Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x04 – A szemfényvesztő (Houdini Whodunit)

2012. november 05. 11:00 - parcihocok

A rendőrörsön a heti fellépő celeb maga a híres Harry Houdini, aki még a morcos Brackenreid felügyelőt is leveszi a lábáról lefegyverző stílusával. Sőt, úgy ahogy van az egész társaságot meghívja az esti előadására, Murdoch természetesen a doktornővel megy. Houdini nagy showman, van ott lebegő ember meg elfűrészelt csinos asszisztens, a fő produkció pedig a ládából szabadulás 11 perc alatt. A kérdés a végén nem az, hogy ki lehet-e ennyi idő alatt szabadulni, hanem hogy ki lehet-e ennyi idő alatt a szomszédos bankot rabolni, az őrt leütni és visszasomfordálni a színházterembe, ahogy ezt egy szemtanú állítja. És megint milyen szerencse, hogy a helyszínre kivonult az egész rendőrörs.

murdoch_s2x04_1.jpg

A bank páncélterme extra védett, méghozzá olyan időzítővel, amivel kinyithatatlan éjszaka. A pénz mégis eltűnt, az őr halott, és az első számú gyanúsított Houdini. A bájos asszisztenséről pedig kiderül, hogy a doktornő húga, Ruby. A hölgy újságíró, tematikus cikkeket ír híres emberekről, akiket testközelből ismer meg. Akármit is jelent ez, jóval kevesebb ruhát vett magára, mint a nővére. Dr. Ogden mindenesetre nincs tőle elragadtatva, Murdochnak pedig a többiekkel együtt őt is ki kell majd hallgatnia. Először azonban Houdinit kell megdolgozni, akiről a színházat átvizsgálva sikerül megtudni, hogy a ládából egy titkos csapóajtón keresztül távozott. Sajna a megdolgozás fordítva sül el, a bilincs egycsapásra Brackenreidre kerül.

murdoch_s2x04_2.jpg

Crabtree kiötli, hogy a szellőzőrendszeren keresztül át lehetett mászni a bankba, mire azonban odaérnek, valaki már megelőzte őket: Ms. Ruby egy szál fehérneműben próbálta Houdini védelmében cáfolni ezt a tézist. És bár ő beszorult, a szabadulóművész ki tudja a vállát akasztani, egyszóval Rubynak pont Houdini bűnösségét sikerült bizonyítania. És bármilyen szép durcás pofival is próbálkozik, Murdoch simán helyreteszi. Mondjuk azért a „nővéremet-egyszer-már letartóztatták” bogarat ültet a fülébe. Ruby meglátogatja a nővérét, aki épp a halott pacákot boncolja (mennyivel meghittebb így, mint egy kávézóban…), de lényegében csak az érdekli, hogy Julia és Murdoch között mi van. Közben Brackenreid hiábavaló küzdelmet folytat azért, hogy Houdinit bilincsben tartsa.

murdoch_s2x04_3.jpg

A boncolás érdekes eredményre vezet: az őrt nem csak leütötték, hanem meg is mérgezték. Eszerint viszont benne lehetett az akcióban, a riasztót ő kapcsolhatta ki, és a leütése a terv része volt. Utána viszont a társa eltette láb alól. Brackenreidnek habzik a szája, mert Houdini meglépett a böriből, Murdoch viszont más gyanúsított nyomába ered. Ja, közben azért kikérdezi Dr. Ogdent a letartóztatásáról, és húúúú, kiderül, hogy a doktornő éjszakai pucér fürdőzésért kapott anno börtönt. Na több se kell Murdochnak, fejben már le is vetkőztette a doktornőt. (Hihetetlen, hogy ezeket a boncteremben csak spanolja.) A nyomozás estéje a vártnál szenvedélyesebbre sikerül: Ruby meghívja vacsorára Murdochot, Julia ezt megtudja, és féltékenységtől dúltan utánuk megy. A cicaharcba torkolló vacsoráról Crabtree menti ki Murdochot, akin látszik a megkönnyebbülés, hogy felállhat az asztaltól. Kár, mert a folytatás még izgalmasabb lehetett volna.

murdoch_s2x04_4.jpg

Crabtree érdekes infókat tud meg az éjjeliőrről: mérnök volt, és a bank menedzsere, a szintén gyanúsított Mr. Simms akkor vette fel őt, amikor az új széfet beszerelték a bankba. Szóval az éjjeliőr ki tudhatta nyitni a széfet. Sajna mire odaérnek, Mr. Simms is halott, ergo még egy harmadik ember is benne kell, hogy legyen a buliban. Murdoch és a doktornő nagy nehezen rájönnek, hogy az áldozatokat nikotinnal mérgezték meg. A végső trükk leleplezéséhez Houdini segíti hozzá a nyomozót: a széf mellett a mérnök-éjjeliőr végtelenül egyszerű módon manipulálta a falat, amivel a zár simán nyithatóvá vált. Az egyetlen ember, aki tudhatta, hogy milyen ruha lesz Houdinin (hogy gyanúba keverje), és hogy melyik estén fog a bank szomszédjában fellépni, az nem más, mint a háttérben maradó társa, aki nem is a testvére igazából. Sőt, kiderül, hogy régebben együtt ültek az éjjeliőrrel és a bankmenedzserrel.

murdoch_s2x04_5.jpg

Az ügy sikeres lezárása után ismét Houdini szórakoztatja a rendőröket, Brackenreid pedig bosszút forralt és a bilincseit beragasztózza, majd röhög a markába, hogy végre ő vágta át a nagy Houdinit. Ruby elbúcsúzik, követi további útján Harry Houdinit, Murdoch pedig igenigenigenigen elhívja végre vacsorázni Dr. Ogdent, és ez már igazi randevúnak számít szerintem.

Címkék: murdoch
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.11.06. 08:21:46

Azt hiszem, hogy ez épp egy olyan rész volt, ahol rájöttem a megoldásra, és nagyon büszke voltam magamra. Általában csak vaktában találgatok, és ritkán jön be :)
A randi már nagyon esedékes volt, és már nem is emlékszem rá, úgyhogy kíváncsian várom a következő posztot.
A doktornő pucér fürdőzése kissé karakteridegen, de nagyon vicces :D

parcihocok 2012.11.06. 14:19:28

Szerintem a doktornő igazából egy nagy lázadó, csak kb. száz évvel korábban született, mint kellett volna:-) Azért Murdoch sem olyan szende, mint amilyennek látszani szeretne, és amúgy egyre jobban egymásra gyógyulnak ezek ketten. Azért egy cseppet aggódtam Ruby felbukkanása miatt, nagyon céltudatos volt a leányzó...

vitaygeorgina 2012.11.06. 20:43:07

Igen, nagyon rámenős, ezért nem ér célt soha a nyomozónál, ő ennél sokkal óvatosabb típus :)

vitaygeorgina 2012.11.06. 20:44:47

Mármint Ruby - ezt elfelejtettem odaírni.

Lehet, hogy a doktornő tényleg lázadó típus, elég, ha a cseppet sem szokványos munkahelyét megnézzük.

parcihocok 2012.11.08. 05:40:15

@vitaygeorgina: Az üveg abszint után aztán az óvatosságát (is) hajigálta lefelé:-)

parcihocok 2012.11.08. 05:46:57

hopp, ezzel most előre ugrottam egy cseppet (sorry, nagyon benne vagyok már a köv. epizódokban), de igen, hamarosan (a köv. hogyvoltban) bizony ez jön:-)
süti beállítások módosítása