Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keleti kopók 1x04 - A kommandósok élete se akciófilm

2012. november 16. 18:13 - Nico Tindeath

Azért kommandósnak lenni nem olyan mint, szépen renderelt főszereplőként élni a Duke Nukemben. És még csak nem is egy Call of Duty. Néha tényleg olyan ez mint a Sims 3, blokkolóóra, rutinmeló, gyakorlat, rövid ebéd, fegyverpucolás, blokkolóóra, Barátok közt, újramelegített töltött káposzta, majd az egész elölről.

Romániában a helyi Bonnie és Clyde lakása felé autóznak a kommandósok. A páros már bilincsben, a férfi házakat nyomott fel, a nő közben őrt állt neki. Teljesen érdektelen sztori lenne, ha a Bonnie nem lenne diplomás, ráadásul szőke és óvónő. A bulvárlapok már ezt imádták, de amikor erotikus képek is előkerültek a nőről, már a harmadik oldalról egészen a címlapokig kúszott a sztori.

A két tolvaj most ott szorong a csuklyás kommandósok közt a kocsiban, mivel a házkutatásnál a román törvények szerint jelen kell lenniük a tulajdonosoknak is. A harmadik társukat keresik a rendőrök, és valamiért azt gondolják, hogy a pár lakásában húzza meg magát.

vlcsnap-2012-11-16-23h15m22s160.png

Több száz kilónyi izom, kevlár és fém, ajtócsapkodás, a kommandósok benyomulnak, körbenéznek, de senkit nem találnak a lakásban. Hozzák Bonnie-t és Clyde-ot, a nő hisztérikusan keresi az ő kicsikéjét. Az ágy alatt meg is lesz, nem gyerek az szerencsére, csak egy kutya, fekete, kölyök és aranyos, a cukiságblogokon több tízezer lájkot hozó fajtából. Persze a nő nem tarthatja meg a kutyát, bedugják egy dobozba, a kommandósok meg biztos elérzékenyülten mosolyognak a csuklya alatt. Csak nem látjuk.

Felesleges akció, szétvert ajtó, de menjünk tovább egészen Moszkváig, ahol éppen egy autótolvajt üldöznek a rendőrök. Még csak nem is kommandósok, csak olyan szimpla rendőrök, akik szalutálnak, meg szondáztatnak. Évente 300 ezer autót lopnak el Oroszországban, de most ennek az egynek igazán peche van: négy rendőrautó, és egy külföldi tévéstáb van a nyomában, ráadásul csórikám jó érzéssel pont egy zsákutcába fordul be. Kis dulakodás után le is teperik a zűrös helyzetből futva menekülő fiatal fickót, bár a nagy kavarodásban a dramaturgia és összekuszálódik, a történet egy pontján az autótolvaj el is fut az operatőr mellett. Képzelem, ahogy a rendező visszaparancsolja az összes rendőrt, meg bűnözőt az alapvonalig, hogy újból vesszük fiúk, több átéléssel, akarom látni a drámát az arcokon.

vlcsnap-2012-11-16-23h15m32s18.png

Na de ne álljunk meg itt, írány Lengyelország, ahol a kommandósok éppen gyakorlatoznak. Egy házat rohannak meg egy erdő közepén, nem azért, mert a rendőrök olyan gyakran rohannak meg házakat horrorfilmes díszletek közt, hanem mert nemrégiben épp egy ilyen esettel fürödtek nagyon be: egy rendőrgyilkos ex-KBG-s két órán át tartotta magát egy épületben, amit úgy elbarikádozott, hogy a Reszkessetek, betörők 4 berendezői is behugyoztak volna a sok csapdától örömükben.

Alpha- és Bravo-egységre osztják magukat a kommandósok, biztos mondhatnák lengyelül is, de úgy kevéssé menő. Az Alpha osztag túl hangosan csörtet a ház felé, ezért a bűnözőt játszó kommandósok jól odapörkölnek nekik, persze csak paintball-golyókkal. Közben azonban a Bravo-egység hátulról támad, a kedvenc részem, amikor az egyik fickó zsámolyt alakít, a többiek meg az ő hátán vetődnek be az ablakon. Mi vagy a csapatban? Mesterlövész? Á, dehogy én vagyok a sámli.

vlcsnap-2012-11-16-23h16m20s243.png

De ne ragadjunk le, vissza Romániába, ahol a kommandósok egy fickóra akarják éppen rátörni az ajtót, aki annyira kemény, hogy a szüleivel él, de időnként fegyverrel fenyeget embereket a helyi plázában. Az egyik kommandós szerint már jártak ennél a férfinál, és legutóbb azt mondta, hogy ha még egyszer szétbarmolják a bejárati ajtót, lepuffant mindenkit. “Lehet, hogy érdekes találkozás lesz” - mondja az egyik kommandós, szinte könyörögve.

Az ajtót ezúttal nem kell berúgniuk, az apa óvatlanul ajtót nyit, az anya sikongat, a vádlott meg rutinosan rögtön a földre fekszik arccal a padló felé. Itt is van egy kutya, de szerencsére bezárták az egyik szobába, mert az egyik kommandós folyton azt rikácsolja, hogy fújjátok le borsspray-vel, ha kijut. Miközben a nyomozók a fegyvert keresik, az egyik nyomozó csőre töltött géppisztollyal várja hátha a kutya, vagy egy kutyát utánzó ugató bűnöző kiront a szobából, amibe eddig nem léptek be. Kiképzett harci kutya is lehet, érvel a kommandós.

vlcsnap-2012-11-16-23h16m48s254.png

Miután az apa majdnem szívrohamot kap, a nyomozók megtalálják a használhatatlan, berozsdásodott kilenc milliméteres pisztolyt, és a kommandósok már unatkoznak, a férfi végre kihozza a kutyát. Aki úgy néz ki, mint Lessie, miután megpróbált átkelni egy forgalmas autópályán. Kicsit zilált, de nem egy harci kutya. Így most már az utolsó szobát is át lehet kutatni, a kommandós még a felső fiókba is bekukkant, de ott sem talál orvlövészt.

De ennél keményebb bűnözőkre is lecsap Romániában a rendőrség bevetési egysége. A Duna-deltában például orvhalászok elleni vetik be őket, csuklyában puskával rohangálnak a ladikos szerencsétlenek után, és egy hangos figyelmeztető lövéssel állítják meg a menekülőket. Mert ugye fontos a biodiverzitás, meg az UNESCO-védelem. Még egy helikoptert is bevetnek a szákos gonosztevők ellen, akik néha akár nyolcvan kilót is kifognak engedély nélkül. A bevetés vezetője szerint az orvhalászok között sok a volt katona, és gyakran vissza is lőnek. Most persze semmi ilyesmi nem történik, mindenki meg van szeppenve a kamerák előtt, csak a rendőrök keménykednek, meg felveszik az adatokat, aztán hazazavarnak mindenkit. Aztán az orvhalásznak jelentkeznie kell a helyi rendőrkapitányságon, az eljárás végén pedig akár három év börtönt is kaphatnak. Biztos minden orvhalász rohan majd az őrsre azért a három év letöltendőért.

vlcsnap-2012-11-16-23h17m20s71.png

A Keleti kopók ma este folytatódik, a sorozatról a Comment:com-on is írtunk már:

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kekszemu 2012.11.17. 18:30:45

Bár tv.m nincs, nagy örömmel tájékozódom itt a manapság futó sorozatokrol, komolyan mondom ezen összefoglalók olvasgatasa élvezetesebb és időspórolobb, mintha meg kellene nezni.
süti beállítások módosítása