Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story 2x02 - Tricks and treats

2013. szeptember 09. 15:00 - foxglove (törölt)

Mi mással is kezdhetném, mint azzal, hogy megérkezett Zachary Quinto! Nem is akárhogy. És azt hiszem, megfejtettem az egyik rejtélyt. Az UFO-sat. Legalábbis elméletem van rá. Na de még mielőtt a lényegre térnék, pár apró részletet azért hadd említsek meg. Például azt, hogy Adam Levine halott, ez gyorsan ment. Halott, már amennyire az lehet valaki, akit egy múltból érkező, emberbőr-maszkot viselő sorozatgyilkos jó alaposan összeszurkált, szóval talán látjuk még. Ugyanez mondható el Lana leszbi barátnőjéről is, akivel szintén egy emberbőr-maszkot viselő sorozatgyilkos végez 1964-ben. És mindez az első 4 percben történik, nem rossz a tempó.

ahs01_resize.jpg

Vissza a diliházba, Jude nővér reggeli cellaellenőrzést tart. Megtudjuk, hogy Shellynek egy uborka van a cellájában, és nem étkezési célokra használja. Lanától a Briarcliffi élményeim címet viselő új cikkéhez szükséges jegyzeteit kobozzák el, nem probléma, szuperjó a memóriám, vág oda. Hát, már nem sokáig, válaszol Jude nővér, ugye mindenki tudja, hogy ez mit jelent. Elektrosokk-kezelés! Nem is részletezném, nézni is rossz volt, ehh.

ahs02_resize.jpg

Sokkal kellemesebb élmény következik, Zach Quinto debütál, mint Dr. Oliver Thredson, a Kit ügyében kirendelt pszichiáter, aki kedves, jóindulatú, empatikus, nagyon édes a kis szemüvegével, azaz máris módfelett gyanús. A nagy dilemma az, hogy ha Kitet épelméjűnek nyilvánítja, kivégzik, ha meg nem, akkor élete végéig Briarcliff vendégszeretetét kell élveznie. Kit szerint ő nem bolond, az UFÓK voltak, a felesége nem is halt meg, HISZEN a holttestnek hiányzott a feje és megnyúzták, háááát, őrült beszéd, de van benne rendszer. Mindenesetre ezek után nem kérdés dr. Oliver számára, hogy a szakvéleményben mi fog szerepelni. (Hogy őrült, természetesen.)

ahs03_resize.jpg

Új páciens érkezik, és a derék dr. Oliver belevetné magát az esetbe, mert őt MÉG a kezdők tenni akarása és lelkesedése vezényli, na meg egy kis fricska Jude nővérnek, akivel, háthogyismondjam, nem alakult ki kölcsönös szimpátia első látásra. A beteg egy fiatal fiú, aki Istennek nem tetsző dolgokat művel az utóbbi időben. Jude nővér megnyugtatóan közli, hogy gond egy szál se, a krónikus maszturbálás kikezelése az ő szakterülete, jelentős sikereket ért el a témában. Ááá, erre már inkább nem is mondok semmit. De nem erről van szó, bármilyen pikáns lett volna ez a verzió is, a fiú delíriumos állapotban kitépte a család kedvenc tehenének a szívét és megette, igen, ez talán egy más kategória. Nézzük, mihez kezd dr. Oliver az alábbi tünetekkel: a fiú a szívevésen kívül néha valamilyen furcsa, idegen nyelven hadovál (EKSZÖSZÁJZ BÚK!), a fejét furcsán tekergeti, és a nyelvével csomót tudna kötni egy cseresznye szárára. Dr. Oliver kissé zavarban van, de hát ez érthető, hiszen Az ördögűzőt még nem láthatta 1964-ben, nos, izé, sürgős orvosi ellátást igényel talán? Vagy vegyünk neki egy montenbájkot? Nembazmeg, megbuktál, hozzatok egy tolószékes papot és szenteltvizet, mert itten mostan akkor ördögűzést fogunk tartani, rendeli el Jude nővér.

ahs04_resize.jpg

Annyi ördögűzős jelenetet láttam már (filmen, még mielőtt...), hogy én is le tudnék vezényelni egyet, 2 szabályt kell betartani: az egyik, hogy legyen elég lavór a sugárban hányás végett, a másik, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabad arra figyelni, amit a megszállt személy mond, mert mindkettőnek csúnya vége lehet. Ja igen, és az ördögűzést elkezdő pap soha nem tudja befejezni a szertartást, mert nem találtatik elég erősnek. A mi esetünkben a démon egész egyszerűen áthajítja a szoba egyik végéből a másikba (és mondá Jézus a betegnek: „Kelj fel, vedd az ágyadat és járj!”). Dr. Oliver is megszeppen, pedig ez semmi ahhoz képest, amit Jude nővér fog kapni.

ahs05_resize.jpg

Én kérek elnézést, de a démon elég hamar eljut a több faszt fogtál mint kilincset (egészen pontosan 53-at) című klasszikushoz, egy kis szopásra invitálással megspékelve, és hát számunkra az a durva, hogy igaza van, bizony, a szentéletű Jude nővér, ejnye. Az erkölcstelen életmódnak egy csúnya eset vetett véget, cserbenhagyásos gázolás, az áldozat ráadásul egy kislány... Hát így lett Judyból Jude nővér, valószínűleg.

ahs06_resize.jpg

Az ördögűzés egyik folyománya, hogy az ördög az épületben kicsapja a biztosítékot, apróbb káosz alakul ki, remek alkalom Lanának, hogy megkíséreljen megszökni a diliházból (tud valami titkos utat a pékségen keresztül, mindig ez a pékség, ez is gyanús már). Grace az egyetlen beavatott, a probléma viszont az, hogy ő meg nem megy Kit nélkül, azért egy sorozatgyilkost nem kéne szabadon engedni, és még a cikk sem készült el róla, gondolja Lana, és ahelyett, hogy velük tartana, beköpi őket az őröknek, na de ilyet!

kép07_resize.jpg

Mielőtt még elárulnám, hogy végződött az ördögűzés (spoiler: rosszul), ejtenem kell pár szót arról is, hogy dr. Arden mekkora egy perverz állat. Van olyan, hogy apácafetisiszta? De miért is kérdezem, biztosan van. Na ennek a híve a doktor, vagy legalábbis az ártatlan szüzekre gerjed, ez már egészen biztos. A bájosan egyszerű Mary Eunice nővér tökéletes alany lenne, de mivel ez az út járatlan (a szó szoros értelmében, bocs) ezért kénytelen egy Mary Eunice nővérre hasonlító prostit bérelni, fityulába öltöztetni és egy gyertyafényes vacsora után… Nos, hogy utána mit tervez vele, arról csak sejtéseink lehetnek, méghozzá azon fotók alapján, amiket a balszerencsés prosti talál egy dobozban: kikötözött, összevert(?), és eléggé halottnak tűnő sorstársairól. A prosti viszont nemcsak észnél, hanem jó kondiban is van, és simán kiüti a kétszer akkora termetű dokit. Dr. Ardennek marad Mary Eunice nővér, hááát, lehet, hogy meg fog lepődni, és azt én egészen biztosan látni szeretném.

kép08_resize.jpg

És itt vissza is kanyarodnék az ördögűzéshez, a fiú teste felmondja a szolgálatot, sem az ima, sem az orvosság nem segített rajta. Így hát szegény pára kileheli a lelkét…. egyenesen Mary Eunice nővérbe. Aztaaaa! Ó, elfelejtettem említeni, de van egy 3. szabálya is az ördögűzésnek. Ez volt az. A démon tehát minden jel szerint új gazdatestet talált. Másnap dr. Arden meglátogatja (persze szigorúan orvosi célokból) a korábban Mary Eunice néven ismert apácát, aki olyan frissen és üdén fogadja, mint egy karamellás alma, és még arra is van gondja, hogy a kis pendelye alól itt-ott elősejlő testrészeivel jól zavarba hozza a dokit. Ez a nő határozottan meg van szállva.

kép09_resize.jpg

Utolsó jelenet, Jude nővér egy jutalmat tartogat Lanának a mószerolás miatt. Megtanultam, hogy mindig a legrosszabbra számítsak, mondja Lana, ebből kiindulva én azt várom, hogy az ajtó mögött várakozó jutalom nem más lesz, mint a barátnője holtteste. De nem, Kit és Grace az, és Lana végignézheti, ahogy Jude nővér megbotozza őket (ill. csak Kitet, mert olyan lovagias, hogy magára vállalja Grace büntijét is), sőőőt, még a botot is ő választhatja ki hozzá.

kép10_resize.jpg

Hát nem kedves tőle?

Címkék: ahs
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.10.29. 20:01:34

@foxglove: adélos :D csak nem az készítette akire gondolok?

foxglove (törölt) 2012.10.29. 20:02:39

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: nem, én saját kezűleg:) nem is kellett manipulálni, ez tényleg a screenshot:) nagyon röhögtem mikor megláttam, eszembe jutottatok:)

foxglove (törölt) 2012.10.29. 20:05:12

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: vagy a zamerikaiak nyúlták az adélt mer ott is olyan népszerű:D

9Kitti2 2012.10.31. 02:28:26

köszi a hogyvoltot, nagyon jó!! :) és Adam Levine-t kérjük vissza! :((

foxglove (törölt) 2012.10.31. 09:01:02

@9Kitti2: szívesen, örülök, hogy valaki olvassa:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.10.31. 13:43:04

Ez furcsa. Az első évadot rendre végigparáztam, ennek is az ízelítő 5 percét, most meg.... Merev tekintettel néztem végig az epizódot. Nuku "fúb+", csak élvezkedtem, milyen ügyesen építették fel a látványt. Hülye, hülye ingerküszöb!

Az ördögűzés piszok jó volt! Hiába bejáratott elem, nem volt unalmas. Megjegyzem, ha "új páciensek" címén szépen végigveszik a horror klasszikusokat az évadban, engem megvettek kilóra. Az egész epizód alatt azon filóztam, a 21. századi Bloody Face kiköpött Jason Vorhees.

Vén szatír doki adja az almát Éva lányának (szende szűz apáca) - ötletes motívum.

Egy dolog mellett viszont nem tudok elmenni, mert akkora baki, hogy az hihetetlen. Egyúttal előre elnézést kérek a HV írótól, mert remek munkát végez, én meg egy kedvenc jelenetébe kötök bele. Vélemény, mint az ülepen a nyílás, tudod, mindenkinek....
Nade basszus, kishölgyet elektrosokk címén hálózatra kötik, nekem akkor ne fogdossák már a nyakát-törzsét az ápolók. Hát szevasz, nyaktól lefelé szigetelve van? Francokat! Úgy végigmegy rajta a 220-380-kisül a zsírom feszültség egész a kisujja körméig, mint a pinty. Ergo kapnak belőle rendesen azok is, akik lefogják. Villamosszék emígyen műkszik. Nomeg, valahogy belém is belémverték kiskoromban, hogy ha a férfiember ház körül szöszölés közben sikeresen az áramkör aktív részévé teszi magát, ergo zárva azt, fakanállal, deszkával üthetem, de réztepsivel vagy épp puszta kézzel meg ne próbáljam leszedni a drótról, ha csak nem kívánom okosba bepótolni a grillcsirkévé váláshoz hiányzó szoláriumadagom.

foxglove (törölt) 2012.10.31. 15:45:40

"Megjegyzem, ha "új páciensek" címén szépen végigveszik a horror klasszikusokat az évadban"
igenigenigen, ezt csak így lehetne!

az észrevétel jogos:)
süti beállítások módosítása