Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 3x05

2013. január 19. 12:00 - G_Norton

A Sam Tyler-dzsekiről, és magával Sammel álmodik Bolly, stílusos, modern, és vonzó a bőrdzseki, én is próbálok egy ilyet szerezni. Na de ébresztő, a mai nem túlságosan szemét bűnözőink príma minőségű pornót akarnak behurcolni, azt pedig már mégse! A csapat másik fele, Chris és Ray közben valami robottáncot gyakorolnak valamiért, Chrisnek megy, Raynek nem, őt szimplán nem arra teremtette a természet, hogy táncoljon. Közben indul az akció, az egyik főkolompos meglép, Alex stukkert szegez rá, lelövöd? Nem? Akkor átmegyünk rajta. Egy másik autó megelőzi őket, éppen előttük fékez le, és dobja le magáról a felkenődött csempészt, a kocsiból pedig két ősmanchesteri rendőr lép ki: a buzi bajusz ikrek, avagy DCI Litton, és Bevan nyomozó. Gene borzasztóan örül. Főcím.

01.jpg

Bolly szerint nem lehet annyira borzasztó ember Litton, ezek szerint nem vette észre az óccsószürke, randa dzsekit, meg a franc se tudja honnan vásárolt csizmákat, meg az amúgy is elképesztő fizimiskájukat, és az intelligenciáról nem is szólva. Épp az osztályon poénkodnak hangosan, sztorizgatnak a jó öreg északról, sajnos Jimbót is ott eszi a fene, természetesen minden erőforrást és segítséget meg kell adni Litton ügyéhez. Egy Frank Hardwick nevű stand up-humoristát keres, aki igen rohadt bűncselekményt követett el, Gene itt szól bele a mondókába, csak nem lehányta a makkos cipőjét? A csukát elnézve ez nem is bűntett. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Manchesterben lenyúlt kétezer fontot, ami a rendőrség özvegyeinek szánt összeg volt, a szemétládája. Keats figyelmezteti a górét, hogy mindent az előírások szerint csináljanak, majd távozik, aminek nagyon örül Litton is: esze ágában sincs Hardwicket elkapni nyamvadt 2 rongyért, mert figyelmeztetéssel megússza, ezért valami komolyabbat varrna a nyakába, hogy biztosra menjen. Van még némi kemény, farokméricskélős szájkarate Litton, meg a góré közt, na gyerünk, kapjuk el a humoristát.

A góré sem hülye, egy szavát sem hiszi Littonnak, hogy némi elemelt aprópénzért lejön Manchesterből a déli buzik közé, Shaz, Alex, és kis huzavona után Chris is segít, utóbbi megint Keats után lohol(na). Bevan nézelődik, ez mi a fasz, borsmenta tea? Sehol sincs sör meg sós mogyoró? Buzi banda. Shaz szól oda, hogy mégis hány cukorral kérik a trogloditák? Az meg mi a fasz? Ja semmi, annyit tesz, hogy „erős északi férfi”, és Bevan van tényleg olyan gyökér, hogy elhiggye, szegénynek nagyon egybites agya van. Chris előhozakodik megint Ray, és Bevan előtt a robottáncos izével, amit a rendőrségi bálra szánna, Ray hirtelen nagyon férfiasnak akarja magát mutatni, és nem vállalja a dolgot. Alex olyasmire vetemedik, amit Bevan nem tud megérteni, szimplán kezet akar fogni vele, lassan már olyan fílingem van, mintha az Észak és Dél-t nézném, csak felcserélődtek a szerepek, és sehol sincs néger rabszolga. Littonnak odavágja Alex, hogy a társa egy faragatlan barom, aki pár perce felismerte végre, hogy a troglodita mit jelent, és azon nyomban be is szól mindenkinek, Litton is csatlakozik a nem éppen kifinomult stílt toló Bevanhoz, majd végre távoznak terepre.

02.jpg

Ízelítőt kapunk Hardwick vicceiből: nőgyűlölő, rendőrellenes, elég erős kombó, és kb annyira vicces, mint Ricsifiú. Hardwick nem csak a jó ízlés ellen követett el bűncselekményt, de volt már banki csalása, hamisítása, néhány gyanús pofával is üzletelt, és komoly tartozása van, de azt nem tudni, Litton miért szállt rá. A fickót könnyű lesz elkapni, mert Londonban szorgosan látogatja a kurvákat, egyre vonzóbb a pali. A góré felmarkol néhány pornófilmet és Christ, hogy azzal csapdába csalja Hardwicket, és előbb kapja el, mint Litton. Litton eközben mászkál a városban, próbál infót szerezni Hardwickről, csak az informátorok nem szívesen osztanak meg bizalmas infókat, ezért lépten-nyomon átverik őket. A góré végül megtalálja Hardwicket, és az egyik konstruktívabb prosti kezébe nyomja a pornót, hogy becsalja Hardwicket a csapdába, az pedig egy pillanat alatt lépre megy. A góréék várnak még pár percet, amíg szobára mennek, de időközben befutnak Littonék Ray-jel, a manchesteri eléggé fel van paprikázva a hűséges informátorok miatt. Megint beszólogatnak egymásnak, Chris pedig hiába jelezne a górénak, mert Alex és Shaz már bementek a placcra letartóztatni a humoristát, aki először alig hiszi el, hogy ők ketten nem a főszám a kötözéses-bilincselős showban. Mennek a kocsihoz, közben egy idegesítő humorista folyamatosan körbeugrálja őket, Ray erre tökön térdeli, viszont az még durvább, hogy valaki rá is lőtt a faszira, majd majdnem Hardwickot is lelövik, csak azt nem látják, hogy honnan.

03.jpg

Még mielőtt nagyon örülnénk a sikeres elfogásnak, újabb támadással jönnek az északiak, egy óra múlva jön egy fax, hogy Hardwick átkerül az ő őrizetük alá, ami nem túl jó hír. Ray írja meg a jelentést az eseményekről, Bevan próbálkozik, hogy írja le azt, hogy a dagadt szemétládát próbálták lelőni, de semmi komoly dolog nem történt. Ray gyanakszik, mert Bevan mögötte volt, amikor kijött az ajtón, aztán pedig egyáltalán nem látta, hmm. Hardwicket kihallgatja a góré, de ezúttal minden az előírások szerint megy, tehát már van egy felvevő is, ami rögzít mindent, a góré még megpróbálkozik a civilizált „kérdezek, amire jön a felelet”-módszerrel, csak hát Hardwick béna poénokkal hergeli őt. A góré ezután leönti teával a felvevőt, probléma megoldva. Alex a kihallgatásról olvas egy könyvet, hogyan lehetne Hardwickhoz férkőzni, picit nem értem ezt, elvileg ő pszichológiai profilozó, neki fejből kéne vágnia ezeket. Keats zavarja meg egy pillanatra azzal, hogy ő és a góré remek partnerek, de ha ők nem működnek, a bűnügyi osztály sem, és Keats nem fogja hagyni, hogy Gene Hunt mindenkit lehúzzon, mert akkor csúnya vége lesz a dolognak.

04.jpg

Ray szeretné megosztani gyanúját Chrisszel, de épp jön az emlegetett troglodita, így Ray arra tereli a dolgot, hogy mégsem akar robottáncolni, meg moonwalkolni, mert az neki ciki, meg amúgy sem szokott fellépni. Bevan ajánlja neki a Manchesterben sokat énekelgett dalt, a rendőrklasszikusnak számító „Danny Boy”-t, Chris szomorúan távozik. Bevannal összefut Alex, aki Sam Tylerről kérdezné őt, de az alig tud róla valamit, és szerinte nem az a kérdés, hogy Gene Hunt mit csinált, hanem hogy az mit csináltatott meg másokkal, és minél többet kutat Gene múltjában, annál kevesebbet fog tudni. Alex benéz egy pillanatra a kihallgatóba, a góré épp falhoz veri a humoristát, Alex kihívja egy pillanatra: teljesen megőrültél, hogy így kockáztatod a karrieredet? Inkább Alex megy be, talált valamit Hardwickról, ráadásul alig maradt egy kicsi idejük, majd Littont látjuk, aki kaján pofával lobogtatja a faxot.

05.jpg

Alex tehát kérdezgeti Hardwickot, aki leállt a profi karrierrel 8 éve, pedig ígéretes humoristának tűnt akkor, de lámpalázas, ezért kellenek neki a béta-blokkolók is. Ráadásul van még egy kis problémája ezen kívül, különben nem lőttek volna rá a nyílt utcán, Hardwick akkor sem beszél, legalábbis nem az őrsön. Alex kiengedné Hardwicket, hogy védett tanúként kezeljék, de a góré hajthatatlan, viszont ekkor jön Ray is a gyanújával, hogy valószínűleg Bevan lőtt a humoristára egy hangtompítós pisztollyal, és ez már a górét meggyőzi. Mire Litton jön vigyorogva, addigra Hardwick szabadlábon van Alex által, Litton dühöng, a többiek magukban röhögnek rajta. Éjszaka van, várakoznak Hardwickra, aki kisvártatva előjön a sötétből, és majdnem otthagyja megint a fogát, amikor egy autós megpróbálja elgázolni, na vigyük az olaszhoz, ott nem lesz probléma. Szóval Hardwickot azért üldözik, mert Manchesterben a rendőrök egy része összeveri a striciket és a drogdílereket védelmi pénzért, és az egyik ilyen verést látta Hardwick is, és a zsaru is meglátta őt, aki nem volt más, mint Bevan – Hardwick ezek után azonnal Londonba ment.

06.jpg

Másnap reggel a raktárban beszélik meg, hogy mi legyen: Hardwick marad Luiginál, és egy darabig figyelik az ősemberek mozgását, még nem leplezik le őket. Mindenki megy a dolgára, majd a góré irodájába benéz Bevan, és megpróbálja megfenyegetni a górét, hogy ne nagyon ugrándozzon, különben ő elmeséli mindenkinek a Sam Tyler-sztorit. A góré nem tűnik különösebben ijedten, ugyanaz a keménység, és meg nem alkuvás sugárzik róla, mint korábban. A korábban lelőtt humorista miatt hívják őket a hullaházba, a górénak egyszerű a terve: azt hazudják, hogy életben van, és látta a lövöldözőt, ezáltal kiugrik a nyuszi a bokorból, az őrsön is úgy játsszák el a dolgot, hogy Litton mindenképp hallja és lássa, min ügyködnek, a góré már érzi is, ahogy a markában ropog az elkövető mogyorói.

07.jpg

Alex ügyködik valamin, azaz távol van az asztalától, a góré addig felfeszegeti a fiókját, és a Sam Tyler-ügy bizonyítékait szépen elégeti. Alex összefut megint Bevannal, aki szolidan megfenyegeti, majd azt mondja, hogy elmeséli a Sam Tyler-sztorit, ha kiadják Hardwickot. Az őrs előtt a góré épp tűzre veti a dzsekit is, amikor Alex épp jön ki, és nem hiszi el, hogy bizonyítékot éget a főnöke, a góré szerint pedig nem kell mindent felhánytorgatni a múltból, és Alex kérésére sem mondja meg, hogy mi történt, de ennek ellenére azt kéri, hogy bízzon benne, hát az ilyenek után nem egyszerű ezt megtenni. Elindul egy éjszakai akció, Ray figyeli majd Bevant, a többiek pedig a kórházban készítik elő a csapdát, amikor Ray is meglátja a csillagokat, de amikor Chrisnek mesélné a dolgot, már minden normális, így Ray is megy a dolgára. Rádión jelenti, hogy Bevan megvan, viszont Littonnak nyoma sincs, amikor Litton teljesen váratlanul megjelenik, majd egy kis beszélgetés után egyszerűen megfújja a rádiót, amikor visszaadja Raynek az öngyújtóját, gyanús volt neki a dolog, hogy a bajszos kint álldogál, miközben minden normális ember bent piálgat, és a rádión aztán minden hall, amit mondanak, pl azt is, hogy Hardwickot egy olasz étteremnél kell keresni.

08.jpg

Az egész csapat felkerekedik oda, Litton épp a szart is kiveri az öregből, csak egy probléma van, hogy Litton erről az egészről nem tudott, viszont már rájött ő is, hogy Bevan átlépte a határt – ő maga is szívesen ver össze bűnözőket, de nem pénzzel zsarolja őket, és főleg nem öli meg őket. Bevan erről az egészről nem tud, és egy új csapdát kell felállítani Bevannek, amiben benne van Litton is, elvégre most már az ő segge is a tét. Bevannal ő maga közli másnap, hogy Hardwick védett tanú, amit Bevan nem tud elhinni, viszont benne van a buliban, hogy a rendőrbálon kapják el a humoristát, ahol fellép majd. Este van, mindenki készül a rendőrbálra, Hardwickra ráadnak egy golyóálló mellényt is, biztos ami biztos. Ray kicsit ideges, ráadásul Chris elmeséli Shaznek, hogy közelről látta a csillagokat, de Ray nem akar beszélni erről. Jön tehát Chris fellépni, nagyon nyomja a robottáncot, a moonwalkot, még a féregmozgás is megvan, egészen hihetetlen a dolog a góré számára. A számnak vége, jön Hardwick, viszont Bevan sehol, valószínűleg ő sem hülye, hogy 50 szemtanú előtt lőjön. A humorista felvezeti a Blues Brothers-t, idáig minden rendben van, majd utánuk jön Ray. Ray kicsit be van rezelve, de Shaz segítségével végül elénekli a „Danny Boy”-t.

09.jpg

Olivia Newton Skelton kimegy őrködni a hátsó ajtó elé, az egyik Blues tesó megy be, viszont a kukában találja Chris az eredetit, azaz Bevan ment be. Alex a górét vegzálja, hogy most ebben a szent pillanatban vallja be, hogy semmi köze sincs Sam halálához, de a górénak nincs most erre ideje, Bevan megjelent. Ray befejezi a dalt, standing ovation, közben Bevan épp kinyírná Hardwickot, de a többiek meglepik – Bevan elárulja hogy bizonyítékokat hamisítottak már korábban is a góré kérésére, majd rájuk löki az öreget, majd rálő, de a mellény megfogta a golyót. Ray és Chris elkapja Bevant, aki azonban trükközni próbál, a góré erre lelövi, majd odalép mellé, tudni akarod az igazat? Bevannak valami bazi ijesztőt mutathatott vagy mondhatott, mert ezután a többi odarohanótól is frászt kap az ősember, Alex meg is kérdezi, hogy mit mondtál neki? Az igazat, hogy a következő szezonban a City oda-vissza elveri a Unitedet.

10.jpg

Az őrsön Chris és Viv robottáncot ropnak az ügy megoldásának tiszteletére, Ray és Shaz pedig végre normálisan kommunikálnak egymással, Shaz elismeri, hogy Rayt elszigetelték, amikor Chrisszel randizott, jobban bele kellett volna vonni őt is egy-két találkozóba, majd Ray is megy robottáncolni a többiekkel. Litton jött búcsút mondani, de a góré még nem engedi el, legurítanak egy kis whiskey-t, na jó, most már mehetsz a francba. Ekkor jön Keats, hogy felfüggeszti Littont korrupció vádjával, hoppá, a ceruzanyakú kimutatja most a foga fehérjét, mert a törvényszéki eljárást ő maga indítványozta, ahogy azt az ilyen esetekben kell. Keats még vigyorogva belebámul Litton arcába, az pedig távozik magától, a góré pedig megvetően végigméri Jimbót, mert Littont is többre tartja a 25 évnyi szolgálattal a háta mögött, mint a londoni szemüvegest. Keats egy pillanatra kihívja Alexet beszélni valamiről, és a góré hiába néz rá az irodájából, Alex kilép az ajtón. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása