Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x22 – Mindenki meghal (Everybody Dies – SOROZATZÁRÓ)

2012. november 08. 09:00 - PuffCinq

8 évad, 177 epizód és egyetlen 1 beteg, akinek valóban lupusa volt. A „tovább” mögött hogyvoltozzuk a House utolsó epizódját.

House-The-End.jpg

House teljesen ki van ütve, lassan tér magához a padlón. Hol vagyunk, a börtönben? Nem, ez nem a börtön. Egy elhagyott gyártelep, raktár vagy hasonló. House mellett a földön, fecskendő, tű, kanál, minden, ami ahhoz kell, hogy az ember profin belője magát heroinnal. És van itt még egy hulla is. Egy férfi, aki túllőtte magát. Ne törődj vele, halott, mondja Kutner House-nak, amikor az orvos odakúszna a test mellé. House hirtelen nem hisz a szemének, hiszen egykori alkalmazottja, Kutner is halott már évek óta. Igen, House már megint hallucinál. Van most ennél égetőbb kérdés is. Az épület lángokban áll, a tűz egyre terjed az emelet felé, ahol House van. Főcím.

01.jpg

House-t nagyon érdekli, miért látja hirtelen Kutnert, aki fejbe lőtte magát. Ezek szerint House tudattalanjában végig ott volt, hogy alkalmazottja tényleg öngyilkos lett. Annak idején ugye megszállottan bizonygatta, hogy Kutnert márpedig meggyilkolták. Szóval, miért vagy itt, Kutner? Az most nem érdekes, közli a hallucinált alak, inkább azt mondd meg, ki ez a halott pasi, és miért van itt veled? Hallott pasi szeme erre fölpattan, megfordul vele a világ, és már ott látjuk egy orvosi vizsgálóban House-szal. Azért jött, hogy fájdalomcsillapítót kérjen. Nemrég autóbalesete volt, és még mindig fájdalmai vannak. A férfi két gombot alig gombol ki az ingén, hogy levetkőzzön a vizsgálathoz, House máris tudja, hogy bár tényleg volt baleset, a fájdalomcsillapító már rég nem azért kell. A pasi drogos, aki anyagot akar. Úgyhogy húzhat is a fenébe, mert House-tól nem kap. Illetve… a férfi már teljesen kigombolta az ingét, így House észreveszi, hogy zúzódások vannak a köldöke körül. Maradnia kell a kórházban. A végén még tényleg kap valami mókás cuccot, amitől elszállhat.

02.jpg03.jpg

House maga is teljesen bepörögve érkezik a csapathoz. Kit érdekel rákos Wilson meg a börtön, eset van emberek, rejtély, de még milyen remek. Csapat testületileg kiakad. Wilson haldoklik, a felügyelőtiszted bármelyik percben itt lehet érted, erre te személyesen veszel föl egy beteget, és totál boldog vagy, WTF, kérdezi Taub. Enye, Taub, drága barátom, te még sose láttad a Holt Költők Társaságát, kérdezi House. Carpe Diem. Ezért a szövegért itt mondok külön köszönetet az íróknak. Wilson, akit Robert Sean Leonard alakít, haldoklik, erre House a Holt Költők Társaságát emlegeti. Tökéletes. Nem tehetek róla, imádom az ilyet. Erre a csapat is leül gondolkodni, de mi csak annyit hallunk, hogy mindenki mély átéléssel azt mondja, hogy blablabla, és további blabla.

04.jpg

Most meg mi van, kérdezi Kutner House-tól. Az orvosi rész úgyse érdekel senkit, mondja egyszerűen House, a végére a sorozat írói is rájöttek erre, haha. Tehát, House-nak nyilván volt egy terve, hogy hogyan fogja megúszni a börtönt, és Wilsonnal tölteni azt az 5 hónapot, amennyijük még lehet együtt. Nyilván ezért volt látványosan boldog. De vajon miért nem újságolta el a csapatnak is rögtön, hogy van egy terve? Talán mert temagad sem bíztál benne, hogy a terved működni fog, kérdezi Kutner. Lássuk, mi volt az a nagy terv: House megy Foremanhez. Igazgató úr nagyon elfoglalt, az egyik irodai szekrénykéje billeg, és bizony a szekrénykék nem szűnnek meg billegni, csakúgy maguktól. Foreman tehát a bútorával törődik, de végül csak sikerül beszélniük House-szal. House arra kéri főnékét pár enyhén bántó szóviccel és kedves sértéssel, hogy mondja azt a börtön fegyelmi bizottságának, a következő öt hónapban minimum nyolc különös tünetekkel érkező beteg fog meghalni ebben a kórházban, ha House nem dolgozhat tovább. Egyszerűen szólva tanúskodjon hamisan, hogy House Wilsonnal lehessen. House pontosan tudja, hogy előbb-utóbb meg kell fizetnie a tetteiért, de azt nem akarja, hogy Wilsonnak is meg kelljen fizetnie értük. Kérlek, viselkedj barátként, mondja House Foremannek. És ez hat. Igazgató úr megígéri, hogy hamisan fog tanúskodni, de cserébe House-nak minden elé kerülő esettel foglalkoznia kell. Úgy lesz, ígéri House.

Viselkedj barátként? A kórház hirtelen kiürül, csak House és Kutner van ott. Kutner szerint mélyebb jelentése van annak, hogy House barátként számított Foremanre. Ez csak azt jelentheti, hogy House is tudja, hamarosan szüksége lesz egy jó barátra. House-t nem nyűgözi le ez a fejtegetés. Oké, akkor már csak egyet mondj meg, próbálkozik tovább Kutner, miért is nem menekülsz ebből a lángoló épületből? Azt hiszem, már tudjuk, miért is éppen engem hallucinálsz, öngyilkos barátom. Itt tartunk, House meg akarja ölni magát.

05.jpg

Wilsont látjuk, éppen a betegeit adja át egy másik orvosnak. Benyit Foreman, bocsánat nem láttad House-t mostanában? Nem láttam, de nem is érdekel, dolgozom. Bizony, Wilson először ilyen kemény, de aztán persze, hogy fölébred benne a gondoskodó barát, és kimegy beszélni Foremannel. House-t már két napja nem látta senki, aggódik Foreman. Wilson úgy tesz, mint aki nagyon lazán veszi a dolgot, ugyan, mielőtt múltkor börtönbe ment, a tengerparton koktélozott, nincs itt semmi baj. Na, igen, de múltkor számított rá, hogy mire kijön, te még élni fogsz, jegyzi meg Foreman. House most biztosan valami hülyeséget csinált, és a hülyeség még a legjobb eset. 

06.jpg

Szóval, miért is akarod megölni magad? Kutner testét fölöltött tudattalanja csak nem hagyja nyugodni House-t. Íme, az okok: 1. Még be se téphetek rendesen, egy hallucinált alak cseszeget, és analizálni próbál. 2. Börtönbe megyek. 3. Elvesztem a legjobb barátom. 4. Elvesztem a munkám. Kellene más is? House teljesen szét van esve, de Kutner csak nem hagyja békén. Elkezdi magyarázni, hogy House-t mindig is a szuper rejtélyek éltették. A halál egy szuper rejtély tökéletes ellentéte, az örökkévaló semmi. House azért akar meghalni, mert már nem találja érdekesnek az életet. Amikor már engem is nagyon idegesít, Kutner végre eltűnik. Jön helyette Törtető Cafka, éljen. Ambert, ragadvány nevéhez híven természetesen az érdekli, mi történt a halott pasival. Mármint amikor még élt, és befeküdt a kórházba.

07.jpg

Először is összeomlott, meséli House. Mivel tudtam, hogy heroinista, adtam neki egy kis naloxont, amitől föléledt, és őrjöngve közölte, hogy úgysem áll le a drogokkal, mert a valóság hatalmas szívás, ő inkább lebeg. Ennyi.

Na, álljunk csak meg, mondja Törtető Cafka, te tényleg, rendesen beszéltél ezzel az emberrel. Mert érdekelt. Mert az ő élete is teljesen szétesett, ahogyan most a tiéd is, szóval ne rövidíts, és ne beszélj őrjöngésről, meséld el szépen mi történt. House ott ül a beteg ágya mellett, aki lassan ébredezik. House kiderítette, hogy valamikor tőzsdeügynök volt, ahogyan az apja és már a nagyapja is, volt felesége, kisgyereke. De ma már csak masszív drogos, mi történt? A férfinak pár éve síbalesete volt, a fájdalomcsillapító nem használt. Az egyik barátjától kapta az első adag heroint, amikor először belőtte magát az olyan volt, mintha Isten átjárta volna testét. Teljes boldogság, semmi fájdalom. Nem fog leállni a drogokkal, mert a valóság hatalmas szívás. Most azt akarod mondani, hogy ez követendő példa, kérdezi Amber. Ez az ember boldog, mondja egyszerűen House. Ez az ember halott, pontosít Amber.

08.jpg

Hirtelen váltással már azt látjuk, amint House a kórházban egy kómás beteg oxigénmaszkjából szív mélyeket, és közben tévét néz. Igazán idilli kép, egészen addig még be nem ront Foreman, hogy visszaadja a betegnek az oxigénjét, House fejét meg leharapja. Jogosan. Ugyanis House, miután rávette Foremant, hogy hazudjon a fegyelmi bizottságnak, ígérete ellenére, simán lepasszolta az összes esetét másoknak, most pedig itt lébecol. Föl nem tudom fogni miért, de úgy gondolja, hogy Foreman továbbra is segít majd neki. De ezúttal elszámította magát. Foreman többet nem hazudik. Hacsak nem születik meg a Nagy Terv 2.0, House mehet a börtönbe. Életemben először, minden imádatom ellenére, úgy behúznék House-nak, térjen már észhez.

Amber még mindig törtet. Azt bizonygatja House-nak bőszen, hogy semmi nem számít, se Wilson, se a börtön. Csak egy dolog fontos: az, hogy House megoldotta a rejtélyt, rájött, hogy mi baja a betegnek. Rögtön meg is tudjuk, hogyan. House a beteg ágya mellett ül, és észreveszi, hogy enyhén remeg az egyik hüvelykujja. Ez pedig azt jelenti, hogy haldoklik. Olyan szörnyű betegsége van, amely fokozatos leépüléssel jár, gyakorlatilag pár hónapon belül a teste rabja lesz. Egy szempillantás és House már a kórterem ajtajánál áll, onnan figyeli a beteget, majd azt mondja, maga nem szimmetrikus. Hé, mi a fene történt itt, kiált Amber. Előbb még ott ültél, valamit elhallgatsz, mit mondott a beteg? Csak a szokásos baromságot, hogy mostantól jobb ember lesz, hárít House. Haladjunk, mert ha nem vetted volna észre, tűz van. Szóval a beteg nem szimmetrikus. Jobboldalon a kulcscsontja alatt van egy duzzanat. House gyorsan megultrahangozza a pasit, hogy megtudja, mitől duzzad. És kérem szépen, ez az eset lenyűgöző. Ez jó hír House-nak. A pasinak pedig az jó hír, hogy életben fog maradni. Az történt, hogy egyik nap, amikor valamelyik padon feküdt totál kiütve, belélegzett egy apró ágacskát. Mivel drogos, renyhe a köhögési reflexe és nem tudta az ágacskát kiköhögni, ahogy más tette volna. És az ágacska megnőtt? A beteg úgy kérdezi ezt, hogy én komolyan azt hiszem, neki is legalább annyira tetszik ez a diagnózis, mint House-nak. Ha lenyelt hozzá egy adag napfényt is plusz egy komplett öntözőrendszert, akkor igen, gúnyolódik House. Nem, nem nőtt meg, maga barom. Csak túlpörgette az immunrendszerét. House nem bírja ki, hogy hozzá ne tegye: ez lett a problémája gyökere, haha. Pasit közben megműtik, minden oké.

23.jpg

Mi közben látjuk, ahogy House még mindig az égő házban ül, és átszellemülten mosolyog. Szép emlék ez a diagnózis. Amber örül, mert így megint elmondhatja, hogy nem számít semmi csak a puzzle. Wilson meghal, House megsiratja és annyi, de rejtélyek mindig lesznek. House szerint az egész értelmetlen. Hetven év múlva minden ember, akit valaha megmentett, halott lesz, ugyanúgy, ahogy Wilson. Mindenki meghal. Igen, folytatja Amber, de amikor megoldasz egy rejtélyt, egy tökéletes pillanatra minden értelmet nyer. Téged ez éltet House. A rejtélyek tesznek boldoggá. Sekélyes dolog, de így van. Egyébként is, a betegeid se érdekeltek igazán soha, akkor a sekélyesség miért érdekelne hirtelen. Menj haza, oldj meg rejtélyeket, amíg lehet.

09.jpg

Amber durva, de eléri a célját, House végre föláll és az ajtó felé indul. Csakhogy az ajtón már nem lehet kimenni. Betör a tűz. Wilson és Foreman House lakásában. House  bőröndjei a szekrényben, a mobilját sem vitte el, a kínai kaja az asztalon rohad. Wilsont mardossa a lelkiismeret. Ha másképp kezelték volna helyzetet… de Foreman szerint helyesen cselekedtek. House híváslistája első ránézésre nem sokat segít (prosti és még több prosti, kínai kajálda meg persze Wilson, aki nem vette föl, de most már hiába is bánja), de hopp, van itt valaki, akit négyszer hívott az utóbbi napokban. Vajon ki az?

10.jpg11.jpg

House szinte már balett lépéseket produkál, olyan óvatosan próbál eljutni egy másik kijárathoz, de a meggyengült deszkapadló beszakad alatta és a mélybe zuhan. Lángtenger fölötte és körülötte, de ő még éppen jó helyre esik. House még életben van. Wilson és Foreman együttes erővel beront House pszichiáteréhez. A szakember, akit a 6. évadban ismertünk meg, éppen csoportterápiát tart. Terápiás csoport egyáltalán nem örül a betolakodóknak, de Wilsont és Foremant ez egyáltalán nem tudja érdekelni. Kit izgat egy csapat idióta, amikor House bajban van, és talán bajt hoz másokra is? Szerencsére a pszichiáter virágnyelven előadja nekik, hogy House minden valószínűség szerint heroin mámorban fetreng valahol. Foremannek beugrik, hogy House legutóbbi betege heroin függő volt, és nyíltan megmondta, hogy nem áll le, akkor sem, ha kikerül a kórházból. House és volt betege együtt lövik magukat valahol. Irány a cím, amit a beteg megadott. 

12.jpg13.jpg    

House most éppen Stacyt hallucinálja. A nő mereven ül egy széken a lángok között, és azt kérdezi House-tól, hogy na, és Istennel mi van. Semmi. House nem hisz Istenben. Pascal fogadása nem győzte meg. Hiába mondta azt, a neves francia tudós, hogy „jobb arra fogadni”, Isten létezik, mert az ebből származó várható jutalom sokkal nagyobb, mint a hitetlenségből származó nyereség. House szerint ez az elmélet felületes, tehát neki nem elég. Akkor is, erősködik tovább Stacy, kell valami, amibe kapaszkodsz, most, hogy a tűzhalál vár rád. Mi a helyzet a szeretettel, a szerelemmel? Évekig éltem veled, tudom, hogy hiszel a szerelemben, képes vagy szeretni.

14.jpg

Erre a végszóra váltunk House-ra és Wilsonra. A kórház kávézójában beszélgetnek. House éppen azt ecseteli, hogy Foreman nem hajlandó tartani a hátát helyette. Ezért Wilsonnak kell azt megtennie. Nem nagy ügy, Wilson, csak mondd azt, hogy hoki jegyekkel akartalak meggyőzni, hogy élj. Átadtam neked a jegyeket, ezért vannak tele az ujjlenyomataimmal. Te annyira megharagudtál rám, hogy széttépted a jegyeket és lehúztad őket a vécén. Ki gondolta volna, hogy ettől tönkremegy az MR-gép?

Ugye tudod, hogy haldoklom, kérdezi halkan Wilson. House csodás elmélete szerint, éppen ezért nem kerül majd barátja börtönbe. Fiatal, rákos orvos. Melyik szívtelen bíró ültetné le? És ha mégis leültetnek, vagy utolsó napomon is mehetek kihallgatásra, erősködik Wilson. Ezt a kockázatot, te hajlandó vagy vállalni. Kérlek, Wilson, veled akarok lenni, amíg még lehet, mondja House a profi érzelmi zsaroló. Wilson természetesen megtörik, és vállalja, hogy azt mondja, ő rongált a kórházban. House elégedetten magába töm még egy jó nagy adagot barátja sült krumplijából, és távozik, mint aki jól végezte dolgát. De Wilson utána rohan. Nem vállalom helyetted a felelősséget. Haldoklom, és te mégis mindent tönkretettél Foremannel, mert úgy gondoltad, rám úgyis számíthatsz. De nem így van. Már nem. Most át akarod adni a nagy atyai bölcsességet, hogy mindig egyedül leszek a világban, kérdezi dühösen House. Meg kell ezt tennem érted, mondja Wilson. Tudnod kell, hogy mostantól csak magadra számíthatsz. Mondtam már, hogy most úgy, de úgy behúznék House-nak? Nem is, jól fejbe vágnám a botjával. Értek a botokhoz. Hogy tehette ezt Wilsonnal? És saját magával?

15.jpg

Újra az égő épületben, Stacy is azt mondja, hogy Wilsonnak igaza van. Wilsonnak mindig igaza van, ő House jobbik fele. De mindazt, ami Wilsonban megvan House saját magában is megtalálhatja. House és Stacy már egy gyönyörű nagy ház napfényes nappalijában állnak. Stacy egy kisbabát ad House kezébe. Fogd meg a fiadat, Greg. House megtörten nézi a kisbabát. Éppen ezért kell meghalnom, mondja. Ilyen is lehetett volna az életem, de én képtelen voltam ilyenné tenni. Ha lehetett volna, akkor még lehet is, biztatja Stacy. Te férjhez mentél, Cuddy elment, jegyzi meg lemondóan House. És igen, ennyit emlegetik Cuddyt, többre ne is számítsunk. Nem csak két nő szeretett, mondja Stacy. A kanapén megjelenik Dominika és House, nagyon szerelmesek. De House inkább egy komplett pomponlány csapatot képzel maga mellé. Minek megállapodni? Minek egyáltalán élni? House lefekszik a padlóra, Stacy hiába kiabál rá, hogy nem kell ebben az égő épületben meghalnia.

16.jpg17.jpg

A lángok körbeveszik House-t, újabb hallucinált alak jelenik meg. Ez a pokol, érdeklődik House. Az örökkévalóságig jönnek az emberek, hogy meggyőzzenek, éljek tovább? Ki mondta, hogy én azért jöttem, hogy meggyőzzelek, élj tovább? Cameron édes mosollyal leül House mellé. Ő pontosan azért jött, hogy meggyőzze House-t, haljon meg. Nem, Cameron nem utálja House-t, épp ellenkezőleg, nagyon szereti. Úgy gondolja, hogy House megérdemli a halált, jutalomképpen. Hiszen eleget szenvedett már, eleget adott másoknak. Most itt a lehetőség, hogy végre egyszerűen föladja, ugyanúgy, ahogy Wilson. House Wilson döntését végül elfogadta. Legyen nagylelkű önmagával is. Wilson és Foreman megérkeznek a címre, amit a beteg megadott. Nem találnak ott semmit. Mindenki hazudik, jegyzi meg Wilson, és ez az utolsó alkalom, hogy elhangzik ez a mondtat a sorozatban. Ekkor Wilson és Foreman is megérzik a füstszagot, futni kezdenek. Föltűnik az égő épület, a tűzoltók is jönnek már.

18.jpg19.jpg

Cameron és House a lángok közt fekszenek, House csak aludjon el szépen, nyugodjon meg. De House még azon elmélkedik, hogy annyi lehetősége volt, hogy rendbe hozza az életét, de mindig elszúrta. Azért, mert egy önpusztító, önző barom vagy, mondja Cameron. De ami igazán érdekes, az az, hogy House végre elmondja, mit mondott neki a beteg, amikor ő közölte vele, hogy haldoklik. Tudjátok, a beszélgetésnek az a része, amit Amber hiányolt az előbb. Nos, a beteg egész egyszerűen megoldotta House problémáját. Azt mondta, mivel neki már úgy sincs mit vesztenie, bevallja, hogy ő okozta a dugulást, ő tette tönkre az MR-gépet. House-nak nincs más dolga, csak kórlapot hamisítani. Mondja azt, hogy a beteg egy héttel ezelőtt járt itt. Erre a beteg majd azt mondja, hogy House bunkó volt vele, ő meg fogta, ellopta a hoki jegyeket, és lehúzta őket a vécén. Tökéletes terv. House-nak az is tetszik, hogy a beteg eddig senkiért nem tett meg semmit, most pedig mindet vállalna egy vadidegenért. A világ tehát jobb hely lett, azáltal, hogy Doktor House nem mentett meg egy beteget. És mégis, House odaáll, és azt mondja, maga nem szimmetrikus. A többit már tudjuk. Cameron nem érti a lényeget. Akkor most a beteg fontosabb volt neked, mint saját magad? Vagy a rejtély volt fontosabb?  Ugyan, hiszen megmondtam a fickónak, hogy nem haldoklik, érvel House, akkor hogy lett volna fontosabb a rejtély? Megmondtam a megoldást, nemcsak kitaláltam. De Cameron már nem igazán figyel, sír. Nem is azért jött ő, hogy meggyőzze House-t, haljon meg. Igenis azt akarja, hogy House élve kijusson az égő épületből. De szerinte House egyszerűen gyáva. Még ahhoz is gyáva, hogy beismerje, hogy gyáva.

20.jpg21.jpg22.jpg

Igazad van, mondja House hirtelen. De meg tudok változni. Ekkor House végre fölkel a földről és elindul. Wilson és Foreman az épület elé érnek. Drámai lassított felvétel. Wilson és House még egyszer utoljára egymásra néznek. Ebben a pillanatban egy hatalmas égő gerenda zuhan House-ra, robbanás rázza meg az épületet és mindennek vége. House meghalt. Reggel már a csapat is ott van az épületnél. Park és Adams egymást és magukat győzködik, hogy House talán kijutott. Wilson összetörten ül a járdán. A tűzoltók egy testet hoznak ki a romok alól. Újra a kórházban. A halottkém a fogazat alapján igazolta, hogy valóban Gregory House a halott.

24.jpg25.jpg26.jpg

Már a temetésen vagyunk, Park emlékezik, hogy House akkor alkalmazta, amikor senki más nem tette volna meg. Adams azért hálás, mert House erőt adott neki, hogy kirúgassa magát az előző munkahelyéről. Masters, a 7. évadban megismert zseni orvostanhallgató, arra emlékszik, hogy House bátorságot adott neki, hogy fölmondjon. Azt, amit House a hazugságról tanított neki, nem említi. Az édesanyja azt mondja, Greg jó fiú volt. Stacy bevallja, hogy fárasztó volt House-szal együtt élni, de ő szerette és még mindig szereti. Dominika azt mondja House valóban a férje volt, és nagyon szerette. Csak Cuddy nincs itt, hogy elmondja, bármi történt is köztük, Gregory House az ő élete szerelme. Foreman jön, hogy emlékezzen, akár a főnöke, akár az alkalmazottja volt, mindig nagyon sokat tanult House-tól. Taub bevallja, hogy House tette őt jobb apává, akár tudta, akár nem. 13 örökké hálás lesz, hogy House hajlandó lett volna megölni őt. Chase megemlíti, hogy House-szal nehéz volt kijönni, de, fejezi be a mondatot Cameron, a szíve mélyén tudta, hogyan kell szeretni. House tehát szörnyű, de csodálatos ember volt.

30.jpg33.jpg35.jpg34.jpg

Wilson következik, jönne a sablonszöveggel, hogy mindenekelőtt emlékezzünk arra, hogy Doktor House gyógyító volt, életeket mentett. De Wilsonban valami elpattan, és szinte hisztérikusan kezdi el mondani, hogy House egy megkeseredett bunkó volt, aki kíméletlenül gúnyolt mindenkit, aki nem felelt meg az ő igazságról és becsületről alkotott képének. Egyébként meg House dögöljön meg ott, ahol van, amiért meg merészelt halni, akkor, amikor nekem, a legjobb barátjának, egyetlen egyszer igazán szüksége lett volna rá. A beszéd alatt idegesítően pityegni kezd egy telefon. Wilson végül a saját zsebében találja meg, pedig nem is az ő telefonja. Kínos. Wilson smst kapott az ismeretlen telefonra: „FOGD BE, TE IDIÓTA.”

36.jpg37.jpg39.jpg

Még jó, hogy Wilson ezek után autóba vágja magát. Az utcán, egy lépcsőn ülve meg is találja House-t. Igen, House él. Persze Wilson nem bírja ki, hogy azonnal ne papoljon. Ezzel vége az életednek, a karrierednek, évekre börtönbe mész. De House csak mosolyog. Halott vagyok, Wilson, mit akarsz csinálni életed utolsó 5 hónapjában? Wilson erre úgy mosolyog, hogy én rögtön Oreo kekszes orgiákat jósolok.

41.jpg42.jpg43.jpg44.jpg45.jpg46.jpg47.jpg

David Shore azt mondta, Sherlock Holmes eszükbe se jutott, amikor kitalálták ezt a fordulatot. Oké, elhiszem. De akkor is jó, hogy rögtön megtudjuk, House hogy rendezte meg a saját halálát, és nem kell, mondjuk másfél évet várnunk. Nos, hátul kijutott az épületből, majd egyszerűen belopózott a kórházba, és kicserélte a fogászati lapokat, ennyi. A drogos beteg Gregory House-ként nyugszik. Melankolikus zene kíséretében mindenkitől elbúcsúzhatunk. Chase a csapatot instruálja, ő lett a diagnosztikai osztály vezetője. Megérdemeli, nagy utat tett meg idáig. Most végre barátságot köthet a nagy labdával. Cameron meghatottan nézeget egy régi csoportképet a munkahelyi számítógépén mielőtt hazaindulna. A képen még ott van House és Chase is. De Cameront már nem Chase várja, hanem a férje és a kisbabája. Megtalálta végre a boldogságot. Taub is boldog a kislányaival, még egyszer utoljára láthatjuk a Taubocskákat, de jó. Foreman magányosan dolgozik az irodájában. Hirtelen észreveszi, hogy a szekrénykéje már nem billeg. A billegő láb alatt ott van House kórházi névtáblája. Ez pedig csak egyet jelenthet: House, az egyetlen ember, aki tudta, milyen bútor problémái vannak Foremannek, nemrég járt a kórházban. És ekkor Foreman rájön. És olyan mosoly ül ki az arcára, hogy én megint sok unalmas percet megbocsátok neki.

48.jpg49.jpg50.jpg

House és Wilson egy hídon, motorozásra készülnek. Wilson tényleg elfelejthetné már ezt a borosta-bőrdzseki dolgot. Az egyetlen ember, akit ebben a sorozatban ez a két dolog ellenállhatatlanná tesz, az House. Wilson már kezdené is, hogyha a rák előrehalad, akkor… de nem mondhatja ki, hogy kegyes halál, mert House közbe vág: A rák unalmas. És ezzel vége. Elhangzott az utolsó mondat. House és Wilson elmotoroznak, elnyeli őket a gyönyörű táj. Mi lesz House-szal 5 hónap múlva? Ezt a fantáziánkra bízzák az alkotók. De most még élvezzük a zenét, amit Hugh Laurie választott az utolsó jelenethez. Enjoy yourself, it’s later than you think. Érezd jól magad, kevesebb időd van, mint gondolod. Én most megyek, mielőtt elsírom magam. Köszönjük, House!

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrudstein 2012.11.08. 09:24:45

www.youtube.com/watch?v=wxT8m46K1w8

azt a dalt még egyszer és még sokszor, azt hiszem, ez a feldolgozás szerepel a filmben
hozzászólni mást még nem megy
csak kösz, nagyon kösz

2012.11.08. 09:33:53

Köszi a hogyvótot, és a sok képet!!! Nagyon jó lett.
Valahol az utolsó percig bíztam benne, hogy Dr. Cuddy feje felbukkan legalább a temetésen, de mégsem. Azért a kerek lezáráshoz igazán belefért volna.
Azért jó volt.

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.08. 10:02:24

és belemotoroztak a naplementébe:)

én örülök, hogy olyan house-os lett a vége és nem sablonos.

KevinMulder 2012.11.08. 10:05:25

Like! Well done, well played series!

2012.11.08. 10:09:33

Kösz, jó volt, már vagy három évada nem néztem, elegem lett belőle, de a vége érdekelt. Jó lezárás.

protézisesh 2012.11.08. 10:09:52

ez Mo-on ment le, vagy még csak kint?

Rémbódess 2012.11.08. 10:28:41

@protézisesh: Tegnap este a tévékettőn...

vincentmarvinjules 2012.11.08. 10:39:33

Szép volt, sikerült a befejezés. Csak Cuddy nagyon hiányzott. Ő volt az egyik legfontosabb szereplő, nem lehet egy félmondattal, "Cuddy pedig elment" elintézni. Nagy balhé lehet vele a háttérben, de most már mindegy, nem akarok ünneprontó lenni, szép munka volt.

tenesseeblues 2012.11.08. 10:42:48

@gertrudstein: igen, ez a feldolgozás ment a film végén, iszonyat jó szám, hallgatnám egész nap. Egyáltalán, a House zenéje osztályfelüli volt végig. Perfekt.

Neoprimitív 2012.11.08. 10:47:25

Köszi a hogyvoltot és persze a készítőknek ezt a nagyon jó befejezést.

laci_52 2012.11.08. 11:05:08

Sajnálom, hogy vége, az egyik legnézhetőbb sorozat volt, House stílusa nagyon bejött.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 11:07:41

cuddy hiányzott nekem is belőle, de egyébként jó kis rész volt ez az utolsó.

Mr.Treeger 2012.11.08. 11:58:10

nekem bejött a befejezés. A Holt Költők Társasága idézet pedig nagyon ott volt.
Hát a TV2-re többet nem kell kapcsolnom.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.11.08. 12:20:58

hát ez most nekem olyan volt... mintha
ülnék valamikor Kr. e. 7-8 évszázaddal egy görög várfal alatt a tábortűznél, és egy öreg vak a legutolsó sorát szavalta volna el valami ithakai király történetéről...
a valaha létezett legjobb filmsorozat volt

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.11.08. 12:22:15

@Mr.Treeger: "Hát a TV2-re többet nem kell kapcsolnom. " :O)))

piszter 2012.11.08. 12:32:53

én is bírtam a sorit. béke poraira. :) és nekem happy end vvolt ez a vég. szóval tetszett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 12:43:12

@tenesseeblues: a hanson csengőhang epic volt minden alkalommal mikor felcsendült. :D

Andal 2012.11.08. 12:43:37

Méltó lezárása volt a sorozatnak, kösz a remek hogyvoltokat.

Fekete Panna 2012.11.08. 12:50:13

Nagyon köszi az egész eddigi hogyvoltokat, igazán szép és kitartó munka! A sorozat meg egyszerűen zseniális, a Holt költők társaságáért pedig tényleg plusz pont jár, az íróknak is, meg Neked is! Innen látni, hogy jó kezekben volt a mivolthogyvolt. :-)

Kelta6725 2012.11.08. 14:12:29

Ez nagyon jó kis 8 év volt :) Remek kis sorozat, és House a bunkó :) nagyon fog hiányozni....:)
A legjobb Wilson mosolya volt amikor House megkérdezte mit akar csinálni 5 hónapig? Akkor jött, rá hogy House mindent, de mindent eldobott a barátságáért, azért hogy 5 hónapig vele lehessen. Perfekt!

Balint86 2012.11.08. 14:47:10

"Föl nem tudom fogni miért, de úgy gondolja, hogy Foreman továbbra is segít majd neki. De ezúttal elszámította magát. Foreman többet nem hazudik. Hacsak nem születik meg a Nagy Terv 2.0, House mehet a börtönbe. Életemben először, minden imádatom ellenére, úgy behúznék House-nak, térjen már észhez."

Emiatt lett vége ennek a sorozatnak, nem voltak normálisan megírva a sztorik, House össze-vissza dolgokat csinált, nem volt karakter fejlődés (vagy csak kis mértékben). Például amikor kijött a gyogyóból a vigyorgós pólóval úgy tűnt hogy megváltozik valamelyest, de 1-2 rész után olyan volt mint ha semmi sem történt volna(és még sokáig sorolhatnám az ilyen dolgokat). Már jó ideje a mellék szereplők miatt néztem, nem House miatt, az Ő karaktere pocsék volt, mivel egyáltalán nem volt logikus és emberi, ahogy az időzésből is látszik.

Ideje volt befejezni, mert már nagyon unalmas volt(vagy folytatni negyed ennyi pénzből és berakni délutáni sorozatnak).

Virt02 2012.11.08. 15:16:59

@Kelta67:
"Akkor jött, rá hogy House mindent, de mindent eldobott a barátságáért, azért hogy 5 hónapig vele lehessen. "

iiiigen, meg hogy ne kerüljön börtönbe...

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2012.11.08. 15:33:56

beb@szott ez a rész ....
Köszönjük a sok kiváló HV-t
PuffCinq

Circus 2012.11.08. 16:31:04

(sajnos, nem láttam) Cody nem volt ott a búcsúztatáson, House túlélte és elmegy 5 hónapra 'szabira'.

Csak én érzem, hogy azért nyitva maradt egy kiskapu, hogy majd kipihenten, később comeback?

muszmusz 2012.11.08. 16:55:22

Egy zseniális sorozat méltó lezárása volt ez az epizód!
Köszönet a szuper hogyvoltokért neked és Candynek is!

protézisesh 2012.11.08. 17:27:24

@Rémbódess: ó, akkó letőttöm...

köci

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.08. 17:28:40

@Circus: hát hivatalosan meghalt.
ha kámbekk lesz, akkor valamit nagyon ki kell találniuk, nem biztos, hogy elég a "visszajöttem, leülöm, orvoslok tovább" megoldás.

illesreka 2012.11.08. 22:00:26

z történt, hogy egyik nap, amikor valamelyik padon feküdt totál kiütve, belélegzett egy apró ágacskát. Mivel drogos, renyhe a köhögési reflexe és nem tudta az ágacskát kiköhögni, ahogy más tette volna. És az ágacska megnőtt? "A beteg úgy kérdezi ezt, hogy én komolyan azt hiszem, neki is legalább annyira tetszik ez a diagnózis, mint House-nak. Ha lenyelt hozzá egy adag napfényt is plusz egy komplett öntözőrendszert, akkor igen, gúnyolódik House. Nem, nem nőtt meg, maga barom. Csak túlpörgette az immunrendszerét. House nem bírja ki, hogy hozzá ne tegye: ez lett a problémája gyökere, haha."
Ha már az áthallásoknál tartunk - szerintem ez a Grace Klinika egyik részének kifigurázása, amikor egy minifenyőt operálnak ki valakinek a tüdejéből... :-)))

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.08. 22:01:41

Egek!
A búcsúztatáson Wilson úgy kiakadt, mint House a "saját apja" búcsúztatásán.
Szegény anyukája! Két ilyen élmény...

PuffCinq:Köszi szépen a hogyvoltokat.

candyperfumegirl 2012.11.09. 09:07:35

Hát igen. Az egyetlen epizód, amit a 8. évadból megnéztem, mert azért mégis...nagyon furcsa érzés volt. Egyrészt megerősítette bennem azt, hogy nem, nem akarom visszamenőleg megnézni ezt az évadot, mert ez már nem AZ a sorozat, akkor sem, ha a korábbi szereplők 90%-át felvonultatták, mert érződött végig a tátongó úr. Pedig nem volt ez rossz évad/sorozatzáró, bizonyos tekintetben nagyon House-os, az utolsó Holmes-párhuzam kimondottan jó ötlet, viszont ezt a "House majdnem meghal, és értékel, és az epizód 80%-a a fejében játszódik" dolgot hányszor is láttuk már? Készítőket ismerve mondjuk nem lehetett más típusú záróepizódot elképzelni, mert egyszerűen imádják az ilyesmit, viszont ha már ezt a megoldást választották, akkor nagyon durva a hatalmas, Cuddy-alakú lyuk a fináléban. Nem érdekelnek a stúdió/csatorna/színész viták, problémák, ha a kedvenc sorozatom fináléjáról van szó, akkor annak mint rajongó, azt hiszem, elvárhatok olyan lezárást, ami nem hagyja figyelmen kívül a sorozat egyik sarkalatos pontját és fontos karakterét.
Mint hogy ez így történt, így nem tudott ez az epizód megható lenni, igazán hatásos is talán csak az utolsó jelent, az nagyon szép és keserédes volt, és még a House/Wilson rajongók is kaptak egy igazán szép pillanatot, ez is valami.
A sorozat nagyon hiányzik, az első 5 évad a legjobb valaha készült sorozatok közt is nagyon előkelő helyen van, a hatodik évad finálája pedig tökéletes sorozatzáró lett volna. De legalább nem húzták még ennél is tovább, innen már különösen fájdalmas lett volna.
Most már csak egy dolog van hátra, hogy vissza Hugh Laurie-t Nagy Britanniába, és a brit sorozatok világába!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.11.10. 15:38:28

@gertrudstein: tényleg ez a változat az, én nem találtam, köszi. Persze azt se felejtsük, hogy a sorozatban először éppen Amber énekelte ezt a dalt, nagyon félelmetesen.

www.youtube.com/watch?v=-L-JFdpw0x0

És Amber volt az is (House fejében), aki még a 4. évadban, azt mondta House-nak, hogy mindenki meghal. Így teljes a kép.:)

Én köszönöm Nektek, hogy olvastatok!:)

@candyperfumegirl: "Most már csak egy dolog van hátra, hogy vissza Hugh Laurie-t Nagy Britanniába, és a brit sorozatok világába!" Szívemből szóltál, álmodozom is, hogy melyik sorozatba tenném be, kapásból.:D

Roxerkriszta 2012.11.10. 19:03:07

Nekem csalódás volt!Azért,mert a sorozat magasra tette a lécet,az ezt megelőző 176 résszel és a korábbi évadzárókkal!Ezt nem sikerült átugrani!Annak azért örülök,hogy senki nem halt meg(egyelőre)
Cuddy pedig nagyon hiányzott!

IamSherLocked 2012.11.12. 17:20:26

:(((( Szerintem egyáltalán nem hanyatlott a színvonal, Cuddy ha nem jött, hát nem lehet kényszeríteni, szerintem, az utolsó résznek én is kifejezetten örülök, hogy nem lett nyálas. Nagyon nagyon örülök, hogy végignézhettem a sorozatot, és olvashattam a nagyon nagyon jó hogyvoltokat! És tényleg csak az tud engem is vigasztalni, ha valami hasonlóan színvonalas brit sorozatban vagy filmben látom Hught viszont. (és sajnálom, hogy Stephen Fryt végülis kihagyták...)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.11.14. 16:55:14

@IamSherLocked: Stephen Fry-t én is nagyon vártam, kár, hogy nem jött! De biztos, hogy látni fogjuk még őket együtt!:)

vixafká 2013.04.14. 19:35:33

House ezentúl honnan szerez Vicodint?

ChristineJane 2018.06.10. 15:12:45

Fantasztikus lezárás, és én is nagyon köszönöm a hogyvoltokat, jó volt most átolvasni őket újra.
süti beállítások módosítása