Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x22 – Gyerekfölvonulás (Befejező rész)

2013. január 02. 11:00 - leeann

Melinda és Jim úgy döntöttek, hogy Aiden védelmében azt fogják a gyerekkel elhitetni, hogy szellemek nem léteznek és amit lát az csak képzelődés, ezért ennek megfelelően is állnak a dolgokhoz. A terv jól működik, mert Aiden azt mondja, amit hallani akarnak, hogy szellemek nem léteznek. Természetesen az árnyak továbbra is sötét fellegként telepszenek a Clancy család otthonára, ami valós veszély és komolyan számolni kell vele. Olyannyira, hogy Melinda kezd furán viselkedni. Reggel kis híján leharapja Jim fejét, mert az meg merte említeni, hogy eldugult a lefolyó, később Deliának pedig azt mondja, hogy gyűlöli a saját boltját.

sze 5x22-1.jpg

Melindának valami komoly baja lehet, sőt annyira szórakozott, hogy amikor bemegy Jimhez a kórházba nem veszi észre, hogy egy szellemgyerekkel diskurál, pedig általában kiszúrja az élők és a holtak között a különbséget. Melinda is rájön, hogy ez fura, ezért Eli-jal próbálja megbeszélni a dolgot, akit komoly fogfájás kínoz. Később, a kórházban Jim és az egyik páciense fura dolgot hall és lát. A hang olyan, mintha egy hadsereg masírozna a kórházba föl és alá, a páciens ágya pedig magától kezd gurulni.

Ez a masírozó hadsereg hang nem először hallható a kórházban, de már olyan intenzív, hogy a hétköznapi emberek is hallják. Közben Mel fogadja a dugulás elhárítós fickót és teljesen levegőnek nézi Carlt az őrzőt. Ennek nem lesz jó vége, ezért Carl elmegy Eli-hoz, aki éppen a fogászaton ül. Kézzel - lábbal elmagyarázva sikerül megértenie Carllal, hogy ő korábban azt mondta Melnek, hogy jobb, ha Aiden nem látja többé a szellemeket. Carl rájön, hogy ez az árnyak műve, élőt és holtat is képesek megszállni és irányítani.

sze 5x22-2.jpg

Carl szerint a jelen helyzetben, az a legveszélyesebb, ha elérik Aidennél, hogy ne lássa szellemeket. Mindeközben Melinda megint a kórházban van, mert Jim szeretne kérni a kórházba egy kis szellemirtást, olyan fénybe küldő módon. A masírozó hang gazdája gyorsan előkerül. A hangot egy 13 éves fiú vezette halott gyerekekből álló csapat adja ki. A kölykök majd mindegyikének a lábán járógép van és maszkot viselnek. Eli teljesen ki van ütve a fogászat miatt, ezért könnyű prédája az árnyak megszállásának.

sze 5x22-3.jpg

Az árnyak rájöttek, hogy Carl jelenleg nincs a befolyásuk alatt, ezért Eli-t szállták meg és az üzenik vele Melnek, hogy ne hallgasson Carlra, mert befolyás alatt van. Mel megkapja az üzenetet és ennek megfelelően nem hallgat Carlra, pedig az öreg nagy bajra hívja fel a látó figyelmét. Melinda már nem önmaga, mert az utcán, fényes nappal kezd el üvöltözni Carllal. Melinda annyira dühös és összezavarodott, hogy az élőket holtnak, a holtakat meg élőnek látja, ugyanis az árnyak megszállása miatt csökkennek a képességei, pedig a masírozó kölyköket azért jó lenne átküldeni.

sze 5x22-4.jpg

Melinda mit sem sejtve arról, hogy milyen befolyás alá került próbálja ellátni szokásos fénybe küldő feladatát, de ez a kis kamasz megnehezíti a dolgát, ugyanis hisz, a túl sokat képzelek magamról viselkedésű gyereknek, és elmegy megkeresni a szüleit. A szülők nevelő szülők voltak, de az apa elmondásából kiderül, hogy nem szeretne a témával foglalkozni. Közbe Jim kideríti, hogy ki az a gyerek és miben halt meg. Egy nevelő intézetből került a kórházba és meg van rá az esély, hogy őt is az árnyak irányítják. Este Aiden komolyan kihúzz a gyufát azzal, hogy késő este fent van és a játék katona tábornokát keresi.

sze 5x22-5.jpg

Melinda nagyon ki van bukva, mostanában mindenkivel üvöltözik ez biztos, hogy az árnyak műve. Egészen annyira, hogy éjjel jönnek is és sötét fellegként próbálnak Aiden közelébe férkőzni, de a fiút védik a ragyogók, ezért csak Melindát képesek megszállni. Másnap Mel elmegy felkutatni a kis szellem kamasz árvaházbeli pályafutását, ami meglehetősen kaotikus, tele balhékkal és csínytevésekkel. Kiderül, hogy a Rockland kórházba született és a szülőanyja lemondott róla. Melinda utánanéz a dolognak.

sze 5x22-6.jpg

Melinda kideríti, hogy volt a kórházban egy polio, vagyis gyermekbénulásra szakosodott osztály, ahol az orvos rémisztő maszkot osztogatott a kölyköknek és hagyta, hogy ijesztgessék a betegeket. Az 1930-as években bezárták ezt a részt és fölé építették a gyerekosztályt. Melinda megy és meglátogatja az alagsori részt, ahol rá is akad a gyerekhadseregre. Közben Carl megpróbál Eli-jal beszélni, mert Melindával nem tud. Megkéri Eli-t, hogy nézze meg a könyvet, keressen benne valami olyat, ami eddig nem volt benne, egy új beírást vagy bármit.

sze 5x22-7.jpg

Carl biztos benne, hogy az árnyak Melindát és Aident akarják, de a gyerekhez nem férnek hozzá, mert őt védik a ragyogók. Eli megtalálja a könyvben az új bejegyzést, melynek értelmében, ha az éjszakából nem lesz nappal, a sötétség minden bekebelez. Melindának egyre csak csökkennek a képességei, ezért elég nehéz a dolga, mert ezek ellenére is szeretne segíteni a kórházban ragadt gyerekeken. Mindeközben Aiden továbbra is beszélget a ragyogó barátaival, akik látják, hogy Melindát körbeveszik az árnyak.

sze 5x22-8.jpg

Carl elbeszélget Aidennel, aki elmondja, hogy az átkelt szellemgyerekek a ragyogók, ezért olyan fontosak az árnyaknak a szellem gyerekek. Minél több szellem gyerek lép át a fénybe, annál több ragyogó lesz, ezért az árnyaknak el kell érniük, hogy a kölykök féljenek a fénytől, vagy ne is higgyenek benne. Aiden elmondja, hogy már most több ragyogó van, mint árny és a ragyogók simán legyőznék az árnyakat. Időközben meglett Aiden játék katonája, így felállította a saját kis hadseregét. Másnap Ned és Jim Pete, az elhagyott fiú anyját keresik a kórházi iratokban. Sikerült ráakadni, így Jim személyesen is megkeresi a nőt, de kiderül, hogy akit talált az kislányt szült és adott örökbe.

sze 5x22-9.jpg

A nő elmondja, hogy volt egy másik kismama is a szülőszobán, aki fiút szült, de ő nem adta örökbe a gyerekét, hanem belehalt a szülésbe, így mindkét gyerek árvaházba került. Melinda az üzletben van és már senkivel nem hajlandó beszélni, Carl azonnal Aiden segítségét kéri. Aiden lesz a ragyogók vezetője és mennek megmenteni anyut. Az egész csapat összegyűlik, vagyis Delia, Ned, Eli, Jim és Aiden mind együtt mennek megmenteni Melt. Aiden a ragyogók segítségével nappallá változtatja az éjszakát és sikerül legyőzniük az árnyakat.

sze 5x22-10.jpg

Melinda megszabadul a sötétségtől, újra önmaga és bátor kisfiával együtt elmegy a kórházba segíteni a kölykökön. Elmondják Pete-nek, hogy az anyja nem lemondott róla, hanem feláldozta érte az életét. Pete rájön, hogy ő nem rossz és a ragyogók segítségével az összes gyerek átkel a fénybe annak rendje és módja szerint. Este Mel és Jim elmondják Aidennek, hogy már nem tiltják a képességét és ez hiba volt a részükről. Aiden képességei komolyak és a gyerek jól használja őket, így továbbiakban anyuval együtt mentik majd meg a bajbajutott szellemeket és veszik fel a harcot a gonosz ellen. Tehát Melinda megmentve, árnyak legyőzve, Aiden a hős! Kell ennél jobb befejezés? VÉGE

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása