Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keleti kopók 1x02 - FPS élőben, Moszkvából

2012. november 02. 18:42 - Nico Tindeath

Én már sejtem, hogy Hajdu János, a TEK parancsnoka mit kíván minden születésnapján, amikor elfújja a gyertyákat a tortán. Hát hogy őróla is forgasson legalább egy epizódnyi Keleti kopókat a Discovery. Ebben a sorozatban ugyanis még a tök ártatlan családokat zaklató román rendőrök is úgy néznek ki, mintha csak most renderelték volna őket a Call of duty legújabb küldetéslemezéhez. A Keleti kopókban még az orosz rendőrök is hősök, a nép védelmezői, szó sem esik korrupcióról, politikai megrendelésekről, ellenzéki aktivisták vegzálásáról, vagy akár csak rendőri túlkapásokról. A Keleti kopók az európai értelemben vett Cops, amiben a jó zsaruk mindig elkapják a gonosz bűnözőket. Legfeljebb néha kicsit nagy a járulékos veszteség.

vlcsnap-2012-11-02-18h30m45s131.png

Bukarest, Románia. A rendőrség különleges egysége a Ferentari negyedbe készülnek drograzziára. A romos lakótelep az Európai Unió legszegényebb városi területe, nagyrészt romák lakják. A különleges egység Robotzsarunak öltözve közelíti meg a lakótelepi ház ajtaját, illedelmesen bekopognak, mondjuk az udvariassági faktort némiképp rontja, hogy egy bazi nagy faltörő kalapáccsal. Odabent két férfi, és egy nő, nagy kiabálás, mindenki a földre, zseblámpák pásztáznak, mígnem valamelyik rendőrnek eszébe jut, hogy nem ártana felkapcsolni a villanyt.

Most, hogy mindenki a földön van, és kussol, belekezdhetnének a lakás átkutatásába is. Már, ha fel tudják ébreszteni a szomszédokat. A román törvények értelmében ugyanis a házkutatásnál két civil tanúnak is jelen kell lennie. Negyvenöt négyzetméter, három gyanúsított, nyolc rendőr, a két szomszéd már csak lapjával fog beférni, az fix.

Közben valahol, a negyed szélén is házkutatásra készülnek a kommandósok. A célpont egy gazdag uzsorás, aki családjával állítólag rettegésben tartja a környéket. A rendőrök átmásznak a kerítésen, majd bekopognak. És még csak nem is túl agresszívan, már-már olyan, mintha csak süti árus cserkészlányok, vagy két buzgó mormon srác akarna bekéredzkedni. Biztos meg vannak illetődve a gazdagságon, aminek legfényesebb bizonyítéka a garázsfelhajtón várakozó ezüstmetál Skoda Octavia. Odabent népes család, hogy a narrátort idézzük, mindenkit egy szobába terelnek, hogy addig se zavarjanak, amíg feltúrják a több emeletes épületet. A rendőrök szinte suttogva, félelemmel a hangjukban mondják, hogy az egyik szobában tűzijáték rakétákat, meg petárdákat találtak. Ez illegális, mondja a narrátor, pont olyan hangsúllyal, mintha egy radiátorhoz láncolt, kiéheztetett, szexuálisan kihasznált pandamacit találtak volna.

vlcsnap-2012-11-02-18h31m16s173.png

Közben tart még a házkutatás a lakótelepi lakásban is, csakhogy semmit nem találnak a csuklyás nyomozók. “Drogoznak?” - teszi fel a beugratós kérdést az egyik rendőr, de a gyanúsított résen van, és azt feleli, hogy “dehogy, még sportolok is”

“Akkor mégis mit keres maguknál a rendőrség?” - helyezi el a verbális kelepcét a fifikás rendőr, de a gyanúsított csak a vállát rángatja: “Fogalmam sincs, négy éve már jártak itt, akkor állítólag rossz címre jöttek”. A rendőr zavartan hümmög.

Az uzsorás házánál azonban még nagyobb a zavar. A gyanúsított apja ugyanis szívrohamot kap, és hiába érnek ki a mentők, már nem tudnak rajta segíteni. A kommandósok meg csak állnak ott, és nem lehet eldönteni, hogy most vigasztalják a gyanúsítottat, vagy csak azért ölelgetik, mert meg akarják bilincselni. A razzia ennek ellenére sikeres, legalábbis hivatalos, mi csak annyit látunk, amikor a szekrény tetejéről előkerül egy macséta, aminek állítólag pont ott, a tévé fölött van a helye. És csak krumplit hámoznak néhanap vele.

vlcsnap-2012-11-02-18h31m43s204.png

Moszkva, Oroszország. A különleges rendőri egység, az Omon tagjai éppen azt gyakorolják, hogy hogyan kell megállítani egy túszokkal és terroristákkal teli buszt. Egy Tigrisnek becézett, páncélozott csapatszállítóval állják el a terroristák útját, aztán a másik csapat már rohan is egy létrával, hogy az ablakokon másszon be. Néhány füst- és fénygránát és a terroristákat már el is kapták. A Counter Strike-ban persze headshottal oldották volna meg a dolgot, de ez itt mégiscsak a valóság. Vagy legalábbis egy gyakorlat. Ja, a gyakorlat fényes nappal egy utcán folyik, a járókelőknek meg csak kapkodják a fejük, hogy akkor Bruce Willis mégiscsak Moszkvában forgatja a Die Hard ötödik részét, vagy ez most a valóság. A gyakorlaton tanultakat akár már este ki is próbálhatják a kommandósok, hiszen Moszkva, lepukkant déli részére mennek, hogy elkapjanak két bérgyilkost. Az elhagyatott épületet, ahol a bűnözők meghúzták magukat, már órák óta figyeli két mesterlövész. Vannak bent ez fix, csak nem tudni, hogy kik.

vlcsnap-2012-11-02-18h32m31s182.png

A stáb ezúttal nem mehet a kommandósokkal, ezért a sisakjukra erősített kamerával követhetjük az eseményeket. Ez már tényleg a Tom Clancy féle Rainbow Sixx, egyes csapat az ajtó felől támad, kettes csapat a tetőről ereszkedik alá. Mondjuk azt nem értem, hogy ha már sikerült csendben felcaplatni a negyedikre, akkor miért rontják el a meglepetést azzal, hogy kurva hangosan számolnak vissza háromtól az ajtó berúgása előtt, de hát mit tudok én a modern hadviselésről. A két bérgyilkos közül az egyik rögtön a földre veti magát ijedtében, a másodikat viszont egy ideig nem találják. Aztán persze ő is meglesz, a fűtetlen, fagyos konyhában fekszik, kiütötte magát egy üveg vodkával. Végigaludta az egész rajtatütés részegen, pedig még fegyver is volt nála.

Varsó, Lengyelország. Egy autótolvajra csapnak le a kommandósok, mert ugye az autótolvajok híresen erőszakos, fegyveres emberek. Ez a legfelkészültebb csapat, még a gyanúsított lakásának ajtajáról is csináltak képeket. “Az ott az ajtó, betörésbiztos, de mi fel fogjuk nyomni” - mondja az eligazítást végző parancsnok, és nem meglepő módon így is lesz.

vlcsnap-2012-11-02-18h32m42s44.png

Egy hidraulikus berendezéssel nyomják be az ajtót, bár nem tudom, hogy miért nem próbálnak meg inkább előtte bekopogni, hiszen olyan kurva nagy zajt csapnak, hogy arra nem csak az autótolvaj, de még a szembeszomszéd is felkel, az fix. A stáb itt a fejkamerák helyett a fegyver csövére szerelt nagy látószögű objektíveket használt, ez már tényleg olyan fps-élmény, hogy akaratlanul is megrándul az ujjam: a jobb egér gombot keresem, hogy átváltsak lángszóróra.

A gyanúsított itt sem áll ellen, egyrészt a felesége és a gyereke is a lakásban van, másrészt alsógatyában, és bélelt mamuszban elég nehéz menekülni is. A lengyel rendőrök is jól odabasztak ma este, mi meg elégedetten dőlhetünk hátra: nincs is bűn Közép-Európában.

vlcsnap-2012-11-02-18h33m01s221.png

A Keleti kopók ma este folytatódik, a sorozatról a Comment:com-on is írtunk már:

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bucca 2012.11.02. 19:09:49

Mindig meg akartam nézni, de vhogy állandóan lemaradok róla :)

A hv azonban lényegre törő és fasza lett :)
ha az itthoniakról forgatnának, a Műegyetemes jedi-elfogás vajon benne lenne!? :D

Yogi 2012.11.02. 20:09:47

Ehhez a posthoz egy dolgot hozzátennék: soha, ismételten mondom, soha nem tudhatod, hogy a másik oldalon kinek van fegyvere. Mo.-n több alkalommal mentek rendőrök, olyan helyre, ahol nem számoltak fegyeresre és csak az utolsó időszakban 3 rendőr halt meg.

G_Norton 2012.11.02. 20:37:07

Orosz bérgyilkos bebaszva átaludta az eksönt? Na ne, szerintem altatót lőttek bele, hogy ne tépje szét a zsarukat Tony Montana módra. A másik biztosan egy statiszta volt.

Azért kemény gyerekek ezek, és nem is röhejesek, nem úgy mint a TEK, akiknek sikerült egy fürdőköpenyes áljedit elfognia nagy dérrel-dúrral.

Oláh Karin 2012.11.03. 06:55:05

A szöveg poénkényszeres, a fotók a legjellegtelenebb részeket örökítik meg, úgy szar az egész ahogy van.

balf.sz 2012.11.03. 07:34:55

Én csak azt nem értem, mi ebben a nóvum, hogy valaki megnéz egy tv-műsort és leírja a saját interpretációját. (spartacus, ez, reality-k, stb.).Mondjuk index-re jó, ide beszerkesztik. A szerkesztők is másodikos középiskolások? Anyuék elmentek otthonról és a kis Bence, Máté vagy Dávid megnézhette a "kommandós" műsort.

kristoof 2012.11.03. 08:40:29

Nagyon szeretem az ilyen sorozatokat. Ezt is néztem. De a tegnapi már nem volt olyan jó, mint az első. (Remélem a többi része pörgősebb lesz.) A Chris Ryan-es se volt rossz, de az egy picit vontatott volt. Itt legalább van eksön.Viszont az tuti, hogy az OMON nem az utcán gyakorlatozott, hanem a laktanyában! Még a kivágott fotón is jól látszik, hogy sehol senki. Nekem főleg a felszerelések és a sisak illetve a fegyverkamera nézetek tetszenek nagyon. De néhány tényadat is baromi érdekes volt (pölö amikor mondták, hogy Varsóban nagyon komolyan veszik a dolgokat, ugyanis 2011-ben 88(!)rendőr halt, meg szolgálat közben.) Az OMON módszerei pedig nagyon durvának tűnhettek, de azért csak Moszkvában vannak, ahol azért van "közforgalomban" néhány AK-47-es. Szóval szerintem baromi jó a műsor csak a többi része is legyen olyan mint az első. Aki pedig egy kis reality S.W.A.T.-ra vágyik annak ott van a Miami S.W.A.T. és a Fem3-on a Dallas S.W.A.T. Egyiknek sem tudom a magyar címét.

surcapisca (törölt) 2012.11.03. 09:16:26

@Oláh Karin: Köszönjük, Emese! A hozzászólásod fikakényszeres, fotód nincs,a többi stimmel.

Kullancs1983 2012.11.03. 10:28:33

@G_Norton: Azért nem minden orosz bérgyilkos kőkemény exkommandósból lett gengszter! Gondolom ez a kettő is inkább a kétüvegvodkáértmegölömazidegesítőszomszédot kategóriába tartozott. Amúgy lehet találni neten érdekes videókat, Moszkvában legalább élve fogják el a delikvenseket, a Kaukázusban még a hullákat is szitává lövik...
süti beállítások módosítása