Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x15 – Betódulás

2012. október 31. 17:00 - leeann

Melinda mai szelleme egy katona lesz, ugyanis néhány katonai régiség landolt a kis antikvitás-boltban. Nem csak Melnek lesz ez harcos rész, Delia egy ház eladásával küzd, Eli pedig újra Bedford rektorral és megbízóival viaskodik. De nézzük az elejétől. Mel vásárol néhány katonai régiséget, és természetesen kapcsolódik a dolgokhoz egy szellem is, aki egyelőre csak ijesztgeti a látót, de nem mutatja meg magát. Mindeközben Delia bármit megtenne, hogy túladjon egy házon, Eli irodáját pedig rendre feldúlja valaki, valószínűleg a változások könyvéért. Bedford rektor nem is tagadja, hogy köze van a dologhoz, és újra jön az én figyelmeztettem intelemmel.

sze 1x15-1.jpg

Mel úgy dönt, hogy kideríti a katonai dolgok eredetét, ezért visszamegy a viszonteladóhoz. A fickó nem tudja a tárgyak eredetét igazolni, ezért Mel a pincébe viszi a katonai cuccokat, de csakhamar megérkezik az első látomás, ami általában felhívás keringőre, úgyhogy a látó már táncol is. Vagyis rohan Eli-hoz, mert újabb ügyük van. Egy fiatal katona került bajba, valószínűleg felrobbant valami háborús területen, és a katonai cuccokhoz csapódott. Miközben Melinda felvázolja a helyzetet, megérkezik Ned a könyvért. A változások könyvét felváltva őrzi Eli és Ned. Annyira odafigyelnek rá, hogy még egymásnak sem árulják el a saját rejtekhelyüket.

Azért hibáznak, mert Eli az ablak közelében adja át Nednek a könyvet, amit Bedford rektor az utcáról kiles, sajnos az árnyak is vele vannak. Később Eli és Melinda a katonai dolgokat beszerző fickót kezdik követni, aki egy régi katonai bázisra vezeti őket. A bezárt katonai bázison máig harcoló katonák kísértenek, de ez hagyján, George, a katonai cucc viszonteladó innen lopja a portékáját, ezért Mel és Eli elzavarják őt. A bázison feltűnik egy tini fiú szelleme is, akinek semmi köze a katonasághoz, ezért Mel utána iramodik.

sze 1x15-2.jpg

Persze nem érik őt utol, de így legalább van mit kibeszélni Deliával. Még aznap Mel elmegy a boltba, ahol egy szekrénybe bújva találja a tinifiú szellemét. A gyerek nem mond semmit, de egy bombát tart a kezében. Melinda este az interneten kutakodik a bombák és a fiú után, a bombákról talál leírást, de a fiúra Delia talál rá. Melinda szerint a fiú a kihalt bázison játszhatott és ott érte baleset. Eközben Delia egy szórólapot talál az autóján, amin egy eltűnt tinifiút keresnek a szülei. A képen a szellem gyerek van.

sze 1x15-3.jpg

Melinda másnap kimegy a bázisra, és egy élő katonával is tud beszélni néhány szót. Amikor megérkezik Eli, kiderül, hogy az élőnek hitt katona szintén szellem, és szerinte is lehetnek még éles lőszerek, bombák, aknák, gránátok a területen. Melinda és Eli a lőszerraktárba mennek, ahol a prof majdnem felrobbantja magukat. Mivel a bomba házon kívül robban, ezért a nyomozópáros nem csatlakozik a szellemkatonákhoz. Melindának szemet szúr egy fegyver szekrény. A páros kinyitja a szekrényt, és megtalálják benne az eltűnt gyerek holttestét.

sze 1x15-4.jpg

A katonaság mellett nyomozók is megjelennek a területen, és a sok hatósági személy között Bedford rektor is feltűnik a bázison. Melinda úgy dönt, hogy megkeresi a kölyköt, hogy a szülők el tudjanak búcsúzni tőle. A temetésen kiderül, hogy a fiú anyja az a nő, aki korábban rosszul lett az üzletben. Közben Bedford rektor egy sikátorban iszik, és teljesen ki van bukva. Az autójában csörög a telefon és mikor felveszi, a kómában lévő anyját hallja benne, aki a könyvet akarja, majd 1 perc múlva újra csörög a telefon, és a kórházból kap értesítést arról, hogy az édesanyja fél órája meghalt.

sze 1x15-5.jpg

Bedford rektor nem akarja végrehajtani, amit az árnyak kértek tőle, ezek után nem tudni, hogy viseli majd az anyja halálát. Melinda és Eli elmennek a bázisra, ahol megtalálják a fiút és elbeszélgetnek vele. Kiderül, hogy az apjával sokat jártak ide, az apja katona volt és meghalt Afganisztánban. A fiú szívesen járt ide az apja halála után is, mert ilyenkor úgy érezte, hogy az apjával van. Egyszer, amikor itt bóklászott, egy zavart ember jött a bázisra, aki véletlenül bezárta őt a fegyverszekrénybe, ahol a fiú megfulladt. A rémült ember Bedford rektor volt, és egy gránátot vitt el magával.

sze 1x15-6.jpg

Eli megpróbálja bejelenteni a rendőrségen, hogy Bedford rektornál gránát van, de az eltűnt szerkezet miatt George-ot veszik elő, és a profot meg sem hallgatják. Vajon mire kell ennek az idiótának a gránát? Nem kell sokáig tépelődni azon, hogy mit forral a rektor, mert Bedford felhívja Eli-t és közli. Van nála egy gránát, és nem fél használni, ha a csapat erre rákényszeríti. Bedford rektor a változás könyvét akarja, és Delia irodájában várja. Az is fura, hogy Delia eladhatatlan háza pont Bedford rektor anyjának háza. A csapat elindul Delia irodája felé, de Jim közbeavatkozik, elveszi Nedtől a könyvet és elindul az iroda felé.

sze 1x15-7.jpg

Eli megállítja Jimet, és úgy dönt, hogy ő viszi a könyvet. Eli már az üzlet felé tart, miközben Bedford rektor előveszi a táskából a gránátot. Delia megijed és kérdéseket tesz fel, de Eli már bent van a boltban, és cserét ajánl a rektornak. Delia kimegy az ajtón, és akkor a rektor megkapja a könyvet. Delia kimegy az ajtón, és Eli bent marad a rektorral. Hamarosan a rendőrség is megérkezik. Eli átadja a könyvet, és a rektor lapozgatni kezdi, de egyik lapon sincs semmi. Az egész könyv teljesen üres. Eli, kihasználva a rektor zavarát, kisiet a boltból.

sze 1x15-8.jpg

A rektor teljesen ki van bukva és jönnek az árnyak. Az árnyak keltette légáram miatt a gránát eldől és legurul az asztalról, majd felrobban. Az egész épület a levegőbe repül. A kommandó bemegy, de a rektor ezt tuti nem élte túl. Később Melinda a katonai cuccok között elbeszélget a fiúval, hogy átküldje a fénybe, ami sikerül is. Delia és Ned komoly dolgokon mentek keresztül, de szerencsére ép bőrrel megúszták. Ned még belenéz a tancuccokba, ám a közgazdaság tankönyve hirtelen változások könyvévé válik. A könyv most már álcázza is magát, de a rektor még mindig figyel, csak most már őt nem látják, illetve nem látja mindenki.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása