Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x03 – Secret’s Safe with Me

2013. január 17. 09:00 - Zenóbia

Szegény lány aki a mai leendő hullánk, ha jól saccolom úgy tíz másodpercen belül az lesz, a vérével ír üzenetet a padlóra, van mivel, mert jó sok elfolyt neki. Alexis vidámabb dolgokkal van elfoglalva, összepakolt vagy harminc doboznyi cuccot, az már kevésbé lesz vidám, amikor rájön, hogy ennek a fele sem fér be a kollégiumi szobájába. És nagy öröm, Martha tud a viszonyról, hála a jó égnek, eggyel kevesebb, aki elől titkolózni kell. Rávilágít, hogy hasznos lenne Alexist is felvilágosítani, hogy előle ne kelljen Kate-nek a szekrénybe bújnia adott esetben. Jó tanács. El is mondja Alexisnek, de nem látjuk a reakcióját mert az késleltetett, a dobozolás miatt. Kate fél, hogy ha beindul az Alexis Lanienek, Lanie Esponak, Espo Ryannek, Ryan mindenkinek, mindenki Gates-nek körforgás, akkor ők nem dolgozhatnak többé együtt, de Castle szerint nincs mitől félni. Mindig van mitől. Wendy Dupree-nak is volt, mellkason lőtték, a fantasztikusan informatív vérrel írt üzenet, pedig a hazugság szó. Hát, köszönjük Wendy. Philadelphiából jött eddig a hotelszobáig meghalni, maradt volna inkább otthon.

5x03_castle1.jpg

Egy borítékban négyezer dollár, a telefonján fenyegető üzenetek. Joel küldte őket, a Steakbár tulajdonos, ahol Wendy dolgozott. Egészen addig, míg meg nem lépett a négyezer dollárral, amit a bankba kellett volna vinnie. Így aztán Joel vonatra pattant és üldözőbe vette Wendy-t, aki azt mondta neki, hogy vészhelyzet van, de visszafizeti majd. Na, ez például egy hazugság volt. Nem ő ölte meg, mert ő még meg sem találta, majdnem infarktust kap a lány véres holtteste láttán. Kivételesen Beckett megy kávét utántölteni, ez alatt Castle magában beszél hülyeségeket, és felveszi Kate telefonját, amin Lanie jelentkezik, hogy megvan a töltényhüvely egy része, meg némi DNS, és mindezt jó lenne, ha lejegyezné, ezért még Kate fiókjába is benyúl, kapja is a lebaszást. Mert attól még, hogy szex van, nem vesszük fel a másik telefonját és nem nyúlkálunk a fiókjában, és nem kérdezősködünk, hogy mi az a vudubaba, amit találtunk benne. De kérdezősködik, nem is Castle lenne ha nem tenné, Kate meg nem is Kate, ha elárulná neki, honnan van a pálcikaember.

Előző nap Wendy egy tároló raktárnál járt, ahova vissza is akart még menni, csak ez nem annyira sikerült neki. Feliratkozott egy árverésre, mert azoknak a tárolóhelységét, akik nem fizetnek, elárverezik. Wendy mégsem volt nagyon hülye, mert a lie fejen állva 317, és mit ad Isten, a 317-es tárolót épp most árverezik. Nyilván Wendy gyilkosa is pályázik rá, nézzük mi van benne és kik akarják megvenni. A tároló eredeti tulajdonosa Johan Fleming volt, Ryan már néz is utána, hogy az meg ki. Az árverést nem állítják le a kedvükért,és muszáj megszerezniük a cuccot, mert valahol közte van a nyom, így megpróbálják Castle kétezer dollárjából megúszni, annyit mindig hord a farzsebében, de jó neki. Kevés lesz, ezért Kate felvásárolja egy pasitól a készpénzét, Richard Castle csekkjéért cserébe, megspékelve azzal, hogy a következő könyvében a pasas anyjáról nevez el egy szereplőt. Ez tök jó poén volt. Mázlijuk van, bár Castle próbál úgy tenni, mintha a profizmusa miatt nyertek volna, de valójában csak a mázli. Most akkor őt fogja kinyírni a pasi a cuccért?

5x03_castle2.jpg

Ami így első látásra egy kurva nagy kupac szemét, ráadásul a Johan Fleming hamis név, hamis címen, szóval gőzünk sincs, hogy eredetileg kié volt és hol a lényeg. Van itt térkép, hegymászó felszerelés, szuper rémisztő porcelán baba, amit mint kiderül, a Vaslady gyűjt. Azta. Először ki akarja hajítani Castle-t a sok szarral együtt az őrsről, de amikor felfedezi a kezében a babát, ellágyul az arca, révedező lesz a pillantása, és már nyújtja is a kezét, amin csak úgy nőnek ki a ragadozó karmok a baba felé. Castle nekiadja, a Vaslady pedig mára bezárkózik az irodájába babát simogatni. Valahol rémisztő az ilyesmi. Végre valami hasznos is, egy adóbevallás, Wendell Dupree névre, aki nem más, mint Wendy ikertestvére. Wendy és Wendell. Ritka vicces szülők az ilyenek. A szüleik meghaltak még tinédzserkorukban, Wendell elzüllött, és meghalt. Hat hete ütötte el egy metró. Hogy baleset volt-e vagy elélökték azt nem tudjuk, mert épp nem működtek a kamerák, nahát. Wendy szerint nem baleset volt, épp ezért jött a városba. A halála előtt a tesója felhívta azzal, hogy minden problémája megoldódott. A halál is egy módja ennek, valóban.

5x03_castle3.jpg

Wendell sofőrként dolgozott Angelica Henley-nél, Johan Fleming néven, és Angelica olyan gazdag, mint ahogy azt a neve sugallja, bár még jobban sugallja, ha a G nélkül, de viszont H-val ejtjük ki, remek lehet ezt egész életünkben mindenkinek magyarázni akinek bemutatkozunk. Két nappal Wendell halála előtt betörtek Anhelicához és elvitték a széfjéből a rózsaszín gyémántokkal kirakott karkötőjét, ami négy millát ért. Na ezért akarták megvenni mások is Wendell cuccát. Alexis túllépett a dobozain és iszonyúan besértődött, hogy az apja Kate-tel jár, de leginkább csak nagyon-nagyon féltékeny. Ami egy baromság, mert évek óta tudja, hogy az apja bele van esve Beckettbe, most akkor ez egy teljesen irreális felesleges hiszti, de hát legyen. Bosszúból hátha elmondja Lanie-nek, és akkor túl leszünk viszonylag hamar a titkolózás részen. A rablást ketten követték el, ehhez kellett a hegymászó cucc például. Meg kell találniuk a társát, aki lehet, hogy az a fickó, aki a legtöbbet licitált Wendell dobozaira. Felix Gozarian nem nagyon akarja beengedni őket, mert fél, hogy ellopják a dolgait, ezért kénytelenek berúgni az ajtaját. Felix ebből él, tippeket kap, amik alapján felvásárol egy csomó mindent, amit aztán átválogat és elad.

5x03_castle4.jpg

Ez esetben fel akarta bérelni egy pasas, hogy jusson be helyette a raktárba, de ő nem vállalta, viszont kíváncsivá tette a dolog. Fantomképünk így már van Wendell társáról. A dobozaiban viszont lófasz sincs, nem hogy gyémántos karkötő. A Vaslady megkergült, egy nap alatt kiolvasta Castle egyik könyvét és már hozza is dedikálni, sőt, megrendelte az egész sorozatot. Lesz ennek még böjtje, az tuti. Castle-nak időközben hülyébbnél hülyébb elméletei születnek Kate pálcika emberéről, ettől még mindig nem izgulom magam halálra, hogy honnan van, de gondolom azért a végén megtudjuk. Meg is van a fantomképünk tulajdonosa, Marco, aki a karkötő ellopásának estéjén mit ad Isten, épp ott parkolt a sarkon a kamionjával. Az árverés előtt pár órával pedig betört Wendell raktárhelységébe és szépen elvitte a széfet. Castle széfjét. A galád. Épp a kamionja rakterében próbálja széjjel hegeszteni, amikor ráfogják hárman is a fegyverüket és Beckett felszólítja, hogy engedje el a szerszámát. A fiúk összeszorított fogakkal röhögnek, pedig azt úgy nehéz. Marco nem is ismerte Wendellt, az csak fizetett neki ötezer dollárt, hogy kapcsolja ki neki a riasztót, míg lenyúlja a széfet.

5x03_castle5.jpg

A lapokból értesült a karkötőről, meg a srác haláláról és utána döntött úgy, hogy érdemes lenne lenyúlni azt a széfet mégiscsak. Ami tök üres, Castle roppant mód csalódott, pedig már kezdte magát Indiana Jones-nak képzelni. De hogy a fenébe csinálta meg Wendell egyedül a rablást, mikor egy ilyen széf kurva nehéz?! Hacsak, Anhelica nem kamuzott. És de, mert csődeljárás indult ellene, de múlt héten kifizetett két millát az örökösöknek, így visszavonták. A biztosító fizetett neki a karkötő ellopása miatt, tehát volt miből. Anhelica széfjében ott is figyel a karkötő, ahogy azt kell, pedig egy pillanatra biztosra vettem, hogy az a széf is tök üres. Na, szóval Wendell valóban betört a házba és felbolygatott mindent, de nem vitt el semmit. Ő viszont úgy gondolta, ha már úgyis betörtek, akkor úgy tesz, mintha ellopták volna a karkötőt. De akkor minek vitte el a széfet Wendell, és mi volt olyan fontos a tárolóban, amiért Wendy kétségbeesve felrohant Philadelphiából? Ó, már tudom, a baba lesz az, és vissza kell majd venni a Vaslady-től, aki emiatt fecnikre szaggatja és megeszi Castle könyveit.

5x03_castle6.jpg

A búcsú fájó, csók helyett kézfogás, simisimivel, meg zavarba ejtő romantikázással, óh. Alexis is fájó búcsút vesz másnap reggel tőlük, a dobozai csak befértek a szobába, de mi lesz a lakótársával? Nem féltékeny Beckettre, csak az anyja hiányzott, de már ezen is túllépett, hiszen itt van neki az apja, aki még utoljára ellenőrzi, hogy itt sincs szörny az ágy alatt. Majd ahogy az szokott lenni, hirtelen sugallata támad, most épp egy maci alakú táskáról, berobog a Vaslady irodájába és földhöz vágja a babát.  Amiben nincs semmi. Persze, mert ez a baba nem az a baba, hanem ez a Vaslady saját otthoni gyűjteményéből volt. Hohó, akkor itt egy másik, azt is földhöz vágja. Szerencsére ebben már van valami, egy usb adathordozó, meg egy üvegszem. Remek. Az usb-n felvételek vannak egy tíz évvel ezelőtti cserbenhagyásos balesetről, amiben az ikrek szülei meghaltak. Ha a baleset okozója megállt volna, még ma is élnének. A helyszínen egy törött üvegszemet is találtak, én még mindig nem értem az egészet, de szerencsére Castle már igen.

5x03_castle7.jpg

Wendellnek ugyanis az volt a küldetése, hogy megtalálja a szülei halálának okozóját. Ezért utazott folyton városról városra, és ezért használt álnevet. Ellopta a feltételezett bűnös üvegszemét, hogy össze tudja hasonlítani a felvételeken levővel. Akkor mégis elvitt valamit Anhelicától, még pedig a komornyik üvegszemét. Hínnye. Castle borzasztóan élvezi, hogy végre kimondhatja amit minden rendőr ki akar mondani egyszer az életben, hogy a komornyik a gyilkos. Kirby kifényesíti még az utolsó aranyvillát, pedig jobban tenné, ha inkább a szemébe döfné. A végére megkapjuk-e a pálcikaember sztoriját? Meg hát. Szóval, egyszer régen, az idők kezdete előtt, de a temetés után, Kate az apjával meglógott a torról, és lementek a tengerpartra sétálni. Az ott talált ágakból meg zsinegekből készítették pálcikaembert, aki így arra emlékezteti Kate-et, hogy egy nagyon rossz  napon is történhet valami jó. Otthon nem várja Alexis, de Martha igen, aki biztosítja róla, hogy ő soha nem fog elköltözni, hogy Richardnak soha ne kelljen egyedül lennie. Vagy inkább neki?  

5x03_castle8.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e.r 2013.01.17. 09:45:34

Ebben a részben Gates valami katasztrófa volt...creepy, félelmetes. Én sajnálom szegény Penny-t hogy egy ilyen szerepet kell eljátszania és én a helyében ezután a rész után felmondtam volna...Montgomery mennyivel jobb volt!

Martha a végén hatalmas volt ;) ezt az önfeláldozást részéről!

Courtney (törölt) 2013.01.17. 17:40:48

Én is baromira sajnálom Pennyt emiatt! Gates-en baromi sokat röhögök de visszasírom Montgomeryt. Most is néztem az RTL-en a castle-t és má visszaszámolok hogy hány részig láthatom még tévéképernyőn.... :(
süti beállítások módosítása