Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x21 – A halott csengő

2012. december 26. 13:00 - leeann

Néha olyan címe van egy-egy Szellemekkel suttogó epizódnak, hogy felvetődik bennem az örök kérdés: „mire gondolhatott a költő", illetve a forgatókönyvíró, fordító, vagy bárki, aki aktuálisan bénázott. Lendüljünk gyorsan tovább a fura címen, és haladjunk Melinda történetének vége felé. Aiden nagyon jól elvan Carllal, amit Jim nem néz jó szemmel, mert ne egy szellemmel legyen el a fia, eközben Melinda a boltban van Deliával és egy fiatal lánnyal, aki régi kacatokat hozott, amik a nemrég elhunyt apja után maradtak. Amikor a lány elmegy, Melinda üzenetet kap, mely szerint valaki nem nézi jó szemmel a világot.

sze 5x21-1.jpg

A régiségeket hozó lány azt tervezi, hogy összeköltözik a barátjával, de úgy tűnik, hogy nemrég elhunyt apu ezt nem nézi jó szemmel. Melinda azonnal megy is beleártani magát a dolgokba. A lány veszélyben lehet, ezért azonnal az áldás dologgal kezdi a barátkozást. A lány hisz neki, mert ő is érzett fura dolgokat. Melinda szerint nincs gáz, aput hamarosan beküldjük abba a híres fénybe. A csevegés után Mel elindul Aidenért a parkba, akire Delia vigyáz, de közben Jim felhívja őt, hogy elmesélje a fura sakkpartit. Jim úgy dönt, sarkára áll a kérdésben és megtiltotta Aidennek a halott és az élő idegenekkel való bratyizást, annak ellenére is, hogy Carl nem igazán idegen.

Közben Mel a parkba ér, de ott csak Deliát találja Aiden nélkül. Nemsokára megtalálja Aident, aki egy több emeletes ház tetején áll, majd leugrik onnan. Persze a dolog látomás, de Mel annyira valódinak éli meg, hogy mindenki megrémül körülötte, majd mikor a gyerekkel már hazafelé tartanak, a kacatos lány pasiját látják meg szellemként. Mel elmondja a lánynak, hogy a vőlegénye halott, a lány sír-rí, de sms-t kap a pasitól, sőt a férfi megjelenik a boltban is egy hatalmas csokor vörös rózsával a kezében. Melinda nem érti a dolgot. Miért lát élőket holtnak, és miért ennyire elevenek a látomásai?

sze 5x21-2.jpg

Jellemzően a kacatos lány, Gale nagyon megrémül a történtektől, és Kyle, a pasi is elég dühös lesz a látóra, aki megint csak jót akart, de nem jól sült el. Később Mel, Delia és Ned próbálják kiokoskodni, hogy Mel miért látta azt, amit látott. Nem jönnek rá a megoldásra, ezért Mel ráküldi Eli-t Kyle-ra. Eli sem jár nagyobb sikerrel, a férfi átlát rajta és elküldi őt a fenébe. Melinda Gale kérésének eleget téve visszaviszi a kacatokat neki, de a ház nyitva van. Mel besétál, kurjongat egyet-kettőt, de senki nem felel.

sze 5x21-3.jpg

Hát persze, hogy a szellem van csak otthon, és persze, hogy pont akkor durran el szellemünk agya, amikor Gale és Kyle hazaérnek. Természetesen megint Melinda tűnik hibbantnak, így a háziak dühösen kidobják őt, pedig tényleg van egy Kyle hasonmás szellem a pár közelében, de nem hisznek neki. Jelezném, hogy lassan senki nem hisz neki, Jim, Delia és Ned titkos gyűlést tart, melynek témája Melinda és a nála mostanában fellépő őrület. Delia és Jim szerint Melinda kezd becsavarodni, és pihenésre lenne szüksége. Ned nem egészen osztja ezt a véleményt, szerinte az árnyaknak lehet köze Melinda fura viselkedéséhez.

sze 5x21-4.jpg

Delia számára hihetetlen ez a megszállásos dolog, ezért este megkéri Melt, hogy hagyja a vesztes csatákat és dobja ezt a fura ügyet. Persze Mel erről hallani sem akar, és hamar kiderít egy pár új dolgot Kyle-ról. A Kyle-nak kinéző szellem nagyon dühös, ahogy az lenni szokott, és megfenyegeti Melindát, ahogy az lenni szokott, de ez valahogy mégis kicsit más, mert ez a szellem a fényre is dühös. Mel úgy dönt, hogy felkeresi Kyle apját. Az öreg elmondja, hogy 8 évesen adoptálták Kyle-t, és az ikertestvérét Seth-et, de mire hozzájuk kerültek volna a fiúk, Seth meghalt, az árvaház tetejéről zuhant le.

sze 5x21-5.jpg

Melinda jó nyomon volt az ikertestvért illetően, de vajon Kyle miért hazudta azt, hogy sosem volt ikertestvére? Mel a találkozó után Eli-jal beszéli ki az újabb infókat, és megint szeretne beszélni Kyle-lal, de ezt megnehezíti, hogy egy távoltartási végzést kézbesítenek neki, ami kimondja, hogy nem közelítheti meg Gale-t, Kyle-t és családtagjaikat. Melinda már otthon pakolászik, amikor Seth Jim alakjában jelenik meg, és annyira megzavarja Melinda fejét, hogy látomásnak hiszi, ami ténylegesen megtörténik.

sze 5x21-6.jpg

Melinda látomásnak hiszi, hogy Aiden egy szék támláján egyensúlyozva próbál valamit megszerezni a konyhaszekrény tetejéről. A gyerek természetesen lepottyan, de Mel egészen addig látomásnak hiszi, amíg Jim be nem rohan a konyhába és siet a fájdalmasan nyöszörgő gyerek segítéségre. Bedfordnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy Mel előbb-utóbb nem hihet abban, amit lát. Itt van a befolyásolás ideje, a látó már nem hihet szemének és a látomásainak. Jim felkapja a fiát a konyhapadlóról és rohan vele a kórházba, de előtte még hangosan letorkolja a feleségét. Szerencsére semmi baja a gyereknek, de Mel teljesen ki van bukva az eseményektől.

sze 5x21-7.jpg

Melinda összeszedi magát és próbál kutatni valami nyom után Seth mondataiban. Jim és Eli segítségével rájön, hogy Seth azért lehet dühös rá, mert egy szerettét átküldhette a fénybe. Az internet csodás dolog, így hamar kiderül, hogy a repülőgép-katasztrófa idején Seth és Kyle örökbefogadó szüleinek egyike a 395-ös járaton utazott, és a többiekkel együtt átment a fénybe. Este Carl megjelenik Aiden ágya mellett, és közli, hogy őrzi a gyereket az árnyaktól. Carl szerint Aiden veszélyben van, amíg a fiú le tudja leplezni őket. Carl szerint el kell érni, hogy Aiden olyan legyen, mint a többi gyerek, és ha Mel és Jim ebben partner, akkor nála is elérhető lenne, hogy idővel majd ne lássa a szellemeket.

sze 5x21-8.jpg

Melinda nem szeretné elvenni Aiden képességeit, de Carl szerint nincs más megoldás arra, hogy megvédjék Aident. Másnap Gale robog be Mel boltjába, és elmeséli, hogy a párja megkergült. Kyle egyre többet vitatkozik magában, és ez megrémíti Gale-t. Amire Mel a házhoz ér, Kyle éppen Seth-tel vitatkozik. Kyle látja Seth-et. Kyle elmeséli, hogy Seth gyerekkoruk óta vele volt, és a testvérpár Melindát vádolja azzal, hogy anyjukat elrabolta tőlük. Melinda elmondja, hogy a mama saját maga döntött arról, hogy a fénybe lép. Az ikrek ezzel a magyarázattal még nem érik be. Mel este megbeszéli Jimmel, hogy mi legyen Aidennel.

sze 5x21-9.jpg

Jim azon van, hogy ha lehet, vegyék el Aiden képességét hazugságokkal. Melinda nem ért ezzel egyet. A beszélgetést nem fejezik be, mert érkezik a hír, hogy Seth rombol Melinda boltjában. Kyle, Gale és Mel a boltba mennek, ahol a halott sértetten rombol. Kyle-nak sikerül a testvérét lenyugtatni és Mellel együtt sikerül őt a fénybe küldeni anyu után. Mielőtt elmenne, Seth bocsánatot kér a tetteiért és figyelmezteti Melindát, hogy Bedford a sötét oldalon suttog a szellemeknek Melinda ellen, amire az árnyak veszik rá őt. Melinda otthon elmondja, hogy az árnyak műve minden, ami mostanában velük történik, és ezt a tényt is mérlegre téve Mel belemegy abba, hogy szüntessék meg Aiden képességeit.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása