Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Váratlan utazás 2x03 - Hetty néni kitüntetése

2012. november 16. 11:00 - nemon

Jól indul az epizód: kerítésfestés, miközben Sarah verset szaval. Már most ásítozok, nem úgy Hetty néni, aki két pemzlihúzás között büszkén hallgatja a kislány szavait. Sarah a vers befejeztével megállapítja, hogy a vers dögunalom, de Hetty néni szerint egy kormányzó fogadására rendezett estre ez a vers pont megteszi. Közben levelet hozott a postás Hetty néninek a Királyi Oktatási Hivataltól. Ez a név annyira jól hangzik, hogy félő, hogy hamarosan hazánkban is bevezetésre kerül. Olivia nénit ennyire izgatottnak még nem láttam, és ki is derül nyomban, hogy miért: ez csak előléptetést jelenthet, talán még főtanfelügyelő is lehet kedvenc Hetty nénénkből. A levelet kibontva valóban előléptetésről van benne szó, de nem úgy, ahogy a hölgyek gondolták. A levél írója Muriel Stacey, Hetty néni régi főiskolai csoporttársa, aki a saját előléptetéséről és látogatási tervéről számol be levelében. Ráadásul Olivia néni azt is elárulja, hogy Muriel is tanított Avonlea-ben.

Vágólap-01.jpg

Hetty néni azonnal rémeket lát: Muriel kizárólag azért jön, hogy nála kezdje a felügyelősködést, nocsak. A "mindenki magából  indul ki" elv alapján ezek szerint Hetty néni részéről ez lett volna az első lépés. Sarah szerint a levélben nem erről van szó, de Hetty néni szimplán gyávának nevezi Murielt, aki még arra se képes, hogy megmondja a látogatása valódi okát. Ha ez az agyrém még nem lenne elég, Hetty néni továbbfűzi az összeesküvés-elméletét: a kormányzó látogatása is idevág, most már biztos, hogy Muriel emiatt is mostanra időzítette a látogatását. Azt hiszem, Hetty néni személyében megtaláltuk Columbo feleségét. A következtetések levonása után Hetty néni nekiáll újra festeni, de abban nincs köszönet: keresztben festi a kerítést olyan erővel, hogy Sarah és Olivia néni nem győznek elugrálni a fröccsenő festék elől.

Vágólap-02.jpg

A kormányzó érkezése mindenkit feldúl: Avonlea hölgyei Mrs. Lawson boltjában a rendelt kalapjaik miatt sápítoznak, semmi sem olyan, mint ahogy megrendelték. Azért, hogy megnyugodjanak, az egyik hölgy felolvas az újságból, ahonnan azt tudjuk meg, hogy újsághír lett abból, hogy Muriel Stacey Avonlea-ba látogat. Az éppen betérő Hetty néninek már csak ez kell, főleg, amikor a boltban a nők Hetty nénin kezdik élesíteni a nyelvüket. Az újságcikk részletesen kitér az Anna sorozat szereplőire - őket is Muriel oktatta - akik Muriel tanítási módszereinek révén jutottak el különféle tanulmányi versenyekre. Muriel további méltatása - sok analfabétát tanított meg olvasni - miatt Hetty néninél kezd elszakadni a cérna, így közli a pletykásokkal, hogy épp most tervezte feltölteni az osztályát további tanulókkal, hiszen ő inkább cselekszik, mintsem beszél az érdemeiről. A nőket ez nem igazán hatja meg, inkább arról regélnek, hogy Muriel szállásadója Muriel tiszteletére fogadást rendez, tiszta buli az élet Avonlea-ben. Hetty néni gyorsan közbevág, nemnem, Muriel az első este nála vacsorázik, mert ő illendően szeretné fogadni feljebbvalóját. Ezzel a mondattal és lendülettel távozik a boltból.

Vágólap-03.jpg

Hetty néni első útja a halfeldolgozóhoz vezet, ahol azonnal ájuldozni kezd a szagtól. A halfeldolgozó vezetője szeretne minél hamarabb megszabadulni az öreglánytól, aki - mint kiderül - azért jött pont ide, mert 1. vége a homárszezonnak 2. itt található a legtöbb fiatal, akinek iskolázottsága alulmúlja az átlagot. A feldolgozó vezetője kételkedik Hetty néni meggyőző érveiben, de az asszony így is megkísérli a lehetetlent. Hetty nénit először kinevetik - Fizetés van? Nincs? Hát akko'? - de az öregasszony előveszi a szónoki képességeit az elszalasztott lehetőségekről, új utakról, új életről. Egy, csak egy legény van talpon e vidéken, akiben az elszórt "magok" gondolatot ébresztenek: Gus Pike, aki a mondóka után elhatározza, hogy szeretne megtanulni legalább írni és olvasni. Amikor azonban az üzem vezetője kötözködni kezd, hogy vagy a pénz, vagy a tanulás, Gus meginog. Hetty nénit azonban nem ilyen fából faragták: Isten kegyelmére és a vallásos könyörületességre építve csak kicsikarja a férfitől, hogy engedje Gust a munka mellett iskolába járni.

Vágólap-4.jpg

Gus bemutatkozása hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen már az első nap futva ér be, de még így is elkésik. Szó szerint beesik az ajtón, és olyan szóvirágokkal örvendezteti meg a tanulókat, mint: "kirohantam a belem" és "szakad rólam a veríték". Ilyet egy úri iskolában nem mondunk, nem igaz? Úgy látszik, Hetty néni egy perc alatt megbánta, hogy Gust rábeszélte az iskolára, mivel a fiú ott helyben állva - ahogy beesett - rágyújt a pipára, na szép lesz ez. Miután nagy-nehezen Gus megértette, hogy nincs pipázás a suliban, a következő rapid lecke az az, hogy a hegedűjét is rejtse el valahová, még akkor is, ha ez a hangszer amúgy "a budira is vele megy." A kezdeti nehézségek után még rosszabbra fordul a helyzet. Kiderül, hogy Gusnak csak egyetlen ruhája van, amit karácsonykor mos csak ki - most meg gyanítom, kb. április van - így nem tudja a többieket megkímélni a szagtól.

Vágólap-5.jpg

Gusnak amúgy is furcsa fogalmai vannak az iskoláról: azt hitte, hogy ez csak két napig tart, az egyik nap megtanul írni, a másik nap olvasni, oszt' jónapot. Büdösbogár gyorsan felvilágosítást kap, hogy ez nem így megy,  foglaljon helyet, és nem mellékesen valaki nyissa már ki az ablakot. Az első kedvcsináló feladat Gusnak: Hetty néni felvési a táblára Gus teljes nevét, amit neki le kell másolnia. Amikor megtudja, hogy mit rejtenek a furcsa jelek, azon nyomban nekilát a tudást magába szívni, miközben a többiek a verseléssel vannak elfoglalva.

Vágólap-1.jpg

Gus beilleszkedni látszik, mert a szünetben a többi gyereket boldogítja a hegedűjével, táncolva zenél nekik, ők pedig követik. Hetty néninek mindez nem tetszik, gyorsan rendre is utasítja mind a gyerekeket, mind Gust. A fiú eléggé sértetten néz, amikor ismét megkapja, hogy a hegedűnek otthon a helye, de nem szól semmit. Az iskola végén mindenki örömmel távozik, Gus is, sőt, ő még az órán hallott verset is elszavalja kifele menet. Hetty néni infarktust kap ezt meghallva, fejvesztve elkezd rohanni a fiú után. Kiderül, hogy a vers csak úgy belemászott Gus kobakjába, hú, lesz mit kiaknázni, úgy érzem. Hetty néni is így látja, két gondolattal tovább már Muriel jut az eszébe, mint penészeledel, akit irigységében ez a baktérium fog elcsócsálni. Hetty néni gyorsan visszazuhan a földre, amikor a Gus lábában lévő szálka kiváltja a fiúból a "rosseb" szót. Jómodor: 1-es.  A megoldás kizárólag az lehet, hogy Gusnak tetőtől talpig meg kell változnia, nincs mese. Hetty néni vagy felkészült, vagy a jövőbe lát, mert véletlenül éppen van nála egy "hogyan viselkedik egy úriember" című kötet. Gus először értetlenkedve lapozgatja - a sok furi ábra és emberek furcsa testtartása az első, ami leszűrődik neki - aztán csak elfogadja a könyvet. Most már csak olvasni kellene megtanulni.

