Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Váratlan utazás 2x01 - Sarah hazatérése

2012. november 04. 12:00 - nemon

Újra itt vagyok és friss erővel csapunk bele a következő évadba. Közben kitavaszodott - vagy talán nyár lett? - és Sarah még mindig Avonlea utcáin kószál. A díszlet alapján a városka lakói éppen valamilyen ünnepségre készülnek, Felix ebben az emelkedett hangulatban csempész egy tollat az szatócsbolt tornácán elszunyált férfi szájába, aki félálomban jóízűen beburkolja a tollat, blöe. Sarah és Felicity a hirdetmény előtt áll és jókedvűen konstatálják, hogy cirkusz érkezik a városba, lesz nagy öröm és szórakozás. Felix időközben petárdákkal szeretné elütni az időt, azonban az apja ügyesen kikapja a kezéből, hiszen Felix még kicsi ehhez. Mr. Lawson maga az ördög, hiszen Alecet csábítgatja lóverseny fogadásra. A férfit csak az tartja vissza, hogy mi lesz, ha a 'zasszony megtudja, de a kísértő megnyugtatja: nem lesz itten semmi hiba, jöjjön fogadni a hétvégi versenyre. Alecnek innentől kezdve nem kell a dolgot kétszer mondani.

Vágólap-1.jpg

Mr. Lawson Sarah-hoz penderül, rögtön rá is bízza az egész boltot, amíg Alec-kel lerendezik a fogadást; fontosabb ez kérem minden másnál, a boltot nyugodtan viheti addig egy 11 éves kislány, hádenem? Felix gyorsan ki is használja a bolt rögtönzött vezetőváltását, így Sarah-tól vásárolja meg a petárdákat. A lány közli, hogy nincs az a pénz a világon, amiért Felixnek petárdát adna el, de az erőviszonyok egyenlőtlen eloszlása nyomán a fiú kitépi a petárdát Sarah kezéből. A lány legalább az égő gyufát próbálja Felix kezéből kicsavarni, amelynek az a vége, hogy a gyufa egy szalmákkal és petárdákkal megrakott kosárban egy lovaskocsin landol.

Vágólap-2.jpg

A ló a tűztől és a durranásoktól megbokrosodik, kidönti a kerítést - Felicity a lendülettől az itatóba esik - a visszatérő Alec az utolsó pillanatban tudja csak a lovat elkapni és eloldani a szekérről, még azelőtt, hogy a kocsi a robbanásoktól ripityára törne és lángra kapna. A tűz átterjed a bolt elé is, így teljes a piromán Felix öröme, aki azért - miután levakarta a vigyort az arcáról - bőszen Sarah-ra mutogat, mint potenciális bajkeverő és robbantóművész. A legfurcsább mozzanat, hogy ezt Alec is és Mr. Lawson is simán benyalja.

Vágólap-3.jpg

Otthon Hetty néni és a család előtt kapja meg az igazi fejmosást a lány, Alec üvöltözik még egy sort és felemlegeti, hogy a kerítést is neki kell majd megcsinálnia. Felix még rá is kontráz, egyenesen Sarah-t kiáltva ki bűnbaknak. A lány hiába tiltakozik, a jutalma az, hogy felmehet a szobájába elmélkedni a tettén, Felix eközben a háttérben vigyorog. Miután a feldúlt család távozik, Hetty néni röhögésben tör ki, mert szerinte vicces, hogy Sarah egymaga lerendezte az egész esti tűzijátékot. Megnyugtatásképpen felviszi Sarah-nak a postáját. Persze, azért Sarah megkapja ismét a magáét, mer' hát az hogy néz ki, hogy dicséretben részesítik a tűzijáték elbarmolása után. A jutalom azért nem marad el: a posta az édesapja levelét is tartalmazza - ezek szerint apu  hazament Montrealba a lány nélkül - amelyben kérleli Sarah-t, hogy menjen (végre) haza. A balhé átértékeli Sarah fejében a menni vagy maradni kérdést, így végül úgy dönt, hogy jobb lesz neki Montrealban.

Vágólap-4.jpg

Olivia néni szomorú és azt sajnálja a legjobban, hogy keserű szájízzel kell Sarah-nak távoznia. Hetty néni megkeményedik és úgy dönt, hogy mindenben támogatja Sarah döntését, hiszen úgyis hazament volna előbb vagy utóbb, akkor legyenek rajta túl inkább most. Amikor azonban Hetty néni meglátja a közelgő Kingéket, már láthatjuk, hogy nem szívesen beszél az öccsével sem Sarah-ról sem a kialakult helyzetről.  Sorban búcsúzik mindenki a kislánytól, Felix nem érdemli ki azt, hogy a lány akárcsak egy szóval is méltassa. Mindenki visszavárja, Alec sem haragszik már, de Sarah-t ez nem lelkesíti. Olivia néni az egyetlen, aki könnyekben tör ki az induló kocsi láttán, a többiek tartják magukat.

Vágólap-5.jpg

A megérkezés sem maradéktalanul boldog: Sarah apja nem ért ki a vonat elé az állomásra, Hetty néni persze dohog, Sarah viszont tisztában van azzal, hogy a vonat korábban érkezett és a papája elfoglalt. Reméljük, hogy Hetty néni és Sarah apja nem kezdik újra a marakodást úgy, ahogy az előző epizódot végigasszisztáltuk. Hetty néni csak most szembesül azzal, hogy valójában honnan jött Sarah: a ház tekintélyes mérete alapján végre felméri azt a gazdagságot és attitűdöt, amiben a lánynak a szigetre érkezése előtt része volt. Az attitűd a házba belépvén gyorsan visszatér: egy kabát a földre, egy kalap a lehető legmesszebb elhajítva, hiába no, Sarah végre hazatért. Dadus is előporoszkál a nagy ricsajra, amivel Sarah körbezengi a házat az apját keresve.

Vágólap-6.jpg

Hetty néni döbbenten nézi az egész üdvözlési és hazatérési rítust, a fene gondolta volna, hogy Sarah otthon így viselkedik. A lány elszalad a szobájába átöltözni, ezalatt Hetty néni és a dadus ironikusan elpingpongoznak a szavakkal, öröm hallgatni az ecetes beszólásokat. Kiderül, hogy Hetty néni küldetése Montrealban feltérképezni, hogy Sarah valóban akarja-e a hazatérést, vagy csak hirtelen felindulásból döntött úgy, hogy most már Montrealba helyezi át a székhelyét.

Vágólap-7.jpg

Közben apu is megérkezik, teljes az öröm és a boldogság. Ez tart kb. két percig (se), de minimum öt mondat erejéig, mert aput telefonon keresik a gyárból, sürgős ügy, el kell rohannia emiatt, de megígéri, hogy siet vissza. Az idő múlik, a téma nyúlik, Hetty néni és Sarah a nagy várakozás közepette dámázni kezdenek. Az öreglány oda-odaszúr a kislánynak, hogy na lám, erre kell felkészülni, ha Montrealban fog élni: többet fogja látni apját festményként a falon, mint élőben. Eközben egy felügyelő érkezik, aki először Lujza mamát keresi, hogy elmondja: tragikus híreket hozott:  Blair Stanley-t a gyárban szörnyű baleset érte, amelyben azonnal szörnyethalt.

Vágólap-8.jpg

Sarah sokkot kap, ami abban nyilvánul meg, hogy se egy mukk, se egy könnycsepp nem fejezi ki az érzéseit. Sarah apját a házban ravatalozzák fel és érdekes módon ott sürög-forog a házban Avonlea apraja-nagyja. Közben lehet olyan véleményeket is hallani, hogy szegény kislány, most már teljesen árva, ezt felemelő hallgatni, akkor is, ha mindenki tudja, hogy ez az igazság. Mindenki megdöbben Sarah érzelemmentes viselkedésén, ebben a helyzetben azért nem ezt várná az ember. Felicity és Alec is próbál beszédbe elegyedni a kislánnyal, de nehéz ilyen helyzetben bármit is mondani, főleg, ha egyébként elutasítás a válasz.

Vágólap-9.jpg

A temetés után mindenki visszamegy Avonlea-ba, ez alatt a dadust és Sarah-t is érthetjük. Kezdődik a marakodás Sarah felügyeleti - és a vagyon - joga felett, hiszen a végrendelet szerint a dadus lenne a gyám, igaz, a papír nem éppen friss: három évvel ezelőtt készült. Hetty néni ki van borulva, hiszen szent meggyőződése, hogy ha  Blair most írná a végrendeletet, akkor teljesen más állna benne. Sarah - jó szokásához híven - ezt ismét végighallgatja, valamint azt is, hogy közben Olivia néni Hetty nénit félrevonva próbálja az öregasszonyt jobb belátásra bírni. Felesleges állandóan vitatkozni, az nem vezet sehová. A kislány már nem is próbálja leplezni, hogy hallgatózott, így Hetty néni se érzi már magát túl jól a bőrében. Közben az ügyvéd egyeztett Lujza mamával, aki úgy dönt, még egy hétig biztosan maradnak Avonlea-ban, hogy Sarah kipihenhesse magát Montreal előtt. Hetty néni ezek után besompolyog Sarah szobájába és megkorbácsolja saját magát a történtek miatt. Sarah semmire nem válaszol semmit, még arra sem, hogy Hetty néni kimondja a bűvös szót: nagyon szeretik őt.

Vágólap-11.jpg

A konyhában Olivia néni is azon sopánkodik, hogy Sarah természetellenesen viselkedik, eközben Lujza dadus küzd az elemekkel és a konyhai eszközökkel: a falikútból nem akar jönni a víz például. Hetty néni otthon van a konyhájában, így Lujza néni hamarosan feleslegesnek érzi magát, ezért gyors léptekkel távozik. Olivia és Hetty kibeszéli az öregasszony bénaságát, amikor hirtelen Lujza mama ordibálására figyelnek fel: itt biza még jobb móka van készülőben, ugyanis a vénasszony beszorult az árnyékszékre. Olivia néni kiszabadítja, de az élmény Lujza mamában így is nyomot hagy: kerek-perec kijelenti, hogy egy cseperedő ifjú hölgynek nem valóak az ilyen primitív körülmények, jobb helyen lesz ő Montrealban. Hetty néni kezdi is a tűzokádást ennek hallatán, azonban Olivia néni gyorsan a nővére szájára rakja a szájkosarat. Hetty néni átmegy negédesbe, nehogy elriassza Lujza mamát, mert akkor Sarah-t is viszi magával. A dadus átlát minden szitán és Hetty néni arcába nevet: tudja, hogy mire megy ki a játék, és nyugodtan kezdheti sütni Sarah-nak a búcsúsütit.

Vágólap-12.jpg

Peter próbálja Sarah-t felvidítani, vagy legalábbis beszélgetni vele, de ő is falakba ütközik. Egy hirtelen ötlettől vezérelve a vándorcirkuszba invitálja a magábaroskadt lányt, és meglepő módon Sarah igent mond. Szórakozni éppen nem szórakoznak túl jól, mert a kislány csak bolyong a forgatagban egészen addig, amíg észre nem veszi a jósnő sátrát. A jósnő nem kevesebbet hirdet magáról, mint azt, hogy aki betér hozzá, az találkozhat az elhunyt szerettével. Úgy kell ez az üzenet Sarah-nak, mint gyufa a benzinre, robban is valami a gondolataiban, az biztos. Peter hiába próbálja megakadályozni, hogy a lány megnézze ezt a produkciót magának közelebbről, Sarah hajthatatlan. A jósnő belépője - illetve kilépője a sátorból - igen hatásos, mert azzal fogadja Sarah-t, hogy már várt rá. Én itt összekoszoltam volna a nadrágomat, az biztos, de hát Sarah-t nem ilyen fából faragták, ő biza kíváncsi a sátor berendezésére.

Vágólap-13.jpg

Sarah-t lenyűgözi, amikor a jósnő a nevén szólítja, én kevésbé lepődtem meg, ugyanis Peter a lány sátorba lépése előtt Sarah nevét ordibálta a kíváncsi lány után. Gyurcsók szelleme megidéződik, mert a jósnő szerint valaki kapcsolatba szeretne lépni Sarah-val,  aki nem más, mint az édesapja. Sarah megbabonázva hallgatja a jósnőt, én is addig a pontig voltam csak meggyőzve, amíg ki nem derült, hogy mindez pénzbe kerül. Sarah még itt sem gyanakszik, fizet mint a katonatiszt, csak hogy tudjon az édesapjával beszélni. A pénz jótékony hatással van a jósnőre és a fényekre, konkrétan ezt az epizódot nem szeretném este egy sötét szobában megnézni. Blairt szólongatja a nő, aki nem akar megjelenni rendesen, csak mint árnykép a falon, nekem ennyi is elég, köszi. A varázslat hirtelen elmúlik, nem tudtunk meg semmit, affene.

Vágólap-15.jpg

Sarah kétségbeesik, szeretne beszélni az apjával, könyörög a jósnőnek, hogy segítsen valahogy. A pénzen nem múlhat, hiszen sok van neki otthon, ez ösztönzően hat a nőre, így beleegyezik, hogy megpróbálja újra megidézni Blair Stanley szellemét. Nem is tudtam, hogy a szellemek is a lóvétól teszik függővé a jelenésüket, mint a peepshowban a fellépők, no de inkább ugorjunk.

Vágólap-17.jpg

Peter eközben egy arapapagájjal haverkodik, igaza is van, érdekesebb, mint szellemeket látni a falon. Sarah átszellemült kifejezésétől a fiú gyanút fog és addig faggatja, amíg a kislány ki nem böki, hogy tulajdonképpen neki milyen csodás jelenésben volt része az imént. Peter alig bírja visszafojtani a röhögését, nem hisz a lánynak, ezen Sarah nagyon kiakad és elszalad.Snitt és kiderül, hogy Peternek van igaza száz százalékban, ugyanis a jósnő és a segítője egymást túlharsogva nevet, az egyik helyi lapot lobogtatják, ahol főcímként hozták le Sarah történetét, így könnyű a lány életének részleteiről hablatyolni. A jósnő - Isis - biztos volt benne, hogy a lány tiszteletét teszi a környéken, hiszen a vándorcirkusznak nehéz ellenállni 15 éven alul. 

Vágólap-18.jpg

Sarah otthon kivetkőzik a gyászruhából, felveszi azt a ruháját, amit a papa a legjobban szeretett rajta. Lujza mama és Hetty néni még mindig egymás vérét szívja, a téma természetesen Sarah, hogy mennyire elkanászodott Avonlea-ban, vagy inkább fegyelmet tanult-e a kisvárosban. Mindketten más állásponton vannak, jellemző. Sarah eközben idő előtt megérkezik a jósnőhöz, ez bizony hiba, mert a Íziz a segédjével éppen a nagy attrakcióra készül, amellyel lekápráztatják a lányt és kiénekelhetik tőle a pénzt. Sajnos a lebukás mindkét oldalon megállja a helyét, hiszen Sarah is lebukik, hogy idő előtt érkezett, valamint lelepleződött a nagy hókuszpókusz. A kislány összeomlik, hát kiben bízzon meg ezután, ha már egy jósnőben se? Csalódottságában befenyíti a két csalót, hogy megy és szól a rendőrségnek, hát ezt nem kellett volna. Isis segítője elkapja, még csak az kéne, hogy a rendőrbácsik tudomására jusson ez a fantasztikus jósdás biznisz. A nő inkább attól ijed meg, hogy a férfi mire vetemedett, de kettejük közül nem Íziz a parancsnok. Ráadásul a férfinek támad egy remek ötlete: egy vagyont fognak fizetni a kislányért, ha nem így, akkor úgy, de megkapják a pénzüket.

Vágólap-19.jpg

Ismét a károgást halljuk, Lujza mama kifogyhatatlan a szitkokból. Lám, bebizonyosodott: Sarah eltűnt, ő megmondta előre, hogy baj lesz abból, ha a kislány csavarog. Peter a közelben tipródik és hallgatja a hajtépést, nem tudja, hogy mondjon-e valamit Sarah földöntúli randijáról vagy sem. Végül, amikor már Alec is úgy tér haza, hogy nem találja Sarah-t és fogalma sincs, hogy hová tűnhetett, azért csak kiböki, hogy valószínűleg merre van a lány. A két csaló időközben már fel is kerekedett és elhagyta a cirkusz területét, a kocsiba bezárva pedig Sarah is kényszerűen útnak indult. Íziz aggodalmaskodik a lány miatt - akit kloroformmal kábítottak el - hogy biztos, hogy él még? Szerencsére igen, már pislog is kifelé a megkötözött kezei mögül. Sarah magához térve azt sem tudja, hogy hol van, mindenhonnan maszkok és gumivégtagok néznek le rá, jáj! Gyorsan felméri a helyzetet és a kocsi alján lévő lukon át elkezdi elpotyogtatni a személyes holmijait. Egyszer egy cipő esik ki a kocsiból, máskor egy szoknyadarab, erős fogai vannak a lánynak, annyi szent.

Vágólap-20.jpg

Eközben Alec már a cirkuszban keresi a jósokat, akiket senki nem látott mostanában. Itt már a rendőrséget is be kell vonni, hiszen Sarah a jósokkal együtt szívódott fel.  A felügyelő értetlenkedik egy sort - lehet, hogy csak elkóricált valamerre a lány - de Alec tajtékozása elég gyorsan meggyőzi arról, hogy komolyabban foglalkozzon az üggyel.  Ezalatt a jósnő a társát cseszegeti, fél a következményektől, neki ez már sok, ebből bünti lesz, ha kiderül a galádság. A férfinak újabb ötlete van: aláirat Sarah-val egy levelet és óvatosan le is szállítja Hetty néniék házához, csakhogy a rokonság tudja, hogy mi is történt és hogy mi a feltétele annak, hogy ha viszont szeretnék látni a lányt.

Vágólap-21.jpg

Alec ezalatt nem tétlenkedik, lóháton járja körbe a környéket, nyomok után kutatva. Jó a szimata, mert rátalál Sarah ruhadarabjaira, én vittem volna kutyát is ehhez a művelethez, de hát aki tud, az tud. Hetty néni is megtalálja időközben a zsarolós levelet, infarktus indul. Alecet a ruhadarabok szerencsére elvezetik a kocsihoz, ahol Sarah tovább feszíti az idegeket, amikor arrogánsan az elrablója tudomására hozza, hogy úgyis meglakol a tettéért. Alec lovának a nyihogása felhívja Alecra a figyelmét, így az elrablók puskával küldik földre a nagybácsit. Szerencsére nincs komolyabb baj, hacsak az nem, hogy immáron Alec is egy szép kötelet visel a bokái körül.  A hely és az körülmények remek alkalmat teremtenek a bocsánatkérésre és a régi sérelmek tisztázására. Sarah végre rájön, hogy Alec nem gyűlöli őt a múltkori balhé miatt és azért sincs harag, hogy kapott most egy golyót a vállába. Végre átszakad a gát Sarah-nál és megindul a felszabadító zokogás. Alec vigasztalja, amit Isis is meghall és szerencsére elindul a szégyenérzet. Gyorsan ír egy levelet és útnak indul. Neki sincs szerencséje, mert a társa felfedezi a hiányát és elindul megkeresni a nőt. Eközben Alec észrevesz egy pengét az asztalon, és Sarah-val valahogy összebűvészkedik a pengét a kötéllel.

Vágólap-22.jpg

Hetty néniékhez megérkezik Isis, aki nem annyira furmányos, mint a segítője volt. Hetty azonnal észreveszi a somfordáló nőt és egy óvatlan pillanatban egy hordót húz a fejére. A meglepetés ereje hat, Isisből fogoly lesz. Alec ezalatt nemcsak Sarah-t szabadítja ki, de terminátor módjára lábbal szétrúgja a kocsi alját, így a lány simán ki tud bújni. Ám ahelyett, hogy Sarah rohanna a rendőrségre, inkább úgy gondolja, hogy kiszabadítja Alecet, a férfi hiábavaló könyörgése ellenére. Ismét peches ez a perc, mert az elrabló férfi visszatér, így Sarah kénytelen elrejtőzni egy ládába. A férfi megnézi a foglyait és elszörnyedve veszi tudomásul, hogy eggyel kevesebb a létszám. Sarah előbújik a ládából és a kiabálásával előcsalja az elrablóját - aki mint most már megtudtuk, Leo névre hallgat. A trükk az egészben az, hogy amint a férfi előlép a kocsiból, a lány jól megdobálja petárdával, ezek után próbálja meg Sarah letagadni, hogy a korábbi petárdás bulihoz köze sem volt. Leonak inába szál a bátorsága és elrohan. A lány visszamászik a kocsiba és eloldozza Alecet - eddig ezt miért nem tette meg vajon? - és Lujza mamáék is közelednek a kocsi felé. Sarahnak időközben kinőttek a golyói, ugyanis felkap egy palacsintasütőt és a visszatérő Leot egy lendülettel úgy hókon nyomja, hogy a férfi elájul. Alec csak néz és nem érti, de mi se igazán. A család pont ekkor ér oda, robbannak a petárdák, Leo ájuldozik, teljes a fejetlenség. Végre mindenki együtt van, Sarahnak úgy örülnek, mint egy gyerek a karácsonynak. A felügyelő gyorsan lekapcsolja a gyerekrablót, így szép a vége. Felix annyira megörül Sarah-nak, hogy véletlenül elszólja magát, miszerint ez a tűzijáték sokkal jobb, mint amit ő csinált Lawsonéknál. Alec fel is kapja erre a fejét, lesz itt még elszámolás vagy leszámolás, vagy valami ehhez hasonló.

Vágólap-23.jpg

Hamarosan kiderül, hogy az esetből főoldalas cikk lett az újságban, hiszen a két csalót már régóta keresték. Nincs is más hátra, mint Sarah jövőjét megbeszélni. Alec humorral indít: a tűzijáték szezon végén Mr. Lawson ismét arra gondolt, hogy néha beugorhatna Sarah boltot vezetni, ez roppant vicces. Lujza mama szemei kiugranak a kopányájából ezt meghallva, hiszen ez nem jelenthet mást, mint hogy azt akarják a családon belül, hogy Sarah maradjon a koszos és unalmas kis porfészekben. Az öregasszony pontosan felméri a helyzetet és arra kéri Sarah-t, hogy beszélje ezt meg Hetty nénivel, aki rejtélyes módon nincs jelen és mindenkinek csak most tűnik fel a hiánya.

Vágólap-26.jpg

A meglepetés erejével hat, hogy Hetty nénit az árnyékszéken zokogva találják meg. Lujza mama úgy érzi, elérkezett a törlesztés ideje és csúnyán visszaszól Hetty néninek úgy, ahogy azt Hetty tette korábban, amikor ő szorult be a pottyantósba. Hetty néni oda se bagózik arra, hogy éppen verbális fricskát kapott, csak zokog tovább, hogy mennyire fog neki Sarah hiányozni, hiszen biztos, hogy visszamegy Montrealba. Nem film lenne, ha ezt a nagy coming outot nem hallgatná végig az egész család. Lujza mama vigyorog egy sort, és közli, hogy egyetért Hetty nénivel, Sarah a családhoz tartozik. A wc-ről előmászva Hetty néni szembesül a hallgatósággal, és a nyakába repülő kislánnyal. A jó döntésért Lujza mamának is jár az ölelés és az ígérvény, hogy a dadus bármikor eljöhet látogatóba, ugye? Hetty néni arcáról nem pont ezt a választ olvashatjuk le, de hát valamit valamiért. Lujza mama leszögezi, hogy eljön látogatóba, de modernizálni kell a házat. Úgy érzem, már meg is van a megoldás arra, hogy hogyan lehet a vénasszonyt a későbbiekben távol tartani.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.11.06. 08:25:41

Ez nagyon eseménydús rész volt. Zseniális az az utolsó kép, ahol a szereplők gyászruhában teli szájjal vigyorognak :D
Szegény Blair Stanley-től gyorsan megszabadultak a forgatókönyvírók.

nemon 2012.11.07. 07:58:36

@vitaygeorgina: Az utolsó képhez: ez még csak hagyján, de a háttérben látható fatákolmány a budi. :D

vitaygeorgina 2012.11.07. 11:00:27

@nemon: Tényleg :D
Így aztán pláne ízléses az egész :D
süti beállítások módosítása