Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x21 – Kitartás (Holding On)

2012. november 01. 13:00 - PuffCinq

Minél többet nézem ezt a részt, annál inkább nem értem a címét. Sokkal inkább szól a görcsös ragaszkodásról, mint a kitartásról. De oké, tartsunk ki, nézzük meg, hogy volt. Előre szólok, embert próbáló epizód következik.  Wilsonnal nyitunk, aki az ágyban fekszik, az ébresztő órát bámulja, ami mindjárt csörögni fog, és az arcán látszik, hogy egy szemhunyást nem aludt az éjjel. Wilson valamin nagyon gondolkodott éjszaka, és most azt kívánja, bár ne kellene fölkelnie. De végül csak összeszedi magát, és a következő pillanatban már House ajtaján kopogtat.

01.jpg

Amikor House ajtót nyit, Wilson nem megy be, csak áll ott mereven, és kimondja, amit éjszaka elhatározott: nem csinálok végig még egy kemoterápiát, House. Inkább 5 hónap boldogan, úgy, hogy megvalósítom még néhány álmomat, mint egy év a kórházban, kínok között. Sajnálom. Gratulálok a döntéshez, hogy rövidúton megölöd magad, mondja House. Én úgy se fogom hagyni, hogy csakúgy meghalj. Na, ebben biztosak lehetünk. De egyelőre Wilson szó nélkül elmegy, House pedig becsapja az ajtót.

House már a kórházban, jön Foreman, valami iszonyú hülye csapatépítő szöveggel: kutatások szerint a legjobb munkahelyi ötletek éppen a nem hivatalos találkozókon születnek. Tessék, vettem magunknak jegyeket az egész hoki szezonra, mellettem ülsz, szuper lesz. Na, jó, a szöveg nem is annyira hülye, de az egész helyzet úgy átlátszó, ahogy van. Én kínosan érzem magam, House meg egyenesen gyilkos pillantásokat vet Foremanre. Az első meccse egy hónappal azután lesz, hogy Wilson szavatossága lejárt. Te nem a kórház ügyeit akarod velem megbeszélni oldott körülmények között, te Wilson helyébe akarsz lépni. Kösz, nem. Foreman erőtlenül próbálkozik tovább. Nemcsak Wilson törődik veled, vannak más barátaid is. De House-t nem kell pátyolgatni, egyébként is, ha rajta múlik, Wilson tovább fog élni, mint szeretne. A jegyek végül azért House-nál maradnak.

02.jpg

House megy a csapathoz, új esetet hozott. 46 éves onkológus, főtünete, hogy idióta és meg akarja ölni magát. Ötletek? Mivel vegyük rá Wilsont, hogy élni akarjon? Csapat nem túl segítőkész, Foreman is adott már egy esetet, ők inkább azzal foglalkoznának. 19 éves pompon fiú (ilyen is van? hú, mennyi mindent nem tudok még a világról!), erős orrvérzéssel és szédüléssel került be. Azért kell ez az eset, hogy minden a normális kerékvágásban haladhasson tovább. Ó, szuper, mondja House, Wilson haldoklik, Chase fogta magát, és elment. Tényleg minden olyan, ahogy megszoktuk. Csapat és House ezek után kellemesen elbeszél egymás mellett. House csak nem akarja elfelejteni, hogy a legjobb barátja öngyilkosságra készül, úgyhogy Adams végül megszólal: Wilson nem akar egyebet, csak méltósággal meghalni. Mi pedig már tudjuk mi lesz House válasza, ugyanaz, amit az 1. évad 1. részében mondott a sorozat legelső betegének: méltósággal meghalni nem lehet, a halál mindenképpen szörnyű. Méltósággal csak élni lehet. Adams nem adja föl. Wilson hozott egy döntést. Te is élj méltósággal, House, fogadd el. House erre már csak annyit mond, hogy csináljanak a véres orrú pompon fiú fejéről egy PET scant.

04.jpg

PET scan készítés ürügyén Park érzelegne egy kicsit, talán mégiscsak másnak kéne most foglalkoznia ezzel az esettel. Taub gyorsan és elég durván leállítja, csak azért mert valahol valaki haldoklik, nekünk még el kell látnunk a betegeket. Ráadásul van egy új tünet is. Derrick, a pompon fiú lazán elfelejtette említeni, hogy hangokat hall a fejében, pedig ez elég komoly gond, ugye. House érkezik Wilsonhoz, egy infúziós állvány társaságában. Wilsonnak épp csak annyi ideje van, hogy rájöjjön, House régi jó szokás szerint kevert valamit a kávéjába, a feje máris hangos puffanással az asztalra zuhan. House nyugisan beköti az infúziót, majd leül újságot olvasni, van stílusa, az egyszer biztos. Csapat beviharzik. Mindenki egész ügyesen elfojtja a Wilson láttán felmerülő „Mi a…?” kezdetű kérdéséket. Jelenteni jöttek, hogy Derrick hangokat hall, olyanokat, amilyeneket nem kéne. És ehhez miért kellek én, ásít House. Nyomás a kollégiumába, kutassátok át a szobáját, akkor kiderül milyen drog(ok) hat(nak) rá.

03.jpg

A kollégiumi szobában akkor füst gomolyog, amilyen Londont még a legnagyobb szmog idején sem lepte el. A füstfüggöny mögött egy szobatárs lapul. A srác használhatatlan, mert a korai óra ellenére már kellemesen beszívott. Sebaj, Adams így is talál valami érdekeset. Derrick zoknijai között egy kisfiú fényképe rejtőzik. Adams és Taub már mennek is Derrickhez. A fiút a barátnője is éppen most látogatja meg, de előtte nyugodtan beszélhetnek. Oké, Derrick, ezt a képet találtuk a zoknijaid között. Megmagyaráznád, hogy miért? Kiderül, hogy a képen látható kisfiú Derrick öccse, Christopher, aki 10 évvel ezelőtt meghalt. De ez még mindig nem magyarázat arra, hogy Derrick miért rejtegeti a képet. Csak nem Christopher hangját hallod a fejedben? Adams úgy teszi föl a kérdést, hogy már tudja is a választ.

wilson.jpg

Wilson az irodája kanapéján ébred, és kicsit sem elítélhető módon ki van akadva. Akkor jövő héten már a hajam is kihullik, kérdezi hevesen House-t. Nyugi, nem kemoterápiára fogtalak, csak föltöltöttelek propofollal. Milyen volt a halál? Se álmok, se gondolatok, csak az üresség. Kibírnád a végtelenségig? Mert, ha meghalsz, akkor már tuti, hogy egyszer sem ébredsz föl a kanapén. House is érzi, hogy ez az érvelés harmatgyenge, hiszen egyszer mindenki meghal, úgy, hogy utána nem ébred föl a kanapén, ez ellen nincs mit tenni. De House-nak van még mondanivalója. Nem jönnek el érted az angyalok, Wilson. Nem száll ki a lelked a testedből, hogy csatlakozzon valami hatalmas energiamezőhöz, amely az élőket védelmezi. Egyszerűen küzdened kell, hogy élj, amíg lehet. Wilson azonban az elmúlt 20 évet azzal töltötte, hogy haldokló emberek kezét fogta, és igenis hisz benne, hogy várja valami, mert az nem lehet, hogy mi, emberek csak egy rakás vegyület vagyunk. Az örök, nagy vita most sem dőlt el.

14.jpg

Park hívná House-t diagnosztizálni, csak hogy valamivel elterelje a figyelmét, de Taub, aki úgy látszik ebben az epizódban a megmondó ember, az érzelemmentes hang, lebeszéli róla. Néha be kell látnunk, hogy nem tehetünk semmit. Foglalkozzunk a beteggel, akit még megmenthetünk. Taub szerint Derrick epilepsziás. Említett Derrick a barátnőjével veszekszik éppen. A lány természetesen nem érti, miért nem tudott ő eddig a halott kistestvérről. Derrick szerint a barátnője túlreagálja a helyzetet, majd ezen fölbuzdulva ő maga is túlreagálja a helyzetet. Keményen elküldi a lányt, vissza se jöjjön többet. Szép. Adams fejre helyezett érzékelőkkel és villódzó fényekkel vizsgálja, hogy Derrick epilepsziás-e. Egyelőre úgy tűnik, nem az, de ha már ott vannak, Adams megpróbálja rávenni a fiút, nyíljon meg, és mondja el, szerinte miért van az, hogy a halott öccse hangját hallja. Adams mindezt úgy próbálja elérni, hogy előadja „a főnököm legjobb barátja rákban haldoklik, és a főnököm ezt nem képes földolgozni.” Ez csak szerintem totál szakmaiatlan és bunkó dolog? A biztos, hogy Derrickre hat. Elkezdi mesélni, hogy az öccsét egy részeg sofőr ütötte el 10 évvel ezelőtt. A tragédia után az apja éppen az italban talált vigaszt, majd elhagyta a családját. Erre az anyja másik városba költözött, Christopher összes fényképét eltűntette, és azóta is úgy él, mintha a kisebbik fia nem is létezett volna. Ezen a ponton Derrick rájön, hogy homályosan lát a jobb szemére. Adams gyorsan kideríti, hogy a látászavart egy vérrög okozza, ami éppen most oldódott föl. Na, ez vajon mit jelent?

05.jpg

A kávézóban House letámadja Wilsont. Gyere, ülj emellé a kedves, mosolygós srác mellé. Kedves, mosolygós srác volt Wilson első betege itt a kórházban, a mai napig teljesen jól van, éppen érettségire készül, és – természetesen – orvos szeretne lenni. Dr. Wilson, maga nem is tudja, mekkora csodát tett velem. Ekkor, House vezényszavára szinte az egész kávézó föláll. Kiderül, hogy az itt jelenlévők többsége Wilson betege volt. Neki köszönhetik az életüket. Taps, könnyek, megható történetek. Már az egész kávézó rózsaszín ködben úszik, csak egy a baj: Wilson mindenkinél jobban ismeri a betegeit. Pontosan tudja, hogy az első itteni betege tavaly érettségizett volna. Ez az egész csöpögős jelenet csak House csele volt, hogy rávegye Wilsont, ne ölje meg magát. De nem jött be. Wilson feldúltan távozik, House hiába kiabálja utána, „egyszerűen lenyűgöző, hogy a megmentett betegeid nem tudtak eljönni, annyira elfoglaltak”.

26.jpg    

Taub csillogó-villogó, ragyogó ajánlást tesz le Foreman asztalára. Ez egészen véletlenül jelent meg a laptopomon, csak írd alá, kérlek. Taub még nem keres állást, csak fél, hogy House összeroppan, arra pedig jobb fölkészülni. Foreman éppen hosszú beszédbe kezdene House mély lelki válságáról, amelyből majd ki fog lábalni, amikor a fürdőszobából zavaros, horrorfilmekbe illő folyadék kezd el szivárogni. Jól láthatóak benne a papírcafatok. Foreman bokáig vízben tocsogva, dúlva-fúlva rohan House-hoz. Te rohadék, miért húztad le a WC-n azokat a hoki jegyeket? Hogy én mit csináltam? House nem ért semmit. Egyébként, ha lehúzta volna a hoki jegyeket a WC-n, azt csak azért csinálta volna, hogy kedvesen megszívassa új legjobb barátját, Foremant. Wilsont állandóan szívatom, te akartál az új Wilson lenni, hát most megkaptad. Üdv a világomban.

08.jpg

Wilson csendesen sörözget a kórházhoz közeli kajáldában, az üres üvegek egyre csak gyűlnek előtte. Éééés, dobpergés, érkezik 13. Szőkén. És nekem itt és most le kell írnom, nem tudom, Jennifer Morrison és Olivia Wilde miért gondolja, hogy a szőke haj jól áll neki, amikor nem. Egyszerűen szőkén sokkal csúnyábbak mind a ketten. Na, de 13 nem azért jött, hogy a hajszínéről csevegjen, hanem azért, mert ő az egyetlen, akitől Wilson őszintén megkérdezheti: milyen érzés? Mikor szűnik meg szürreálisnak lenni az, hogy gyógyíthatatlan beteg vagy? A te esetedben, kérdez vissza 13, úgy 5 hónap múlva. Vagy később, ha kezelteted magad.  Biztató. Mikor kezded a kemoterápiát, érdeklődik 13. Wilson neki is elmondja, hogy nem akar egy kórházi ágyon szenvedni, inkább töltené a hátralévő idejét a családjával és a barátaival. Barátaiddal vagy az egyetlen barátoddal? Wilson nem válaszol, csak búsan kortyol a söréből. Egyetlen igazi barátsága romokban hever.

06.jpg07.jpg

House a kórház folyosóin köröz, csapat utána. Ha nem tévedek, a House történetében ez az utolsó „House megy a folyosón, csap lohol utána” jelenet, hüpp. Loholás közben egyébként címszavakba foglalják az epizódot: tragédia, elfojtott érzelmek, gyászelkerülés. De nem jutnak semmire ezekkel a súlyos szavakkal. House közben már rövid időn belül harmadszorra hívja Wilson anyukáját, most őt akarja bevetni, győzze meg a fiát, éljen tovább. Wilson anyuka már harmadszorra nem veszi föl a telefont. Eljutunk egy férfi WC-hez, ami minden lehetséges helyen el van dugulva. Foreman rendesen megszívja, hogy ő akar lenni az új Wilson.

09.jpg

Park Derricket lumbálja, közben lelkizne vele. Miért van az, hogy éppen az öccse hangját hallja? Park tudja is a választ a saját kérdésére. Derrick anyja nem engedte, és nem engedi, hogy a fia megélje a gyászát. Szakember segítségét kellene kérniük. Derrick nem nagyon reagál az ötletre. House is önmagát kínozza. A kemoterápiás kezelés alatt álló betegeket figyeli a folyosóról. Szörnyű, megrázó látvány, én kezdem megérteni Wilsont. Belibben 13. A tékozló leány visszatért, mondja szerényen. Tudni kell, hogy House még a 7. évadban megígérte 13-nak, hogy a halálba segíti, ha a Huntington-kór már elviselhetetlen lesz. Talán akad még valahol egy kis propofol, mondja House segítőkészen. De nem, 13 most nem azért jött el a mesterhez, hogy megkérje, váltsa be az ígéretét, és gyorsan nyírja őt ki. 13 jól van, ellenben Wilson rosszabbul már nem is lehetne. Támogatnod kell őt, House. Tiszteletben kell tartanod a döntését. Ne feledd, engem kirúgtál, csakhogy rájöjjek végre, abban a kevés időben, ami még maradt, azt kell tennem, amit igazán szeretnék. Ez volt a legönzetlenebb dolog, amit valaha valaki tett értem. Pedig engem te nem is szeretsz annyira. A legjobb barátoddal, akit igazán szeretsz, ne légy önző. Ne hagyd szenvedni. Meg kell hagyni, 13 is tud beszélni, ha kell.

10.jpg

House megy is Wilsonhoz. A botja végén egy fehér zászlót lobogtat, mielőtt belépne, aranyos. Más meglepetése is van, asztalt foglalt egy puccos étterembe, együtt akar vacsorázni a legjobb barátjával. Semmi más, csak vacsi. Nincs több trükk, nincs több manipuláció. Machiavelli is ezt mondta, jegyzi meg Wilson. Ez a mondat valamiért iszonyú viccesen hat, és véget vet a feszültségnek a két barát között. Jöhet a vacsi. Megjelenik Derrick anyja a kórházban, hol volt eddig, nem is értem. Adams tájékoztatja, hogy az orvos csapat azt gyanítja, Derricknek súlyos migrénje van. És ez még nem minden. Derrick 10 éve hallja a halott öccse hangját. Egészen biztos, hogy néhány tünetét a feldolgozatlan okozza. Derrick megtörten arra kéri az anyját, meséljen az öccséről, legalább csak egy kicsit. De az anyja elmenekül.

11.jpg

House és Wilson a puccos étteremben. Nosztalgiáznak. Átvert betegek, közös túrázás és az az isteni Oreo keksz. Eljött a pillanat, hogy Wilson azt mondja, vállalja a kemoterápiát, marad még. De aztán Jimmy ránéz House-ra és hirtelen megvilágosodik. Ez az egész egy újabb átverés. Idehoztál érzelegni, kekszet enni, és hogy miattad, csakis miattad úgy döntsek, hogy vállalom a kezelést. Hát ennyi volt, House, a barátságunk minden perce rólad szólt, a haldoklásom most rólam szól. House hiába mondja egészen őszintén, hogy szüksége van Wilsonra, ez csak olaj a tűzre. Wilson elviharzik. És most tessék nagyon figyelni, mert megtudhatjuk, hogy egy érzelmes jelenetnek nem kell feltétlenül csöpögősnek lennie, csak két zseniális színész kell hozzá. Hugh Laurie arcának egyetlen rezdülését se mulasszátok el! Wilson a kocsiban bőg, House beszáll mellé. Persze, hogy Wilson nem akar meghalni, de meg fog, nem tehet mást el kell fogadnia, hogy 5 hónap múlva vége az életének. House pedig egyáltalán nem áll mellette. Hagyja egyedül szenvedni. Ahelyett, hogy kimondaná Wilson életének volt értelme, és hogy szereti őt. House végre megszólal, nem mondok ilyeneket, hacsak te nem küzdesz, hogy tovább élj. House ezután kiszáll, és otthagyja Wilsont. A két barát még mindig nem érti egymást.

12.jpg13.jpg15.jpg17.jpg18.jpg

Adams és Park MR-vizsgálatot végeznek, hogy kiderítsék, Derricknek tényleg migrénje van-e. A válasz: nem. Gyorsan szednék is ki a fiút az MR-gépből, aki eközben újabb tünetet produkál, összekeveri Parkot és Adamst. És ekkor…hatalmas robajjal leszakad a plafon, mindent eláraszt a víz. House visszatér a katasztrófa sújtotta területté vált kórházba, Adams egyből le is harapja a fejét. A te idióta szívatásod miatt tönkre ment a méregdrága MR-gép, megsérült a beteg, és mi is. Normális vagy te? Taub szerint sokkal érdekesebb, hogy mi van Wilsonnal. Végeztem Wilsonnal, mondja egyszerűen House. Azt csinál az életével, amit akar. Taub még hitetlenkedik egy kicsit, de Park – akit a vizes haj nagyon megszépített – hajlandó diagnosztizálni. Elmondja, hogy Derricknek nem migrénje van, és összekeverte őt Adamsszel. House-nak már meg is van a megoldás. Utasítja a csapatot, mindenki kövesse őt. Jön a vizsgáztatás, mi történik, ha egy ember fülébe tűt szúrunk? Ordít. És mi jön ki, ha megszívjuk a tűt? Levegő. House erre tűt szúr Derrick fülébe, aki nem ordít, a tű pedig vért szív föl. Íme, a megoldás: Derrick fülét nyomja egy artéria, ez okozza minden tünetét, a szédülést, orrvérzést, és igen, azt is, hogy hallja az öccse hangját. Meg kell műteni, és minden eltűnik, igen, az öccse hangja is.

19.jpg20.jpg21.jpg

Eset megoldva, House távozik. Taub megy utána, és meg kell mondanom, szerintem töményen igazságtalan beszédet tart. Az a lényege, hogy House igazi szemétláda, pedig megértőnek kellene lennie Wilsonnal. Wilson szörnyen nehéz helyzetben van, és nem akar mást, csak elkerülni a fájdalmat, ami érthető. House idáig bírta, most magából kikelve, üvöltve válaszol, a válaszát szó szerint idézem, mert megérdemli: AZ ÉLET MAGA FÁJDALOM! ÉN MINDENNAP FÁJDALOMMAL ÉBREDEK, FÁJDALMAK KÖZT DOLOGOZOM. TUDOD HÁNYSZOR AKARTAM MÁR EGYSZERŰEN FÖLADNI? HÁNYSZOR GONDOLTAM, HOGY VÉGET VETEK AZ EGÉSZNEK?

22.jpg

Másnap Park fogadja House-t, és nem, nem akarja kioktatni, sőt hoki jegyeket sem hozott. A helyzet az, hogy Derrick megivott valami tisztítószert, nem akar műtétet, nem akar az öccse hangja nélkül élni. Az sem baj, ha ebbe belehal. House, aki már teljesen összeroppant, megy és megteszi azt Derrickkel, amit Wilsonnal szeretne már régóta. Teljes erőből fojtogatni kezdi a fiút. Meg akarsz halni, mi? Tessék, segítek! Nézd meg, hogy küzdesz a halál ellen. A természetes reakció az, hogy életben akarunk maradni. ÉLETBEN AKARUNK MARADNI! Ekkor Park izomból fejbe vágja House-t a botjával, és ezzel megmenti Derrick életét. Park is ki van már teljesen, azt üvölti House arcába, hogy neki, a zseniális orvosnak, aki egész életében az igazságot kereste el kell fogadnia, hogy az igazság néha szar.

23.jpg24.jpg25.jpg

Foreman irodája ehhez képest a nyugalom szigete, legalábbis egy darabig. Wilson és Foreman azt beszélik meg, hogy Wilson hogy adja át a betegeit más orvosoknak. Aztán csak odajutnak, hogy Wilson kiabál, hogy ő nem felelős Gregory House boldogságáért. Dehogynem, nagyon is felelős vagy, mondja nyugodtan Foreman. A hosszú évek alatt egyetlen igazi, tartós emberi kapcsolatod alakult ki, a barátságod House-szal. A kemoterápia tényleg leírhatatlan szenvedés, és nem tesz boldoggá. De a törődés igen. Vállalni a fájdalmat valakiért, aki fontos nekünk, hát nem erről szól az élet? Sok unalmas percet megbocsátok ezennel Foremannek, ezért a szép beszédért.

30.jpg27.jpg

House otthon van, jéggel és vicodinnal csillapítja fizikai fájdalmát, közben leül a zongorához. Becsüljük meg ezt a jelenetet, Hugh Laurie most utoljára zongorázik nekünk, mint Gregory House. Még szól a lágy zene, amikor Derrick megmondja az anyjának, hogyha megtarthatja a képet az öccséről, akkor beleegyezik a műtétbe. Már műtik is Derricket, Wilson pedig megérkezik a kitartóan zongorázó House-hoz. Wilson vállalja a kemoterápiát, mert rájött, nem olyan rossz dolog az, hogy House-nak ő ennyire fontos. Minderre egy otthon talált doboz Oreo keksz ébresztette rá. Csakhogy House már nem kéri, hogy Wilson vállalja miatta a kezelést. Az, hogy majdnem megölte a betegét őt is ráébresztette valamire. Egészen pontosan arra, hogy Wilson sokkal okosabb nála, és tiszteletben kell tartania a döntését. Nem, House nem fogadta el, hogy Wilsonnak már csak 5 hónapja van, de ez is több, mit a semmi. Ja, és nem mondom, hogy szeretlek, fejezi be House. Hál’ istennek, sóhajt Wilson. Oreo kekszed van?

28.jpg29.jpg

A műtét sikerült, mert Derrick már nem hallja az öccse hangját. De az anyjával együtt végre megpróbálják rendesen földolgozni a gyászt, régi családi képeket nézegetnek Wilson és House Jimmy irodájában tervezgetik az újabb közös túrát, meg egyáltalán, mit tegyenek abban az 5 hónapban, amennyit még eltölthetnek együtt. Az idillbe villámként csap bele Foreman és a kórház ügyvédjének érkezése. A vízvezeték szerelő megtalálta az összetépett hoki jegyeket és odaadta a tűzoltóknak. A tűzoltók odaadták őket rendőrségnek. A rendőrség megtalálta House ujjlenyomatait a papírfecniken, és természetesen átadta az ügyet House felügyelőtisztjének. Foreman már nem tud mit tenni, House-nak börtönbe kell vonulnia, hogy letöltse a maradék büntetését. Wilsonnak 5 hónapja van hátra, House-nak 6 hónapot kellene ülnie. Innen folytatjuk a jövő héten. Jön az utolsó rész.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.01. 20:19:14

hú, ez kemény volt.
nem két rész van még hátra??

IamSherLocked 2012.11.02. 13:15:03

Ez tényleg nagyon kemény. Örülök, hogy ilyennel is foglalkozik egy sorozat, főleg, hogy (részben) amerikai.

Park pedig valóban sokkal jobban néz ki ázottan!

Nagyon jó volt olvasni az ajánlót újra. Remélem, nem a köv. lesz az utolsó ajánlód!!!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.11.03. 15:23:05

@Babette_: már csak egy rendes rész van a sorozatból.
@IamSherLocked: "(részben) amerikai", oh, yes!;)))

szinkrobi · http://iszdb.hu 2012.11.05. 18:14:31

lenne egy kérdésem: ezek milyen hokijegyek? :-)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.06. 11:33:48

Hát, szomorú leírni, de a részben Foreman volt a legjobb. Szegény Wilsont és is szívesen bántalmaztam volna a rész során.

@szinkrobi: ?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.06. 11:37:35

@PuffCinq: A szem mögötti(?) vérrögöt szétnyomkodta/masszírota a doktor néni. De hogy jött rá?

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.11.10. 15:45:50

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: A srác mondta, hogy nem lát, erre Adams belevilágított a szemébe, majd elkezdte nyomkodni/masszírozni. Erre javult a srác látása, amiből Adams arra következtetett, hogy ő most éppen szétnyomott egy vérrögöt. Már ha jól emlékszem.:)

ChristineJane 2018.06.10. 15:05:51

Huh, ez tényleg egy kemény rész volt...
süti beállítások módosítása