Vágólap-6.jpg

Hazafelé menet Hetty néni tovább folytatja az agitálást az olvasásról és a tanulásról. Kiderül Gus szomorú élettörténete: nincs se apja, se anyja, se családja. Az édesanyja akkor halt meg, amikor megszakadt a szíve amiatt, hogy az apja börtönbe került, miután baltával megölt egy embert,  és nem, nem azerbajdzsánból származik. Hetty nénit sokkolják ezek a tények, de a fiú érdekében próbál ezen felülkerekedni. A halfeldolgozóban Gus úriemberként issza a kávéját - azaz eltartott kisujjal - és közben mindenkit inzultál, hogy az ő nevét senki nem tudja rajta kívül elolvasni. Az ilyen módon frusztrált többi fiú -de különösen egy -nem sokat törődik az írással, inkább a hegedülésre biztatja Gust. Szegény fiú lehet, hogy él benne a tudásvágy, de könnyen befolyásolható, így hamar sutba dobja az írását és rázendít a hegedűjére.

Vágólap-7.jpg

A suliba időben beérni úgy tűnik, nem megy, ismét késés a vége. Hetty néni ezt azonnal megjegyzi, no és persze az elmaradhatatlan hegedű is a fiúnál van, nem lesz ennek jó vége. A lecke hiányánál Gus töredelmesen bevallja a zenés estet, no meg azt, hogy "jó meghúzták a butykost" a többiekkel, így nagyon sajnálja, de nem tudta megírni a házit. Amikor Hetty néni nevelő célzattal párhuzamot von Gus és az apja között, akkor Gus csak kineveti: volt az öregnek jobb dolga is, mint piálgatni, a nőzés volt az igazi hobbija. Mielőtt a fiú belemerülne a szaftos részletekbe, Hetty néni csendre inti és egy hirtelen elhatározással elveszi tőle a hegedűt. Gus kiakad, hiszen a hegedű az övé, de az öregasszonyt nem lehet meggyőzni. Ami a tanulás útjába áll, az ne legyen a fiú közelében, a hegedű meg amúgy is a léhaság és a hajléktalanlét felé terelné csak.

Vágólap-8.jpg

Suli után Gus még mindig nagyon magába van zuhanva, Hetty néni egy kis kajával próbálja felvidítani. Az éhes fiú teljesen megfeledkezik a jómodorról, lesz még itt tanulnivaló bőven. A gyerekek hazafelé menet megvitatják az iskola fontosságát, Felix nem nagyon akarja elfogadni azt a tényt, hogy van, aki önként jár iskolába. Gus kiböki, hogy neki nincsenek nagy tervei, ő csak egy valamit szeretne, de azt nagyon: családot, és úgy érzi, hogy a tanulással elérheti ezt.

Vágólap-9.jpg

Eközben Hetty néni Muriel Stacey fogadására készül: finom ebéd, virág az asztalon, lesz itt minden. Hetty néni rettenetesen ideges, mindenbe beleköt, így végül arra a következtetésre jut, hogy Oliviát és Sarah-t elzavarja Murielért, addig ő pedig vesz egy forró fürdőt megnyugtatásképpen. A fürdés nem várt balesettel zárul: leszakad a vízadagoló kötele, Hetty néni elesik a zuhanyozóban és jól magára rántja a vizestartályt. Az étel a tűzön természetesen odaég, lesz itt nemulass, úgy érzem. Amikor Olivia és Sarah megérkezik Muriellel, Olivia éppen azt ecseteli, hogy milyen finom ebéd várja majd őket. Ehelyett csak Hetty segítségkérő ordibálása hallatszik, és égett kajaszag terjeng.

Vágólap-10.jpg

Olivia és Muriel rohan kiszabadítani Hetty nénit, aki kínosabb helyzetbe már nem is kerülhetne. Muriel nem bizonyul boszorkánynak, mert azonnal segíteni szeretne. Az orvos később megállapítja, hogy csak izomhúzódása van az öreglánynak, de ez éppen elég arra, hogy moccanni ne tudjon. Muriel átveszi Hetty néni konyhájában az irányítást: a megmaradt darabokból gyorsan összeüt valami fogyaszthatót. A doki szerint szigorú fekvés a gyógymód minimum 5 napig, ez kellőképpen levágja a biztosítékot. Hetty néninek tanítania kellene, de mivel képtelen rá, így Muriel fog beállni helyette, punktum, vitának helye nincs.

Vágólap-11.jpg

Másnap az iskolában Muriel úgy kezd a suliban, mintha mi sem történt volna. A gyerekek egyből megkedvelik, mert szemben a rigorózus tanítással Muriel a szabadban tartja az első óráját. Gus - a konzervgyár és a suli miatt - azonban inkább aludni tér a padban, fárasztó lehet dolgozni és tanulni egyszerre. Az aranyszívű asszony - ahelyett, hogy zaklatná a fáradt fiút - inkább ráteríti a kendőjét, hogy ne fázzon, amíg alszik.

Vágólap-2.jpg

Muriel nem vacakol: egyszerre tart testnevelésórát és matekórát. Amíg a gyerekek hajlonganak, addig is mondják fejből a szorzótáblát. Ezután Sarah felmondja a kormányzó estjére szánt verset, kicsit sűrű a program. Muriel nincs elragadtatva a versválasztástól, de nem szól bele abba, hogy Hetty néninek mi tetszik. A rögtönzött tanítónőnek támad egy remek ötlete: a kormányzó estje kitűnő lehetőség lenne arra, hogy Hetty nénit felköszöntsék, hiszen ő az egyik legelismertebb tanár a szigeten. Persze, a készülődés menjen titokban, legyen ez meglepetés az öreglánynak.

Vágólap-12.jpg

Otthon Hetty néni unatkozik és tipródik, egyszerűen képtelen elfogadni, hogy Ms. Stacey átvette az irányítást. Még a csoki sem kell, ha Muriel küldte. A látogató hölgyek nem restek marékkal szedni a csokiból és ahogy elnézem, nem kis gúnnyal veszik tudomásul Hetty állapotát. Sőt, rá is tesznek egy lapáttal: Muriel beszédjéről áradoznak, hiszen az ideiglenes tanítónő járja Avonlea-t és mindenhol bemutatkozik. Fú, a helyzet fokozódik, mert Olivia cikket írt Murielről, sőt! A cikk maga összehasonlító elemzés Avonlea jelenlegi tanítójáról és Murielről, na ennek Hetty néni nem fog örülni. A cikket hallva simán kirúgnám Oliviát az újságtól, hiszen ki a búbánatot érdekel, hogy mit reggeliznek a tanárnők? Hetty néni étrendje mindenesetre elég bizarr: nyers zabkása, ami többeknél kiváltja a "fúj, az lovaknak való" jelzőt. A cikk többi része sem jobb; szépségápolás pro és kontra. Hetty néni ezt már nem bírja hallgatni, így 225 fokban meghajolva tápászkodik ki a fotelből, ennyi elég volt neki. Miközben Hetty kínlódva elhagyja a helyiséget, úgy látom, hogy Oliviának sem tetszik a felolvasás, pedig hát ő írta a cikket. A szobában Hetty néni kiosztja a húgát, és jogos, hiszen Olivia néni - mint kiderült - azért írta, hogy jót mulasson a nővére a leírtakon. Ezek szerint nem ismeri elég jól a testvérét.

Vágólap-13.jpg

Az iskolában a gyerekek készülnek a meglepetés előadásra, háááát…. Sarah-ban és Felixben megvan az a bizonyos X, szerintem simán indulhatnának az X-faktorban, mert annyira ők is tudnak énekelni, mint a mostani széria. Szép kis vita kerekedik a két gyerek között, egymást hallják hamisnak, na itt legalább van némi jogos kritika. Felicity felveti, hogy Felix inkább rajzoljon, zenéljen helyette inkább Gus, azzal legalább jól járnának. Murielnek nagyon tetszik az ötlet, nyomban elő is kapja a hegedűt. Gus azonban ódzkodik, kijelenti, hogy ő biza nem játszik többé a hegedűn, és különben is másolnia kell még, bocs. Muriel Stacey csalódottan rakja el a hangszert, de érzem, hogy nem fogja ezt annyiban hagyni.

Vágólap-14.jpg

Bizony hogy, később felkeresi a halfeldolgozóban Gust, és miután megbeszélték a halászat szépségeit, Muriel megkérdezi, hogy miért nem akar többé hegedülni? Gus nyersen közli, hogy Hetty néni megtiltotta és különben is, igaza van: a hegedülés csak tönkreteszi az életét. Muriel értetlenkedik egy sort, de Gus elmagyarázza: a hegedű az apjáé volt, az apja embert ölt, a hegedű átkozott, no ezért. Muriel próbálja a realitások talajára visszarántani a fiút, de Gus hajthatatlan. Valami durva szert nyomhat a fiú, mert olyan képességeket tulajdonít Hetty néninek, minthogy ő látnok, aki belelát és látja benne az angyalt és az ördögöt is. Kemény egy cucc lehet, én mondom. Muriel itt lép a távozás mezejére, megértem.

Vágólap-15.jpg

Muriel első útja Hetty nénihez vezet, hogy Gusról beszéljen vele. Felvilágosítja Hetty nénit, hogy Gus mindent elhisz neki, de a hegedűje nélkül boldogtalan, úgyhogy ha érdekli őt a fiú boldogsága, akkor csináljon valamit. Hetty néni meg sem hallja a kérés mögött lappangó aggodalmat, inkább kihegyezi a nevelési elvek kétségbe vonására, na itt sem lesz közös nevező. Muriel látja, hogy nincs kegyelem és könyörület, így csalódottan elhagyja a King tanyát.

Vágólap-16.jpg

Gus a halfeldolgozónál teng-leng éjszaka, pedig buli van. Ha ő nem hegedül, hát más megteszi helyette. Az egyik kedves cimbora ráadásul cukkolni kezdi szegény fiút - elsősorban a suli miatt - és Gusnak egyre nehezebb türtőztetnie magát.  A nagy heccelés miatt bizony verekedés tör ki, aminek a következménye egy felborult benzines kanna és egy leeső petróleumlámpa, az eredmény kikalkulálható. Amíg a fiúk egymás püfölésével vannak elfoglalva, a benzin szépen lángra kap, de ezt senki nem veszi észre. Gus úgy érzi, hogy neki már úgyis minden mindegy, így a hegedűs kezéből kikapja a hegedűt és ráhúz egy nótára. A kezdő akkordok miatt azt hittem, hogy a "nagy ho-ho-ho-horgász" jutott az eszébe, (ha itt a nyár, ugye komám…) de szerencsére itt még nem tartunk. Gus csak játszik és játszik, a benzin pedig ömlik a háttérben. A lángok gyorsan elharapóznak, na, lehet megint összekötni a hegedűt a rossz dolgokkal. A tűz észlelésekor Gus szemében a rémület a tudatosult balsorsot tükrözi, hiába, aki babonás, az menthetetlen.

Vágólap-17.jpg

Hetty néni immár 180 fokban meghajolva kúszik az iskola felé, ez is szép látvány.  A suliban Muriel éppen visszaadja Gusnak a hegedűt, úgy tűnik, a fiú elhatározta, hogy visszamegy dolgozni és abbahagyja a sulit. Éppen ebben a pillanatban robban be a tanterembe Hetty néni a maga hajlott korával és derekával, aki éppen csak azt a jelenetet látja, hogy - minden tiltása ellenére - Muriel visszaadja Gusnak a tiltott hangszert. Gus a rikácsolástól megriad és elszalad. Hetty néninek eszébe jut, hogy nem a gyerekek előtt kellene veszekedni, így kihívja Murielt "a hóra" vitatkozni.

Vágólap-18.jpg

Hetty néni támad, Muriel védekezik, és szerencsére szóhoz is jut, így el tudja mondani, hogy mi történt Gussal valójában. Hetty néni sokkot kap, amikor megtudja, hogy Gus abbahagyja a sulit, de ráadásul Muriel is rádob egy lapáttal: az, hogy Gus kimarad elsősorban Hettynek köszönhető, mivel túl sokat hablatyolt a fiúnak az elátkozott hegedűjéről, úgyhogy. Hetty néni kezdi átérezni a korábbi szavainak a súlyát, és Muriel még biztatja is: mivel ez így van, ezért neki kell rendbe tennie azt, ami Gus fejében összezavarodott.

Vágólap-19.jpg

Hetty néni a 180 fokos derekával immár a halfeldolgozónál téblábol, egyenesen Gust keresi. A szag ugyanolyan elviselhetetlen, de hiába, a szükség törvényt bont. Még meglepőbbek a szavai, amikor kimondja a fiú füle hallatára, hogy tévedett a hegedűvel kapcsolatban, bocsika. Amikor Gus kitörése szerint Hetty néni meglátta benne az ördögöt, az asszony fejében is valami olyasmi suhanhat át, hogy kemény drogot tolhat a srác. Hetty néni előveszi a "nagyon fogsz hiányozni" ütőkártyát és azzal otthagyja töprengeni a fiút.

Vágólap-20.jpg

Immáron a Fehér Homok Szállodában vagyunk, mindenki készül a kormányzó estjére. A lurkók már szavalják is a betanult verset egyszerre, szép és megható pillanat, a kormányzónak is tetszik. Muriel a vers végén még egy kis türelmet kér a hallgatóságtól, most jön a fő attrakció. A köszöntés egy olyan embernek szól, aki nagyon sokat tett a városért, a suliért és minden elismerést megérdemel: Ms. Hetty King! A nő arca ennek hallatán priceless alakzatot vesz fel, úgy gondolom.

Vágólap-3.jpg

A legnagyobb meglepetést mégsem ez szolgáltatja, hanem a betoppanó, jóképűvé és tisztává fazonírozott Gus, akinek a kezében ott van az elmaradhatatlan hegedű. Kissé kínos ez mindenkinek, de a fiú nem tétovázik: felmegy egyenesen a színpadra és külön köszönti Hetty nénit.

Vágólap-21.jpg

A nőt a sírás fojtogatja (vagy a röhögés, amikor a tízszer megrágott falatokról szól a szónoklat, hiszen egy úriember így eszik), majd a mondandó végén felcsendül a hegedűszó. Mindenki áhítattal hallgatja, meg is van a jutalom: taps és siker. Azt azért leszögezhetjük, hogy természetesen a legnagyobb kitüntetés az az, hogy Gus visszatér az iskolapadba. 

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.11.18. 16:43:01

Mikor ezt a részt néztem annak idején, nagyon komolyan elgondolkodtam, hogy miért is szeretem én Hetty nénit.
De a vége nagyon megható volt. Miss Stacey meg egy tünemény.

polpetti 2012.11.19. 17:55:54

Az Anne-sorozatról nem szeretnél írni? Főleg Mr. Harrisről. :)))

Zsoofka 2012.11.19. 18:08:12

@polpetti:
Ezek szerint nem csak én emlékszem jó szívvel arra a sorozatra. Még megvan VHS kazettán, bár már rég nem tudom lejátszani :) Remélem előveszik még valamelyik tv-n.

nemon 2012.11.19. 18:13:33

@polpetti: Lehet, hogy hamarosan rászánom magam, mert azt a sorozatot is szerettem. :)

@mokamini: múlt hét előtti héten és tegnap volt a Viasaton... :/

Zsoofka 2012.11.19. 18:29:25

@nemon:
ne idegesíts! csak kellene nekem tévét nézni!

Zsoofka 2012.11.19. 18:30:48

@mokamini:
most nézem, ez volt a 2. Akkor még lesz kettő!

nemon 2012.11.19. 18:35:36

@mokamini: Igazából nem nagyon értem, mert én a műsorújságban most még három (!!) részt találtam, pedig úgy emlékszem, hogy csak három részes volt. (Vagy négy?)

A film most ott ért véget tegnap, hogy Gilbert felépült és Anne igent mondott a lánykérésre. Ez után még úgy emlékszem, hogy valami háborús rész van, de az már napjainkban játszódik. Szóval passz.

A Viasat szerint így néz ki:

Viasat 3: 2012. november 23. péntek 09:15 Anna (4. rész)

Viasat 3: 2012. november 25. vasárnap 17:10 Anna - A történet folytatódik (5. rész)

Viasat 3: 2012. december 2. vasárnap 17:00 Anna - A történet folytatódik (6. rész)

Zsoofka 2012.11.19. 18:43:36

@nemon:
6 részes az a dvd is, amit néhány éve megvettem róla, csak kölcsönadtam és "elfelejtették" visszaadni. Valami rémlik a háborús részről... de hogy a viasat most hogy adja, arról fogalmam sincs...

nemon 2012.11.19. 18:50:03

@nemon: Elolvastam az ötödik és a hatodik rész tartalmát, ugyanaz van írva mindkettőhöz. A negyedik rész tartalomleírása meg tulajdonképpen a szereplőket méltatja, a sztoriról semmit nem mond. Úgyhogy passz. :)

polpetti 2012.11.20. 09:52:20

@mokamini:

Hát, én úgy tudom, hogy mivel a filmek 3 óra hosszúak, szétszedték tv-ben másfél órás részekre. Én a Mr. Harrises részt nagyon szeretem. Persze, tudom, hogy Anne meg Gil egymásnak vannak teremtve, de nagyon szimpatikus volt Morgan figurája és gyönyörű kék szemei vannak. És, mikor Anne visszautasította, akkor bár szomorú és csalódott volt, de valódi úriemberként viselkedett. Szóval, ha a 3-4. részre kerül a sor a hogyvolton esetleg, akkor nagyon kíméletesen kéretik bánni a Szépszeművel, mert nekem ő szívem csücske. :))) De azért jó sokat írj majd róla. :)))

Egyébként, az utolsó két rész az I. vh-ban játszódik és 2000-ben forgatták. Nekem az is nagyon tetszett.

nemon 2012.11.21. 11:06:45

@polpetti: Az Anna kicsit odébb lesz a hogyvolton, mert ki sem látszom a tennivalóból és örülök, ha hetente legalább a VU-t fel tudom tenni, de azért számon tartom a kérést. :)

Morgan figuráját nem tudom, hogy hogyan írnám meg. Az első benyomásom, hogy bár nem negatív szereplő, mégis néha nagyon bután tud viselkedni. (Erőszakoskodás miatti lábonrúgás utáni lánykérés... hátööö...)

polpetti 2012.12.13. 12:35:50

@nemon: Megfogta a karját...Ez azért nem erőszakoskodás. :) Még csak nem is erősen fogta meg. Majd nézd vissza. :)

nemon 2012.12.20. 18:20:46

@polpetti: Oké, hogy csak megfogta a karját, de olyan bokán rúgás lett belőle, hogy ihaj. :) Csak ebből gondoltam, hogy ez azért már túllépett az intim zónán. :)
süti beállítások módosítása