközben egy igen magas, fekete, kigyúrt fiatalember épp azzal bizonygatja még férfiasabb mivoltát, hogy legutóbbi menekülési anekdotáját meséli az ámuló cicisnénik és szintén kigyúrt bödönfejű haverjai szűk csoportjának: miután kétszer sokkolták ő még leütött három rendőrt, úgy tudott csak lelépni. A közelgő apokalipszis flegma kacsintgatásai feldühítik Franket, így nem bír magával és beszól a kérkedőnek, hogy ez tuti kamu. Emberünk felhúzza magát, jó, fogadjunk ezer dollárban. Frank vérszemet kap: tudod mit, legyen tízezer, ha valóban kibírod a két sokkolást egymás után, anélkül, hogy a Toblerone az alsógatyádban kötne ki. Kev hozza a sokkolót és annak rendje, s módja szerint, igényesen megsokkolja az afroamerikai úriembert, aki bár veszettül üvölt, nem hogy nem csokizik be, még talpon is marad, mitöbb a művelet után még bedob egy felest is, majd szofisztikáltan megérdeklődi: na, hol a tízezrem Mádörfákör?

sh2.jpg

Fiona és Veronica jelen pillanatban egy klubban dolgoznak, előbbi hölgyemény olyan irritálóan gondtalannak, felszabadultnak és nyitottnak tetteti magát, hogy már most megmondom: még mindig teljesen odavan Steve-ért. Megérkezik Jasmine valami idegen, ötvenen túli fószerrel, aki nem a férje ugyan, de ez nem számít. A muki keres egy asztalt, míg Jasmine meghívja Fionát, hogy a munka után tartson velük, éljen egy kicsit. Eközben Lip épp rommá vereti magát egy illegális bunyó keretein belül, Ian és ÚjMandy (az előző színésznőt lecserélték) drukkolnak neki. Bár előre megjósolható, hogy Lip veszíteni fog, vigyorogva vállalja a második menetet is - van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez meg Karen számlájára írható, annak ellenére, hogy Lip is úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Úgy látszik ez családi vonás.

sh3.jpg

Visszatérünk a klubba, Fiona épp a rendeléseket sorolja a pultban álló Veronicának, mikor valaki megfogja a fenekét. Hátrafordul, hogy elküldje melegebb éghajlatra az illetőt, de megenyhül az arca a gyatra Steveutánzat láttán, aki azt találja mondani: azt hittem, a feneked az italom. Na a renoménak nálam ennyi volt, azt hittem Tenyérbemászó Tonynál bénább és irritálóbb karaktert nem lehet kitalálni, pedig de. A " csajozós " szövegről nem is beszélve, azt gondoltam a " Cukor ment a szemedbe, hogy ilyen édesen nézel? " volt a legbénább, amit életemben hallottam, de úgy tűnik ebben az esetben is van lejjebb. Fionát szemmel láthatólag nem zavarja, ezért a következő jelenetben már üvöltve lovagol a felkelő nap fényében Steveutánzat becses szervén, miközben a háttérben Jasmine ugyanezt teszi az Ötvenes Fószeren. A beteljesülést követően Steveutánzat az órájára néz: a francba, megígértem, hogy egy óra múlva futok a főnökömmel. Fiona lelkesedik a futásért, amiben állítólag gimiben tök jó volt, mire Steveutánzat kiröhögi, ezért versenyeznek. Természetesen a lány nyer; tamponreklám stílusban, fehér ruhában suhanva a tengerparton tova, miközben partnere már a homokban köpködi tüdejét rogyadozó térdeire. Sirályok, Fiona bokáját nyalogató lágy hullámok... annyira idilli a kép, hogy még várnék egy Steve emlékképet a víz felett lebegni, dehát ez a jelenet a gondtalanságról szól ugyebár.

sh4.jpg

Ethel puritánnak öltözve kertészkedik és szokásához híven az isteni jóságról magyaráz a kertet és a gigantikus paradicsomokat dicsérő Lipnek, arcán üdvözült mosollyal. Frank Sheila ékszerdobozában kutakodik, valószínűleg pénzt és/vagy értékes csecsebecséket keres, de Karen letöri a lelkesedését: anyja hitelkártyáját és megtakarított pénzét elrejtette, úgyhogy ne is álmodjon róluk, ezért Frank átmegy Fionáékhoz és elviszi magával Liamet, hogy máshogy próbáljon szerencsét. Lip egy régi fagyiskocsi beindításán fáradozik, amikor megérkezik Kev. A srácok lemennek a pincébe, ahol Szomszéd Úr némi füvet szokott termeszteni, ám Lip legnagyobb meglepetésére a hely tele van embermagasságú cannabis bokrokkal, mire Kev elmondja neki, hogy Ethel különleges férgeket használt a paradicsomnál, így kipróbálták a bokrokon is és ez lett az eredménye. Lip le van nyűgözve, ám Kev ideges: muszáj lenne eladnia belőle valamennyit, mert szüksége van 9000 dollárra, hogy ki tudja fizetni a kocsma villanyszámláját. Osztanak, szoroznak, kábé kétszáz kiló fűre saccolnak, ám nem tudnak megfelelő mennyiséget időben kiszárítani és eladni ahhoz, hogy fedezzék a felmerült költséget, ezért arra a megállapításra jutnak, hogy a bokrok eladásával kellene megpróbálkozni. Kev szerelmesen méregeti a homlokáig érő cannabisrengeteget és folyton azt ismételgeti, hogy Veronica ezért állati pipa lesz.

sh6.jpg

Frank Liammel a hátán koldul, mikor sötétített üvegű terepjáró áll meg mellettük. Hol a pénzem? - kérdezi egy hang, Frank káromkodik, majd berángatják a kocsiba. Ian eközben a boltban helyettesíti Kash-t, aki egy fekete fátyolos idegennel múlatja az időt a raktárban. Távozáskor az alakról egy pillanatra lehull a lepel és láthatóvá válik a férfi kreol bőre és bajusza, ha esetleg eddig kétségeink lettek volna afelől, hogy töke van a menyasszonynak. Ian jót derül, az ingerült Kash pedig visszaküldi árut feltölteni. A terepjáró vezetőjének kiléte sem marad sokáig titokban: a Fekete Úriember az a kocsmából, követeli a tíz lepedőjét Franktől, aki csak hebeg, hogy nincs ennyi pénze, de rajta van az ügyön. Helyes - mondja neki Fekete Úriember, mert ha nem lesz meg a pénz, akkor levágom a lábujjaid. Amíg nem adod meg a tartozásod, addig pedig a fiad itt marad biztosítékként. Frank bepánikol, hogy nem hagyhatja itt Liamet, de a muki hajthatatlan: tízezer dollár és visszakapod a fiad. Az öreg Gallaghernek nincs más választása, otthagyja a legkisebb fiát és elhúzza a csíkot. Első útja Fionáék konyhájába vezet, ahol bébihashajtót kezd akkurátusan zacskókba adagolni, hogy drogként adhassa el, könnyű pénzszerzési lehetőségben bízva.

sh8.jpg

Kev és Lip útra kelnek a fagyiskocsival, a nyalánkságok mellett füves cigit és sört is árulnak az ifjúságnak. Befut Karen is, aki legújabb fickójáról, Jodyról tart élménybeszámolót, miközben Lip vágyakozó tekintetétől kísérve épp készül rágyújtani egy füves cigire. Szexelvonón van, mondja a lány, ezért nincs búbolás az új hódolóval, aki nem mellesleg 37 körül van és a csoportban ismerkedtek meg. Lip erre lecsap: de mi attól még szexelhetünk, nem? Ja, azt hiszem. A Lip által készített rendőrjelző radar pittyegni kezd, így bezár a bazár és a fiatalok tovagurulnak. Frank eközben próbálja eladni a drognak beállított hashajtót, azonban annyit ér el vele, hogy megkergeti egy rendőr és ki akarja nyírni egy konkurens banda, de egy fityinget nem keres vele. Végső kétségbeesésében egy Manhole nevű igen beszédes helyen köt ki, ahol több kéjsóvár úriembernek ad - a jelek szerint szexuális - szolgáltatásokat a toalett romantikus és meghitt légkörében.

sh9.jpg

Lip megint terhelő bizonyítékokat talál Iannél, ezúttal a pályaválasztásra vonatkozóan. Szerencsétlen srácra zuhanyzás közben tör rá, hogy kérdőre vonja tényleg katonai iskolába akar-e menni. Ian igennel felel, nem véletlenül járt tisztképzőbe sem, ő hazafi. Lip ki van akadva, azt hitte ez csak valami kamaszkori hóbort, ami majd el fog múlni, nem gondolta, hogy öccse hosszútávú tervei között szerepel, hogy végül egy sztán végződésű országban szitává lövesse magát. Ian morcos, mert a követelmények nagyon magasak és hiába tudná megcsinálni a fizikai tesztet, ha ötös tanulmányi átlag és az elnök ajánlása is kell hozzá. Lip öccse letörtségét látva megenyhül és úgy dönt minden féltése és aggodalma ellenére támogatja és segít neki, mert látszik, hogy tényleg szeretné ezt az egészet.

sh10.jpg

Veronica otthon a brutális mennyiségű cannabist kiszárítani próbáló Ethellel és Kevvel találja szembe magát. Férjura nem bírja tovább és leviszi a pincébe, hogy megmutassa neki a termést, mire Veronica érthető módon kiakad és közli, hogy ezt így nem, nem engedi, hogy ennyit eladjon és azt sem, hogy megtartsák, a számla fizetésére majd kitalálnak valamit. Meg kell semmisíteni az egészet, legkésőbb holnapra. Eközben Debbie szól Fionának, hogy Liam még mindig nem került elő, így a család testületileg Sheila házához vonul, kirángatják Franket az ágyból és elmennek Liamért. Fekete Úriember nyit ajtót, kezében fegyverrel. Fiona követeli, hogy adja vissza Liamet, ám Fekete Úriember hallani sem akar róla. A lány végképp kifogy a béketűrésből, és átverekszi magát a nappaliba, a család és Karen utána. A jelenet kicsit emlékeztet a Trónok Harcára: a náluk lévő összes pénzt az asztalra szórják (kivéve Franket), majd Fiona közli, hogy Gallagherék mindig megfizetik az adósságukat. Ezek után faképnél hagyják Fekete Úriembert és hazaviszik Liamet. A hosszú éjszaka után Ian ismét a boltban dolgozik, megérkezik a szokásos fekete fátyolba burkolt pasi is, ám távozáskor Kash is követi, ugyanilyen hacukában, bőrönddel a kezében. Kash nem tud tovább hazugságban élni és úgy döntött lelép, ezt el is mondja Iannek, ha eddig nem jött volna rá magától a bőröndöt és az álruhát látva. A boss elbúcsúzik volt szeretőjétől és megkéri, hogy adjon neki pár óra egérutat.

sh11.jpg

Veronica megkéri a srácokat, hogy segítsenek a cannabis megsemmisítésében. Szorgosan metszenek és zsákolnak, Fiona kap egy adagot, hogy rendezhesse a tartozás fennmaradó részét. Kev nehéz szívvel vinné a szeméttelepre gondosan termesztett növénykéit, ezért úgy dönt, hogy használják el arra, amire való: egy félreeső helyen felgyújtják az egész stócot a szomszédok és a barátok jelenlétében. Mindenki örömködik, nevet és kiabál, a lángoló levelek füstjét inhalálva vált csíkszemre kicsi és nagy. Kakukk, be szép a nyár!

Címkék: szégyentelenek
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.21. 08:57:45

Az egyik kedvenc sorozatom! Tavaly az első évad HV-je hatására töltöttem le és nem tudtam leállni, mindjárt megnéztem a 2. évadot is! :)
A 3. évad valamikor idén kerül adásba, ugye?

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.01.21. 10:36:22

@beebeer:
Már megy, az első két részt vetítették eddig Amerikában. Egyelőre még nem jutottam el odáig, hogy belenézzek, de nekem az első évad viszi a prímet :)

2013.01.21. 11:46:47

@nyina nyeznajova: ja, ja, már le is töltöttem, a 3x2 még nincs fordítva, lusta vagyok, megvárom míg valaki megteszi. :)
Tök jó hogy elkezdted a 2. évadot, mert elfelejtettem, hogy esedékes a folytatás.

Nekem nagyon bejött a Shameless mindkét évada, nagy színvonalesést nem vettem észre, az első évad talán annyiban volt jobb, hogy sokkolt. :)
Ahogy belenéztem a 3. is fog.

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.01.21. 11:57:40

@beebeer:
Nekem az első azért tetszik jobban, mert sokkal felszabadultabb. Annak ellenére, hogy milyen körülmények között élnek, mégis zökkenőmentesen veszik az akadályokat, vannak problémák, de megoldják.
Szerintem a második éved sokkal sötétebb, mindenki szenved és ki van borulva valaki/valami miatt, ki van vetkőzve magából, annak ellenére, hogy próbálja hozni a saját személyiségét. Nekem nagyon átjön, kicsit olyan színház a színházban érzem magam tőle, de egyben eléggé lehangoló is tud lenni.

2013.01.21. 12:00:16

Állítólag az eredeti angol verzió jobb, de már a 8. évadnál tart/tartott, nem vágtam bele.
Azt is olvastam valahol, hogy Frank szerepére Woody Harrelsonban is gondolkodtak, hogy ez mekkora húzás lett volna, ha összejön!
Ezzel együtt William H. Macy remek, engem meglepett, eddig csak tipikus "kisemberként" láttam illetve ilyen karakterekre emlékszem tőle a Pleasentwill-ből vagy a Fargo-ból.
De Woody Harrelsonban van valami plusz, egy állat, ha érted mire gondolok.

2013.01.21. 12:08:48

@nyina nyeznajova: sötétedik az második, ebben egyetértek, de hát kérem, az élet nem habostorta! Főleg nem Southside-on.
Ahogy indított a harmadik évad, még durvább lesz, nekem meg pont ez tetszik. Ahogy minden olyan történésen, ami egy átlagpolgárt egy életre kicsinálna, túl tudnak lépni, meg tudják oldani.

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.01.21. 14:29:09

@beebeer:
Igen, pont akartam mondani, hogy az élet nem habostorta és nem lehet minden giccs és szuper - bár azért ebben a sorozatban ilyet nem nagyon láttam, ami azért kifejezetten szimpatikussá teszi :)
Az angol verzióról sajnos nem tudok sokat, olvastam róla, de ott mindenkinek az volt a véleménye, hogy az amerikai jobb - bár valaki felvetette, hogy azért mondják ezt, mert az US verzióban " szépek " a szereplők... Nem tudom, az angol szereplőgárda kiléte nekem rejtély, ennyire nem ástam bele magam.
Nekem Woody Harrelson nem Frank, de lehet, hogy csak azért, mert már nem tudok mást elképzelni a szerepre, csak William H. Macy-t :) Szerintem ő zseniális, nem tudom, hogy került szóba, de mindenképpen jól jártak vele, ahogy a többiekkel is, a gyerekek is nagyon jók szerintem.

2013.01.21. 17:44:45

@nyina nyeznajova: az én kedvencem (bár mindegyik karakter szerethető) Sheila. :)

nyinanyeznajova · https://abolhakhadajarjonporul.wordpress.com/ 2013.01.21. 18:27:12

@beebeer:
őt én is szeretem, Joan Cusack szuper! nehéz kedvencet mondani, mert Lip, Ethel, Debbie, Kev és Veronica is igen közel állnak a szívemhez. Karen és Jasmine viszont viszont nagyon nem az én világom.
süti beállítások módosítása