Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 3x04

2013. január 13. 10:00 - G_Norton

Kissrác játszik a matchbox Audi Quattróval a járda szélén, a környék kifejezetten kellemes, kertesházas, detached house-os vidék valahol Londonban. Na ebbe a közegbe piszkít bele az igazi Quattro, Gene egy kábszerrablást akar megakadályozni, a problémája mindössze annyi Alexnek, hogy legurított néhány korsó sört, ettől ugyan a góré nem részeg, viszont bármikor lekapcsolhatnák – finoman megjegyzem, hogy a vezetési stílusa is megér néhány szót, amilyen kőkeményen farol a kocsival, és csapatja az egyenesekben, azért itthon megpróbálnák börtönbe zárni. Szóval irány a rablás helyszíne, egy figyelmetlen munkás vetődik el a Quattro elől, közben egy furgont rámolnak ki a rablók. A góré gyalogosan nekik megy, az egyik rabló erre azonnal elszalad, a másik lead egy figyelmeztető lövést a levegőbe, majd a góré odamegy hozzá. Némi diskurzus után hagyja, hogy a hölgy elfusson, na ezt mégis hogy, támadja le Alex. A góré a bizalomról morog oda valamit, aztán mégis elmondja, hogy az előbb elfutott hölgy D16-os, azaz beépített ügynök, hoppá. Egyébként a füles jó volt, akkora adag drogot találnak, mint amekkora Tony Montana asztalán volt a Sebhelyesarcúban. Főcím.

01.jpg

A góré rendkívüli módon zabos, mert valaki az ő területén akciózik, és nem szólt róla, és amikor emiatt felhívja a főnököket, azok nem válaszolnak semmit, ezért a telefont is széjjelveri dühében. Pont jókor kerül elő Jimbo, a beépített szépség nem más, mint Louise Gardiner, a szomszédos körzetből, a főnöke, Wilson főfelügyelő intézte el a beépülést a Stafford-famíliába. Az öreg Stafford, Terry, valaha nagy alakja volt a maffiának, de egy ideje nem aktív, a fia, Daniel pedig egy brutális kis szarházi, nemrég szabadult, miután szétvágta egy üzlettársa arcát, majd kidobta 15 emelet magasságból. Utóbbinak van is egy próbaba-üzlete. Jimbónak remek ötlete támad: látogassák meg Wilson főfelügyelőt, és kapják el együtt a családot a belsős infókkal, úgyis meg kéne tanulniuk összedolgozni egy másik egységgel.

A hanfieldi körzet fejét a góré annak rendje és módja szerint letámadja agresszívan, mégis hogy merészelsz az én terepemen akciózni? Wilson azzal vág vissza, hogy a Staffordok már 15 éve keserítik meg az életét, az apja még nem nyúlt drogokhoz, de az ifjabb Stafford igen. Ráadásul Wilson jogosan akar bosszút állni, Terry átment rajta a kocsijával, amitől egyik lábára béna. Szigorúan megtiltja, hogy átvegye az akciót, vagy bármiféle módon beleavatkozzon, a góré viszont ezt nem kérte, hanem mondta Wilsonnak, az meg hiába próbálja lebeszélni, a gyeplő a góré kezében van. Az őrsön Ray nézegeti Louise képét, igazságtalanság, hogy ennyire jó csaj van beépülve, miközben náluk csak Shaz van. Ray nem is áll meg itt, neki nem jön be Shaz, mindezt sikerül a szokásos bunkóságával megmondania. Chris próbál a lányhoz közeledni, de az elutasítja finoman, sajna evvan, Chris.

02.jpg

A góré és Alex valami lepratelepre néznek rá, egy drogdílert látogatnak meg. Shorty hamar köpi ki magából az infókat, pár hónapja tűnnek el a drogdíler haverjai nyom nélkül, mintha valaki támadná őket a piacért. Góréék távoznak, Shorty még odaszól Alexnek, hogy maga idetartozik, majd lát néhány falfirkát, 6-6-20, Molly waz here, Gene Loves Sam. Visszatérve az őrsre kapnak egy fotót a két Staffordról, és Louise-ról, nyugodtnak tűnnek mindketten a nővel. Viv jön, az előbbi kis díler Shorty elég szarul van, konkrétan meghalt. A holttestét megvizsgálva látszik, hogy kapott egy aranylövést, viszont a tűszúrás helyén véraláfutás van, azaz valaki erőszakkal lőtte át a halálba. Ráadásul Shorty sosem lőtte az anyagot, zseniális ötlet – hisz ha egy drogdíler meghal túladagolásban, az csak egy újabb statisztikai adat, viszont így gyilkosságról van szó. Előkapnak még néhány másik drogdíleres halálesetet, és né, mindegyik túladagolásban halt meg. A góré kapcsolatba akar lépni a beépített emberrel, viszont ennyi gyanús halál nem elég jó indok, ráadásul veszélyes az álcára nézve.

03.jpg

Azért elnéznek oda, a góré viszont a megfigyeléssel nem elégszik meg, ezért benéz a próbababa-boltba, pont ezt tiltották meg neki, sebaj, ő becsörtet akkor is. Louise-t sem ejtették a fejére, azt mondja, hogy máskor és másutt faggassa ilyen dolgokról, különben neki annyi. Még mielőtt leléphetnének, megjelenik a kopasz Terry, kibaszott Gene Hunt, kibaszott Terry Stafford, kedves üdvözlés. Terry azt vallja, hogy ő már visszavonult, rendes emberré vált, erre előjön a semmiből Manchester Oroszlánja, csak hogy előhozza a kellemetlen emlékeket vele kapcsolatban. Végül a góréék távoznak, és a közelben várakoznak, hogy Louise megérkezzen, de csak nem jön, akármennyit várnak. A góré közben elmeséli Terry ügyét, amit megúszott: valami szerencsétlen taxis nem tanúsított irányában elegendő tiszteletet, ezért agyonverte. Visszatérve az őrsre van egy kis probléma, legalábbis Jimbo arcáról ez jön le. Remélte, hogy a góré felnő a feladathoz, erre az meg meglátogatja a beépített ügynököt a maga terepén, ami óriási hiba, ráadásul a nő csak nekik hajlandó válaszolni. Bemennek az osztályra, Louise arca és ruhája csupa vér, valaki úgy megvágta az arca egyik oldalát, hogy több öltéssel kellett összevarrni.

04.jpg

Kikérdezik Louise-t, Daniel vágta meg az arcát, majd még bocsánatot is kért utána a kis tetű, mintha egy kis apróság lett volna. Egy ideje gyanakodhatott rá, plusz az sem tett jót, hogy odament a góré parádézni, de mindegy is, mert ezek után nem fog oda visszamenni, mert akkor holtbiztos, hogy megölik. Különben Daniel viszi a családi vállalkozást, Terry tényleg visszavonult, és mintha az öreg tartana a fiától. Wilsonra ne is hallgassanak, az öregnek teljesen elment az agya, pedig Louise leadta az infót neki: Daniel egy saját elosztó-hálózatot akar felépíteni, ő nyírta ki a dílereket, hogy betörjön a hirtelen támadt résbe, ráadásul Daniel másnap próbamintával fog furikázni a városban, hogy felmérje a potenciális, új dílereket. Louise látványosan nem találja a helyét, de hamar összemelegedik Chrisszel, hiába minden Ray-próbálkozás, amikor meredten bámulja a nőt cigizve. Louise legszívesebben menekülne ebből a helyzetből, de Jim lelkifröccse után nem fogja feladni, hanem végigcsinálja a feladatát.

05.jpg

A góré feladatot bíz Rayre és Chrisre: másnap hajnaltól figyelik Danielt, és értesítsék őket, ha elindul valahová. Chris nem bólogat, van egy kis problémája: a góré azt akarja tőle, hogy néhány iratot nézzen át az ő kedvéért. Kicsoda, a góré? Ja, Keats, Jim Keats. Szegény Chris durván meghasonul a két erős személyiség közt, de most Staffordot kell megfigyelnie. Alex tovább kérdezgeti Shazt a csillagokról, aki azt gondolja, hogy biztosan valami pszichológiai teszt ez az előléptetéshez, november végén járunk, és még mindig nem nyomozó, pedig pár hónapja ezt ígérte a góré. Otthon Alex még agyal a beszerzett infókon: adva van egy szélkakas, a góré, a 6-6-20, és a csillagok, ebből kéne kihozni majd valamit. Másnap hajnalban a kocsiban Ray a legújabb hódítását vizionálja, egyszerűen ránézett Louise-ra, és az belehabarodott azonnal, biztosan valami állati vonzerő lehet ez, a vadon szava. Chris elszontyolodik, ő úgy érezte, hogy ő került közelebbi kapcsolatba a nővel, de Ray rendes fickó nem áll közéjük, ha arról van szó, mert Louise-nak nehéz lesz visszarázódnia a rendes hétköznapokba.

06.jpg

Alex nem nagyon tudott aludni a rémálmok miatt, ezért már korán ott sertepeltél az osztályon, és jé, Keats is van, ő egész éjjel dolgozott, mert munkalkoholista, Alex bevallja neki, hogy egy fiatal rendőr kísérti őt. Közben Chrisék rádióznak, Stafford elindult, akció van. A góréék kimennek rá, találnak is nála két kiló heroint, hát ez egy lebukás, fijam. Daniel szerint biztos valaki odacsempészte a drogot, ez végülis teljesen általános dolog, a góré lefejeli, ennyi minimális erőszakot megenged magának. Daniel sem hülye, beletérdel a góréba, majd futásnak ered, mindenki megy utána, némi üldözés után Daniel egy magas falon akar átmászni, a góré utánamegy, Chris pedig valamiért idáig hurcolászott magával egy kanna benzint, amit át is dob a falon. Bunyó hangjai szűrődnek ki, majd a fal tetején megjelenik a góré, hogy segítsenek átdobni a gonosztevőt. Alex felteszi a totál helyénvaló kérdést: az ott egy kert? Ja, az, miért?  Pár órával később az őrsön hallgatják az egész Angliát felkavaró esetet, amikor is ismeretlen huligánok a Blue Peter kertet - ahol mindenféle gyerekműsort adtak le reggelente – totálisan szétverték, valaki darabokra törte a napórát, és különös kegyetlenséggel elpusztított rengeteg halat, mert a tavacskába benzint öntött. Mindenki döbbenten hallgatja a hírt, és minél kisebbre húzzák össze magukat.

07.jpg

Louise már nagyon menne haza, mert több mint egy napja ott van az osztályon, de nem engedhetik el, amíg az ügynek nincs vége. Louise kissé megmakacsolja magát, bedobták a verembe, nem segítettek neki, és már szeretné maga mögött hagyni ezt. Azért azt megengedik neki, hogy az anyját felhívja, de továbbra is a rendőrök közt kell maradnia. Kihallgatják Danielt, aki még mindig azt mondja, hogy biztosan valaki odatette a drogot a kocsijába, aztán leadta a drótot – ő az apjára gondol, aki fél tőle, mert az egy őskövület, ő pedig a Stafford 2.0, egy felápgrédelt verzió. Daniel készséges vall az apja ellen, ugyanis a taxisofőr kinyírásánál ő is ott volt, pedig őt magát csak a birtoklásért bírnák lecsukni, de az ajánlat nem él sokáig. A góré még elgondolkozik ezen, és betenné egy cellába, közben Chris valamiért körbekalauzolja Louise-t, Daniel azonnal rájön, hogy ki a spicli, és megígéri a nőnek, hogy kinyírja, amint kimegy, na kösz, Chris.

08.jpg

Louise-t áthelyezik Luigihoz, egy olasznál sose keresnék a hölgyet, nagyobb baj, hogy Daniel tud Louise-ról. Shaz pöppet féltékenyen figyeli, ahogy Chris milyen remekül elvan a hölggyel, aki a beépülés nehézségeiről beszélni, Chris bólogat, na igen, ezt pont olyan, mint Batman és Bruce Wayne esete, hát így is mondhatjuk. Louise valami sötétebb dolgot is tartogat magában, végül megtörten elmeséli Chrisnek, hogy mi történt, aki erre feldúltan megy az őrsre, le a cellákhoz, és Daniel Staffordot módszeresen laposra veri, mire le bírják állítani, már elég jól látható jelei vannak a rendőri brutalitásnak. Chris elmondja, hogy a rohadék megerőszakolta Louise-t, Alex ezután rendesen lecseszi, mert ezzel Chris karrierjének reszeltek a rendőrségen belül, és Danielt is kénytelenek lesznek kiengedni. A góré ráadásul még Chrisnek ad igazat, hogy igazságot szolgáltatott, na igen, de a Wyatt Earpök kora lejárt.

09.jpg

Louise-t éjszakára Alex veszi át, és ígéretet tesz arra, hogy ha Louise is akarja, akkor átveszik az ő csapatukba Hanfieldből, hisz Wilson amúgy is hülye, akkor nem kéne hozzá visszamenni. De még ezelőtt elkapják még Staffordékat, Louise meglepetten néz, nem gondolta volna, hogy Alex ilyen harciasan megy neki mindennek, és sose adja fel. Alex kimegy valamiért a konyhába, de gonosz kezek elkapják, kloroformot szagoltatnak vele, és Louise-t elrabolják, már csak ez kellett. Keats hóttmeleg irodáját látogatja meg a góré, Keats szépen elé teszi a szétvert arcú Stafford-gyerek képét, a góré köti az ebet a karóhoz, hogy Chris jól cselekedett. Keats garanciát vállal arra, hogy átveszi Christ a maga csapatába, és kikupálja őt tisztességes rendőrnek, a góré mosolyogva rázza a fejét, érthetetlen, hogy miért ellenkezik ennyire egy ilyen súlyos ügyben. A góré erre egész egyszerűen ráönt egy pohár vizet a fotókra és Keats nadrágjára, tipikusan gyerekes viselkedés nagy nyomás esetén, a góré távozik.

10.jpg

A góré benéz Alexhez is, aki pont úgy érzi magát ájultan, mint akit egy koporsóban élve eltemetnek, és persze pont akkor ébred fel sikítva, amikor a góré szájjal lélegeztetné. Alexre most van szükség, miután egy kolléga halálos veszélyben forog. Chris és Ray hiába néznek el a bolthoz, az bezárt, Staffordék lehúzták a rolót, na még ez is. Ráadásul Shaz az őrsön talál egy érdekes dolgot: Louise sokszor utal vissza olyan információkra, amik a jelentések közt nincs is ott, és a jelentéseket ki nézte át? Aki őt cserbenhagyta, az a bizonyos DCI Wilson. A góré rátöri az ajtót, és megfenyegeti egy golfütővel, hát Wilson bátyám kenőpénzt fogad el az ifjabbik Staffordtól, aki már a legelejétől érezte a zsaruszagot Louise-on, cserébe Wilson az összes igazán terhelő jelentést elégette, és ami a legjobb, próbálja morálisan megmagyarázni az egészet, annak ellenére, hogy az egyik embere az életét kockáztatta végig a semmiért. Staffordék valószínűleg egy másik raktárnál vannak, ahol a heroinnak is kell lennie.

11.jpg

A raktárhoz érkezik Jim is, öröm és bódottá’, ez a góré reakciója. Louise tényleg itt van, Terryvel, mindenki meglepetésére Louise stukkert fog rájuk, ugyanis beleszeretett Terrybe, aki tényleg megvédte, ellentétben a rendőrséggel. Bolly próbálkozik a pszichológiával, a góré egyszerűbben megoldja, és kilövi Louise kezéből a pisztolyt, holott a lábára célzott. Ekkor kerül elő Daniel, akit Chris és Ray próbált elkapni a raktárban a csomó műanyag próbababa közt sikertelenül, a kis tetű beül egy furgonba, és amíg mindenki áll, elgázolja Louise-t, a góré ekkor végre lelövi a szemetet. Louise-hoz Keats megy oda, a súlyosan megsérült nőt ő nyugtatja meg, és vezeti át a túlvilágba – szerinte remek rendőr volt, és rendőrként is hal meg. Terry hullajt néhány könnycseppet, ezek szerint tényleg szerette a nőt. Később a csapat Luiginál szomorkodik, egy tényleg jó rendőr halt meg, miközben a rendőrség cserben hagyta a veremben, Chris a kapcsolat lehetősége miatt is szomorú. A góré a bizalom húrjait pengeti Alexnél, aki szerint a bizalom ellenére sem tudhatjuk, hogy milyen sötét titkokat rejtegethet valaki. Ekkor jön Keats, aki elsimította Chris ügyét, önvédelemnek feltüntetve az esetet. A góré nem köszönné meg a dolgot, de Alex addig unszolja, amíg végül bunkó módon, gúnyosan mond köszönetet, Jim arcán átsuhan az elfojtott harag. Alex lát valakit az ajtóban, aki nem más, mint a halott rendőr. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása