Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story 2x04 – I am Anne Frank Part I.

2013. szeptember 23. 15:00 - foxglove (törölt)

1964. november 15. Drága Kittym! Ez a rendíthetetlenül vidám dalocska sosem akar véget érni. Falak vesznek körül. Lélegezni sem tudok. Mintha csak Amszterdamban lennék megint. De itt mindenhol szemek lesnek rám. Az őrület és a betegség szemei. Ezek az emberek beletörődtek abba, hogy meghalnak itt. De mi sosem törődtünk bele. A remény egy szikrája mindig élt bennünk.” Igen, ez bizony Anna Frank naplója a Briarcliffből, bocs az oroszlánkirályos szabadfordításért. Murphy szerint ugyanis Anna Frank nem csak hogy túlélte a haláltábort, de Amerikába költözött, szabadidejében zsidózókat ver kocsmákban, 1964-ben pedig diliházba záratja magát, úgyhogy most ő a hetibeteg, van még kérdés? Kezdem úgy érezni, hogy a Once Upon a Time perverz felnőtteknek szóló változatát nézem (még mielőtt: tudom, hogy Anna Frank nem mesefigura. Pláne nem Disneynél). Mindenesetre érdeklődve várom a Stockholm-szindrómában szenvedő Szépség és a drogfüggő Alice kalandjait Briarcliffben.

ahs01_resize.jpg

Anna Frank (az utolérhetetlen Franka Potente) meglepően normálisnak tűnik, leszámítva azt a tényt persze, hogy a világ legismertebb holokauszt-áldozatnak állítja magát. Micsoda megkönnyebbülés lesz milliónyi iskolás számára a tudat, hogy Anna Frank mégis él (ezt nem én mondtam, hanem Jude nővér). Még a sztorija is logikusan hangzik: amikor a tábort felszabadították, nem volt olyan fizikai állapotban, hogy beazonosítsa magát, utána pedig az utcán élt zsebtolvajként, és mikor a naplót kiadták, már szándékosan nem vállalta fel magát:  Anna Frank többet jelent az emberiségnek egy mártírrá vált 15 éves kislányként, mint felnőtt, kissé agresszív és élő nőként.

ahs02_resize.jpg

Micsoda véletlen, Anna Frank egy rég nem látott ismerőst fedez fel Briarcliffben, dr. Arden személyében. És amikor azt mondom, dr. Arden, akkor ezalatt Herr Doktor Hans Gruber SS-tisztet kell érteni. Oké, nézzük mi szól amellett, hogy AF igazat mond: először is, ez a behízelgő modorú Hans Gruber erősen kultiválta az ikerfiúkat (igazából ez nem számít érvnek, de azért gondoltam, megemlítem. Vagy ha mégis, akkor még nem jöttem rá, milyen vonatkozásban). A fogvatartottak közül random (pénzfeldobással, ez fontos lesz!) kiválasztott egy-egy nőt, „megmentés” céljából – de valahogy mindegyikük testi-lelki roncsként tért vissza. Már ha visszatért. Következő: az érme, amit a kiválasztáshoz használt, ugyanaz, amit a prosti megtalált dr. Arden titkos dobozában. És végül: Hans Grubert személyesen James Cromwell fia alakítja. (Jó, ez sem egy megdönthetetlen érv, csak menőzni akartam, na.)

ahs03_resize.jpg

Most viszont nézzük a másik dokit, Thredson, mert ő lenne ugye elvileg a jó zsaru a sok rossz zsaru között. Mivel Jude nővér elég világosan a tudtára adta, hogy heteken belül kihajítja, dr. Thredson egyszerre futtatja a Lana és a Kit projectet. Mert ő segíteni akar mindkettőn. Mert ő ilyen jóságos. Kezdjük Lanával, aki már kezd tényleg megkattanni, mondjuk úgy, hogy a Pulitzer-díj köszönőbeszéd tervezgetése a jelenlegi helyzetében eléggé távol áll a realitástól, még akkor is, ha a díjat krónikus faszverő és saját fejét kényszeresen falhoz csapdosó betegtársainak dedikálja. Nem tudom, hogy Sarah Paulson jelölteti-e magát Emmyre, de ha igen, akkor vettem a poént, jó volt.

ahs04_resize.jpg

Szóval dr. Thredson szerint Lana tulajdonképpen nem is lenne veszélyes a társadalomra, csak ez a fránya leszbikusság ne lenne. De semmi gond! A leszbikusság gyógyítható. Egy úgynevezett averziós-konverziós terápiával, és ilyen tényleg volt, basszus, sőt valószínűleg van, nem hiszem el. A kezelés első szakasza úgy néz ki, hogy különböző lenge öltözetű nők fényképeivel (Lana halott barátnőjének a fotója is köztük van, Thredson a házából lopta, te kibaszottul beteg vagy b+) szexuális impulzusokat vált ki a nőből, és amint ez megtörtént, egy löket afomorfin segítségével meghánytatja. Így majd ha ezentúl meztelen nőt lát, undorodni fog, egyszerű.

ahs05_resize.jpg

A második rész sokkal kellemesebb lesz, ezt szerintem élvezni fogod, mondja Thredson, és behív egy meztelen férfiápoltat, aki önként jelentkezett faszverés tanulmányozás céljából. Úristen, ez itt egy fasz, gondolja Lana, és elbőgi magát a látványtól. Ugye nem kell hozzáérnem, könyörög. Igazából arra gondoltam, hogy elégítsd ki magad, és közben azért végig fogd a farkát, válaszolja segítőkészen Thredson. Lana tisztességgel próbálkozik, és csak akkor hányja el magát megint, abszolút jogosan, amikor Thredson azzal kezdi biztatni, hogy „mi mind drukkolunk neked”. Te jó ég.

ahs06_resize.jpg

Hát akkor erről ennyit, az averziós-konverziós terápia Lana esetében nem igazán működik, ezt kijelenthetjük. Nézzük, mihez kezd Thredson a másik pácienssel. Kit kezelésének eredménye az lesz, hogy szerencsétlen végképp elveszíti az ítélőképességét. Ha kezd kételkedni abban, hogy őrült, akkor nem őrült, mert a kételkedés csak az épelméjű emberre jellemző. Ha viszont épelméjű, akkor gyilkos. A 22-es csapdája, alap. A lényeg az, hogy Gracenek tökmindegy, ha gyilkos, ha bolond, dugni azért dughatnak.

ahs07_resize.jpg

A párocskát természetesen rajtakapják, Evan Peters még csak segget sem tudott villantani, ej. Démon nővér bátorkodik kiválasztani a megfelelő eszközt a botozáshoz (Jude nővér:  „Nem tudom, mi ütött beléd mostanában, nővér, de határozott fejlődést látok.”) Jude nővér szerint a botozás itt már nem elegendő. Mindkét delikvenst sterilizálni kell. (Démon nővérnek az ötlet hallatán volt egy apróbb orgazmusa.) De nem most! Rendőrök jöttek dr. Ardenhez, ezt Jude nővérnek látni kell.

ahs08_resize.jpg

Démon nővér kap az alkalmon, és sajátos büntetést talált ki Kitnek, megmutatja neki Grace aktáját. Egy világ dől össze a srácban: hát Grace mégsem az az ártatlan kislány, akit saját elmondása szerint tévesen gyanúsít azzal a gonosz külvilág, hogy lemészárolta a családját? Hát nem. Grace volt, mert az apja molesztálta, és elege lett, úgyhogy egyik éjjel fogta a baltát…. Kit szegény akkora sokkot kap, hogy végső elkeseredésében Jude nővért kéri meg arra, hogy segítsen neki megtalálni Istent. Megaszeri van.

ahs09_resize.jpg

A nyomozók amúgy a bántalmazott prosti ügyében jöttek, és ha már Jude nővér „véletlenül” arra jár, őt is bevonják a nyomozásba, persze csak miután kiröhögte magát azon, hogy dr. Arden és a prosti szavakat végre egy mondatban hallhatta. Nonszensz, jelenti ki dr. Arden, csak kár, hogy ezt éppen határozott német akcentussal teszi. A nyomozók nem felejtik el megemlíteni, hogy a prosti náci relikviákat talált Ardennél, hoppácsak. Jude nővér fejében kezd szöget verni a gyanú, ami tovább erősödik akkor, amikor Kit Walker ügye kerül szóba: tényleg úgy néz ki ez a fiú, mint akinek megfelelő sebészi képzettsége van ahhoz, hogy eltávolítsa a bőrt és a fejet a holttestekről?

ahs10_resize.jpg

Na ugye. Jude nővér a monsignortól kér segítséget Arden ellen, csakhogy a monsignor egy fasz. Anna Frank, komolyan? Szét vagy esve, megint iszol, te nagyon egyszerű nőszemély. Mennyé inkább gyónni meg imádkozni, forgatja a szemeit képmutatóan a monsignor, könyörgöm, botozza meg valaki. De nagyon. Ja, és alighogy Jude nővér kiteszi a lábát, a seggfej rögtön értesíti országos cimboráját, hogy sürgősen takarítsa el maradék végtagokat, törölje fel a vértócsákat, mert a rendőrség úton van felé. De sebaj, Jude nővér meg imádkozás helyett inkább a főnöknőhöz fordul, az ő pártfogoltja volt annak idején, és a főnöknőnek megvan a véleménye az egyház férfitagjairól, szóval jó választásnak tűnik. Főnöknő ismer valakit (egy nácivadászt?) aki alkalmas a feladatra. De izgi, tisztára, mint egy Tarantino-film alapsztorija!

ahs11_resize.jpg

Pedig az Anna Frank, Nácivadász variáció sem hangzik olyan rosszul. Arden fokozott lelkiállapotban berángatja Anna Frankot a kis laboratóriumába, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen a bolond nő zaklatásainak. A bolond nő viszont ugyebár profi zsebtolvaj, ellopta az egyik zsaru szolgálati fegyverét, és nagyon nincs jó kedvében. Most bevallasz mindent, te Nazi Scwein. Na mondjad csak, mit  is csináltál te Auschwitzban? Sosem jártam Auschwitzban, scottsdale-i vagyok! vágja rá Arden büszkén. Anna Frank meg lábon lövi, szar lehet scottsdale-inek lenni. Lőné máshol is, csakhogy zajt hal az egyik ajtó mögül, és az ajtó mögött ez a látvány fogadja:

ahs12_resize.jpg

Szegény Shelly az, igen. Ölj meg !– hörgi. Hogy sikerül-e, annak ellenére, hogy dr. Arden valamilyen örök élet elixírt fecskendezett Shellybe, azt jövő héten megtudjuk. Adam Levine nem szerepelt a részben, csak mondom, de ne csüggedjünk, dr. Ardennek örök élet elixíre van.

Címkék: ahs
41 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nathalie 2012.11.12. 11:25:45

ELSŐ!!!!!! (de még nem olvastam...)

nathalie 2012.11.12. 11:34:36

Nagyon jó kis írás lett, bár az utolsó képpel sikerült végleg elvenned a kedvem, hogy ezt megnézem. Na meg a faszfogós-önkielégítős jelenet miatt sem rohannék megnézni :D:D
Hogy lehet ennyire beteg ez a sorozat? Van egyáltalán négy perc, amig nem kevereg az ember gyomra? ez nem egy bk, hogy az egész család megvacsizik közben, mi? :D
Sokkot kaptam, néznem kellene... :D

kristofxx 2012.11.12. 12:00:27

Kiváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle. Eddig nekem elég nagy katyvasz.
Igaz, kifejzetten nem szeretem a horrort, de az első évad meglepett, kifejezetten intelligens és jó volt. Nem beszélve Jessica Lange-ról élmény volt újra látni.
A második évadban eddig azért sok minden van, csak lesz belőle valami:)

foxglove (törölt) 2012.11.12. 12:58:49

@nathalie: csak halkan mondom, hogy nekem sincs beépítve ám az idegrendszerem erre:)) de még küzdök:)

@kristofxx: totál káosz:)

nathalie 2012.11.12. 13:04:29

@foxglove:
pedig úgy tűnik mintha nevetne néznéd :D

foxglove (törölt) 2012.11.12. 13:09:20

@nathalie: jó, persze bírom a furcsántorz humort, de sokleszezmár:)

nathalie 2012.11.12. 13:12:05

@foxglove:
ja, figyi, nem tudom még hogy mennyire menjek el nyalásba a postok után, meg hogy mennyit idézzek, hogy fetrengtem stb
de az "oroszlánkirályos szabadfordításnál" tényleg hangosan felröhögtem a melóhelyen.:)
A 22-es utalás pedig megmelengette a szívemet :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.12. 13:13:42

Ó, az egyik kedvenc részem volt eddig az évadból!

Csinált valaki vonáshalmot, mint a slasherfilmekben a body count, hogy mégis hányszor mutogatták Shelley csonkjait fulltotálban???

Bloody Face kilétére, illetve most már arra is, hogy tudja Adam Levine-ékat a duplanullás években zaklatni, van egy jó erős tippem, de nem mondok semmit. És ti se. Várjuk ki.

Lana leszbikusságának ábrázolásától a falra mászok. Komolyan, mintha egy 14 éves fiúcskának dobták volna be a témát, hogy akkor tessen szíves elmesélni, ő ezt hogy képzeli. Legalábbis rám még egy nő se vetette magát az utcán azzal, hogy ő most akkor húde. Meleg faszit láttam már párat, de ők is teljesen kulturáltan viselkedtek. Most. Amikor ez már nem újdonság. Akkoriban meg, amikor még öltek is az ilyenért....
Viszont, ha ezzel csupán csak a Lana elméjében végbemenő változásokat akarják illusztrálni -ahogy később a díjátadós beszéddel-, akkor gratulálok, mert zseniális. Ha ügyesen végigviszik, kampányt indítok, hogy ezek a fickók adaptálják újra a kakukkos könyvet. (Kesey, Száll a kakukk fészkére)

Franka Potente -bár ha jól rémlik német, nem holland-, Shoko-kola, az elmebetegek sterilizálása.. Ismét figyeltek az apró részletekre.

Anna Frank sztorija meg.... basszus, és még a végén igaza van, és náczikok vannak itt is, ott is, amott is. Joseph meg Ralph bátyó örökébe lép az ütnivaló, pokoli antiszemiták fiókban. Dejó lesz! Az mondjuk kevésbé, ha a csaj haláltábor túlélőként egy diliházban végezné be. Drukkolok neki. Jók ezek az életrevaló karakterek. Sok meglepetést tudnak okozni. És a végén felébred Pamela és kiderül, hogy Bobby kint volt a zuhanyzóban.....

foxglove (törölt) 2012.11.12. 13:15:24

@nathalie: hülye:) nem kell nyalni sskk:)))

nathalie 2012.11.12. 13:19:43

@foxglove:
ugyan kérlek! Megérdemled :D
ügyi vagy!

foxglove (törölt) 2012.11.12. 13:20:19

@neccharisnyás útonálló: "Bloody Face kilétére, illetve most már arra is, hogy tudja Adam Levine-ékat a duplanullás években zaklatni, van egy jó erős tippem, de nem mondok semmit. És ti se. Várjuk ki"

de mér nem? utalni sem akarsz rá?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.12. 13:20:29

Hehe, Anasztázia Romanovát és Lizzy Bordent kihagytam, de ez van. Eszesek a sorozat írói, na.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.12. 13:21:26

@foxglove: Nem. Nem rontom el más szórakozását. ;)

foxglove (törölt) 2012.11.12. 13:22:56

@neccharisnyás útonálló: figyi. gyakorlatilag senki nem nézi a sorit rajtunk kívül itt:) engem meg érdekel:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.12. 13:29:34

@foxglove: Bármit? Jó. Ne kérdezd meg többet, hanem szépen nézd végig az évadot egy bádogvödörrel a lábaid között. :D

nathalie 2012.11.12. 13:31:12

@foxglove:
olyan mintha lezártad volna a beszélgetést a mosolygós jellel, de nem fogom hagyni, mert kérdésem van. :D akkor most syler gonosz?

foxglove (törölt) 2012.11.12. 13:34:56

@nathalie: rossz jelet használtam, igazából: -o-

ezt nem tudjuk még eldönteni egyelőre, de nagggyon gyanús. valami csúnyaság van vele kapcsolatban szerintem.

nathalie 2012.11.12. 13:37:49

@foxglove:
nem tudom mi a jel :(

a papot játszó hapsit rühellem. ezt le kellett írnom.

foxglove (törölt) 2012.11.12. 13:42:07

@nathalie: illusztráltam az avatarommal a jelet. nyakbehúzós mosoly. (copyright by szerivan)

remélem jól megkorbácsolja magát vagy valami, úgy örülnék...

nathalie 2012.11.12. 13:53:15

@foxglove:
húú, nekem is itt az idő lassan hogy avatart válasszak megint.

Hát a korbács lehet, hogy kimarad, mert amik eddig történet az mellett igazán gyerekjátéknak tűnne. esetleg ha úgy korbácsolja magát, hogy közben dugja a nővért. úgy esetleg.

foxglove (törölt) 2012.11.12. 14:15:41

@nathalie: úhh, nézz be a nyomira, linkeltem neked egy szörnyűséget

nathalie 2012.11.12. 14:17:21

@foxglove:
ok, megyek (ha jól gondolom mi az a nyomi...)

Ormi 2012.11.12. 20:13:11

Uramisten, ez most komoly?!...
Már nem az írás, az OK, hanem az Anna Frank-sztori...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.11.12. 20:42:14

Foxi ez egyre ijesztőbb... most már csak fél szemmel fogom merni kukucskálni...

foxglove (törölt) 2012.11.12. 21:01:41

@Ormi: nem tudok róla, hogy lenne valóságalapja, vagyis hogy létezik-e ilyen teória h túlélte...de nem lennék meglepve, ha mégis.

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: megértelek:) semmi gond, nagyon köszi ám, h eddig kitartottál:))

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.11.12. 21:08:40

@foxglove: ugyan már... nekem ez tényleg tetszik :) ha olyasmi megy akkor tényleg odatartom a kezem a szemem elé és úgy kukucskálok úgy nem olyan ijesztő :D Levine for preZident :D

9Kitti2 2012.11.12. 23:30:11

áá brutál rész volt, de mikor fog már Jude nővér meg a pap dugni, ez számomra egy kardinális kérdés...
dr. nemvagyoknáci Arden pedig tehet egy szívességet..szegény Shelly :(
köszi a hv-t, most a szokásosnál is jobb volt
:D

foxglove (törölt) 2012.11.13. 09:17:20

olyan nincs, hogy nem lesznek megvinnyogtatva:D
én köszi:)

foxglove (törölt) 2012.11.19. 12:27:39

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: te kis hamis, azt akarod h priviben írjam meg a választ?:DDDDD

na de viccen kívül, az van, hogy még meg sem írtam. próbálom utolérni magam valahogy.
annyit mondok, h nagyon jó rész volt, szerintem ez neked is tetszene.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.11.19. 13:57:46

@foxglove: szerintem meg nekem mindegyik tetszett eddig :D akkor ez is fog :)
nem tudom ismered-e a körprivi fogalmát, az atya ma vezette be...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.11.19. 20:09:03

@foxglove: félő, hogy hasonló, ezért izgulok, ki áll mögém... még elképzelhetőnek tartom, ha az atyának megfelelően gyónunk akkor megúszhatjuk :D
süti beállítások módosítása