Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 3x04

2012. december 26. 11:00 - LenaNoir

Szakállasbácsi öltözködik, közben élettörténetet mesél. Ő Friedrich Hirsch, akinek az egész élete a náciktól való rettegés légkörében telt. Soha nem tett, nem tehetett semmit ellenük, hogy életben maradhasson. De most, lehetőséget kapott rá, hogy mindent megváltoztasson. Visszamegy az időben és megöli Hitlert – írja mindezt egy vallomás-levélben, hogy ha elbukna, és valaki olvasná a levelét, tudná, hogy ő megpróbálta. Úgy tűnik Snájdig nem viccelt anno, amikor azt mondta Curtisnek, hogy az időutazó képességét már odaadta egy öreg zsidónak. Hirschbácsi Egy csokorral a kezében áll egy emlékmű előtt, amely sorsszerűen hol máshol lehetne, mint a közösségi központ környezetében, ahol fiaink épp szemétszedési kötelezettségüket teljesítik. Kalap le, csokor a földre, és hopp, máris Hitler irodájában találjuk magunkat. (Csak zárójelben kérdem, ez az időutazós dolog nem úgy működött Curtisnél, hogy oda tudott visszamenni, ahol már egyszer járt, ami már megtörtén vele? Mert Hirschbácsi tutira nem járt anno Hitler irodájában…)

vlcsnap-2012-12-19-10h38m53s157.jpg

Naszóval Hirschbácsinak nincs ideje felocsúdni sem, mert a Führer belép az irodájába, Hirschbácsi hátulról meg is támadná késestül, csakhogy Führer kicsit jobb erőnlétben van a zsidóbácsinál, ezért egy rövidke erőfitogtatást követően a Hitlernek szánt kés Hirschbácsi mellkasában indul felfedező útra. Meg kellett próbálnom, mondja németül, Führer meg elcsaklizza a bácsi zsebéből kiesett mobilt. Ezmegmi-kérdezi Hitler, miközben hívja az őröket. (Na nem a mobilon.) Hirschbácsi vérzik, és idővisszautazik. Csakhogy van egy bökkenő, az időtekerés során nyugtalanító képeket és híreket látunk. Hitler és okos emberei ugyanis rájöttek az ottmaradt mobiltelefon segítségével egy s másra, és technológiai nagyhatalomként átírták a történelmet. Hirschbácsi visszaért a jelenbe az emlékmű elé. Felnéz, és mit lát? Az emlékmű már nem emlékmű, hanem Hitler-szobor, no meg a közösségi központon irdatlan méretű horogkeresztes zászló lengedez. Ezt kurvára elbasztad öreg, csak szólok. Vészjósló zene, katonák mindenhol, egy kocsi csomagtartójából épp Snájdigot taszigálják kifelé kedves arcú fegyveresek, Hirschbácsi meg még mindig baromira vérzik, az őrök ki is szúrják, és elvonszolják, de hoppácsak, Kelly barátnőnk is jelen van, éppen adóz a tüdőrák oltárán, aztán elejt egy fakkingnáciz-mondatot. Asszem ez (végre) egy ’va jó rész lesz!!! Főcím.

vlcsnap-2012-12-19-10h42m31s146.jpg

Kelly az öltözőben igazítja meg horogkereszt-logóval ellátott közmunka-overálját, amikor, hohhóóó, régi barátunk KeményvagyokGary bukkan fel. Ebben a történetben úgy tűnik nem csókolózott össze BrutálagresszorFelügyelő baltájával. Miaszitu, kérdi Kelly, láttam, hogy elvittek pár embert a lakótelepről. Az van, mondja Gary, hogy begyűjtik azokat, akiknek képességük van, de hogy mi lesz velük, az már rejtély marad, többek között azért is, mert figyelmüket elvonja a témáról az a zaj, amivel az letakart fejű Snájdigot viszik be a Fogdmegek. Jajjjdeszééép, közös barátunk, Flegmafelügyelő végre kiérdemli nevének második felét, ugyanis itt most ő a náci góré, akinek bögyös kis titkárnő is jutott, mégpedig Alisha személyében. Kreoljónő, bár nem tudja, hogy a J a H után jön, de másban nagyon tehetséges, legalábbis Flegmafelügyelő szerint, aki demonstrálná is állítását, de belép Bellamy közlegény – vagy hogy mondják ezt náciéknál – alias Simon, jelenteni jött, meghozták a foglyot uram, no meg van egy levél is, amit a leszűrt öregember zsebében találtunk. Igen, ez a vallomás-levél. De Flegmafelügyelő pont olyan precíz és felelősségteljes, mint ahogy ezt megszokhattuk, tedd a többi iratra kisfiam. Simon eközben rajongásba vegyült sajnálattal néz Alishára, akinek vállára csúszott melltartópántja szemernyi kétséget sem hagy afelől, milyen kötelességei vannak titkárnőként.

vlcsnap-2012-12-19-10h43m23s150.jpg

Snájdig fejéről lekerül a csuklya. Mit akarnak tőlem, kérdezi, tudja azt maga, különben nem egy autó csomagtartójában akart volna megszökni, hanem busszal ment volna, mint bárki más – válaszolja HerrFlegma. És most jól figyelj, mert mostantól azt a játékot játsszuk, hogy te embereket tesztelsz, van-e képességük, ha van elveszed, és annak adod, akinek parancsolom, rendicsek? Úgy látom, Flegmafelügyelőnek tök mindegy hol vagyunk, mindig saját törvényeket kreál. Nosza, neki is látnak a képességbújócskának, ahol Snájdig a hunyó. Kitikatonák fel is sorakoztatják a begyűjtött embereket, és leültetik őket sorjában Snájdig elé. Nocsak, nocsak, a második delikvens is régi jó ismerősünk, mégpedig Csaposcsaj, aki fagyaszt, és vele halta meg magát Nathan kisöccse, bár azóta megnőtt a haja. De szeretjük az ilyen szálakat! (Nathant is kérjük vissza egy rész erejéig!!!) Snájdig annak rendje s módja szerint el is veszi a képességét, bingó-mondja HerrFlegma, Csaposcsajt meg elküldi az őrökkel kihallgatásra. Következő barátunkat sem kell bemutatni, őt „múlt hétről” ismerjük, KépregényPetike is itt van, és mára bátorrá rajzolta magát, félrelöki az őrt - igen, pont Simont!! - és rohanni kezd. Kezdene, mert egy másik őrnek gyorsan reagáló gépfegyvere is van, Petike ha lehetne, ezt kiradírozná, de ez kevésbé valószínű, miután 3-4 golyóval a hátában elterült a padlón, Kelly pedig lesokkolódott, ahogy ezt végignézte az ablak mögül.

vlcsnap-2012-12-19-10h45m27s127.jpg

Délután/este a bárban Kelly Curtissel váltana pár szót, csakhogy náci őrök sörözgetnek éppen mellettük. Curtissel ezért felmennek az emeletre, ahol elmeséli, mit tud Snájdig. A közösségi központban berendezett börtönben, az egyik cellában egy kiscsaj sokkos állapotban sír, egy másikban Hirschbácsi halódik, mellette pedig Snájdig barátunk ücsörög. Érkezik Simon, aki kedélyesen elcseveg Snájdiggal Hirschbácsi elfertőződött szúrt sebéről, plusz azt is megtudjuk, hogy Simon nem náci, őt csak besorozták. Úgy érzem, ebben a verzióban kicsit előbb véget ért Simonnál a furafiú-korszak. Rudy éppen saját magával beszélget otthon, ahol bujkálnak a begyűjtés elől. Tuti tervük, hogy elmennek az ősökhöz, hiszen nekik kötelességük bújtatni őket, hanem szokás szerint nem értenek egyet, bár azt hiszem ez lényegtelen is, miután katonák kommandíroznak be éppen az épületbe. Köztük van Simon is, aki ajtóbetörés szándékával kocogtatja meg az ajtót éppen, de Rudy elrontja a mókát, hiszen kinyitja az ajtót. Simon és vagy fél tucat katona néz is egy nagyot, Rudy, hogy ne okozzon csalódást vissza is csukja az ajtót, hogy Simon betörhesse. Ajtóbetörés pipa, Rudy menekül, őrök üldözik.

vlcsnap-2012-12-19-10h46m25s184.jpg

Ugrunk Curtishez, akinek – egyszer az életben – terve van. De megpaskolgatnám azt az okos kis buksiját. Kellynek, aki a kaját hordja a raboknak, ergo Snájdignak is, egy üvegcsét ad, amiben átlátszó folyadék van. Mi ez-kérdezi Kelly. Kevés esélyt látok rá, hogy ez olyan szer lenne, mint amitől Júlia tetszhalott állapotba került Veronában. De az is lehet, hogy ez a maradék ecet a bárból, és azért kell Snájdig vacsijába keverni, hogy ízletesebb legyen. Ja, nem, esik le Kellynek, én aztán nem nyírok ki senkit, ő is csak egy rab. Curtis meg keményre vette a figurát, és - most kérek hatalmas figyelmet - még észérvei is vannak. Kelly babám, az lehet, hogy ő csak egy rab, de az ő segítségével jutnak a nácik képességekhez, amit majd ellenünk fordítanak, és hát ne szépítsük, ez kurvára veszélyes üzem. Tehát, vagy ez, vagy lenyeleted Snájdiggal, és ő lesz az elhanyagolható veszteség.

vlcsnap-2012-12-19-10h47m04s81.jpg

Simon lenyúl egy kulcsot, aminek segedelmével épp egy gyógyszeres szekrényben kutakodik, amikor Alisha rányit egy hémitcsinálsz-kérdéssel. Simon be van szarva, de azért elmondja, egy öreg rabnak kell az antibiotikum, vagy belehal a fertőzésbe. Okéoké, de mi lesz, ha lebuksz? Nem bukik le babám, ha nem nyomod fel, erre nem gondoltál? Folyosó felől közelít HerrFlegma na, mi folyik itt, kérdezi. Áhhh, semmi, mondja Alisha, csak segített a számítógéppel, tudod, hogy nem értek hozzá. Jahh, igen kisbogár, irtó béna vagy „szinte” mindenben. Alisha figyelemelterel egy hiányoztál- felkiáltással, amit romantikus HerrFlegma egy dehátcsak-hugyoznimentem-mondattal koronáz meg. Aztán még Simonnak is eldicsekszik hódításával: "Látja fiam, imádnak a nők." Simon feldúlt fejjel kimegy, Alisha pedig tovább tűr.

vlcsnap-2012-12-19-10h47m33s107.jpg

Rudy a bárban ücsörög és Curtisnek célozgat rá hogy így a nácik, úgy a nácik, de Curtis nem tűnik kommunikatívnak, erre Rudy rákérdez: te is az ellenállás tagja vagy? KeményCurtis ezt egy falhozszorítós-hangtompítóspisztolyos öleléssel reagálja le. Rudy ezt igennek veszi, és elrebegi, hogy őt is üldözik a képessége miatt. Na, akkor mutassad barátom, mit tudsz, mondja Curtis, és Rudy szeme közé céloz. Ugrunk a központba, ahol valami főmufti lépdel befele, ezt abból gondolom, hogy minden őröcske remegve tiszteleg, no meg a zene is igen drámaira sikeredett. HerrFlegma irodájába tart, aki lábbal az asztalon cigizik, de nyomban felpattan, amint meglátja, hogy megjött a bossz. Nem, dehogy cigiztem, mondja, éppen azon gondolkodtam, hogyan tudnám csoportosítani az erőforrásainkat a maximális hatékonyság és produktivitás érdekében.

vlcsnap-2012-12-19-10h49m14s80.jpg

Smittkapitány – merthogy ő a főmufti – nagy szeretettel és odafigyeléssel hallgatná meg a javaslatait. Azt mondjuk én is. Hallom, elfogták a keresett személyt, mondja Smittkapitány, jaja, megmutizom, válaszolja a készségessé csicskult HerrFlegma, és a cellák felé veszik az irányt, ahol Kelly és Gary éppen felmosnak, miközben Simon őri őket, nehogy valaki klórmérgezést kapjon. Szóval te vagy ez a cserebere-csávó, mondja Smittkapitány, na, akkor mit hoztál nekem? Semmit? Akkor hariba leszünk kisöreg! Na mégis hoztál valamit? Kelly megint mozizik, Snájdig meg remegve ad át valamit a főmuftinak. Szuper, mondja HerrFlegma, most akkor mindenki boldog, ugye? Csakhogy asszem Smittkapitány régebben az ÁNTSZ-nek dolgozott, ugyanis kiszúrja, hogy Snájdig cellájában koszos maradt egy folt, na, most akkor Garygyerek csoszogjál befele a felmosóddal, mert azt akarom, hogy Snájdig cellája mindig tiszta legyen. Garykém, a tökéletes balek. megint rosszkor van rossz helyen. Ő az a srác, aki (mindig) először hal meg, Smittkapitány ugyanis rajta illusztrálja a kapott képességet, ami ugye Csaposcsajé volt, és Garygyereket halottra fagyasztja. Kelly újragondolja a beletegyem-e a mérget Snájdig kajájába-kérdést, miután a saját szemével győződhetett meg róla, Curtis nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, a nácik ellenünk fordítják a képességeket.

vlcsnap-2012-12-19-10h49m54s249.jpg

Simon cigi szünetet tart, Alisha csatlakozik. Kiderül, hogy egyikük sem dohányzik. De jól jönnek a cigi szünetek elmélkedésre, egyedüllétre, no meg arra, hogy Simon megköszönje Alishának, hogy falazott neki a gyógyszer miatt. Miértvagyvele-teszi fel Simon a sokakat foglalkoztató kérdést. Ittas vezetés miatt börtönbe kerülhettem volna-mondja Alisha, de ő elintézte, hogy ejtsék a vádakat, bár tudja, most Simon biztos egy ribinek tartja. Simon szerint mindannyian teszik, amit tenniük kell a túléléshez, látom ma ilyen nagymondatos részt kapunk. Szép is ez, amikor a főnök macája és a jobb keze egymásba szeretnek, meg amúgy sem láttunk ilyet még soha. Kelly viszi a kajákat a raboknak, bele is önti a Curtistől kapott mérget a nem túl gusztusos zabkásának tűnő izébe. Vinné is a tányért a kis extrával, amikor olyasmit lát, amitől a földre dobja az étvágygerjesztő étket. Nyissadkiazajtót te Simongyerek, mert Snájdig rohadtul felkötötte magát. Simon és Kelly épphogy megmentik Snájdigot, aki az övével próbált véget vetni annak, hogy a nácik belőle húzzanak hasznot.

vlcsnap-2012-12-19-10h50m44s225.jpg

Snitt, Kelly a bárban ül zárás után, ahol Curtis kissé összezavartan elemezgeti az odamészhogykinyírd-erremegmented-tényállást. Hogyisvanez csibém? Öngyilkos akart lenni, én meg nem hagyhattam, mert ha meg akart halni, az azt jelenti, hogy a mi oldalunkon áll, érted? Curtis szerint meg baszhatják kinek az oldalán áll, ha egyszer a náciknál van. Rudy ekkor lépked elő a hátsó szekcióból és bölcsen megállapítja, hogy ez pontosan olyan, mint a teknős és a nyúl esete… vagy a macskáé meg a bagolyé? A lényeg, hogy valami állat van benne. Hm. Curtis szerint meg le kéne állni a piával. HerrFlegma éppen Smittkapitánnyal töpreng a Snájdiggal történteken. Smittkapitány szerit hiba volt őt fogolyként kezelni, inkább motiválni kéne, megmutatni, mit nyerhet, ha segít nekik. HerrFlegma is pont erre a következtetésre jutott, nahát.

vlcsnap-2012-12-19-10h51m49s102.jpg

Kelly megint Snájdignál mereszti a nagy kék szemeit. Jófej ám, mert zselét meg fagyit hozott nekijje, mert azt könnyebb lenyelni, ilyet adnak mandulaműtét után is. Snájdig viszont csak a „málnás” ütős érvre mosolyogja el magát, Kelly pedig megeteti kikötözött barátunkat. Jobb, ha hozzászokom ehhez, mondja Snájdig, mert képzeld, átszállítanak egy luxusbörtönbe, hát ez fura, tudatja velünk Kelly arckifejezése. Ugrunk is magára az átszállításra, HerrFlegma ül Snájdig mellett a hátsó ülésen, de egy felborult babakocsi és egy fekvő nő állja útjukat. Ki a kocsiból, tedd arrébb – mondja HerrFlegma a sofőrnek, aki későn szembesül a ténnyel, hogy a kiesett baba műanyagból van, az anyukája pedig maszkot visel és még fegyvere is van, ráadásul kettő. HerrFlegma, miután feltérképezte esélyeiket (4 Hitler maszkos-fegyveres vs ő egyedül), inkább a távozás mezejére lép, Snájdig mellé meg behuppannak a maszkos útonállók, akik - eszembe nem jutott volna - a Kelly-Curtis-Rudyk kvartettből tevődnek össze.

vlcsnap-2012-12-19-10h53m13s174.jpg

Smittkapitány kissé ingerülten ecseteli HerrFlegmának a meggyőződését, miszerint az útonállóknak tudniuk kellett az elszállításról, ergo valaki csicsergett. HerrFlegma mentegetőzik, neménvótam, na, akkor hogy tudtál megszökni élve kisbarátom, arra felelj, kérdi Smittkapitány. Fürge vagyok, mint egy macska, mondja HerrFlegma. Erősen gyanítom, Smittkapitány nem erre a támadhatatlan érvre számított. Alisha ekkor nagyon hangosan leüt egy billentyűt, Smittkapitánynak pedig ez gyanússá válik, mi van, ha nem is vagy olyan butácska, mit amilyennek látszol, és te köptél, hm – Smittkapitány már ott tart, hogy megfagyasztaná Alishát, amikor HerrFlegma a „nem, ő tényleg ilyen ostoba, nem tudna megszervezni egy ilyet” - felkiáltással „megmenti” a helyzetet. Azt hiszem, van az a pont, amikor elviselhető, hogy leostobázzák az embert. Kutassák át a lakótelepet, vagy magát teszem meg felelősnek, mondja Smittkapitány öszeránccolt szemöldökkel.

vlcsnap-2012-12-19-10h54m55s173.jpg

Curtis egy szobába vezeti Snájdigot és Kellyt pár takaró kíséretében, itt maradhatnak addig, míg nem találnak biztonságosabb helyet. Hirschbácsi ébredezik, jajj ez így rossz, nem lett volna szabad így történnie. Simonka őrzi az álmát, tessék bácsi, itt a gyóccer, oszt aludjon tovább. Snájdig és Kelly ismerkedési-estet tart. Dílerkedtem, jött a vihar, aztán dílerkedtem tovább, csak épp narkó helyett képességekkel, ja, amúgy kösz, hogy megmentetted az életemet. Nem tartozol köszönettel, mondja Kelly, mert meg akartalak ölni, csak aztán megsajnáltalak, ahogy ott lógtál, hiába, az öngyilkosjelöltek a gyengéim. Értem, mondja Snájdig, ez olyan „aranyszívű kurva”- dolog, nem? Te most lekurváztál? Ja, bocs. Minden romantikus lélek álma egy ilyen párbeszéd.

vlcsnap-2012-12-19-10h55m51s194.jpg

Reggel van. Rudy banánt szeletel, Snájdig elbűvölve nézi a vállán szundikáló Kellyt, Curtis meg arcot mos, miközben kocsifékek hangjára lesz figyelmes. Mire HerrFlegma és az emberei betobzódnak a bárba, Curtis és Rudy már rózsaszín koktélkájukat szürcsölgeti. Kellett nekem a romantikáról beszélni. Tehát srácok, ez egy razzia, és ti kik vagyok egyébként? Én itt dolgozom, mondja Curtis, Rudy pedig hosszas merengésbe kezd arról, hogy ki is a kis kifli, melyikük is az alsó szólam az ő szerelmi duettjükben. HerrFlegma csak mellékesen megemlíti, ugye tudod fiam, hogy tilos a homoszexualitás. Hű a ’va életbe…mondaná Rudy, csak vicceltem ám, valójában unokatesók vagyunk, erre a roppant reális magyarázatra már Curtis is felkapja a fejét. HerrFlegma be is küldi az embereit körbeszimatolni, Rudy meg nagyot szürcsöl a koktélból, nehogy már kárba vesszen. HerrFlegma is belépdel a szobába, aminek a padlója alatt bujkál Snájdig és Kelly, meg is úsznák a dolgot, mert HerrFlegmának csak a láda sörike kéne, pech, hogy a padló nyikorog, így felveti a vagyelőjöttök-vagyatáramata-padlóbaeresztem-opciókat. Van egy enyhe Becstelen Brigantyk beütése, nem? Kellyék kénytelenek előjönni, de Snájdig híróskodik, Kellynek sikerül lelécelnie, Snájdigot, Curtist és Rudyt viszont elvezetik HerrFlegma dzsiájdzsói. Asszem mondhatom, ez így nem a legoptimálisabb felállás.

vlcsnap-2012-12-19-10h58m00s238.jpg

Hirschbácsi megint ébredezik, és deja vu-je van, a szomszéd cellában megint Snájdig ücsörög. Maga az, mondja az öreg, de Snájdignak nem rémlik, hogy ismernék egymást, el is sztorizza neki, hogy baszta el a nagy lehetőséget. Ez önmagában nem lenne akkora probléma, az viszont sokkal inkább, hogy HerrFlegma most akadt rá a Simon által az iratok közé tett Hirschbácsi-levélre, amit át is nyújt Smittkapitánynak.  Snájdig azon van, h visszaveszi az erőt Hirschbácsitól, és helyrehozza, amit a bácsi elbaltázott, amikor megérkezik Smittkapitány a sleppjével, és közli, tegye vissza az öregbe az erőt, vele együtt fog meghalni, mert egy ilyen képesség túl veszélyes, nem engedheti „szabadon”. Snájdig ellenáll, Smittkapitány ekkor közli Simonnal, hogy lője le az öreget. Simon habozik, Smittkapitány pedig maga jár a dolgok végére. De itt még koránt sem zárult a móka-tár, ugyanis kihozza Curtist a cellából, és közli Snájdiggal, tegye bele az erőt, vagy elkezdi egyesével kivégezni az embereket. Snájdig sajnálja, de nem tehet mást, jön is a fénnyel átitatott remegés, Curtis pedig búcsúzóul kap egy golyót is a fejébe Smittkapitánytól, na meg még kettőt, hogy tutira menjen, és ezzel lezártnak tekinti a kérdést.

vlcsnap-2012-12-19-10h58m57s20.jpg

Simon tépelődik a nemnekemvaló-ezakatonásdi-dolgon. Alisha jön vigasztalni, ne vádold magad, nem tehettél semmit, egyébként is csókolózni jöttem, szóval hagyjuk a dumát. Két fegyveres őr áll a főbejárat előtt, Kelly üdvözli is őket 1-1 fejlövéssel. Azt azért nem lehet elmondani, hogy nem tökös a csaj, egyszemélyes mentőakcióba kezd ugyanis. Útközben találkozik HerrFlegmával, akit meglő ugyan, de túszként magával visz. Összefutnak a hancúrozásból visszatérő Alisha-Simon párossal, akik szívesen segítenek Kellynek, Simon demonstratíve le is tépi a horogkeresztet az egyenruhájáról. Megcsaltál-pedigénszerettelek-mondja HerrFlegma. Én meg egy szardarabnak éreztem magam melletted, válaszol Alisha. A most már 3+1 tagú bagázs folytatja mentőakcióját. Míg Kelly Snájdiggal beszéli meg, hogy Curtis meghalt, addig Smittkapitány a főbejáratnál Kelly munkásságát szemléli. Ez nagyon nem lesz így jó.

vlcsnap-2012-12-19-11h00m14s51_1.jpg

Snájdig elmeséli Kellynek az alternatív jövő-témát, miközben Rudyval kiegészülve próbálnak kijutni. Kevés sikerrel járnak, ugyanis Smittkapitány körbe veszi őket a fegyvereseivel, de Kelly megint feltalálja magát, és egy ital automatából származó üccsidobozt gurít a fegyveresekhez, akik gránátnak hiszik és szétrebbennek. Fiainknak pedig több se kell, oszt uzsgyi. Tűzharcba keverednek, ami azért nem túl szerencsés, mert 1: alig van lőszerük 2. Simonon kívül nem sokan tanultak célozni 3. HerrFlegma jobbról, Snájdig balról halódik, ugyanis meglőtték 4. a nagycsoportosok könnygázlövedékkel készülnek a könnyes búcsúra. A helyzet kilátástalan, hogy finoman fogalmazzak. Hanem ekkor a trükkös Snájdig beközli Kellyvel, hihi, jól átverte őket, mert nem adta Curtisnek az időutazó képességet – mily’ váratlan fordulat – hanem itt van nála, húzzál vissza az időben, és hozd el a telefont, lefénysmárolja Kellyt, aztán ellátogat az örök vadászmezőkre, Kelly meg elmegy telefonnézőbe.

vlcsnap-2012-12-19-11h00m46s112.jpg

Épp akkor toppan be Hitler irodájába, amikor az a mobilt nézegeti. Egy hé, Hitler megszólítást követőn a Fräulein erősen lefejeli Hitlert majd egy mértkellekkora-fasznaklenned-mondattal karöltve még megrugdalja párszor az emberiség nevében, aztán idővisszautazik a jelenbe. Minden a régi, az emlékmű megint emlékmű és nem Hitler-szobor, Hirschbácsi meg éppen most teszi le elé a csokrocskáját, aztán elballag. Kelly bólint egyet, na, ezt megcsináltam.

vlcsnap-2012-12-19-11h02m36s162.jpg

A sikeres missön után beszámol Snájdignak mindenről, aki eléggé kétkedve fogadja a sztorit. De végülis az egészből a lényeg, hogy dugtunk-e kiscsillag. Ja, azt nem, de csókkal adtad át az erőt, ami nem is volt olyan rossz. Te figyu már Snájdig, szedd ki belőlem ezt az erőt, mert elegem van a történelemből, és ígérd meg, hogy soha senkinek nem adod oda. Nahhjóóó, megkapja az iguánám. A mid? Nem is tudtam, hogy gyíkot tartasz-mondja hősnőnk. Sok minden van még, amit nem tudsz rólam, mondja Snájdig, - szabad hányni? – mondtam én, hogy ez a nagymondatok napja. De azt tudom, hogy nem vagy ilyen, csak úgy csinálsz, mintha leszarnál mindenkit, pedig nem is – mondja Kelly, aki újra tudós akar lenni. Egy ilyen mondat után, mondjuk nem is csodálom. Visszaérve a közösségi központba először Flegmafelügyelővel találja szembe magát, aki kockás ingecskéjében pont olyan hétköznapian szedi ki az üccsijét az automatából, ahogy eddig, és a tőle megszokott szívből jövő érdeklődéssel teszi fel a miafasztbámulsz-kérdést. Befutnak a többiek is, akik aziránt érdeklődnek, merre járt Kelly. Semmi extra, csak nácikkal harcoltam és szétrúgtam Hitler golyóit, és ti? A sorozat - Nathan kiesése után - végre feltámadt poraiból.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása