Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x18 - Test és lélek (Body and Soul)

2012. október 11. 12:00 - PuffCinq

Szörnyű rémálmot látó kisfiúval indul ez a rész. Volt már ilyen epizód a második évadban, az nagyon jó volt, lássuk, ez milyen. Jé, föl se tűnt, hogy Foreman az előző két részben nem szerepelt. De most itt van, és lohol House után, a mester meg látványosan leszarja, hogy egy kisfiú annyira rosszat álmodott éjszaka, hogy levegőt se kapott. Foremannek azonban van még egy kártyája, amit kijátszhat: a kisfiú hmong. A hmongok hite szerint létezik egy démon, a Dab, amely eljön hozzánk álmunkban, hogy megfojtson. A kisfiú konkrétan azt álmodta, hogy egy rémségesen ronda nőszemély fojtogatja. Na, ez már tetszik House-nak, lehet szólni a csapatnak, hogy új eset van. 

01.jpg

Eddig kb. 100 ilyen esetet jegyezett föl az orvostudomány, éjszakai hirtelen halál szindróma, ami a hosszú orvosi elnevezése annak, hogy még senki nem jött rá, mi az igazi baj. Az áldozatok mind hmongok, mind férfiak és mind teljesen egészségesek voltak, egészen addig még hirtelen meg nem haltak álmukban. House hoz egy csomó régi följegyzést a csapatnak. Olvassatok, nekünk rá kell jönnünk, mi a baj! Park kezdésként gyorsan és nagyon határozottan kijelenti, hogy az álmoknak semmi jelentőségük. Na, mesélj csak, Park, mit álmodtál? Ezek után remekül elvitatkoznak álmokról, démonokról, toxinokról és szívelégtelenségekről. A vége az, hogy House elküldi Chase-t és Parkot, antibiotikumot adni a betegnek, Taubot és Adamst pedig hátkutatást végezni. Park engedélyt kér, hadd menjen inkább ő Taubbal. Ezt nem kellett volna. House máris tudja, hogy ez a kérés csak egyet jelenthet: Park mostanában egy ausztrállal kalandozik álmában. Egészen pontosan egy Robert Chase nevű ausztrállal. Azt már meg sem kell kérdeznünk, hogy milyen kalandokba keverednek.

Oké, Chase marad a kórházban, és akkor már megkérdezi a kisfiú édesanyját: mondja hisz abban, hogy Lue-t, a kisfiát ártó szellemek tették beteggé? Mert a hite hathat Lue állapotára. Az anyuka kikéri magának a feltételezést is, ő mérnök, tudja jól, hogy nincsenek ártó szellemek. Chase ügyetlenül bocsánatot kér. House pofátlanul beront egy vizsgálóba, ahol Wilson kivételesen tényleg dolgozik. Egy nő melleit vizsgálja. House hosszan megbámulja az említett melleket, közben biztosítja a nőt, hogy ő is orvos, és a csodás mellek nem jelentenek neki semmit, annyit látott már. Wilson erre végre kitessékeli most tényleg nagyon bunkó barátját a vizsgálóból. House csak azt akarta elmesélni, hogy mélyen szexuális tartalmú álma volt az éjjel, Dominika főszereplésével. Wilsont furcsamód egyáltalán nem érdekli a téma. Soha ne beszéljünk róla többet, mondja, és otthagyja House-t.

02.jpg03.jpg

Park és Taub házat kutatnak. A téma természetesen az, hogy Park álmában Chase-szel szeretkezik. Taub szerint az lenne csak az igazán furcsa, ha Park nem álmodna ilyeneket, és valljuk be, igaza van. Nem, Taub még nem álmodott Chase-szel, de azért van tapasztalata. Park akkor is ki van akadva, Chase a munkatársa, nem vágyhat rá. Oké, mondja Taub, akkor tegyük föl, hogy Chase a munkádat jeleníti meg álmodban, és igazából totál szerelmes vagy a munkádba. Így jobb? Hát… az biztos, hogy Park elégedett a munkájával. A két profi álomfejtő időközben eljut Lue szobájába, ami rettenetes állapotban van, vágóhíd lett belőle. Még a falak is véresek, de a szemet leginkább a vérben úszó, levágott disznófej vonzza. WTF? Park és Taub is ezt kérdezi Lue édesanyától. De a nő nem tud semmit, ő nem mészárolt otthon disznót. Lue nagyapja annál inkább. A nagypapa hisz benne, hogy az unokája lelkét ellopták a démonok, disznóáldozattal próbálja visszaszerezni. Lue anyukája már éppen ordibálva mondaná el a véleményét a szertartásról, de Lue ekkor összeomlik, ki kell ütni, csak úgy sikerül visszahozni. House-t kicsit sem érdekli, hogy Lue szíve leállt, meséljenek neki inkább a disznóölésről. Ősi hmong szertartás, mondja Park ellopott lelkek visszaszerzésére szolgál. A nagypapa biztos benne, hogy már a fiának, Lue apjának a lelkét is ellopták a démonok. A fiát nem sikerült megmentenie, az unokájáért mindent megtesz. Lue úgy tudja, hogy a szülei elváltak, de ez nem igaz. Lue apja börtönben ül, mert agyonverte a főnökét. A nagypapa meg van győződve róla, hogy a démonok vették rá a fiát ekkora szörnyűségre, tényleg ellopták a lelkét. Taub azért végül csak előáll egy orvosi ötlettel, amit House elfogad. Lue szívéről echo felvételt kell készíteni, és keressenek a házkutatáskor gyűjtött mintákban toxinokat, amik hathattak a szívre. Záráskánt Park teljesen spontán megjegyzi, hogy nagyon élvezi a munkáját. Legutóbb valami igazán szépet álmodhatott Chase-ről.

04.jpg05.jpg

House megy Wilsonhoz, hogy a legapróbb részletekig beszámoljon neki Dominikáról szóló álmáról. Na, figyelj ide, mondja Wilson, nem is szexről álmodtál, csak bűntudatod van. Még mindig nem mondtad meg Dominikának, hogy megkapta a zöldkártyát. Amíg nincs zöldkártyája, veled kell élnie, tehát gyakorlatilag börtönbe zárod. Mondom, bűntudat, ami a tudattalanodban is megjelenik. Vallj be mindent Dominikának, engem meg hagyj békén! Wilson ezután duzzogva távozik. Mi baja van, most komolyan? Chase és Park együtt kutatnak toxinok után. Chase szerint teljesen természetes, hogy megjelenik Park álmaiban, hiszen együtt dolgoznak. Igen, te is álmodtál már olyat, hogy szeretkezel velem, kérdezi Park. Nem, ismeri el Chase, de habozik. Park kitekert logikája szerint a habozás azt jelenti, hogy Chase-nek még a tudattalanja is undorodik a vele való szeretkezés gondolatától. Ez nagyon sértő. Persze az is sértő lett volna, ha Chase rávágja, hogy nem. Azt a mindenit, Park se könnyű eset, az már biztos.

06.jpg

Lue állapota közben rosszabbodik, súlyos székrekedése van. Chase zseniális House-i logikával levezeti Adamsnek, Taubnak és Paknak, hogy pajzsmirigy biopszia kell ide, mert a pajzsmirigy zavara mindent megmagyaráz. Park megdicséri Chase-t, biztos azért, hogy oldja a köztük lévő feszültséget, sikertelenül. House Dominikával vacsorázik, azaz együtt eszik az orvosi pihenő hűtőjéből lopott kínai kaját, House irodájában. Dominika évezi a dolgot, jól ismeri már House-t, és szeret vele lenni. Íme, itt a tökéletes alkalom, hogy House bevallja, a zöldkártya megvan, de szeretné, ha Dominika vele maradna. Ehelyett úgy bénázik, mintha csak egy brazil szappanoperában szerepelne. Közli, hogy fölhívta a bevándorlásiakat, még legalább egy hónap, mire döntést hoznak Dominika ügyében. Egy hónap? Dominika kicsit elszontyolodik, mire House megkérdezi, lőttél már le valakit életedben?

07.jpg

Adams injekciót adna be Lue-nak, de a kisfiú kezelhetetlenül agresszívvá válik, és érthetetlen nyelven kezd kiabálni. A nagyapja szerint hmongul beszél, a Dab szól belőle, azt mondja, már késő, nem lehet Lue-t megmenteni. Lue ezután még görcsrohamot is kap, csakhogy még nagyobb legyen az izgalom. House szerint az egész jelenet nem bizonyít semmit. A csapat minden tagja idióta, Lue remekül tud halandzsázni, a nagyapja meg azt hallja, amit hallani akar. Ennyi. Úgyhogy csesztessük inkább még egy kicsit Parkot, amiért Chase-ről álmodik. De Adams nem hagyja House-t élvezkedni, neki van egy ötlete. Én nem értem, mi az, de House-nak tetszik. MR-felvétel kell Lue fejéről, aztán megyünk tovább.

26.jpg

Chase Lue édesanyjával és nagyapjával beszélget, hit és tudomány most először igazán összecsap. A nagypapa azt már végignézte, hogyan tették tönkre a fia életét a rémálmok, a démonok, nem akarja, hogy az unokája élete is tönkre menjen. Nem modern gépek kellenek ide, hanem hogy elűzzék a rossz szellemeket. Chase végül már nem is próbál ellenkezni, csak arra kéri a nagypapát, ne ijessze meg Lue-t, attól nem lesz jobban.

08.jpg

Lue az MR-gépben, Park és Taub figyelik, közben beszélgetnek. De minek? Park magyarázza, hogy az lenne a normális, ha Chase-t izgatná, hogy egy nő álmodik róla. Erre Taub valami olyat mond, hogy irigyli Chase-t meg Parkot, mert valami különleges, jó kapcsolat van köztük. Ne hagyják, hogy ezt House tönkretegye. Hogy mi van? Én lemaradtam valamiről. Lue fejében egyébként nincs semmi furcsa. House valakit lelövős kérdése pedig nem valami hülye vicc volt. Egy lőtéren vannak Dominikával, szuper jó a hangulat. Dominika eszméletlenül jól lő. Kiderül, rendőr volt valamikor. És House ezt csak most tudja meg? A bevándorlásiak sem tudják, akkor a férjének miért kellett volna? Jogos. Egyébként mi is a helyzet a démonokkal, House, kérdezi Dominika. Hogy lehet az, hogy a sötét anyag létezésében hiszel, a démonokéban viszont nem? Hiszen egy démon pontosan olyan, mint a Higgs bozon. Nem látjuk, nem tudjuk bebizonyítani, hogy ott van, de a hatását érzékeljük. House szeme elkerekedik. Higgs bozon, arról te meg honnan tudsz? Hiába, ezt a részt áprilisban adták Amerikában, House még nem tudhatta, hogy egész nyáron a Higgs bozonról fogunk beszélni. Dominika onnan tud róla, hogy egyszerűen kölcsönvette House egyik fizikakönyvét, hogy legyen mit olvasnia a fürdőszobában. Te a kvantumfizikáról olvasol kakilás közben? House le van nyűgözve. A fürdőkádban, pontosít Dominika. Így tényleg jobban hangzik. Ja, és ezek után ne merje mondani senki, hogy nem Dominika a tökéletes feleség House számára.

09.jpg

Este van már, Lue-val a nagypapája beszélget. Okos és bátor kis fiú vagy, tudod, ugye, mit kell tenni, ha démonokat érzünk a levegőben? Nem szabad utat engednünk a levegőnek. És a nagypapája szakszerűen elkezdi fojtogatni Lue-t! Jöjjön már valaki! Taub jön is, kiderül, hogy az egész csak rémálom volt. De akkor miért látszanak Lue nyakán durva horzsolások. Álmodott, majd megjelentek a horzsolások, mondja Taub. Vagy inkább érezte, hogy fáj a nyaka, és álmodott valamit, ami megmagyarázza a fájdalmat, helyesbít House. Egyébként meg olyan régen beszéltünk Parkról és Chase-ről, nem? House-nak van egy nagyszerű elmélete, miszerint Chase azért nem gúnyolja Parkot az álmai miatt (pedig milyen jól lehetne gúnyolni, tényleg), mert nagyon is élvezi, hogy egy lányt így hatalmába kerített a sármjával. Most Chase jelenti ki, hogy az álmok semmit se jelentenek, de nem megy vele sokra. Szerencse, hogy ott van Adams és Taub, mert így végül Lue-ról is esik szó érdemben. Májbiopszia kell neki, mert lehet, hogy májgyulladása van.

10.jpg

A biopsziát Taub végzi, és közben bizonygatja Lue anyjának, hogy igenis mindenre van megfelelő orvosi magyarázat. Látva az orvosok szerencsétlenkedését, a nő ebben egyre kevésbé hisz, komolyan fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a fiát a gonosz szellemek zaklatják. Chase az orvosi pihenőben, Park hozza a hírt, hogy megjött a biopszia eredménye. Chase szeretné, ha Park nem lenne vele ellenséges, egyszerűen fogadja el, hogy Chase nem találja őt olyan vonzónak, és legyenek barátok. Park ezen persze, hogy kiakad, kiabálás, káromkodás, forrósodó hangulat. Egy perc múlva már egymás ruháját tépik és vadul csókolóznak. A jelenet már csak azért is vicces, mert Chase laza húsz centivel magasabb Parknál. Chase hamar a kanapén találja magát, az inggombjai zajosan repülnek szerteszét. Park mond valamit, de a szája nem mozog. Mi a fene van? Hát az van, hogy Chase hirtelen fölébred. Park ott áll az ajtóban, megjött a bipszia eredménye.

11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg

A biopszia eredménye negatív lett, Lue májának nincs baja, de ez azt is jelenti, hogy a csapatnak még mindig halvány fogalma sincs, hogy mi a baj. Lue anyja már tényleg nehezen bírja ki, hogy ne ordibáljon mindenkivel. Ekkor szólnak Lue kórterméből, a kisfiú jól láthatóan centikkel az ágy fölött lebeg! Taub és Adams már rohannak is House-hoz. Lue levitált!  

17.jpg

Szuper, mondja House, akkor egy dolgot már biztosan tudunk, Lue nem levitált. Ezt bizonyítandó, gyorsan House is levitál egyet, centikre elemelkedik a lába a talajtól. Taubot ez nem győzi meg, tudja ő, hogy House zseniális bűvész, csak trükközött. Ahogy Lue nagyapja is, csinált valamit, hogy az unokája eltávolodjon az ágytól, nem kell ennek bedőlni. Adams és Taub akkor is kitartanak a levitáció mellett, de Chase végre előáll egy racionális magyarázattal. A lényeg az, hogy Lue-nak béta blokkolót kell kapnia, és jobban lesz. House útjára is engedi a csapatot, de előbb még közli Parkkal a jó hírt: Chase rólad álmodott. Hogy erre miből jött rá House? Chase az előző percekben tüntetően Parkhoz intézte a szavait, azaz bizonyítani akarta, hogy nem kerüli, pedig legszívesebben messze elkerülné, mert álmodott róla. Chase megint azzal jön, hogy az álmok semmit sem jelentenek, de ez most sem használ.

18.jpg

Lue anyja nem engedi, hogy gyógyszert adjanak a fiának, helyette inkább a nagyapját hívná, hogy itt a kórházban űzze el a démonokat. Most már teljesen biztos benne, hogy a férjét annak idején megszállták, és most a fia lelkét is elrabolták. Eljött a pillanat, hogy House elmenjen Foremanhez, ne engedje, hogy ördögűzést hajtsanak végre a kórházában. Foreman nagyon PC akar lenni, amíg nem okoz kárt, bármilyen kérést teljesít. House végül mégis meggyőzi, nem lenne jó, ha állatáldozatot mutatnának be a kórházban. De Lue anyja is tudja, hogy mit csinál, beszélt egy ügyvéddel. Amíg ő nem tiltja meg a fia orvosi kezelését, addig a kórház vezetése se mondhat semmit a vallására. Foreman 24 órát kér.

19.jpg

House hazamegy, Dominika otthon sír, és ukránul kiabál a telefonba. House, mivel totál bűntudatos, természetesen azt hiszi, hogy Dominika rájött a hazugságra. De nem. Arról van szó, hogy Dominika egyik rokona otthonba került, és egész eddig erről neki senki nem szólt. Hát nem látja a család, hogy Dominika 29 éves felnőtt nő, aki el tudja viselni a csapásokat? House nagyon megértő, megöleli Dominikát és megígéri, hogy nem megy el este. Persze megint nem vall be semmit, mert egy idióta.

20.jpg

Letelt a 24 óra, Lue állapota nem javul, sőt rohamosan romlik. Az anyja hívja a nagypapát. House pedig jól megsértődik. Ha az anya föladja, akkor ő is. Nem fogja kezelni a fiút, már csak azért sem, mert az anyja még azt hinné, hogy a nagyapja hókuszpókuszai miatt lett jobban. Természetesen nem a dicsőség a lényeg, hanem az, hogy az anya hinni kezdene. Hagynál meghalni egy 8 éves fiút, csak mert az anyja megtalálta a hitét, kérdezi Chase. Na, jó, House-nak mégis van egy ötlete: Lue szíve és tüdeje között az egyik ér nem záródik rendesen. Mit szóltok, egyetértetek? Nem, csapat nem ért egyet. Igaz, ha Lue-nak tényleg ez a baja, akkor csak ibuprofent kell kapnia, és meggyógyul. De annak az esélye, hogy tényleg ez a baja, iszonyúan csekély. Oké, mondja House, akkor most az egyszer azt csináltok, amit akartok. Állítsatok föl saját diagnózist, én hazamegyek. Sok sikert!

21.jpg

A nagypapa már végzi a szertartást, amikor Lue szíve leáll. Adams már annyira nem tudja, hogy mit tegyen, hogy beadja neki az ibuprofent. House otthon fekszik az ágyon. Nagyadag vicodint, whiskyt és önsajnálatot vacsorázik. Vagy a vallás öli meg a kisfiút, vagy ő, egyik sem jó. Jön Dominika és csókokkal kezdi vigasztalni a férjét. House-nak semmi kifogása a dolog ellen, sőt. Már Dominika melltartóját is megcsodálhatjuk, amikor megszólal a telefon. Természetesen jön az ilyenkor szokásos „ne vegyük föl-jó döntés” párbeszéd, de az a telefon csak csörög. Addig, hogy Dominika végül fölkapja. A bevándorlási hivatal az, Dominika végre megtudja, hogy van zöldkártyája. Szuper, már menne is vissza, szeretkezni a férjével, de az a túlbuzgó hivatalnok még azt is elmondja, hogy eddig körülbelül hatvan értesítést küldtek. House most már hiába mondja, hogy sajnálom, Dominika otthagyja.

22.jpg23.jpg24.jpg

Lue már nagyon jól van. Hogy mi hatott rá, a démonok elűzése, vagy az ibuprofen, azt mindenki döntse el maga. Lue anyja is döntött, hisz benne, hogy fiát a nagypapa szelleműző szertartása gyógyította meg. Dominika összepakolja a cuccait, még egyszer utoljára megöleli House-t, és szó nélkül elmegy. Valaki mondja meg nekem, hogy tulajdonképpen miért? Chase és Park találkoznak a liftnél. Chase sértő pillantást vet Parkra, amikor a lány kijelenti, igenis lehetséges, hogy Chase vágyik rá. Rendben, van másik lehetőség is, folytatja Park. Teljesen különbözünk ugyan, mégis bízunk egymásban, egyszerűen jó barátok vagyunk, csak ez furcsán jelenik meg a tudattalanunkban. Ezután Park, csak, hogy bizonyítsa elméletét, némi gázt enged ki magából, jó hangosan. Rosszabb (vagy éppen jobb?), mint egy fingó párna. A lényeg, hogy Chase nevet. Tényleg jó barátok.

25.jpg27.jpg

House Wilsonhoz érkezik nyavalyogni, hogy az élet szar. Az eset végül megoldódott, és az ő diagnózisa volt a helyes, de akkor is eggyel több hívő ember van a világban. Dominika pedig elment. Dögös volt, vicces, a turmixgépet is megjavította, és most elment. S igen, itt most tényleg egy turmixgépről beszélünk. De Dominika akkor is elment, ami meglepő módon nagyon lehangolja House-t. Annyira, hogy észre sem veszi, valami nincs rendben. Wilson irodájában nyomasztó félhomály van, Wilson maga pedig nem a szokásos helyén ül, hanem szótlanul áll a fal mellett. Rákos vagyok, House, mondja végül. House legszívesebben röhögne egy nagyot. Oké, mostanában durván bántál velem, és ezt valahogy meg kell magyarázni, de azért a rák kicsit sok, nem? De ez nem egy rossz vicc, vagy újabb hülye szívatás. Wilson csecsemőmirigye rákos, második stádium, nemrég jöttek meg a teszteredmények. House lassan fölfogja, miről beszél legjobb barátja. Némán néz maga elé. Hogy ezután mi következik, azt már csak jövő héten tudjuk meg.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.11. 14:03:55

akkor ide írom, hogy dominikát meg kellett volna tartani, nem az előző részhez. :D

Is 2012.10.11. 14:37:56

@doggfather: Na, ide már lehet is :)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.10.11. 21:07:40

Az az arc, mikor Wilson a rákjáról beszél!

Levitálni gyönyörűen lehet görcsös izomösszehúzódástól is.

House, te állat! Azt a tökéletes asszonyt is képes vagy vérig sérteni, aki ribit válogat neked! Grrr!

gertrudstein 2012.10.11. 21:13:23

És Park a legcukibb óriáscsecsemő abban a dütfig kis kabátkában és decens hoszúnadrágban.

tenesseeblues 2012.10.11. 21:22:00

PuffCinq, Jung nevében is köszönöm, hogy "tudattalant" írtál "tudatalatti" helyett.

IamSherLocked 2012.10.12. 20:00:59

Tök jó szerintem, hogy a végén nem tudjuk meg, hogy vallás, vagy orvostudomány győzött.
Dominika szerintem is érthetetlen. Jó, hogy a szükség kötötte őket egybe, és úgy könnyebben kialakul valami, de szerintem ezen nem kellett volna besértődnie.
Ez a levitálás ez mi? :)
Egyik legmisztikusabb rész.
A képsorozatok kivételesen kifejezőre sikerültek. És a szöveg is, végigizgultam, hogy mi lesz! :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.10.16. 12:34:40

@doggfather: én meg végre leírhatom, hogy teljesen egyetértek veled.:D House és Dominika is idióta, de főleg a forgatókönyvírók, amiért így írták meg a történetet.:)
@IamSherLocked: a levitálás a szinkronban simán lebegés lett, de abban semmi misztikus nincs.:))) Egyébként is, a vingardium leviosa óta imádom a levitálást.:D

ChristineJane 2018.06.10. 14:56:08

Ez egy szívfacsaró rész, mindig sírni tudnék rajta...
süti beállítások módosítása