Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keleti kopók 1x01 - Vaszile, te rohadt genyó, te!

2012. október 26. 09:00 - sixx

Szigorú narrátorhang tájékoztatja az esetleg a "Hogyan készül az Én kicsi pónim?" dokumentumfilmre számítókat, hogy ez nem az a műfaj, sőt, itten kemény zsaruk lesznek majd Varsóból, Bukarestből és Moszkvából, ami azért durva egy kicsit, mert szerintem csak a moszkvai bevetési egység egy napjából lehetne egy hatrészes reality-t forgatni, szóval nem fogunk unatkozni. A beharangozó képei alatt szürkéskék képsorokon látunk Darth Vadernek öltözött kommandósokat, amint tevékenykednek, és kiderül, hogy a mai epizódban egy zugkaszinóra csapunk le Moszkvában, Varsóban egy komplett bűnszövetkezetet számolnak fel szemünk láttára, Bukarestben meg embercsempészeknek lesz nagyon szar napja.

Screen Shot 2012-10-26 at 5.21.11 AM.png

Varsóban indulunk, szocreál kockaépületben, ahol egy Rumcájsz-bajuszos úriember tartja a reggeli eligazítást a keményrendőröknek, hét főből álló lakótelepi maffia a célpont, hét tagjukra csapunk le a tévés kollégák társaságában. Védelmi pénzeket szedtek, kábítószerrel kereskedtek, és így tovább, nem jó emberek, sőt. A szegény ember Clive Owenjének hangzó narrátorhang készségesen hozzáteszi, hogy a rendőrök biztosra mennek, és Varsó leghírhedtebb bandáját hónapok óta vizsgálják. A vezetőket tíz címen keresi majd a helyi kommandó, akiket zöld terepszínű ruhába és símaszkba öltöztetnek errefelé, ha nem tudnám hogy a törvény embereiről van szó simán kinézném belőlük hogy saját magukat keresik ma este. A taktikai megbeszélés kicsit mesterkélt, amolyan kamerának szóló, reggel hatkor törnek be egy kertes házba majd, ahol egy bikanyakú kopasz lakik, Skorpió típusú gépfegyverével együtt, tessék vigyázni. Igenis, őrmester elvtárs!

Screen Shot 2012-10-26 at 5.27.53 AM.png

A kéró alaprajza fent egy mágnestáblán, ilyet én is tudok rajzolni, nem jót, persze. Kurvára nem úgy náz ki, mint a 24-ben mutogatott alaprajzok egyike, ott bezzeg a Föld összes lakásáról tudták még azt is, hol van apu Playboy-gyűjteménye, itt meg csak a falak, ablakok és a bejárati ajtó helye biztos. Három osztag rohamoz majd, pár mesterlövész fedezi őket, akiknek az a dolga, hogy, idézem, "lelőjenek mindenkit, aki kijön a házból", ez így elég durva első hallásra. Egy helikopter is jön a kommandósokkal, gondolom azért, hogy ha a reggel hatkor még igencsak szunyókáló maffiózó az ajtó berúgására nem kelne fel, a zúgás segítsen neki az ébredésben. Jack Bauer ezt egyedül intézte volna, csak mondom. Ez csak egy megbeszélés a tíz közül, ami éppen a rendőrségen folyik, Jan, az egység vezetője szerint ez a kopaszember nagyon veszélyes, a meglepetés erejével élnének. A rendőrök MP-5-ös gépfegyverrel és Glock 17-es pisztollyal szerelkeznek fel, golyóálló mellény mindenkin van, indulás.

Screen Shot 2012-10-26 at 5.48.31 AM.png

Megyünk falura, embert fogni. A Land Roverek a háztól pár száz méterre állnak meg, közben a helikopter odaért a célpont fölé, ennyit a meglepetésről, a zaj és a reflektorok fénye, gondolom, csak felkelti a csávót. Futunk a kommandósokkal, a kamera remeg, valaki azt üvölti a rádióba, hogy bazdmeg Janek, nem tudtál volna öt perccel később iderepülni, nincs rendes órád, csak piacos? Nem gáz, int Jan, a vezető, vagy valamelyik klónja, meglepjük. Elszaladunk a házig, 16 kommandós ront rá, az egyik kommandós mellére kamera van erősítve, a világ legfaszább FPS-e lehet a dologból. A ház egyébként egy bazinagy kert közepén áll, sehol egy fa, erdő, mocsár vagy susnyás a közelben, nem is értem, a lengyel maffiózók soha nem akarnak menekülni? Itt ugyanis a házból kislisszolva nm lehet elbújni sehol sem, mondjuk azt sem látom, hová lehet elrejteni mesterlövészeket, de mit értek én a lovakhoz.

Screen Shot 2012-10-26 at 5.51.56 AM.png

A három osztag üvöltve kommunikál, ez, a helikopterrel súlyosbítva elég jelzésértékű, szerintem a kopasz most veszi elő a legnagyobb fegyverét odabent, say hello to my little friend, azaz przywitaj się z moim małym przyjacielem, gyakorolhatja atlétában, nyaka körül az obligát, kétujjnyi vastag aranylánccal, de ne legyen igazam. A behatolás gránáthajigálással kezdődik és az ajtó szisztematikus leamortizálásával folytatódik, közben lengyel vezényszavak és káromkodások hallatszanak, a magyar jelentéssel azonos értelmű "kurva" szót tisztán kihallottam. Az ajtót kemény fából faragták nem megy a behatolás csak úgy, hát igen, acélbetét, páncélozott ajtó, ezzel egyszer Jack Bauer is megkínlódott. A behatolás sikerül, a kopasz egy szál faszban ténfereg a lakásban, egyszerre 16-an üvöltik neki, hogy le a földre, gyökér, mutasdakezedbazdmeg, nem nagyon ellenkezik. Van egy gyerek is, a szobája falára a rettentő maffiózó kis méhecskéket festetett, szomorú dallamokat játszik a zongorista a háttérben. Mindenki nagyon meglepődött, mondja a narrátor. Izé, ne már.

vlcsnap-00002.png

Varsóból Bukarestbe megyünk, a helyi TEK éppen a lőtéren gyakorol, valami kezdő népség lehet, mert az instruktor azzal kezd, hogy ez a pisztoly, ez meg a kezünk, abba kell beletenni. Ez megy elsőre, örülünk. Glockkal és géppisztollyal megy a gyakorlás, a célpont hat méterre, tán én is eltalálnám. Tavaly 200 bevetésen voltak a bukaresti kommandósok, veszélyes város ez, na. A kollégák egy buszeltérítéssel szórakoznak, laikus szemmel kiválóan, a gyakorlat tempós és hatásos, a terroristákat alakító szerencsétleneknek esélyük nincs a kommandósok ellen, az egyiknek a veséjét kis híján lerúgják, pedig a gyakorlat után tuti együtt kávéznak. Minden héten van ilyen gyakorlat, a román csendőrség nem unalmas munkahely.

vlcsnap-00004.png

Vissza Varsóba, ahol a bűnbanda többi tagját igyekeznek elfogni a rendőrök, az egyiket most éppen egy harmadik emeleti panellakásban. Az ajtót most nem berúgják, hanem egy hidraulikus szerkezettel nyitják ki, ügyes. Szar lehet most errefelé szomszédnak lenni, policija üvöltik sokan ződhajnalban, majd snitt, a gyanúsított csíkos bokszeralsóban, hátrabilincselt kézzel hever a földön, lába a kanapén, biztos nem azért, mert így szeret aludni. Ez a bevetés is sikeres, egy lövés sem kellett hozzá. Hótt rendesek a rendőrök, még ruhát is adnak a csávóra mielőtt elvinnék. Másnap reggel jön a szopás: az ügyész szerint nincs elég bizonyíték a nyomorultak ellen, így eleresztik őket.

vlcsnap-00005.png

Na, Moszkva. Ma este a különleges egység egy illegális kaszinóra csap le. Ezek is kemény legények, vagy Makarov, vagy Glock pisztollyal szerelkeznek fel, a terepszínű egyenruha viszont nem segíti a beolvadást a környezetbe, az kurvaisten. Dimitrij azt magyarázza a kamerába, hogy ezek a bevetések csak első blikkre tűnnek egyszerűnek, bármi előfordulhat. Az egységet a gazdasági bűncselekmények ügyosztálya irányítja ma, nekik már konkrét alaprajzuk van a kaszinóról ahol két beépített ügynök fog játszani, aztán telefonálnak, hogy kehet berúgni az ajtót. A gáz az, hogy az ajtó felett kamera van, azaz odabent látni fogják a közeledő rendőröket, de ez nem nagyon izgat egyelőre senkit sem. A kommandósok eligazításán a kulcsmondat: nem verünk meg senkit, nem vesszük elő a fegyvert, normálisan viselkedünk.

vlcsnap-00008.png

Megérkezünk a helyszínre, egy sorházhoz, aminek minden ajtaja egyforma, baszki, ezek nem tudják hová kell menni? Elnézés, Olga néni, itt van az illegális pókerterem? Vagy mi? Némi tanácstalanság után valaki rábök az egyik ajtóra, az lesz az. Beverik egy Népszava-kalapáccsal, és hajrá befelé, a kaszinó a hatodikon van a panelben, pár rendőr lifttel megy, hehe. Az akció kissé antiklimatikus, kurvák teáznak nyugodtan, unott képű játékosok üldögélnek mindenfelé, a konyhában ketten szendvicseznek. Ez a lakótelepi kaszinó nagyon gáz, az meg pláne, hogy a tulaj sehol, csak egy recepciós, aki próbálja kimagyarázni magát, én csak az ajtót nyitogatom, milyen kaszinó? Ja, az ott? Nem is vettem észre, azt hittem az Ikea mostanában ilyen asztalokat gyárt. Ruszlán százados szerint eredményes volt az akció, senki nem sérült meg, a kaszinót bezárták.

vlcsnap-00011.png

Bukarest gyön, a komenizmus egykori fellegvára, mondja a narrátor, mintha Moszkvában a kapitalizmus ülte volna torát 1989 előtt. A mai célpont egy Vaszile nevű faszfej, aki nőket csempész nyugatra, kurvának. A faszit három éve keresik, de mivel elkerülte Bukarestet, nem sikerült elfogni. Hű, de kényelmes népség ez a román kommandós, bazdmeg, vidékre már zsenánt lemenni? Házhoz jöjjön a bilincsért a gazember? Vaszile ma tuti a városban lesz, ami jó hír, de nem lehet tudni pontosan hol és mikor, ami meg nem, mer Bukarest kicsivel nagyobb, mint Ohatpusztakócs. Vaszile egyik emberét egy hipemarket parkolójában igyekeznek megpillantani, a terv, hogy majd követik jól. Snitt, már nem is a parkolóban vagyunk, hanem az utcán, ahol feltűnik Radu, a számítógépes szakember, az ő dolga, hogy a csajokat a neten hajtsa fel. Londoni babysitterkedés helyett aztán a nők Milánóba mennek rodázni, Radu egy szar ember, na.

vlcsnap-00012.png

A sapkás faszi nem is sejti, hogy a rendőrök követik, legalábbis ezt sugallják a képsorok, szürke Skodáját nyomkövetővel is ellátta valaki, szóval annyira nem kell izgulni, hogy elkapják-e vagy sem. Nyolc kocsival követik, és remélik, elvezeti őket Vasziléhez. Feszült pillanatok következnek, vajh Radu megtalálja-e a nyomkövetőt az autón? Megeteti egy patkánnyal? Tényleg Radu ül az autóban, vagy csak egy kesztyűbáb? Az állomásra tartunk, mert Vaszile nem autózik, nahát. Radu dörzsölt, és egyszer csak visszafordul, hátha követné valaki. Nem bukunk le, Radu, Radu, perceid vannak hátra élted legkínosabb pillanatáig.

vlcsnap-00014.png

A kocsi az állomás előtt parkol, lélegzetvisszafojtva várjuk Vaszilét, akiről remélem, nem derül ki, hogy ő a romén Godot. Radu kissé idegesen járkál az állomás előtt, már 20 perce vár Vaszilére. Mi is. Megjön Vaszile! Három éve nem látta senki, nahát, kicsit meghízott, a falusi koszt, ugye. Indulás, jön az ukáz, de óvatosan, pisztoly és bicska is van nála. Inkább követik az autót, és majd máshol kapják el, ahol nincs annyi járókelő. Radu zsivány, autókázik egy kicsit és figyeli, követik-e, így egy pillanatra szem elől tévesztjük, esküszöm izzad a tenyerem, ez kurva izgalmas így. Hálistennek ugye ott a nyomkövető, meg is van az autó, ismét a nyomába eredünk, tessen bekeríteni, jön a parancs, EGY AUTÓT??? Radu megáll az egyik lámpánál, ez lesz a veszte, mert négy rendőr szakítja fel a Skoda ajtaját, megvagy, gecó. És a nyomorult Vaszilének tényleg van kése.

A Keleti kopók ma este folytatódik, a sorozatról a comment:com-on is írtunk már:

Címkék: keleti kopók
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_Norton 2012.10.26. 11:35:12

Azt gondoltam, hogy a moszkvai eksön lesz a legdurvább, gondolom legközelebb belehúznak. Minimum egy atomrakétával fenyegetőző terroristát és a 200 fős bandáját várom legközelebbre.

Mr. X 2012.10.26. 12:58:33

Budapest nem fog szerepelni? Mondjuk üdítő színfolt lehetne, ahogy a TEK elkap egy Jedit valamelyik magyar egyetemen..

Kolombusz 2012.10.27. 18:25:24

Moszkvában a kapitalizmus ülte volna torát 1989 előtt.

1991 előtt, actually

abandi 2012.11.11. 02:38:31

meg kéne egy kicsit pörgetnie a hozzáállást...tudja, mint a túlélősóban!
süti beállítások módosítása