Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x17 – A vékony jégen

2012. november 20. 15:00 - leeann

Betér Melinda boltjába egy képregény író-rajzoló, aki Deliát keresi, mert műtermet váltana. Úgy érzi, hogy a jelenlegi műterme nem megfelelő a nagy mű megalkotásához. Delia elutazott, ezért Mel elkéri a fickó elérhetőségeit. Amikor a képregényes kilép Mel antikvitásából, egy olvadó jégcsap majdnem rázuhan. Szerencsére nem sérült meg a fickó, de az azonnal kiderül, hogy a jégcsapos móka egy szellem műve volt. A szellem meg akar fizetni valamiért a képregényesnek, és ez nem túl kedves tőle. Később Eli, aki szintén szemtanúja volt a jégcsapos incidensnek, utánanéz egy kicsit a fickónak.

sze 5x17-1.jpg

Kiderül, hogy a fickó lerajzolta azt, ami majdnem történt vele, de már a történés előtt kitette a blogjára. Eli azt javasolja Melnek, hogy beszéljenek Grant proffal, aki nagy képregény őrült és már úgyis tud a két szellemesről mindent. Grant prof elmondja, hogy Demon a képregényes, elég jó, de a karrierje halott, a történetei leültek és rajongói kezdenek kiszeretni belőle. Nem sokkal később Demont megtámadja a hűtőszekrénye és jégkockákkal lövöldöz rá. Alig hagyja abba a hűtő a lövöldözést, máris Eli jelenik kopogtat nála, aki elmondja a képregényesnek, hogy ördöge helyett szelleme van.

Eli meglátja, hogy a jégkockás akció is meg van már örökítve rajzon, majd elmegy. Amikor Demon újra egyedül lett, transzba esik és rajzolni kezd. Egy késes fickót rajzol, aki megtámadja őt, de ez még nem történt meg. Demon nem érti, hogy mi történik vele. Este Mel áttanulmányozza Demon blogját, és másnap felkeresi őt. Demon elmeséli, hogy néha olyat rajzol, amire nem is emlékszik, csak azt látja, hogy kész van és már fel is van töltve az oldalra. Sőt az is kiderül, hogy a művész sem az Eli által leírt sísapkás szellemet, sem a lerajzolt késes fickót nem ismeri.

sze 5x17-2.jpg

Demon próbál menekülni Melinda elől, mert sok neki, amit hall a látótól, de az utcán hirtelen megcsúszik a szellem által előidézett jégen és egy autó elé esik. Az autó nem üti el, de Melnek látomása támad. A látomásban ő is képregényben van és megtalálja a sísapkás szellemet, egy befagyott tó jege alatt. A képregényes fickó végül a saját lábán távozik, de Mel kiszúrja a késes fickót a bámészkodó tömegben. Később Melinda és Eli az egyetemen kutatnak tovább, ezért Grant prof beugrik hozzájuk egy adag képregénnyel.

sze 5x17-3.jpg

Kiderül, hogy Grant prof ismer a közelben egy tavat, ahol jéghorgásznak az emberek, és az apjának is van kint kunyhója. Ez a tó lesz az, de Blaire nyomozót áthelyezték, az új nyomozó pedig nem csípi őket, ezért nem jelenthetik be, hogy megint hullát találtak. Ám Grant bejelentheti, mondván a horgász kunyhóból észrevett valamit. A fiút megtalálják, egy elszökött kamaszról van szó. A hullaházban Mel tud is váltani pár szót a fiú szellemével, aki Demont a képregényest vádolja a halálával. Melinda elég gyorsan, elég sok mindent kiderít, amíg ez idő alatt Eli ennek alig a felét tudja csak meg.

sze 5x17-4.jpg

Melinda volt a gyorsabb és szemfülesebb, úgyhogy szalad is a kórházba elcsípni a halott fiú családját. Hamar el is kapja a szülőket, akik magukat hibáztatják a fiúk halála miatt. A szülők elmondják, hogy Shane nagyon balhés gyerek volt, és amikor az apja már végképp nem bírt vele kiadta gyerek útját. Shane utálta képregényeket és mindig bántotta emiatt a mostoha öccsét, mert az öcsi nagyon szerette ezeket. Hamarosan befut mostoha öcsi is, vagyis a késes fickó. Colin az öcsike elmeséli, hogy ő is rajzolt egy képregényt, amit Demon műveként látott viszont. Shane mielőtt lelépett ellopta az öccse laptopját, majd valószínűleg eladta a képeket és a sztorit Demonnak.

sze 5x17-5.jpg

Melinda szerint Shane megszállja Demont, aki azt rajzolja, amit a szellem akar, ezért lehet az, hogy Colin is szerepel Demon rajzaiban. Colin úgy véli, hogy Demon ölte meg Shane-t, hogy ki ne derüljön a plágium és ezért üldözi a szelleme a képregényest úton-útfélen. Később Shane megint megszállósat játszik, de most Colin rajzol öntudatlanul. Shane arra bíztatja öccsét, hogy erőszakkal vegye vissza Demontól, ami az övé. Miközben Colin útra kel, Eli és Grant prof betörnek Demonhoz, ahol Shane segítségével megtalálják Colin ellopott műveit.

sze 5x17-6.jpg

A két alkalmi betörő magával viszi Colin rajzait és már Melindával kiegészülve, próbálják belőle összerakni a fiú által megjelenített történetet. Grant hozzáértő szemmel azt mondja, hogy Colin nagyon tehetséges, nagyon jó, amit a fiú rajzolt. Demon éppen most dedikálja az új képregényét, ahol Colin is megjelenik és már Melindáék is sejtik, hogy Shane valami rosszra akarja rávenni az öccsét, ezért ők is odatartanak. Colin már a sorban áll és Demon ki is szúrja őt. A sztár képregényes szünetet akar, de nem tud kimenekülni és Colin megtámadja.

sze 5x17-7.jpg

Colin végül bármilyen dühös is nem tudja bántani Demont, ezért a biztonságiak gyorsan leszerelik őt. Melinda és Eli is odaérnek, de már csak Colin kiborulását látják. Demon a biztonsági emberre szól, hogy engedje el a fiút. Demon a dedikálás közepén mindent bevall, mert nem bír tovább hazudni. Később, amikor már elcsitultak a kedélyek, Colin és Shane elbeszélgetnek egy kicsit Mel segítségével. Kiderül, hogy Shane rájött, hogy az öccse sztorija róla szól, és emellett végtelenül tehetséges is, ezért megpróbált segíteni neki. Elvitte a rajzokat Demonnak, aki rájuk se nézett, ezért otthagyta őket, majd levágta az utat a jégen át és megtörtént a baleset.

sze 5x17-8.jpg

Hamarosan Demon is megjelenik és elmondja, hogy Shane nála járt, de tény, hogy ő rá sem pillantott a rajzokra. Demon kiadója látta meg a rajzokat és fantasztikusnak tartotta, ezért Demon a sajátjaiként adta el őket. Shane azért rajzoltatott Demonnal, hogy mindenképp megjelenjenek az öccse munkái. A képregény imádók hőse úgy dönt, hogy segít Colinnak elindulni az úton. Shane szépen átballag a fénybe, úgyhogy a mai szellem is sikeresen átkelt. A rajzolós ügy Aidennek is ihletet adott és lerajzolta magát, meg a kistesóját, akit a szülei még tervbe sem vettek. Még öt rész van hátra, meglátjuk mi minden lesz még.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása