Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 3x02

2012. december 29. 09:00 - G_Norton

A góré és kis csapata autószerelő-brigádnak öltöztek, és úgy éneklik az Uptown Girl-t, hogy az jobb, mint a Billy Joeles eredeti, tán még ő is elborzad ma már a koreográfia láttán, a csavarkulcsos éneklés mindent visz. Alex aztán felébred, majd a tévét kapcsolgatja, de semmi. Az osztályon épp kurva hangosan dolgoznak a munkásemberek, amitől mindenki a plafonon van, ráadásul minden szart az asztalra pakolnak. Alex asztalára valaki a „6-6-20” kódot, vagy miazistent karcolta, de nem tudni, hogy ki a tettes. A górét is kínozza a macskajaj, ráadásul ma jön Keats, hogy mindenkit meghallgasson négyszemközt,  ami a csapat sorsát is el fogja dönteni, szóval mindenki egy emberkét védi Gene Hunt seggét. Ray talált valami olyat, ami még a napi postánál is fontosabb, Chris is megy vele. A meglepetés két, egyáltalán nem legálisnak tűnő szőke ikerleányzó, akik nagyon szeretnék, ha dobnák az ügyet, minimum egy-egy kézimunka. Chris nem megy bele, mert neki a Szerelem kell, akkor cseszd meg, mondja Ray.

01.jpg

Alex megzavarja a górét, aki már eleve bal lábbal kelt fel, mert mióta a módszereiket vizsgálják, ötször annyi papírmunkát kell csinálniuk, és nem igazán fűlik hozzá a foga. Alex ráadásul Sam Tylerrel zavarná, de a góré lezárja azzal, hogy Sam Tyler a barátja volt, most már halott, ennyi. A beszélgetés megszakad, kint Shaz majd felrobban egy asztalra tett csavarhúzó miatt, amit hozzá is vág egy munkáshoz, úgy kell neked. Shaz kirohan megnyugodni, a góré csak 5 percet kér, hogy megigyon egy kis piát, de Chris felbont egy borítékot, amiből egy lassan bomló, emberi kéz esik ki. A kéz egy fiatal lányé volt, amit egy éles pengével vágtak le, a tenyerén pedig van egy félhold alakú égésnyom, mint akit megbillogoztak. Tehát az elmúlt 2 év minden megoldatlan gyilkossági esetét meg kell nézni, Ray finoman csak annyit mond, hogy az rohadt sok irat, majd megcsinálja később. A góré nem hiszi el, hogy ez a jelölősdi olyan nagyon fontos lenne, különben miért nem küldött korábban is testrészeket? Biztosan mert valami drasztikusan változott a világában, és bassza a csőrét, hogy a rendőrök nem találták még meg, ha nem figyelnek rá, újból ölhet. Keats hangosan bólogat a háttérben, majd elkéri pár percre Rayt.

Bolly Sam aktáját lapozgatja, van benne egy fotó egy folyóban felfordult autóról. Chris kérdezi, hogy beszélne-e Shazzel, mert nagyon ideges mostanában, és nem tudja, hogy mi a baja. Alex is megkérdezi Christ, hogy ki csinálta ezt a fotót? Ő biztosan nem, mert ő az autósüldözésnél a rablók szétváltak, valószínűleg Ray lőtte a képet. Shaz talált valamit, az egyik lány aktájában a bal alkarján van ugyanaz a félhold alakú billog, Fiona Day a neve, a nyomozást Gene Hunt folytatta le. Snitt, Ray besétál Keats kellemetlenül sötét tónusú irodájába, ahol ráadásul bazi meleg van, Keats szerint tönkrement a szellőztető. Ray nem dől be semmilyen trükknek, kiáll a góré mellett maximálisan, majd mosolyogva feláll, és távozik.

02.jpg

A góré közben visszaemlékezik a Fiona Day-ügyre: nincs gyanúsított, még az exférj is úgy kiborult, hogy nem lehetett ő a gyilkos. Ugrás, Alex este tévézik, amikor belefut egy kvízműsorba, ahol Shaz válaszolgat: melyik az a név, amely egy posztot is jelöl? Tyler. Melyik az a gy betűs szó, ami az előre megfontolt emberölést jelenti? Gyilkosság, gyilkosság! Fincsi álmok ezek. Másnapra már összesen 6 ilyen félholdas gyilkosságot ástak elő. Bristol, Sheffield, Norwich, és Newcastle-ből, mi a közös a szar focicsapatokon kívül? Az összes áldozat sötét hajú, vékony, fiatal leány, már csak a minta kell, hogy mire ugrik a gyilkos. A góré az irodájában nagyon mereng Samről, nem akar okot adni Alexnek a többi kérdésre, ezért gyorsan leszedi a róla szóló cikkeket a faláról, és kidobja a kukába, jobb a múltat nem bolygatni. Vissza az aktákhoz, és a góré megtalálja a mintát: mikor vagyunk a legsérülékenyebbek? Amikor épp kilábalunk egy nagy szerelemből. Az összes áldozat nemrég vált nő volt, megvan a minta, de hol találkoztak közösen? Ray felsorol pár helyet, hol szokott nőket felszedni, van képe még művészeti kiállításokra is elmenni, mert a statisztikák szerint a nők csípik az ilyet. És még hol? Társkereső ügynökségeknél, ahová Ray természetesen be nem teszi a lábát, ő nem szorul rá ilyesmire. Találnak is egyet, aminek a szimbóluma egy félhold, Elaine Downing vezeti az üzletet, ráadásul a gyilkosságok helyszínének mindegyikén van egy-egy iroda, a legújabb épp pár hónapja nyílt Fenchurch-ben. Alex készségesen lesz csali, mert Keats ettől tapsikolni fog örömében, így a góré is belemegy.

03.jpg

Chris kerül kihallgatásra, a rossz szellőző mellé Keats beszerzett egy hősugárzót is. Nagyon rossz a felderítési aránya a csapatnak, miért van ez? Mert ők a gazfickókat kapják el, ahelyett hogy aktakukacokként ücsörögnek az irodában, és mindenféle űrlapokat töltögetnek ki. Chris is kiáll a góré mellett, az ő árnyékában érzi magát a legjobban, csak az a baj, hogy így a lapjára írt „ambiciózus” jelző baromi hülyén mutat, sebaj. A góré és Alex akcióba mennek, Alex próbál változtatni a külsején úgy, hogy kétségbeesett szépségnek tűnjön, én már fel sem merem tenni a kérdést, hogy mégis mi a francnak. Az osztályon Ray egy duplarandit akar összehozni Chrissel, meg a két szőkével, és ehhez Shaz engedélyét is kéri olyan bunkón, hogy én csapnám képen, és meg is húzkodnám a bajuszát, így emberkeggyé’. Shaz kemény kiscsaj, neki Chrishez már nincs köze. Vissza az irodához, Alex Kate Winslet néven fog kitölteni pár papírt, a góré csak nem bírja ki, és ő is bevágja az ajtót, jött a szerelmet keresni, itten kapható-e?

04.jpg

Este az irodában együtt töltögetik ki a papírjaikat, Alex űrlapja láttán a művelt, intelligens, nyitott nőt fogjuk látni. A góré papírja alapján pedig az őszintét: Herb Alpert és rézfúvósai a kedvenc zenekara, természetesen a Délidő a kedvenc filmje, és a filozófiája, hogy a nő legyen cselédlány a nappaliban, szakács a konyhában, és kurva az ágyban, szerintem sokat nem kell filózni, hány válaszlevelet fog kapni a nőktől. Shaz megy haza, Alex pedig követi, hogy beszéljen vele a rossz kedélyállapotáról, de egy alagútnál kénytelen megtorpanni: hirtelen rengeteg csillagot lát maga előtt, az egész égboltot. A látomás elszáll, Shaz pedig észrevette, hogy követik, na üljünk le beszélni. Az ő problémája az, hogy nem érzi magát a csapat tagjának, és erősen gondolkozik azon, hogy kilép a rendőrségből, nem tetszik már neki a közeg, úgy érzi, jót tenne neki, ha nem lenne tagja a testületnek. Shaz hazamegy, előtte még szól Alexnek, hogy lopakodásban szar.

05.jpg

Időközben van még egy eltűnt nő, a férje jött bejelenteni az eltűnését, ami még meglepőbb, hogy az antialkoholista, és egészséges feleség hirtelen rengeteg cigit, meg dobozos sört vesz, tudta meg a banktól, a számlák egy része a társkereső ügynökségtől van. Mivel a manus ugyanabban a boltban vásárolgat, már csak elég megkeresni a boltost, aki belemegy a dologba, és a lehúzott rolóval jelzi, ha ott van a vásárolgató. Alex szerint nagyon veszélyes lehet, mivel arra játszik rá, hogy megtalálja a rendőrség, talán tartogathat meglepetéseket. Lehúzza a boltos a rolót, majd kilép az ajtón egy sörözgető, tizenéves kölyök, na tutira nem ő a gyilkos, viszont a góré levezeti rajta a feszültséget egy kicsit, ráfogja a stukkerét, majd picit összeveri, nekivágja a kerítésnek, csak a szokásos. A gyerek a tárcát a bankkártyával együtt egy közeli, elhagyatott helyen találta meg: a csapat ásni kezd a földben, és csakhamar előkerül az áldozat. Shaz kiborul, neki ez az első hullája, amit megtalál.

06.jpg

Az osztályra visszaérve Alex kapott már néhány tucatnyi választ, a góré egyet sem. Alex újra próbálkozik, és feltalálja a rapidrandit: 5 percig dumálgatnak egymással, majd a párok tagjai cserélnek, mindez az elváltaknak, hogy így a horogra akadjon a pali. Közben egy felháborodott nőszemély jelenik meg, ő lesz a társkereső alapítója, szerinte csak szerelmet árulnak, és nincs köztük gyilkos. A góré gyorsan helyrebillenti ezt pár billogos fotóval, na ez a gyilkos műve, és Angliában korzózik a fiatal, érzelmileg nem éppen labilis áldozatokra vadászva. Irány a Luigi’s, az ilyen rapidrandinál elengedhetetlenek az unalmas fráterek és hölgyek, egyikük a vonatokba van belebuzulva, a másikuk egy kukkot nem szól, csak néz búsan ki a fejéből. A góréra egy Geronazzo Mária tapadt rá, és sokadik alkalommal sem hajlandó más asztalhoz ülni, és még bugyi sincs rajta, erre mi a válaszod, Gene? Herb Alpert, és rézfúvósai.

07.jpg

Shaz az osztályon van tökegyedül, Keats néz be hozzá. Shaz neki is elmondja a dolgait, még azzal is megtoldja, hogy nem érzi magát elég erősnek, hogy leküzdje a rendőrség korlátait, bármennyire is változik az, és elismerően szól a góréról, és Alexről. Keats szerint már az is nagy bátorság azt felismerni, hogy talán rosszul döntött, aztán meghívja egy italra Luigi placcában. Alex székéhez egy Graham nevű emberke ül le, rögtön két gyerekkel támadja le, és a felesége halálával, nagyon ősi trükk. Ray leül a Susan Boyle-hasonmáshoz, és tiszteletből kinyög magából egy kérdést: melyik volt a legszokatlanabb hely, ahol szexelt? A nő szerint a feneke volt az, hát nekem is leesett az állam, Raynek pedig guvad a szeme rendesen. Alex székéhez Jim ül le egy kicsit, Ray, Chris, meg az ikerleányok felcíhelődnek Alex lakásába vetkőzős pókert játszani, a góré nyakáról pedig úgy kell leszedni Geronazzót, illetve Chrisről lerí, hogy nem tud pókerezni,de talán segít az is, hogy mindössze az alsógatya maradt rajta. A rapidrandinak vége, az eredmény nulla, a legzavaróbb az a góré szerint, hogy itt lehetett a gyilkos, Alex már nem olyan biztos benne.

08.jpg

Shaz megy haza, közben belefut néhány huligán faszba, akiknek nagyon karakánul nekimegy úgy, hogy mindössze a jelvénye van nála. A huligánokra ez nincs hatással, késsel fenyegetik, Shaz pánikszerűen menekül a bökőtől. Másnap reggel Alex azon morfondírozik, hogy miért éppen most küldte a megjelölt testrészt? Keats is ezen agyal, a góré elküldi a francba, de ez rá nincs hatással, inkább kérdezz-feleleket játszik Bollyval, arra jutnak, hogy talán beteg a gyilkos, azért sürgeti a rendőröket. Előkaparják az összes egészségügyi kartont az ügynökségtől, de előtte Shaz jön be, és megteszi a bejelentést: kilép a rendőrségtől, senki ne vegzálja ezzel többé meghozta a döntését, a felmondási időt természetesen kitölti. Viv hoz egy szép nagy csomagot Manchesterből, egy fekete bőrkabát van benne többek közt, na ez tutira Sam cuccai. A kartonokat vizsgálgatva Chris talál egy embert, akinek végstádiumú rákja van, Alex is ráismer, ő volt a tag a két gyerekkel meg a halott feleséggel, és tényleg trükközött a csávó, a kis szarkupac! Most már Alex is a fejét akarja egy lándzsára tűzve, viszont őt már nem dobhatják be a vízbe, mert akkor a gyilkos gyanakodni fog, ehelyett Shaz lesz az álcázott ember, amibe a lány nehezen belemegy, több akciója ezután nem lesz.

09.jpg

3-ig várják a tag hívását, hogy érdekli Shaz anyaga, és pár perccel előtte jön is a telefon, nagyon szívesen találkozna vele, megbeszélik a találkozót, ez a könnyebbik rész, közben Rayről kiderül, hogy semmire sem ment az ikerlányokkal, mert miközben a nagy kufircot magyarázza, cirógatja a bajszát, ami a hazugság biztos jele nála. Szóval találka egy forgalmas helyen, Chris szerint ez a dolog nem kóser, viszont a górénak nem meri megmondani. Elkezdődik a randi, Shaz nagyon ideges, alig mer ránézni Grahamre, mondjuk én is síkideg lennék, ha egy gyilkos kiszemelt áldozata lennék. A randi alatt ugyanazt a gyerekes-feleséges trükköt veti be, majd elhívja a lányt sétálgatni a holdfényben, kettesben, amibe Shaz kénytelen belemenni, különben nem fogják elkapni a gyilkost. Némi séta után a fickó tüzet rak, majd teljesen kifordulva önmagából kezdi magyarázni a lánynak a tyúkszaros életét: a felesége lelépett egy vörös skóttal, és ők bezzeg boldogan élnek a gyerekkel együtt, miközben őt szépen megrohasztja a rák, és neki halálmindegy, hogy egy börtönben hal meg, vagy szabadon. Rátámad Shazre, leszorítja a földre, majd már éppen megbillogozná, amikor Shaz még elő tudja venni a valamiért idáig rejtegetett csavarhúzót, és teljes erőből belevágja a gyilkosba, majd futásnak ered. Összefut a többiekkel, akik őt keresték a sötétben, és nem Chris karjaiban köt ki érdekes módon, hanem a górééban.

10.jpg

A góré visszamegy az irodába, és gondolom nem csak egy pohárkával gurít le, hanem már most előkészíti a megírandó papírokat. Alex asztalánál gyanút fog valamiért, és pont azt a fiókot húzza ki, amiben a manchesteri anyag van, majd megy le Luigihoz a többiekkel ünnepelni. Ott már Ray mond beszédet, hogy Shaz milyen fantasztikus munkatárs, pedig ő aztán nem támogatta a rendőrnőket. A góré kapva kap az alkalmon, és nem akarja elengedni Shazt, szeretné már nagyon látni egyenruha nélkül, na nem úgy, hanem mert ha így halad, még abban az évben nyomozóvá lépteti elő, hoppá. Shaz igent mond, felcsillan előtte a lehetőség, minden elsötétül körülötte, és zenét hall, majd minden normális lesz ismét, és az ő üdvére isznak. Keats is felbukkan, megtudta, hogy Alex Manchesterrel levelezget és telefonál, majd rögtön kiteríti a kártyáit: szerinte a góré végzett Sammel, Alex viszont nem mond semmit. Megjelenik Elaine is, aki köszönetet mond, hogy elkapták a gyilkos, és hogy egy cellában fog megrohadni, majd a góré nyakába veti magát, és megcsókolja, hát valakinek van, valakinek nincs, mondja erre a góré, simán lehetne James Bond. Még beszélnivalója van Bollyval, ugyanis egy igazi csapat tűzön-vízen át kitart, nem kutat mindenféle akták után, és azt javasolja, hogy ne segítsen Keatsnek, mert csak őket akarja tönkretenni. Alex nem tűnik meggyőzöttnek, az ő fejében csak egy kép létezik most: a szétlőtt arcú, fiatal rendőr kiléte. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.29. 14:21:23

"a nő legyen cselédlány a nappaliban, szakács a konyhában, és kurva az ágyban" - ez annyira tipikus. :DDDD
Ismertem valakit, aki nagyon ráfaragott erre.
süti beállítások módosítása